Cara Mia

Cara Mia som till vardags kallas Mollie, Mollsan, Monster, Prinsessa ja eller vad som faller mig bäst in för dagen..
 
Hon har varit skadad sen i höstas när hon gick omkull och efter det aldrig riktigt kommit tillbaka till den häst hon var innan och jag har varit inne på klinik där man inte hittade något fel första gången.. när jag åkte in igen sprang hästen lika fint då igenom böjprov men jag gav mig inte och vi hittade felet tillslut, överansträngd nacke och en låsning precis bakom ganachen så när den va knäckt så kunde jag åka hem med en ny häst..
 
Det gick väldigt fort framåt efter första kliniksbesöket, hästen var som en ny häst dock fortfarande lite skakig i huvudet och orolig i munnen så jag åkte in igen, hästen sprang lika fint som vanligt låsningen hade hoppat tillbaka lite så de knäckte igen och sedan gjorde de om en ordentlig tandundersökning.. gjorde hen hemma i januari men dock visade det sig att veterinären hemma inte kommit åt tänderna högst upp och där satt det nu ståra köttsår klart hästen blir arg när man ska bromsa, så de fixade till tänderna och nu är hästen finare än någonsin!
 
Tack Täby hästklinik!

Hoppträning

Idag var vi på hoppträning och det gick riktigt bra! hon var otrligt fin och välriden nu så man kan äntligen själv börja göra rätt..
 
Förut gick mest tiden åt att försöka fatta galopp, styra och bromsa men äntligen fungerar de där sakerna och då mpste jag som ryttare börja bli lite snabb själv och göra rätt..
 
Nå väl här har ni film:
http://youtu.be/GYun95qRMPw

Nystart påriktigt

Nu är det många som frågat varför jag slutade blogga..
 
och ja jag tappade suget och orken samt tiden, men nu har jag funderat ett tag på att faktiskt börja igen att dela med mig av min vardag, mina tankar och mitt sätt att träna med mina djur mot målen i medgång och i motgång.
 
Just nu håller jag på och ta fram en ny design för denna blogg och sen behöver jag nog göra en uppdatering i allt vad som gjorts, hur det gått och vad som itne blivit gjort.
Följ med i min galna vardag av hundfnatt och hästbus :)
RSS 2.0