Stallmiljö

Här kommer ett inlägg om vilka stall jag stått i och vad jag förväntar mig av ett inackorderingstall..

Jag ställde min första hyrponny under sommaren på Skärmarö Gård på värmdö, vi hyrde bara en betesplats men om vi fick tappsko å då fick han stå inne på box nån natt..

Sen hade jag två ponnyer på lilla gula stallet i fagerdala ett tag. Litet stall med fyra boxar.

Min sista ponny stallade jag upp på Norra Evlinge Gård och där stod jag även med min tre storhästar innan jag flyttade norrköping. På Norra fanns det från början 20 boxplatser nu finns det 26st boxplatser.

Sen när jag gick på internat, har jag även stått Berga naturbruksgymnasium och ett stall i närheten av skolan oxå.
Så först ett elevstall på skolan och sen helinackorderad i ett travstall.

Jag har även jobbat i ett stall på åkersberga och då har en av storhästarna varit med där.

Sen hade jag oxå en tillridningsponny och den stod på Nora gård.

Har även jobbat på ett försäljningstall i strängnäs och hade med mig en av storhästarna dit.

För mig är det verkligen viktigt att hästarna får komma ut i bra hagar, sen beror det lite på vilken häst jag haft, just nu har jag en unghäst och det är viktigt att hon får komma ut i kuperade hagar så hon bygger upp sin motorik och styrka i kropp och leder, gärna i minst 8 timmar. När jag hade tävlingshäst så var det viktigt att han fick gå ut i bra hagar med fast underlag men oxå i minst 8 timmar. Så jag lägger stor vikt i att hästarna är djur som rör sig och behöver få vara ute mycket.

Sen är det viktigt att hästarna får mat 4 gånger om dagen gärna alltid runt samma tidpunkt och rätt mängd mat.
Samt att det alltid finns vatten i hagen och även i boxen är viktigt.

Det är verkligen det jag tycker är viktigast, hästen får gå ut ordentligt och den får rätt mat under 4 gånger om dagen.

Sen kommer vi till tredje saken, att ha tydliga regler och att man går igenom allt och vad det är som gäller. Att man inte efterkonstruerar det man bestämt och att man inte låter andra inackorderingar bestämma. Alla ska ha samma regler och samma utbud när man betalar lika mycket. Så om en person får t.ex. får ett foder som inte finns i utbudet i stallet och stallet köper in det till just den hästen så måste även de andra som står i stallet oxå få göra det. Eller om en person vill ha en hage för sig själv så måste även alla andra oxå erbjudas den möjligheten annars kan man inte låta bara en få göra det. Vi betalar lika mycket!
Sen om man har oskrivna regler som inte syns men som förväntas att hästägaren ska veta så får man informera om det tycker jag. Om det är så att man skriver upp sig på hovslagarlistan så ska hästen så inne atomatiskt men om jag vill att den går ut måste jag säga till, då känner jag att man kanske ska informera om det. Så det tycker jag är viktigt. Så där går väll även komunikation in som en viktigt bit, att man som stallchef pratar med hästägare och har koll på så det inte blir missförstånd och liknande och även när det händer saker så ringer man till hästägaren... man skickar inte sms om saker som är viktiga..
Sen tycker jag det är viktigt att det är samma personer som sköter stallet som känner hästarna och har koll för då vet jag vem det är jag ska prata med om något hänt eller jag undrar något.. jag ska aldrig behöva fundera på vem jag ska ringa för och få tag på information om min häst. Så samma personer och om det är praktikanter i stallet oxå så ska ju de självklart ha översyn av den ordinare personen som jobbar så allt går rätt till...

Säkerheten är oxå en otroligt viktig bit när man jobbar med hästar, man har en rutin på allt så ingen häst glöms ute eller glöms släppas ut. Det är även viktigt att man inte knäpper loss från grimman vid grinden och hoppas på att hästen fortsätter in i hagen då kan den vända om å dra iväg. Man släpper inte hästen från gången in i boxen då kan den springa in å halka på vägen, sen tycker jag även att man leder ALLA hästar i grimmskaft även om de är snälla.. rätt vad det är så händer något oväntat då har han inte en chans och hålla i, vems ansvar är det om du tappar hästen för att du bara höll i grimman? Sånt tycker jag är viktigt, och att det inte står massa skit i stallgångar och liknande. En olycka händer snabbt och lätt så jag tycker att stallet ska ha en stor säkerhet när man hanterar andras hästar.

