Vänskap

Vad betyder ordet vänskap för dig? Vad är en vän för dig? Vad är en kompis för dig?

Tycker att det finns inget rätt eller fel svar på den frågan då vi alla tycker olika men för mig har orden olika betydelser.

Vän.
En Vän för mig är en person som man kännt ett tag, man delar allt med en vän. Man kan ringa sin vän vilken tid på dygnet med bra och dåliga nyheter. Man kan skratta tillsammans, man kan gråta tillsammans, man kan bråka med och sen bli sams igen. En vän är helt enkelt en person i ens liv som man vågar visa alla sina brister och fel för och den accepterar dig för den du är, det är en person du kan visa känslor för och den kommer aldrig att dömma dig. Det är en person du kan våga göra fel inför och förhoppningsvis alltid förlåt. Man behöver inte ha många vänner det räcker med ett fåtal starka vänner så klarar man sig, jag har nog bara 5-6 vänner. En vän kan man alltid lita på.

Sen finns det vänskap med djur som är svårt och beskriva om man själv inte har djur. Jag är bästa vän med min hund, han finns alltid där som en trogen följeslagare och han älskar mig för den jag är oavsett vad jag gör, om jag är arg så e han glad, om jag e ledsen så e han glad, om jag är stressad så är han glad, om jag är glad så är han glad. Han är glad 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan 365 dagar om året. Den vänskapen är något jag älskar och inte klarar mig utan.

Kompis.
En kompis för mig är en person man kännt kort eller lång tid, man har alltid kul med sin kompis, vi skrattar tillsammans. Men jag berättar aldrig mina problem för en kompis, en kompis ser sällan mig gråta och när man bråkar med en kompis så kan det vara så att man aldrig mer blir kompis med den. En kompis ringer man bara dagtid för att hitta på något kul . Kompisar har man många av.

Sen finns mellantinget
Vän/kompis relation, de som vet lite grann men inte allt, som stöttar ibland men inte alltid. De som man kanske en dag vågar släppa in och lita på till fullo och bli vän på heltid..

Å så finns det dem som man varit vän med så länge å vuxit upp med som är som en familjemedlem, som man retas med å sånt oxå.. :)

Det har tagit tid för mig och hitta mina stabila vänner, det har varit svårt och hitta de personer man kan lita på. Det är svårt och hitta de personer som passar ens livstil. Dom vänner jag har idag är de bästa man kan drömma om, de finns alltid där och ger mig uppbackning när jag behöver det och även de dagar jag inte ber om hjälp men behöver en klapp på axeln så vet dom det å kan ge det ändå. Ni är så otroligt underbara och jag kan bara tacka er för alla samtal, ord och liknande för det ni gör för mig är något jag är så tacksam över.
Ibland kan jag känna att jag inte ens förtjänar er..

Mys

Mys hemma hos Tessan å Lena :)

Dagen i sin helhet

Jag har varit med Carin å hennes härliga barn idag, vi har hämtat deras nya häst å kört den till ett stall på ön..

Vi lunchade även tillsammans så mysigt att ingen av oss riktigt ville gå där ifrån.

Jag slarvade lite med Mollie idag å hennes motion, hon skulle longeras men jag hann inte det på morgonen så jag sket i det

Nu har jag varit en stund på min gamla ridskola, man får lite nostalgi :)

Nu blir det kväll med Tessan å Lena :) härligt. Å i morgon laddar jag för bad med min brorsbarn!! Ska bli kul haha att åka vattenrutschkana utan å skämmas

onsdaag

Godmorgon världen, vilket trist väder vi har idag men jag mår rätt bra ändå faktiskt..

Idag bjuder dagen nog på allt möjligt inom hästväg..
Carin min vän köpte häst igår å den ska fraktas från enda deln av ön till en annan del på ön, haha det är verkligen så :)
Hon ville ha lite sällskap så jag hakar såklart på!

Mollie ska nog få röra lite på sig idag, nån typ av longering tror jag bestämt..

Lucas får vila idag då han tränat i två dagar med succé å det vill jag inte förstöra med å pressa på med ännu mer grejer.. så lite vila till min prins!

På återsende!

Hudson Bay


Hudson Bay

När jag läser eller hör det namnet tänker jag på vilja, styrka, mod och uthållhet.
Vilken ponny det är, han har år ut och år in hållt sig till svårklass hoppning.
Han har gått NM, SM, Baltic cup ja listan kan nog göras lång då han idag är 23 år och lika pigg som han vore 5 år fortfarande. Han har tagit olika ryttare till toppen.

Första gången jag kom i kontakt med hubbe var för flera år sen, jag stallade upp min ponny i ett stall där han bodde och då reds av Josefin Lindblom som jag snabbt blev kompis med!
Jag fick då för första gången i mitt liv följa med som hästskötare till de stora tävlingarna på strömsholm och lite andra tävlingar, jag fick se denna fantastiska ponny tävla lagsm och gå svår hoppning då han var 15-16 år gamal.
Jag kommer ihåg när vi skulle veterinärbesiktia honom på strömsholm och veterinären fråga om det verkligen var sant att gamla "Hubbe" fortfarande höll sig kvar ibland elitponnyerna.. jojo det gjorde han :)


Nu har jag fått komma i kontakt med Hubbe igen då Jossans lillasyster köpt tillbaka Hubbe och han står uppstallad i det stall där jag ställde Mollie och still going strong, han hoppar fortfarande LA-MSV vilken ponny!

