Mina prinsar





Mina Goa killar som myser i skogen idag 

Trött

Trött på väder o vind..

Jag har ingen större blogg motivation.

Känner att det mest blir bloggning kring utställningar just nu och om en vecka är vi hos Nina i Göteborg för att ställa ut på my dog!

Hoppas bara hundarna håller sig friska och krya nu! Varit lite motgång med det.. Men kommer skriva ett långt inlägg om det senare 

Sorry

Förlåt för dålig bloggning..

Har varit en tung vecka och jag orkar inte blogga så mkt just nu vill jag bara se framåt mot My dog utställningen osv!

Att inte tänka på alla tråkigheter helt enkelt!


I helgen hoppas jag på att kunna blogga mer om lite allt vad som hänt osv..

Men just nu är jag väldigt glad och tacksam att jag har mina båda hundar hemma och att de lever <3

Längtar

Längtar som fan till My dig just saying :) 

Ska köra ringträning denna vecka med båda hundrna...
Hm händer inte så mkt här, det är lugnt just nu.


Hemma

Körde av färjan och direkt sedan till stallet :)


Väldigt rolig helg slutade med en 4e plats i öppenklass med CK i finsk vinnare vilket var väldigt roligt! Och 5a i lördags på nordisk vinnare i öppenklass :) 

Jag har lärt mig otroligt mkt i helgen om både hur det känns och glömma grejer igen till att bli placerad i den hårdaste konkurensen :)

Nu väntar lite vila innan vi åker till My Dog i Göteborg! Ska försöka träna lite apportering nu istället så vi gör ngt annat roligt oxå.




Dag ett

Dag ett är avklarad, Lucas skötte sig bra!

Han blev tillslut 5a i öppenklass och jag är nöjd, andra gången vi är utomlands och tävlar vilket är väldigt roligt att det ändå går ganska bra :)

Lucas mamma Cola som bodde hos mig förut vann veteranklassen och fick en ny titel som nordisk vinnare! Väldigt väldigt roligt!




Laddade

Nu sitter vi och väntar på att köra på färjan nu! 

Laddade till tusen :) detta kan nog bli roligt! 



Snaaaart

Snart ska jag packa färdigt inför resan :) shit ska bli så spännande att åka till Finland med Mathilda och hundarna!

Vi har 4 hundar med oss, det är Lucas, Lucas mamma och pappa samt Lucas halvsyster Kakan! 

Kommer inte bli så mkt blogg under helgen tror jag, utan vi åker i morgon 7.45. Jag ska ev försöka göra förinställda inlägg 



Panik

Ni vet när tiden inte riktigt räcker till, inser att i morgon kommer jag panik packa alla saker tvätta hunden halvdant osv..

Haha men det är så klassiskt mig så jag tror det löser sig :)



Inlägg

Gjorde ett inlägg igår som verkade försvinna... Nåväl, får försöka skriva om det ngn dag.

Nu går planerna för fullt inför helgens Finlands resa! Jag är taggad till tusen :)
Ska bli så spännande och intressant.


Jag har ridit Claudia idag, hon va super fin :) jätte roligt 

Allt gick fort

Helgen jag längtat efter gick för fort men ååååå va kul jag har haft det!

Igår stod jag i montern 

Här är jag och Lucas i montern med skylten för frk ungdom :)


Efter det åkte jag hem och hämtade Milton för att visa upp honom för Mathilda och hans "farmor å farfar"de som har Miltons pappa Odin :) Alla gillade Milton såklart..


Sedan hem och gjorde Coleslaw för vi ska ha knytis på mässan och då valde jag att ta med mig Coleslaw..

Sen hämta Mathilda och åka in till stan för och äta på Andalusia, vilken jäkla kväll det blev :) hahaha det blev helt galet. Vi gick bananas, tog över sången i micken osv haha helt galen kväll som blev sen..


Kom hem ca 1 och somnade nog kl 2... Klockan ringde 5 yeah det blev 3 timmars sömn, badade Lucas och sedan tog jag bilen tillbaka till mässan och innan så plockade upp Madde hemma.

Dagen har varit rolig men kanske ngt seg jag har varit lite off, Lucas blev excellent och bland de 6 bästa av 17st öppenklass hanar så jag är nöjd :)

Kakan Mathildas tik var med i uppfödargrupp för black micas och de vann i år igen :)

Nu är jag död i soffan!


Monterbygge

Jag och Rickard har byggt montern tillsammans med två andra denna em. 

Det tog lite tid men fint blev det här är en bild när vi håller på:

Som vanligt är roll up skylten med oxå ;) 

Mysigt och träffa Rickard och prata skit å så, i morgon är det lite ändrat jag kommer stå på mässan kl 8.30-13 istället pga väder problem.

Eftermiddagen blir nog laga Coleslaw och träffa Mathilda som fött upp mina hundar men då får bara Milton följa med ;) 

Chillar i soffan nu så skönt 

...