Ridhus och ridbana är viktigt för mig samt tränare, jag vill ha 20*60 ridhus och en bra utebana. Sen vill jag kunna träna på anläggningen..

Stallkompisar är såklar viktigt men det brukar alltid lösa sig.

Så för att jag ska känna att det känns bra med stallmiljö och att den ska vara kul med hästarna. Jag har ju själv jobbat i stallt med både försäljningshästar och inackorderingar och jag vet hur det är att jobba med andras hästar och att jag själv vet vad jag kan förvänta mig för arbete. det tar 3 sek extra att vända hästen i boxen än att släppa den innan och den halkar sig och skadar sig.. Jag vet att man inte alltid kan få sin vilja fram men man måste kunna erbjuda alla inackorderingar samma utbud annars måste man ta betalt extra för småsaker som om någon vill bygga en egen hage så får man betala för det... Så resonerar jag sen kan man inte alltid hitta ett stall som uppfyller alla krav men som kanske uppfyller det mesta och då får man acceptera det!

..

Dålig uppdatering pga. jobb, hund och häst...

I lördags tog en av stalltjejerna hand om Mollie då jag jobbade 9-18 och sen skulle på middag.
Lucas var hos lena och myste, de gick långpromenad i skogen och badade i sjöarna :)

Trevlig stall/tjej middag hos Mia på lördakvällen, blev sent :)

Igår jobbade jag 11-20 och började dagen med att lämna lucas hos Lena igen och for till stallet med Julia, hade kvalitets tid med Julia innan hon flyttar känns så konstigt å tråkigt att hon flyttar före mig å att vi inte kommer ses lika ofta :(

Idag har jag oxå varit i stallet tidigt och tömkört, hon va jätte pigg men otroligt fin det ger så mkt resultat att tömköra den lilla hästen..
Hon visade sina fina små skutt språng med skuten rygg å bockningar, så fint :)
Nu ska jag snart jobba 10-19 :)

Snart får jag oxå byta stall, det har varit väldigt rörigt senaste tiden med stall.. Jag har bytt mkt stall det senaste året mer om det i ett annat inlägg..

mollie

Idag blev det tömkörning av lilltjejen, hon e lite stel i högervarvet men däremot så är galoppen mkt bättre i det varvet, så kul :)

Försöker fortfarande hitta någon lämplig som kan hjälpa mig med henne 2-3 dagar i veckan.. hoppas på att det kommer nån snart :) !

visselpipa

Fredagsmys började kl. 7 i morse med att gå ut med lucas å träna när jag äntligen hittade min visselpipa..
Letat i två dagar efter pipan men inte hittat den så igår beställde jag en ny å vips så låg den bara där i bilen igen måste ha varit att jag varit sugen på en blå visselpipa så den gömt sig...
Så snart har jag en rosa och en blå visselpipa :)

För er som inte vet så använder jag mig av visselpipa i jakten, den används till inkallning och då lyder två korta snabba signaler, sen använder jag den för stoppsignal då är det en lång ton och så används den för närsök.

Inkallnings signalen är oftas samma för alla retriever, men vissa väljer och köra på en egen för att om det är flera hundar som jobbar samtidigt så ska hunden reagera på just sin signal för inkallning, så den inte lyssnar på någon annan förare. men de flesta har samma då uppfödare ofta visslar in dem som valpar vi första riktigt fodermålen, så när de är valpar förknippar de ljudet med mat och därför har de flesta samma signal. Sen fortsätter man enklast på det då valpen lärt sig den signalen. Så jag använder även den om jag bara e ute på promenad då lucas lyssnar bäst på det och inte när jag ropar konstigt nog ...

Stoppsignal tror jag oxå alla har samma, det är en stark lång rak ton, om hunden är ute och jobbar och man inte vill ha den i det området den är på så kan man blåsa stoppsignal och sen dirigera den till ett annat område med hjälp av tecken, för att lära in det så gör jag klockan, så jag ger stopp signal och sedan visar jag med armen vilket håll han ska åt.