Hubbe vet hur bra han är å det tycker jag är så härligt, han vet att han är bäst..
Jag tycker denna ponny borde blir utmärkt lite extra med tanke på vad han gjort under hela sitt liv och att han än idag kämpar på med sin ryttare, all heder åt Hubbe som hjälpt så många ryttare att få rida på hög nivå han är en kämpe!



Ni kan följa Hubbe och hans vardag på Julias Blogg 

 

skit oxå

skrev jordens jävla längsta inlägg å så försvann allt.. fuck

slut på dagen

Dagen e slut som alltid vid denna tid, har tittat på Bigbrother som alltid ;)

Jag har haft otroligt mkt unika besökare idag vilket är så kul och jag hälsar alla nya läsare välkomna..

Sitter här nu och funderar på om jag ska åka på pay and jump på söndag eller om jag ska åka och träna Lucas i jakt på söndag, frågan är svår det är detta som är så jobbigt att hålla på med två saker att det kommer och krocka då handlar allt om prioritering vad jag tycker är roligtas, dock har jag inget bra svar på vad som e roligast..

Båda djuren är ju i inlärningsfaser, det händer otroligt mycket med dem just nu när de lär sig saker vilket är så kul och följa samt vara delaktig i..

Så jag får nog bolla lite med mig själv om vad som är viktigast just nu och egentligen borde Mollie ha förtur på att få göra saker då hon hade minst saker å göra förra året, samtidigt känns det nästan som att hundgrejer är lite roligare en hästvärlden. jag är verkligen splittrad i det men kan ibland känna att hunden är roligare än hästen på något konstigt sätt..

Såg att det finns två pay and jump i mars, en i södertälje 25 och en 31 på runsten om jag ska låta henne så smälta helgens utflykt och köra på i nästa månad igen istället å då kanske åka två gånger på samma vecka.. allt e en stor balansgång faktiskt!

Ska suga lite på karamellen iallafall å fundera lite på vad jag vill göra på söndag!
Må så gott å sov gott!

Besökare

Helt plötsligt så fick jag massa besökare! Roligt undra hur det gick till bara...

Fika med Tessan å Lena just nu, så mys!

En bild som beskriver kärlek

Kärlek för mig är denna bild på mig å min förra häst som jag släpte lös på terrängbanan för att kunna ta fina bilder, han va lika snäll som han var stor å ställde upp på fotograferingen:

Jag saknar dig <3

Bilder

Lite bilder från idag:



Hundträning

Fick bara plötsligt anfall att jag ville ut å träna i eftermiddags solen å då e det ju tur att Lucas oxå ville det, haha.

Dock märktes det idag att han va lite trött efter den nya träningen han jobbade ju trottsallt i lördags 3 timmar med två andra hundar, igår ca 1 timme ensam så lite mindre fart in idag men dock väldigt positiv :)

Började med två linjetag där jag la ut två st dummys, glädjande tog han en utan å byta och kom in å lämna av, hämtade den andra sen oxå utan problem! framsteg!

Sen körde jag på med det nya tecknet för honom UT-tecken å det gick så bra idag! är så nöjd!

För att sen utöka hans hjärna med lite minne så la jag ut en dummy på ett ställe och sen en på ett helt annat, skickade honom på UT-tecken på den jag la ut sist och gick sedan tillbaka till det ställe där jag la ut den första och skickade på ett linjetag. Han hade stenkoll på grejerna så jag slutade där med ännu en underbar träning med bara bra saker i bagaget!Jag är mest nöjd med att han kom ihåg då han ibland har svårt och minnas flera fall platser eller om man gör något i mellan men idag var han helt med på noterna!

Duktiga lilla hund började lära sig å det är så kul och se vad lite träning kan ge!

klippt håret

Den dag har bara försvunnit tycker jag..
Har nu klippt mitt hår, det va sjukt långt insåg både jag och Emelie innan hon satte saxen i det, vi klippte av 1 dm å håret är fortfarande långt.. men jag tycker det känns kort för mitt hår e långt jämfört med andras hår, haha galet.

Nu är det iallafall frächt igen så jag e nöjd.
Min Lucas å Emelies isidor fick leka lite innan jag åkte vidare till stallet, dom tyckte det var toppen :)

Varit i stallet en snabbis å fixat, Mollie får vila fram tills i morgon sen ska jag nog longera lite innan jag börjar rida till helgen tror jag..

tjohoo

Godmorgon världen, här sitter jag å velar om jag ska klippa av mig allt hår eller låta det få gro vidare som ogräs.. men jag velar nog på tills dess jag sitter hemma hos Emelie å måste bestämma mig helt enkelt..

Nu på morgonen har jag suttit å läst massa bloggar där de kastar skit på varandra, jag blir faccinerad över hur man ens orkar bråka om skitsaker.. Har man inte tillräckligt bra självförtroende så man kan skaka av sig skit så man måste hänga ut varandra genom datorskärmen för att få andra att oxå kasta skit på dem..