Något jag har svårt för och jag hoppas andra oxå har det är att frysa ut någon, vissa kallar det mobbing men jag tycker att mobbning är när man skriker och gapar elaka saker efter folk i grupp. 

Att frysa ut någon är kanske tyst mobbning, man säger inget och stänger ut folk så de får känslan av att inte få vara med och tillhöra gruppen.

Det gör ont i mig och jag blir riktigt ledsen när det händer såna saker, för mig får alla vara med kort, tjock, lång, smal etc. Jag är uppväxt med att alla ska få känna att de tillhör gemenskapen och att alla är välkomna.

Jag undrar vad som rör sig innanför pannbenet på de människor som inte kan låta alla vara med, det händer alltså varje dag världen över att många barn, ungdomar och vuxna inte känner sig välkomna i gemenskapen i skolan, på jobbet etc. Varför? Varför kan man inte låta alla få vara med? Varför ska man låta någon vara utanför? 

Jag själv fungerar så att jag mår dåligt om jag vet att någon annan blir utanför när jag ska hitta på någon med kompisar och vet att en sitter hemma själv.. I skolan ville jag alltid att alla vänner gick med på lunchen etc.

Vad är det för fel på människor?

Tyst utfrysning är lika vidrigt som att skrika elaka ord efter någon..



I morgon

I morgon blir det nog lite härlig uppdatering från Älvsjö mässan med Rickard :)

Så i morgon hänger ni med mig på bloggen 

Imorgon

I morgon smäller det!!!

Då börjar Älvsjö helgen! Är så taggad för det :) 

Idag har dagen flutit på rätt bra, jag har varit på kbt behandling och lärt mig ngt bra! 

"Vad är viktigt? Att ha rätt eller att det blir rätt?" 

Min älskade Amanda idag:



När kommer tack?

När kommer det ett tack för hjälpen? Eller kan jag gott göra dig på något vis? Hjälpa dig med något? 

Hm verkar som att i den värld vi lever i nu inte verkar ha den typen av tänk att ber man om hjälp måste man ge tillbaka på något vis.

Jag är så jävla less på att hjälpa folk med alla möjliga saker och när jag ber om hjälp så är det aldrig någon av dem som kan hjälpa mig tillbaka! Är det inte märkligt? Eller när man hjälper till och inte ens får ett tack som svar. 

Träning

Började träna med unghunden såklart eftersom jag inte direkt känner den men tycker det gick ganska bra :)

Det tog en stund för den och förstå konceptet men sen så verkade den Hajja grejen med att stå stilla en stund.

Lucas som vanligt showman nr 1 som flyger fram i ringen med sina frambens rörelser ut över det vanliga.. Han fick mest öva på att springa och stå lite men bara kolla finslipet på honom.


Ringträning

Idag står det ringträning på schemat för Lucas och en annan hund som jag ska ställa på stora Stockholm.

Båda hundarna ska få träna på det sista finslipet ;) 

Milton får stanna hemma och vila istället 

Just nu chillar jag lite inne jag ska åka iväg och hämta den andra hunden å sedan iväg och träna 



ärlig.

Jag är rak och jag är ärlig, jag är rättvis och öppen.
 
Tror folk antingen klarar av det och andra inte. Jag kommer aldrig ändra mig om jag inte vill det och jag kommer aldrig ändra mitt grunkoncept. Rak,ärlig och rättvis.
 
För mig är det viktigt att man gör det man förväntas och göras, ibland blir det tokigt men då får man försöka rätta till det och be om ursäkt för vad som hänt eller inte.
 
Men jag får ofta höra att jag är precis så som person att folk får höra det dom ibland behöver höra vare sig dom vill eller inte, de får höra det dom förtjänar och höra, tycker jag någon gör fel ja men då säger jag det rakt ut och tydligt samt befogat. Sen kan ju den personen välja att ta åt sig av kritiken eller skita i det men jag är öppen med min kritik precis som jag hoppas andra är mot mig. Jag är lite uppväxt så att man är rak, ärlig och rättvis alltså om min mamma tycker att jag har en tråkig ton ja men då säger hon det på direkten och jag får då kanske tänka till att oj lät inte så trevlig i svaret fast det inte var menat så och då ber jag om ursäkt.
 
att be om ursäkt eller förlåtelse är i mina ögon inget nervärderande tvärtom det gör en människa stark, stkarka människor vågar se sina brister och fel och kan ta asnvar för sina handlingar och stå för vad som hänt även om det itne kanske var det smartaste gjort och då be om ursäkt/förlåt. En stark människa vet om vad den är mindre bra på och försöker jobba med det.
En svag människa är den som inte kan förstå att den gjort fel utan utgår ifrån att det är fel på alla andra samt när den gjort fel svarar med att bli arg och skylla ifrån sig istället för att be om ursäkt för det som blivit fel osv.
 
Jag är inte felfri på något sett, jag har många mindre bra sidor hos mig men jag ser en styrka i mig att våga vara rak, ärlig och rättvis samt kunna se när jag gjrot fel och försöker ändra på det och det gör mig till en stark person.
 