Närsöks signal finns det många varianter på, jag kör tre korta toner och då ska han veta att i det område han är i just nu ska han söka noga och om han faller ur det lilla området slutar jag och vissla tills dess att han är tillbaka där. Ofta gömmer man dummies som är väldigt små i detta område och jag brukar ha högt gräs och lite svår terräng för han verklign måste använda nästan och leta ordentligt då man kan gömma dem under fallan träd eller långt inne i en grästuva.

Så just nu håller jag på och lär lucas att förstå närsöks signalen utan att visa med händerna. Det är jättesvårt då han väntar på komando och inte förstår att det är visselpipan som ger komandot. Så han sitter där snällt å bara väntar på att ett komando ska komma å jag står å spelar för fullt på min visselpipa, sååå tålamods träning.. Varför jag inte visar med händerna är för att han 1. börjar söka mot mig istället för bakåt och 99% av alla hundar söker mot föraren och händer det att jag blåser stopp förtidigt på ett prov så vill jag att han ska söka bakåt och inte måste dirigera ut honom för att sen lägga på närsök signalen, så lite tecken och dirigering som möjligt.. (hoppas ni fattar min sämsta förklaring), nr.2 varför jag inte använder händerna är för att det kan va så att han inte alltid ser min kropp ordentligt och har han lärt sig händerna men inte signalen så fattar han ju inte på långt avstånd vad det är jag vill att han ska göra... så om jag lägger till signalen och händerna så söker han jättebra mot mig så nu kommer det till det svåra att bara ge vissel signal och inga händer, det är jättesvårt!

Ska försöka ta lite bilder med hjälp av nån vän så jag kan visa lite i bilder :) eller kanske en videoblogg?! haha..

Lucas hade svårt idag med närsöks signalen men vi kämpa på, han älskar å köra närsök, han till och med tjuvstartar vid fotgåndet med näsan i backen ihopp om att det kanske ligger något påvägen till det aktuella stället...
Men jag visslar på och berömmer när han börjar titta baktåt å så..
Hans inlämingar idag har varit topp!!! han till och med kom springade och satte sig vid min vänstra sida å ba "här är den!!" haha å en gång kom han å typ satte sig i farten framför mig å samma sak här är den :) gulle hund, han är såå rolig och träna med för han verkligen gör framsteg varje gång :)

Fick en markering oxh med ett träd som skymde det va svårt men nyttigt :)

dagen

Ja har hunnit gå på promenad med lucas, mockat åt hubbe och Mollie samt varit på granngården och handlad, efektiv morgon :)

Jag och en annan i stallet pratade myckt idag om olyckan som hände i tisdags, och vad som kunde ha hänt om hon trampat lite mer åt ena håller eller om lucas hade varit med i stallet den dagen.. eller om hon gått några meter längre mot mig så hade både jag och hon nog varit ganska mosade om ens levt idag..

Mycket om... som tur är så lever vi och mår bra, hästen har några skrapsår..

Stallet

Red Mollie idag med dressyr klädsel, vi filmade men youtube värkar inte vilja samarbeta så lyckades inte ladda upp den idag tråkigt nog.. Gör ett nytt försök i morgon istället.

Hon va lite slö i början å väldigt springig i galoppen idag så det blev mkt vänta övningar idag å bakläxa på tömkörning i slutet på veckan..
Behöver stärka sig å vänta på vad som ska göras hon blir lite ångvält Imellanåt vilket inte är så kul..

Hon har annars skött sig bra å värkar ha tagit gårdagens händelse med ro.

Mockade oxå åt Hubbe då Julia fyller 16år idag grattis!! Tiden går så fort du va ju 8 år nyss... Haha å red runt på bomby med knutar på tyglarna <3

Nu betalat räkningarna å pengarna bara försvinner lika snabbt som de kom faktiskt.. Suck

..

Idag blir det nog film på dagens ridpass om tessan orkar sig ut å hjälpa mig å film lite.. :)
Hoppas på att hon e fin idag så vi kan visa upp allt nytt vi lärt oss!

Lucas e nu nytrimmad å nybadad, han ser verkligen ut som en annan hund i ett par dagar sen återgår han till stallhunds looken.. men det e kul å titta på honom när han e sådär fin :)

kvällen

Kvällen blev inte som planerat..