Jag anser att folk som hänger ut en annan person via sin blogg har så dåligt självförtroende att den måste få andras bekräftelse att den tycker och tänker rätt samt även få med sig dem å kasta skit på den personen.. oavsett om personen som hängts ut har gjort fel så är det inte okej å göra så. Det är inte okej att vara elak, det visar bara på att man sjunker till samma nivå..
patetiskt..

Nu ska jag äta lite frukost sen åka till emelie :)

Unghäst träning del 4

Tänkte skriva lite om hur jag gör när jag rider in en 3åring

Jag har ju ridit en ett par stycken 3åringar men tänkte berätta om Mollies inridning.
Detta är del 4

När höstvilan är över så longerar jag lite i december med inspänningstyglar detta för att hon ska hitta sin egen balans och form.


Under jul och nyår fick hon vila lite.. Sen körde jag igång med ridningen på allvar nu när hon är 4 år!
Först å främst så ska hon gå 4-5 dagar i veckan med 1 dags longering, 2 dagar i ridhuset, 1 dag rida ut i alla gångarter och 1 dag skrittas ut i skogen detta för att få en så allsidig träning som möjligt, dock på vintern kan vädret ställa till det för en..

Jag trimmar på i ridhuset med mycket halter och lydnadsövningar samt att hon ska stärka sig i sin form.


Tränar mycket övergångar och börjar hoppa lite mer banor och små övningar, det är viktigt att hon känner att det inte blir för svårt och att hon lyckas med sin uppgift.
Målet för i år är championatet och ska därför försöka kvala.

Mollie kan hoppa så där ligger inte problemet utan mer att stärka henne och bygga upp hela hennes muskelatur så hon orkar hoppa en bana och är smidigt. Därför läggs det mkt mer tid på dressyr än hoppträning.


Jag åker även på min första pay and jump i februari och hoppar behaglig höjd så hon får känna på tävlingslivet

unika besökare

Idag har jag haft rekord i besökare, spännande :)
dock inte många som komenterat vilket är lite tråkigt :(

Fråga på om vad ni vill, vad vill ni läsa om osv?

Kul iallafall att det är så många som e intresserade av lilla mig å mina två monster djur!
Dax å sova strax tror jag

Bilder

Ngra bilder från idag:

bakade

"Vem vill smaka på min delikata kaka?"

Ja jag bakade faktiskt idag men insåg att varken jag eller någonannan i min familj ville ha utav den.. suck så nu står den i kylen å väntar på att nån ska förbarma sig över den å äta upp den..

Tänkte kolla om det är någon som letar lägenhet att hyra från april å några månader framåt?
hör av er till mig via mobil eller mail!

Dagen

Denna dag har varit helt underbar, har verkligen haft kvalitetstid med mina djur och med mig själv!

I morse började jag dagen med lite slöhet framför datorn innan jag satte fart mot stallet, där väntade två hästar på att bli omhändertagna :)
Jag mockade åt Hubbe och Mollie, samt fyllde på alla vattenhinkar, gjorde höpåsar å fixa hubbes luzern!

Sen tog jag en liten joggingtur på Hubbe i ridhuset som känns så fräsch för sin ålder (23år) och som hela tiden gått msv hoppning sen han va typ 6 år, jag tycker denna ponny är så ball! haha gamla farbrorn :) <3 han borde få diplom som väldens bästa tävlingskompis som verkligen kört på hela livet med nya ryttare hållt sig kvar i ramljuset! finaste Hudson Bay!

Mollie fick som jag skrev tidigare en vilodag idag efter gårdagens äventyr, det var hon värd! men pussa lite på henne innan jag åkte.

Sen åkte jag direkt till Hålludden för lite apport träning! Å Lucas var så laddad å glad, övade mkt UT-tecken då det inte sitter fast insåg att det här med stoppsignal innan jag ska ge UT-tecken triggade honom då han på något vis såg det som en startsignal, varför vet jag inte men jag skratta ett par gånger åt det...
Gjorde några linjetag oxå! Dagens avlämningar har varit så toppen, nu springer han raka vägen in och lämnar nästan alla i min hand innan han får bollen, är så glad för att ha tränat för Anna som gett mig så mkt tips om hur jag ska fixa å trixa för att komma till en positiv träning med min hund! En gång när bollen inte lockade utan han rajja runt i skogen å leta efter flera dammys så började jag gå åt ett annat håll å när han kom å sprang förbi mig så vände jag igen å då sprang han förbi igen då vände jag igen å gick då tillslut så kom han på min vänstra sida och gick brevid mig å la den i min hand, då slutade jag träningen å var otroligt nöjd!

Nu på sen eftermiddag har jag försökt mig på och baka en jävla morotskaka, går sådär vill jag påstå den har svällt över kanten tog en förliten form.. suck men då vet jag till nästa gång hur jag ska göra ;)

Stallet

Då är stallet avklarat för idag å nu mot träning med Lucas, Mollie fick vila idag men joggade Hubbe istället åt Julia vilken ponny det är!

måndag

Ny dag, Ny vecka!