 
 

kräsen?

Sitter och kolla hästannonser mest för skojs skull och inser att jag nog är väldigt väldigt kräsen över vad som är en "bra" häst och vad som är en riktigt bra häst!
 
Efter och ha ridit Mollie och sett mkt hästsar när jag jobbat i försäljninstall med bra hästar så har lixsom ribban höjts över vad som jag ser är en bra häst..
 
det är så många annonser det står "bra teknik" "unghäst med enastående teknik och kapacitet" osv.. så hoppar de typ "bra" om ens det.. om jag kollar på 20 annonser så är typ 1 bra och resten i mina ögon är vanliga svenssonshästar men som beskrivs som värsta klasshästen..
 
Jag tittar mkt på hur hästen hoppar med kroppen, om den får runda språng över hindret, att ryggen och halsen är den hösta punkten över hindret och inte nacken på hästen

Här är 2 bilder på det:
 
 
Här är exempel på hur jag inte vill att det ser ut:
 
 
Tycker att huvudet är för högt upp och att ryggarna sänks på dem och att de inte riktigt hoppar med avslappnad rygg och blir runda i sprången..
 
 
Sen gillar jag hästar som när de är över hindret flaggar upp med bakbenen, alltså vinklar dem uppåt för att komma över hindret istället för att bara dra dem uppåt..
ett klassiskt molliehopp:
 
Elithäst:
 
 
De finns inte så många hästar som har dessa egenskaper, att de hoppar med runda ryggar, försiktiga framben och vinklar bakbenen.. det är dom som jag anser är bra hästar, resten är de där som håller för 110-120 klasser och jag letar alltid efter det bästa materialet :)
 
Här är det bästa materialet för mig, lite svajigt med frambenen men den ryggen och de bakbenen så är hon perfektion i mina ögon..
 
 
Sen gillar jag att de har en bra och lite poppig galopp, alltså att det är tryck i den utan att den blir för studsig uppåt, sen vill jag ha att den galopperar på aktivt och har lätt för att komma upp i luften.
 
Men det är vad jag tycker är en bra och då menar jag ritkigt bra hopphäst, den som kommer komma långt med rätt ryttare och matchning..
 

Laddar

Försöker ladda för två hundhelger på rad :) i helgen börjar vi fredag med monterbygge på Älvsjö mässan och sedan antagligen middag med hundkompisar, lördag blir det att stå i montern på Älvsjömässan med Lucas och sen ska jag försöka köra runt Milton så han får hälsa på sin uppfödare men även oxå hans norska farmor vill träffa honom.. Sen blir det nog middag med lite annat hundfolk.

Söndag är det utställning med Lucas och lite monter arbete..


Nästa vecka åker jag och uppfödaren till Finland med 4 hundar :) ska bli så kul och spännande!!


Rasmonter

Träffa mig och Lucas i rasmontern på stora Stockholm på lördag!

Jag kommer alltså att stå i flatcoated retriever klubbens rasmontern på Stockholms mässan i Älvsjö lördag den 7 december jag kommer antagligen stå där kl 13-18 om inget ändras :)

Så vill ni träffa mig och min bästa vän så gör ni det där och vi kommer berätta mer om världens bästa hundras enligt mig :) och även om lite hur ungdoms gruppen arbete med ungdomar och deras hundar 



Rutiner

Jag är så beroende av rutiner, att om något händer så behöver jag ändå kunna gå tillbaka till mina fasta rutiner..

Om någon ruckar på mina rutiner så blir jag helt vansinnig varför vet jag inte, tror inte mitt huvud riktigt hänger med då, att jag lixsom måste tänka mer och att jag då får svårt att sortera saker och svårt att minnas..

När jag tappar minnet så glömmer jag de mest enkla sakerna och så blir det rörigt.. Allt blir rörigt då.
Men om jag får ha mina rutiner så mår jag som bäst och det blir då som lättast.



Sjuk

Alltså förkylningen hänger i sig... Man blir lite matt...

Jag vill vara frisk nu och ha lite energi igen men det verkar dröja.

Annars händer inte så mkt här, jag längtar mest till helgen när det händer roliga saker och får träffa lite härliga vänner :) 


akut...

Söker hundvakt akut för 13-16 december... Bara Milton och han är en snäll och lugn kille som kan lämnas lite ensam.

Jag är i Finland med Lucas.. Hör gärna av dig/er om du kan det är fredag till måndag 

Ingen rubrik

Känslan av att man lite lever på fel plats i livet och att man inte riktigt är där man borde vara..

Igår hade jag lång sms konversation med en kompis som avslutade med " du har ett jävla humör i bland men sen är du ärlig och det tar inte folk" 

Så är det jag har ett jävla humör men jag kan be om ursäkt när jag går för långt däremot är jag ärlig å det verkar vara ett problem för folk att jag talar om när jag tycker någon gör fel etc... 


Nå väl ska försöka se positivt att de finns de vänner som man har där och man kan höra av sig till när man tvivlar.. 
RSS 2.0