Kom till stallet för å ta hand om Mollie men Amandas häst hade blivit halt så de frågade mig om jag ville hoppa för Pontus istället för henne.
Jag tackade tillslut ja till träningen men hade inga ridbyxor så fick låna andra amandas ridbyxor. När jag skulle byta om vid skåpen så händer det som inte får hända. En av små tjejorna i stallet stod och gosade med Mollie i boxen och sen går hon där ifrån och glömmer stänga boxdörren, Mollie är blixtsnabb ut i gången och där står Sanne en ponny och hon blir arg såklart för att det kommer en häst farandes bakom henne å börjar sparka, Mollie får panik fastnar först i en pall och ramlar sen in i en parksoffa som vi har vid väggen i stallet, när hon väl kommer upp på benen så lyckas hon på något helkonstigt sätt få med sig en skottkärra mellan fram och bakbenen in i boxen panik galopperar runt i boxen med kärran å sen kastar sig ut ur boxen igen å sen lämnar vår lilla stall del ut i stora stallet där hon sen stannar å är i chock..

Allt gick som tur är bra, det enda som var på Mollie några enkla skrapsår på benen, skottkärran var sne i styrningen, parksoffan bara 3 ben kvar och pallen lika så.. Det kunde gått mkt värre än vad det gjorde och alla lärde sig en läxa, stäng boxdörrarna!!

Vi kollade så hon inte var halt och allt såg ok ut så jag tänkte att jag tar in henne på lektion ändå och vi börjde med trav hoppning, hon var riktigt fin och hoppade väldigt väl å igenom kroppen, först i början när hon aldrig hoppat trav hoppning med bommar så stanna hon å titta men sen flöt det på.

Hoppade även en linje med tre räcken, där vare turbo ilagd och vi var totalt osynkade med varandra, hon sprang å jag försökte bromsa ingen bra kombo.. å så brallade hon tusan efter ett hinder..

På slutet när hon lugnat ner sig å jag red bättre så fick jag riktigt bra flyt i linjen.
Vilken kväll det blev från att ha varit sjuk å tagit det lugnt till att det blev såhär..
Är ledig i morgon å på torsdag blir det jobb igen till och med måndag :)
Är taggad!

stallet.

Ska snart åka till stallet, har precis badat lucas så det tar såklart emot å åka dt då han kommer skita ner sig på 1 gång...

Tror det blir en lugn dag för mollan idag med då det är pontus träning i ridhuset å då kan man inte rida där.. alt så rider jag i nån av grushagarna lite lätt.. skulle vara mysigt å rida ute nu i fina solen.

jag mår bättre idag i min förkylning men tar det lugnt iaf så jag inte får tillbaka min förkylning.

Hoppas på att någon vettig person hör av sig om att bli medryttare på Mollie.. Min fina lilla plutta :)
Teppi red henne riktigt bra här omdagen hon sköter sig med nya ryttare på det tycker jag e bra :) dock e teppi väldigt duktig på å rida.

komentar

Teppi  om sjuk..:

SÖTNÖT! Tack snälla för att jag fick komma och titta!! och rida! haha mollie är så jävla fin! :)
kommer hem i juni igen, får man komma ut då me????? :D:D


Svar: Du är välkommen alla dagar i veckan 365 dagar om året!! du får rida och ja göra vad du vill med min lilla häst! <3

tankar

Tankarna far i huvudet.. känner mig så begränsad just nu i vad jag vill göra.
Pengar kan verkligen begränsa än, fick t.ex. vad jag skulle betala i försäkringspremie denna månad för förgående månad samt denna månad som kommer.. å där gick lixsom alla funderingar kring utställning i kras denna månad..

Då blir jag så ledsen, ibland kostar det mer än vad det är kul med att ha häst, det är så sjukt dyrt att man blir gråtfärdig å igår ville jag sälja för jag känner det är fan inte värt alla pengar.. så kul är det inte alla dagar i veckan för dom pengarna hon faktiskt kostar.