Idag tänkte jag träna lite med Lucas, sen så ska jag mocka åt Mollie och Hubbe samt motionera hubbe :)
Å så har jag tänkt å baka det jag skulle bakat i fredags.. så det blir en dag med mycket roliga och givande saker!

Hör senare!

..

Vilken helg jag haft :) den har varit givande med så mkt träning för mig och mina unga djur!

Lucas som fick köra jakt i går och Mollie som fått åka transport och hoppat idag, jag är så nöjd med mitt liv när jag får göra det jag tycker bäst om. Arbeta med mina djur <3

Nu måste jag sätta upp nya delmål och kolla lite vad jag ska hitta på och när.. Allt ska vara planerat för alla som känner mig vet att även om jag planerar å försöker hålla ordning å sånt så brukar det ändå hända saker på själv dagen då jag ska iväg.. idag hade vi två insidenter först så hade min överlucka bak på släpet fryst fast å jag kunde inte lasta som planerat... tur så kom pappa å fixade.
Väl framme på runsten när jag skulle ta ut mollie efter vi varit där en stund så hade Mollan lyckats låsa på insidan och jag fick istälelt inte ut hästen. suck men det är ju sånt som händer alltid när jag är i farten påväg till eller från tävlingar/utställningar, funderar på och skriva alla händelser som jag spontant minns här på bloggen,

här är iaf en klipp från idag:



Godnatt kompisaar! laddar för en ny vecka nu med spännande utmaningar :)

bilder från idag

Några bilder från Pay and jumpen :)
   

Pay and jump

Då har vi varit på vår första pay and jump!

Jag är nöjd då jag tog mig igenom båda gångerna. Hade ingen bra uppladdning i första rundan å fick mycket stopp samt en ofrivillig avsittning men hon hoppade väldigt väl å så, jag bestämde mig för att rida om banan i samma höjd istället för att rida 90cm tänkte att hon skulle slippa få en dålig runda till..

I andra rundan stanna hon inte alls dok rev men jag hade mkt bättre rytm och hon var med på noterna å kämpade väl, hon va trött å orkade inte lyfta på fötterna ;)

Jag är väldigt nöjd med dagen då mitt mål var att inte åka av å skada mig samt fullfölja banan! Hon skötte sig bra med lastningen både dit å hem, hade endast lite problem vid uppsittningen å precis när jag kommit upp men inget som jag kan vara jätte missnöjd med..

Trött efter en fullspäckad helg å nu blir det thaimat med Madde å Rikard :) ska fundera på om ni ska få se film från rundorna.. Kanske

Jaktträning

Idag har jag innan jag red varit på jaktträning!

Det gick så bra, dock lite ledsen över att jag inser att jag tränat för dåligt för en start i vår på jaktprov.. kändes lite ledsamt men bara å se frammåt å träna mera för kanske ett prov i höst i stället.

Vi var hos Anna Eriksson i nykvarn och tränade tillsammans med Anna och Saga samt Anna å Hilda :)
Vi trotsade dåligt väder och körde på underbara fina barmarken :) Först körde vi lite lydnad där vi gick på led å kasta dummy och sen gick vidare, när det passade fick en hund hämta..

Lucas e ju fortfarande ung å glömmer snabbt bort sig, så för honom får man påminna om det går förlång tid innan han får hämta.

Sen fick Lucas lära sig ett nytt tecken "ut"-tecken å det gick ganska bra faktiskt, tänkte köra klockan på honom nästa vecka så kan jag börja smått dirigera :) idag var han mkt snabbara att komma tillbaka till mig å inkallningsträning har verkligen gjort nytta <3

Sen fick Lucas känna lite på vilt igen å det är ju så spännande, han verkar dock inte riktigt ha koll på att man ska hämta och sen komma å lämna, men vi fick med oss en and hem av snällaste Anna så vi kan träna!

Efter det vart det obligatorisk fika :) innan vi fortsatte med linjeträning, dock var Lucas så trött då att han började flamsa och ha sig så då fick han bara sitta passivt istället å titta på sina två kompisar som fortsatte.

Jag är överlags nöjd med dagens träning, jag saknar lite min Alfons som bara gjorde allt direkt i samma stund som man lärde honom något.. en men Lucas skötte sig väldigt bra och jag får kämpa på med träningen ordentligt nu så vi når målet med en provstart i år i vilket fall :)


Bild från idag som Anna tog :)

dålig uppladdning..

Då har jag varit i stallet och ridit Mollie som inte alls var på sitt bästa humör.. Inte speciellt kul då hon mest var spänd för ljud osv..
Känns inte som en bra uppladdning inför i morgon faktiskt, men men får göra det bästa av situationen!


Ang hennes korsgalopp vet jag precis vad det är för fel å varför hon gör så, jag vet vilka övningar jag ska använda mig ut av för att förbättra det.. å vill jag ha hjälp med min häst så ber jag om det behöver inte se kommentarer om hur jag ska göra å varför hon gör det när jag redan vet det.. trött på folk som ska tala om för mig vad jag ska göra med min unghäst när jag redan vet vad jag ska göra å betalat pengar till tränare..

Tycker det är spännande att folk som inte ens sett hästen i verkligeheten kan utala sig om hennes problem och hur jag ska göra för å bli av med det.. har trotsallt ridit in ett par hästar å vet vem man ska be om hjälp, så behöver jag hjälp så frågar jag om den samt ber den som ska hjälpa mig kollar på min häst i verkligheten å inte via film eller ord..

Nu ska jag planera morgondagens pay and jump!

..

Gårdagen bara försvann som en storm blåst förbi...
Jobbade från 9- 16.30 sen bara snabbt hem och hämta andan å pussa lite på min busiga hund för att sen åka till Carin där det bjöds på pjamasparty för 9 åringar!
haha..

Full fart på dem å sen satt jag och Carin å babbla till kl.1 på natten innan jag tog blåa faran och for hemm eller rättare sagt gled hem för det var snorhalt på vägen.
Det var i vilket fall så mysigt å våra där och jag blev kär i Carins Rottis som dock mer är som ja en heffaklump som vill bli klappad å sova, någon vidare vakthund är han då rakt inte..

Jag red aldrig utan det fick faktiskt julia göra :)
Så nu har en annan ryttare fått rida på Mollie för första gången i hennes liv, jag får vara ärlig å säga att jag var lite nervös för vad lillhästen skulle tycka men hon hade skött sig galant å Julle tyckte otroligt mycket om min lilla häst vilket är så kul! Man får lite bekreftelse över att man gör ett bra jobb med henne.

Lucas har varit hemma med mamma i två dagar, han har hittat på massa bus när jag lämnat honom å mamma somnat i soffan.. suck det mesta har strykt med dessa två dagar allt från en korg till hårschampo.. så Lucas är inte på topp 10 just nu om man säger så..

Dagens schema blir jaktträning i nykvarn! så kul!
Jag tycker det är kul när Lucas tycker det är kul och idag ska vi även hämta fåglar kan bli spännande å se vad han gör av saken.. han bar ju iallafall kråka när han va liten :)


Natti

Då e dagen över jag har bäddat ner mig i min säng för att få prinsess sömn! ;)

Mollie fick vila idag oxå men i morgon då blire minsan träning igen :) hon ska ju även gå i helgen så två vilodagar var hon helt klart värd!
Hoppas på att allt går som planerat på söndag!

I morgon blir det en lugn dag med bakstök å sen ska jag hälsa på min vän Carin å hennes barn har pjamas part hemma hos dem kan bli kul ;)

Unghäst träning del 3

Tänkte skriva lite om hur jag gör när jag rider in en 3åring

Jag har ju ridit en ett par stycken 3åringar men tänkte berätta om Mollies inridning.
Detta är del 3

När hon gått 3 månader på betet utan att göra något så börjar jag igen med att longera lätt i ca en vecka kanske löshoppar en dag innan jag sitter upp igen.
Oftast är de ju trötta av att gå på bete och lite mer lätta och rida om man har en busig 3åring :)

Nu börjar det roliga om jag får säga mitt :) inhoppningen, jag bröjar först med att bara gå över en bom på marken okompicerat, men eftersom jag löshoppat så mkt så e hon ju van att se bommar!
När jag väl ska börja hoppa så hoppar jag med en annan häst som draghjälp för att hon ska följa strömmen.

Min Mollie tyckte dock att ledarhästarna ibland var för långsamma.. haha så kan det vara, eller när ledarhästen fjanta sig å kasta sig åt sidan så hoppa mollie vidare för sig själv.. så hon är en väldigt modig tjej.
Här hoppar jag för första gången uppsuttet:



Så basic grejer är det enda man gör när de börjar hoppa, allt för att de ska lyckas och tycka det är roligt! Det är viktigt att unghästen tycker saker är kul annars kan man tappa frammåtbjudning och att de börjar krongla.
Här hoppar jag för 3 gången å då kan man lägga upp lite mer serier av bommar så samt försöka hoppa lite mer själv utan draghäst:


sen kan man börja kräva lite mer i själva grunderna i ridningen så hon börjar lära sig mer att gå i form och gå i balans vilket är svårt, de blir gärna vingliga.
Mollie största problem är att hålla rätt galopp i bakbenen, hon byter gärna när hon hamnar i oblanas så det måste man jobba mycket med.


Sen när man hoppat ett par gånger uppsuttet och ridit lite under augusti och september så ger jag vila igen hela oktober och november.

..

Lång dag börjar gå mot sitt slut..

Idag på jobbet hann jag med å hälsa på min gamla vän Bella :) Det va bara så härligt å mysigt å helt oplanerat! så kul.. vi skratta prata skit å skratta lite till åt världen å dess människor..

Sen har jag kört på med möte, fika å handling, känner mig på hugget!

Kul att så många hört av sig om mina unghäst inlägg otroligt kul! fortsättning kommer såklart!

Unghäst träning del 2

Tänkte skriva lite om hur jag gör när jag rider in en 3åring

Jag har ju ridit en ett par stycken 3åringar men tänkte berätta om Mollies inridning.
Detta är del två!