Det är ofta jag tivngar mig själv att ta mig till stallet å rida samtidigt som jag på något sätt älskar hästarna.. Jag har ju jobbat i över ett halvår med hästar å bara älskade det, men då har jag bara haft det i fokus å då är det skillnad nu är det att livet ska gå ihop med häst, hund och helttidsjobb och den machningen är verkligen inte enkel alla gånger å då vill jag lixsom bara skita i stallet för hunden å hans träning är roligare.. sen självklart älskar jag å hoppa samt tävla men om man inte har råd å göra det så spelar det ändå ingen roll..
Jag har ju inte råd å tävla denna månad mer än det jag är anmäld till.. sen så är jag ju anmäld till jakt läger med lucas å då får jag oxå prioritera bort utställning...

Jag vill så mycket men tid och pengar räcker inte tid, känns som att jag ibland bara ska bestämma mig för en sak å gå in för det helhjärtat.. istället för å göra lite av varje.
Svåra beslut.

Hästarna har alltid varit mitt liv men inte alltid min drivkraft på senare år, det är ofta jag haft svackor å inte vill rida längre sen har jag ändrat mig å fortsatt.. det går verkligen i vågor.
Men med Hund har jag aldrig tröttnat, jag har alltid velat träna och nå mera mål kanske för att jag inte hållt på lika länge? eller bara för att mitt intresse är större för hundar än hästar nu?

Det är så mycket tankar och beslut just nu som jag måste komma fram till om hur jag vill göra, men det är inte första gången jag tröttnat på hästar och faktiskt inte vill rida mer.. Eller jo jag vill rida, jag vill hoppa och tävla men inte allt det andra trista så som mocka, vardagsrida å sånt. Men att hitta en sån häst som jag kan göra det med är svårt och då ska man rida någon annans häst och inte bestämma själv..

Ja, men att sälja iväg mitt arbete, mina mål å en älskade individen Cara Mia känns så fel samtidigt så rätt.

Vila

Pluttan fick vila idag då jag e sjuk!

sjuk..

är sjuk å varit hemma från jobbet idag, så sjukt tråkigt..

Igår var jag å tränade med Lucas hos Anna han var sååå duktig och jag är så nöjd med gårdagens träning då vi verkligen tog ett stor steg framåt igen, det går nästan alltid frammåt med honom..
Han sa knappt något igår under pasiviteten, han var tyst och snäll jag la stor tid på att ge honom uppgifter och komandon när vi skulle titta på vid andras hundars arbete, så himla kul!
Och han fick bara öva lite närsök å hämta två markeringar samt ett linjetag då jag verkligen la mkt tid på att han skulle vara tyst.

Mollie fick ridas lite sporadisk då min älskade vän Teppi var i stockholm och ville titta å hälsa på.. Mollie var fin det lilla jag red, lite pigg men annars helt ok.
Teppi som inte ridit på ett år fick sitta upp å skritta samt trava lite oxå å hon skötte ryttarbyter ritkigt bra och Teppi såg inte alls ringrostig ut så det va trevligt.

Jag va något bättre igår på kvällen i min förkylning men under natten å i morse modde jag riktigt illa.. Så jag förblev hemma och kommer få vara hemma i morgon oxå, onsdag är jag ju ledig å sen kör jag på torsdag - måndag... men alltid så trist å vara sjuk..

Uppdate

Igår skulle Julia rida lite på Mollie men hon va väldigt pigg å det regnade massor så det lät massor på ridhustaket hon skritta ett par varv å sen så gick om lite med henne.

Idag har jag tömkört Mollie å det gick rätt bra hon va himla pigg å glad.
Tömkörde typ 15 min.
I morgon får jag nog finbesök från Göteborg :)

Nu är jag på middag hos Tessan som fyllt 20 år, har roligt prat med girlsen från stallet vi pratar gamla minnen :)

Sorry

Dålig uppdatering jag vet.. Men tiden räcker inte alltid till tyvärr.

I tisdags hade jag å Julia kvalitets tid i stallet så vi hann inte med å rida utan gick mest runt å prata om allt mellan himmel å jord helt enkelt!

Onsdagen så kom jag till stallet å pga missförstånd hade Mollie stått inne hela dagen, eftersom hon skulle skos å jag var orolig att hon skulle explodera så tömkörde jag henne innan skoningen.. Hon var fin framförallt i vänstervarvet som vanligt..