Nu när jag kan rida lite i alla gångarter i ridhuset så vill jag rida ut för att hon ska få vara ute istället för i ridhuset..
Här kan ni se 3 gången jag rider ut på henne, lite flumm i början :)
 

Jag fortsätter att rida max 3 dagar i veckan och ev löshoppa 1 dag resten vilar hon då man inte ska köra på för hårt.
Jag longerar oxå med inspänning för att hon ska vänja sig vid att gå med krökt nacke och att man håller i bettet, när jag vänjer henne vid det så har jag dom så lite inspända som möjligt för att hon ska känna att dem är där utan att få panik för då kan hon ställa sig och slå över och det vill jag inte att hon ska, allt ska vara i positiv träning tycker jag.
Dessutom lasttränar jag mycket för att det inte ska bli något traumatiskt när jag sen ska åka iväg på treårstestet.

Sen gav jag henne lite vila då hon behöver smälta allt hon lärt sig innan den stora dagen kommer. 

När det är ungefär två veckor kvar börjar jag göra saker igen och då kan man även börja rida ute på utebanan allt för att hon ska vara van vid olika miljöer:



Jag åker även iväg för att löshoppa i annat ridhus med annat underlag, detta för att hon ska vara så väl förberädd som det bara går in för den stora dagen då vi åker till strömsholm.
När den stora dagen väl är där då ska man vara ute i god tid, det ska badas och knoppas.
Mollie som inte gillade å stå i spolspiltan så hade jag en teknik som krävde två personer för och bada henne som tur är så hade jag assistant :) Sen knoppas å göras fin innan den långa resan skall göras.

Väl där så lastar man ut, går och gör id kontroll och mätkontroll sen väntar man på sin tur, jag hade en medhjälper med mig i ridhuset.

Tyvärr blev det lite tokigt avstånd i kombinationen och hon räckte inte fram och över oxern på 120 två gånger och 3 gången när vi ändrat avståndet så hade hon tyvärr tappat självförtroendet.. lite tråkigt men inte så mkt och göra, hon skötte sig exemplariskt iallafall <3

Sen så går man ut och sadlar henne för att göra ridprov i ett annat ridhus:


Med godkänt ridprov och okej resultat av löshoppning, gångarter och extriör så lastar vi för att bege oss hem igen :)
Trötta men glada så kommer vi hem sent.

Nu när allt detta är klart i början på maj så ger jag henne vila till augusti, så hela 3 månader får hon vila i sommarhagen gå ute dygnet runt. Det enda jag gör under vilan är att ta in henne ibland och borstar på henne samt om hon behövde skos så tog jag in henne.

fortsättning följer...

Unghäst träning del 1

Tänkte skriva lite om hur jag gör när jag rider in en 3åring

Jag har ju ridit en ett par stycken 3åringar men tänkte berätta om Mollies inridning.

Jag köpte henne precis som nyfylld 3åring då sadelvan och lite löshoppad, här är filmen som jag filmade när jag åkte ner till Helsingborg för å titta på henne!



Jag bestämde mig på plats att jag ville ha henne och hämtade hem henne ca 2 veckor senare.
När vi kom fram hemma i stockholm så gick jag ju med henne så hon fick röra sig efter den långa resan :) 


Jag började sen med att longera henne i ridhuset, hon hade mkt problem att springa i högervarv så fick jobba mkt på det.
Sen körde jag på med både träns och sadel i ridhuset för att vänja henne vid det.
Sen ber jag om hjälp när jag väl ska börja hänga på henne då jag vill att en håller i longerlinan medans jag hoppar å skuttar :) Jag hoppar vid sadeln och slår lite på den så hon vänjer sig vid ljud och att jag är vid sadeln.
När jag longerar har jag alltid stigbyglar hängandes nere för att hon ska vänja sig vid beröring i sidorna så hon inte får panik när jag sitter upp. Sen longerar jag alltid innan jag sitter upp för att de ska få leka av sig alt om de har sadeltvång få springa ur sig det oxå.

Jag börjar med och hänga på henne och hon får gå med mig hängandes, detta för att jag snabbt ska kunna glida av utan att skada mig samtidigt som hon ändå får bära mig på ryggen. Vissa unghästar kan även bli rädda av att se en på ryggen när man sitter upp.

Film på första gången jag hänger:


När jag känner mig trygg med henne så börjar jag först ställa mig i stigbygln så hon ser att jag är ovanför henne innan jag sitter upp på riktigt, sen när jag väl kommer upp sitter jag lite frammåt lutad för att hon inte ska få förmkt panik över att jag är där.
Sen står jag upp i traven för att hon inte ska få panik över att jag rider lätt i sadeln.
 

Jag brukar "rida" i 3 dagar i stöten sen får hon vila och smälta det vi gjort.
Sen ingår det i utbildningen att löshoppa så här får du se film när vi löshoppar:


När väl hästen börjar bli mer van vid att jag sitter uppe på ryggen så börjar jag försöka styra och rida mer själv i ridhuset:


Mollie är och har varit en väldigt enkel häst och rida in, allt har gått så enkelt med hennes första år.
Hon har varit lite av ett A-barn :)  

Stor tack till Sofia Nordin och Nora Bilancioni som fotat och filmat Mollies första halvår! Tusen tack brudar detta är guld värt!

Hoppning

Då är jag hemkommen från stallet, först va jag på norra och hoppade Maya!
Så himla fin häst å så välriden och rolig att rida, älskar och hoppa den hästen då hon hoppar så väl och med hela kroppen :)

Nicole la upp film på facebook så kan tyvärr inte lägga upp den här men hoppade allafall ett 120 hinder så de va kul.

Mollie har fått nya skor i dag och va som vanligt en ängel å sko vilket e så kul! Hon får vila idag och i morgon så rider jag på fredag igen.. måste rida iaf två dagar innan pay and jump, blev ingen hoppning innan då jag kände att hennes skoning inte va det bästa och hoppa på.

Nu blir det lite middag å vänta att Big Brother ska börja :) sticker in nått blogg inlägg senare säkert..

....

Jobbat lite idag med som sagt, har ett jobb med människor och jag börjar verkligen inse hur bra jag mår och hur bra jag har det!

Hämtat Elton och Liam, gör mig redo för och hoppa Nicoles häst Maya :)
Skriver mer i kväll!

Trött

Trött är förnamnet på hur jag känner mig... Gäsp!

Uppe halv sex i morse för åka o fodra min brors familjs hästar..
Så nu drar jag mig lite innan jag ska köra borsbarnen till skolan! Sen blir det å jobba ngra timmar innan jag ska hämta dem igen å sen åka och hoppa Maya åt Nicole!

Unghäst

Postat av: Nina

Kul att läsa, har nästan glömt hur det var att ha unghäst.Det är roligt att hon blir starkare men då brukar dom också orka att busa mer. Hoppas Mollie inte gör det !

Tänkte skriva lite svar på den frågan samtidigt som jag gör ett till blogg inlägg :)

Att rida mer och stärka Mollie gör ju såklart att hon orkar hitta på mer bus när hon är pigg efter en dags vila, det är lite därför jag åkte av sista gången.. Hon hade haft en dags vila och då va hon extra pigg å hitta på bus..

Trött unghäst för mig orkar inte busa utan då sätter de sig på tvären istället, busig unghäst hoppar å skuttar i början o lugnar ner sig sen..

När jag börjar rida Mollie så vissa dagar skrittar jag inte fram för att slippa ha diskussion med henne om att skritta utan jag bröjar med och trava nästan direkt jag börjar rida och sen så efter några varv när hon få travat lite så brukar jag gå ner i skritt å göra de övningar jag tänkt å göra.
Det kan bli lite explosivt om jag börjar med och skritta för då är hon laddad å kan hitta på saker då är det bättre och bara rasta av i lätt trav och sen börja med jobbet.

Detta fungerar för mig och jag tycker det är en bra lösning för tillfället, vissa säger att man måste skritta fram och värma igång musklerna innan man börja trava annars kanske de går sönder.. jag ser på detta sätt att om jag ska sitta å försöka skritta på henne kan hon explodera vilken kan resultera i att jag åker av och hon skenar omkring i ridhuset, så jag anser då att skaderisken är större om hon skenar omkring själv fastnar i tyglar, halkar omkull eller springer in i andra hästar och att även jag blir skadad om jag åker av än att jag travar igång och håller koll på henne för att sen börja skrittjobbet.

Vissa dagar om hon stått i kanske 3 dagar så longerar jag innan jag sitter upp så hon får bralla av sig utan mig på ryggen, brukar ofta börja ridveckan med att longera en dag där hon bara får hoppa skutta å göra det hon vill så brukar det fungera nästa dag, man måste lite pröva sig fram med sin häst och hitta vad som passar dem :)

Vad tycker du är en bra lösning om du har en pigg unghäst?

Sakna

Att sakna någon så mkt att man ibland får svårt å andas.. ångest.



"Genomskinligt grå blir jag utan dina andetag"

Mollie

Mollie i april förra året! bara riden ett par gånger <3


Mollie när jag började rida :) <3




unghäst

Det är så spännade å ha unghäst, det händer alltid något med dem varje dag vill jag på stå..

Med min unghäst är det ofta framsteg som händer, hon lär sig något nytt varje dag känns det som och hon bygger upp sin styrka mer och mer.

Eftersom två av skorna for av här omdagen så har jag inte riktigt kunnat följa planeringen som jag satte i söndags, det går inte å rida ut när det är så halt och man inte har ngn brodd på två fötter, så jag jobbar på med trist markarbete i ridhuset.

Just nu är det mkt övergångar som jag tragglar, halt.trav.halt.trav.halt.. osv.. det går rätt bra om den lilla fröken tänkte stå still när det är halt å när hon väl får gå faktiskt tar skänkel.
Sen har hon börjat med något nytt i högervarvet, i ena hörnan av ridhuset så bara viker hon huvudet åt vänster å tänker inte passera hörnan högerställd så då får man backa bandet å skritta förbi där å lägga volt i det hörnen :)

Sen har jag även övat skritt.galopp.skritt.galopp å detta för att hon ska slippa slängtrava in i galoppen och för att stärka sig då hon fortfarande korsgalopperar framförallt i högervarvet men även ibland i vänstervarvet.

Är okej nöjd med dagens pass, fick inte riktigt igenom halterna som jag ville då hon gärna kör upp huvudet å ångar på istället.. men allt är ju tränings sak.