När jag var klar på sandö så åkte jag till norra för att först rida på mulle (Mollies halv bror) det var ett tag sedan jag red på honom i och han är egentligen inte min typ av häst längre.. När han var liten å jag red in honom ville jag ha honom ;)
Övade mycket temoväxlingar för och få honom kvickare i bakbenen och framme för skänkeln. Satt lite fast i vänstertygeln och hade svårt och ställa i galoppen, högervarvrt var han superfin! Red en sväng på honom i skogen oxå med Lucas som sällskap mysigt!
Sen tog jag cartan (eller mumin som vi kallar han ibland) vi skritta ut med Mia å Lena på en liten runda å sen tog jag några galoprejs på vägen så kul !! Går inte alltkd å göra sånt med Mollie så det e kul å låna nån annans häst å göra det med :)

Igår var det inte min dag så Mollie vilade.. sen tyckte jag hon kunde få vara ute då hon inte fick det i onsdags, jag tycker det är viktigt med hagtid!!! Det är viktigare att hon är ute än att jag får rida..


Hon kommer nog få vila idag oxå. Ikväll blir det vinkväll med brudarna från jobbet :)

..

Prinsessan levererar!!
Hon va fin idag med något mer springig men ändå lyhörd! Fina tjejen..

Öva mkt halter och övergångar, att hon ska acceptera handen osv..
Fin i galoppen i vänstervarvet men sådär i häger men vi kämpar på :)

<3

Min fina

finaste

jobbat några timmar idag å så, det var full rulle på jobbet!..

Det blev en lite längre tur i stallet idag, borstade länge då hon fäller rätt mkt nu så man vill ju få bort det..
Sen bestämde jag mig för å rida dock longera jag först vilket var en bra ide, hon va super pigg å bocka å hade sig i typ 10 minuter, sparkade bakut mot stigbylgarna å ja for om kring.. Jag tänkte först att shit kommer inte va kul å sitta upp kanske skulle tömkört istället men satte upp iallafall.
ÅÅÅÅ va fin hon var som en helt ny häst hon har verkligen vilat sig i form. min lilla prinsessa!!

Hon var riktigt lätt i steget å arbetade på en mkt bärigare form en tidigare, lite stel i vänstersidan men mjuknade till efter en stund, travade mest å gjorde övergångar till skritt eller halt samt flyttade lite för skänklarna och red mjuka bågar.. åå jag vart så glad, tog bara en fattning i högervarvet å den va verkligen samlande idag jämfört med vad det brukar vara.
Nöjde mig där å skritta av.

Är verkligen jättenöjd och vill bara rida meeer!
Hon ska skos denna vecka å så hoppas jag på att Tessan är frisk på onsdag så hon kan filma lite när jag rider :)

snö

vaknade i morse av att det ringde på min mobil 5.20 det va jenny som berättade om att det va snökaos ute, jag vart förvånade å kollade ut å ja det var verkligen massa snö ute.. jag orkade faktiskt inte ens bli arg.
Vi ställde in tävlingen då jenny hade sommardäck på både bil och släp.

sov vidare och vart lite mer utvilad ;) stannade till på lindex å handla present till min brorson som fyller 4år och sen for jag ut till stallet i snömodden..
mocka å sånt lite snabbt å sen direkt hem till mamma å pappa för att göra mig klar..
Cara Mia fick vila idag men i morgon så får jag nog sätta lite fart på ridningen igen faktiskt om det ska bli nått bra på tävlingen..

varti på kalas nästan hela eftermiddagen, är nu hemma ohs mamma å pappa för å kolla på tv, har ju ingen tv hemma hos mig då jag inte orkat flytta med den än.. haha latkorv..
tror det blir gymmet i morgon bitti å sen jobba lite å sluta med stallet efter jobbet!

ha en mys lördag nu alla

fredagsmys

Öppnade på jobbet i morse kl.6.. man är rätt trött efter det kan jag säga då jag går upp typ 5 för å hinna kasta i mig fil å nötter..
Efter jobbet blev det stallet en snabb vända Mollie såg pigg å glad ut men får vila idag. mockade å fixade allt utom vattnet för det gjorde söta Amanda.
Körde Julia till kovik å klappa lite på både Zeta och Sarahs nya häst Linnea.
Efter den lilla turen blev det ett långpass på gymmet med löpband i 30 min med uppförsbacke läge, direkt efter körde jag spinning i 15 minuter, bytte om å hoppade i bassängen och simmade 400 meter.,
Nu e benen rätt möra faktiskt, men känner ändå att jag har rätt bra kondis trotts allt :)
Ätit middag med Julia på en resturang nära min lägenhet dom har verkligen en pasta rätt å dö för, det är så sjuuukt gott å äta pasta carbonnara där!! måste verkligen prövas för er som bor nära Gustavsberg!
Nu dax å sova för i morgon blir det runsten med jenny å Sibbe! vi ska åka kl 6.. ska försöka ta lite bilder tror jag i morgon men kan inte lova något.. natti

tooorsdag

Uppe tidigt i morse för å fixa Mollie, hon va inte snorig idag å inte igår heller så jag tömkörde lite lätt i ridhuset typ bara trava ett par varv å tog en liten galopp i bara högervarv å då bralla hon gärnet, tycket det va så kul å få röra på sig igen :)
Härligt med glad häst! Sen fick hon gå ut å mysapysa i hagen!
Lilla tjejen.. kanske kan rida till helgen vore så kul!
Nu har jag även gjort det. anmält mig till min första riktiga tävling på henne, det blir hufudsta den 5 maj 90 och 95 cm för henne :)
Ska bli så spännande och kul få se vad hon säger om ny tävlingsplats.. ska maila å kolla med dem om det går och longera hos dem i nån vrå.. kanske har turen med mig man vet aldrig..
Lucas har åkt till landet med mamma å pappa.. så han e nog nöjd.
Jag själv har jobbat till stängning idag så nu e jag trött å borde sova då jag öppnar 6 i morgon bitti igen härligt!
Helgen blir det nog runsten på lördag med Jenny å Sibbe, söndag lite jobb.. härliga tider!
må så gott!
image description

Onsdag

Idag har jag varit hästledig så skönt :) sällan jag är det..

Har varit på promenad med älskade Lucas å varit länge på gymmet, gick/sprang 30 min i uppförsbacke hela tiden å simmade 400 meter känner mig duktig!

Sen så har jag tagit det lugnt hemma! Mys

Cara Mia

Letar efter den perfekta medhjälparen till min älskade lilla häst :)
Film på henne:


Lill tjejen! vill komma igång med ridningen igen efter den där dumma förkylningen!!

..

Händer inte så mkt känner jag just nu..
Lucas kom hem idag <3 om jag blev glad å han med för den delen :)

Mollie va bättre i sin förkylning idag så kanske man kan rida i morgon.. Julia snällis hjälper mig med henne i morgon så jag får lite tid till annat, måste hitta nån annan som kan fixa med henne nån dag i veckan eller så..

Dålig uppdatering...

Jobbat tidiga mornar å sen ut till stallet, flyttstädat, varit i stan på middag ja det mesta som man ska göra när man hinner så inte hunnit blogga..

Lucas e i fjällen och Mollie har varit väldigt förkyld men helt klart på bättringsvägen tror jag ska försöka tömköra i morgon om hon e snor fri :)

Så det händer inte så mkt just nu..
Försöker hitta nån som e sugen på å ta Mollie kanske två dagar i veckan så ja hinner göra annat eller mest bara andas! :)
Men svårt å hitta nån som passar in med en unghäst å verkligen kan å sätter hästen i första centrum å förstår mitt upplägg å inte tycker att de kanske alltid får rida å träna då en 4 åring inte pallar det, så måste va någon som e flexibel å förstående men ändå duktig som kan se till att hon lär sig något.. En balansgång det där.. Nu ska jag göra mig klar för sängen, trött tjej!

Torsdag

Idag har jag jobbat mycket å länge, haft sönder min första tårta på jobbet oxå en fin grön prinsess tårta.. Fick höra att det lär nog inte va den sista heller, haha!

Mollie e fortfarande väldigt förkyld vilket e super tråkigt då jag inte kan rida.. Men gick en liten sväng med henne idag å hon fick äta lite gräs :) då blev hon gladis.. Kanske ska bada henne i morgon när jag e ledig så hon får en spa dag :) hoppas hon blir bättre snaaaart!!

Varit hos Lena å Tessan å ätit middag så myyyys å vara där <3 dom e så snälla mot mig!!

Nu blire å sova! Natti

Onsdag

Börjar med å gnälla om min tandvärk å sen om att min plutt häst är tokförkyld å snoris.. Trist men sant så hon får vila, för varje dag som går tycker jag bara mer o mer om den lilla hästen hon blev lite sötare oxå när hon fick en fläta i pannan <3

Lucas har åkt till fjällen med hela min släkt å familj kvar blev jag ensam men tror mamma gömt ett påsk ägg nånstans :)
Dax å sova i morgon jobb tidigt ;)

Tisdag

Var uppe med tuppen i morse, nä inte riktigt men nästan iallfall :)
Var vid stallet vid 8 tiden å fixade med Mollie som är förkyld :( så det blir nog vila för henne resten av veckan vilket känns lite tråkigt såklart nu när vi är igång men men sånt är livet.

Nu har jag precis kommit in från skogen med Lucas, vi har tränat lite idag med närsök å raka linjetag då det verkar vara lite svårt för honom.
Började med närsöket där jag la ut två små dummys så la jag på stopsignal å sedan närsöks signalen och Anna har lärt mig att jag ska lägga dem bakom honom så han tänker utåt när han ska börja söka..
i början fatta han inte att han fick gå när jag la på närsöks signalen men vi kämpa på å tillslut hajja han att när jag gav signalen var det ok att börja leta :)

Sen la jag ut ett linjetag som han såg men med ganska långt avstånd å skickade å då började han sick sacka vilket han inte får så jag ropa på honom och gick även ut för å hämta tillbaka honom, ordning och reda nu börjar allvaret, en rakt linje är en rak linje.. skicka igen å det hände samma å då gjorde jag samma igen gick ut å hämta in honom..
Sen gick vi närmare och jag påminde honom även om vart den låg och då fick jag den raka fina linjen jag vill ha! :)

Sen höjde jag svårighetsgraden med att jag hade en dummy i handen som jag visade honom och gick ut med den bara det att när jag kom fram till målområdet la jag försiktigt ut en annan å gick tillbaka med samma dummy som han sett när jag gick så det skulle bli svårare för honom å bedömma vart den låg och om det låg något där men ändå att han ska lita på mig att det alltid ligger något där även om han inte sätt det samt att han ska rakt ut i vilekt fall..
å det gick strålande, gjorde det tre gånger och alla gick bra så då slutade jag med det.

Provade å lägga ut ett närsök en gång till och det gick oxå bra så då gav vi upp och gick hem.
Det händer något med honom varje gång man tränar, han blir verkligen bättre och bättre :) så roligt och se!
Nu ska jag sätta på mig ett ansikte å gå till jobbet!

GRATTIS!

Grattis älskade Cara Mia på 4årsdagen!


Lilla flickan blir stor idag på riktigt!

Lucas

Lucas idag på träningen:

Ett linjetag :)

Ledig?

Söndag = Ledig? inte mycket i min värld..
Började i morse med på packa ner mitt liv igen i flyttkartonger.. nu bär det av hem till min älskade lägenhet!!
När jag packat allt i kartonger bar jag in dem i skåpbilen å körde det till min lägenhet där var min bror som även skulle packa in sina saker i skåpbilen..

Efter det så bar det av till Anna med Saga för lite träning med jakt på tapeten! :)
Lucas va väldigt på idag och väldigt ofokuserad så det blir nog lite passiv träning nästa gång vi åker dit..
Men vi håller på å öva in närsöks signal ska även bli min läxa..
Vi tog mycket markeringar idag oxå det tyckte lucas va kul :)

Men somsagt han var inte helt med på noterna hela tiden.. men vad ska man göra?! man kan inte alltid va på topp å Lucas är faktiskt inte så gammal..

Sen blev det hem igen å fortsätta flytta med min bror å när vi väl åkt massor så tog jag mig ut till stallet där jag gick promenad med pluttfian tillsammans med Julia, Zeta å Hubbe oxå :)
RSS 2.0