Jag rider aldrig mer än 30 minuter på min häst å då räknar jag med fram och avskrittning i 15-20 min så nästan så att jag travar å galoppar i 10 min max för att inte köra slut på henne.

Bad

Lämnade Lucas i morse i sin ensamhet, shit va ont i hjärtat det gör jag brukar aldrig lämna såhär men livet är inte så enkelt å leva som det alltid varit.. Får väll poängtera att jag inte blir borta speciellt många timmar..

Har nu jobbat min första timme med att bada :) haha bada bubbelpool å bastat jag tycker mitt jobb e helt okej faktiskt ;)

Nu får vi se vad dagen mer kan erbjuda! I eftermiddag ska jag hämta Elton från förskolan det kommer bli mysigt

Måndag

Då e dagen klar, det känns som veckan kommer bli rörig.. Ja ja va e en bal på slottet?

Red Mollie i ridhuset å hon va pigg å spänd i början sen slappna hon av å blev riktigt fin, jobba henne mkt i trav med övergångar å balans övningar vilket gav otroligt bra resultat i galoppen, inte alls lika springig som hon brukar å vänstervarvet va hon så stabil och bytte inte en enda gång, höger va det fortfarande problem med omslag men fortfarande inte speciellt springig... Är mkt nöjd över ridpasset!! :)

I morgon ska jag börja dagen med simpass på vårt bad! Ska bli så härligt att börja dagen med ett bad :)

Lucas blir lite mer ensam om dagarna nu men verkar ändå ta det rätt bra, idag har han bara tagit 6 äpplen från fruktkorgen haha tur att han inte tog ngt annat mer onyttigt så som skosnören ;)

Promenad

Ute å går med gamla fina Hubbe, vilken jäkla ponny de är!! Still going strong med tanke på hur länge han varit i eliten, tävlat nm ja å Gud vet så håller han än i dag 23år gammal å så pigg!

Fina Hudson Bay

..

Så nu har jag hämtat mina brorsbarn å tagit dem hem t mamma å pappa..

Dax å åka ut till stallet får se va Mollie e på för humör, ska även gå ett par varv med Hubbe! Sen blir det årsmöte med usek :)

Spännande..

rörigt värre

Idag blev det en väldigt rörig dag då jag med kort varsel hoppade in på jobbet ngra timmar men det var både kul och givande.

Lunchen med Carin blev inställd då hennes ena dotter blev sjuk 10 min innan vi skulle ses..

Nå väl kom precis hem, lucas hade varit lite hungrig under tiden jag varit bora å ätit äpple å försökt äta apelsin, bra att han e nyttig å väljer frukt framför typ kuddar eller något annat olämpligt ;)

Tänkte snart ta en liten promenad å sen åka iväg för att hämta brorsbarn :) kommer bli en spännande vecka! :)

Måndagens schema

i morgon blir en spännande dag!

Lunch med Carin <3 på Bistrau  :)

Hämta mina brorsbarn

Rida
 
Möte

Big brother

Kollat klart på Big B. På allvar vem går in i huset gravid å tänker föda i tv, man blir ju både arg å ledsen för det stackars barnet som skall födas i ett oseriöst tv program.. Suck hoppas hon åker ut innan de kommer så bevisen slipper leva i det där..

Sprit, fest, fylla å sex är inte direkt den bästa miljön för en bebis eller ett barn, att socialen tillåter detta?! Sjukt..

Hade jag jobbat inom soc hade jag tvångs tagit ungen när den föddes fan! Man blir ju arg..

Svar på kommentar:

"det du ser utav en träning som är en timme lång är 5 min. De visar ju när det händer något speciellt. Bra TV."

För det första är det svårt när du är anonym att ha en dialog å diskussion.. Jag tycker inte det är bra tv när man upprepar saker hela tiden när de bara har 30 tv tid.. Tycker inte det är inte bra tv!

Träning

Är så sugen på träning av Lucas!

Det har ju töat massor i helgen så jag tänkte försöka sparka mig ut i veckan å träna ordentligt, måste verkligen komma igång nu så jag kan starta i nybörjarklass i år gärna redan i vår, men det kan bli för svårt.

Måste hitta lite fåglar å träna med oxå, önska att jag kunde gå ut å skjuta några, haha :P ;))

Är iallafall anmäld till retriever ungdoms läger i vår och hoppas på å komma med där, var ju med för två år sen med Alfons <3
Så jag känner att jag e på g igen, varit lite loj sen Alfons försvann å så men Lucas e duktig.

Idag har Lucas fått träna massa inkallning då det uppenbarligen har glömts av lite, jag har inte tränat ordentlig med det.
Så jag hade pipan med mig å när jag tyckte han började gå förlångt bort så vissla jag och när han va på väg in kasta jag en tennisboll (Lucas älskar det) jag e lite emot att alltid ge godis vid beröm å tränar sällan med bara godis..
Efter ett tag blev han lite väl att han sprang i väg å vände sig om å hoppades på att jag skulle vissla såg lite ut som "Hallo vissla då, så jag kan komma å få min boll" Tycker denna träning gav resultat då det kom en kvinna på skidor som lucas rusade emot i full fart, först ropa jag nej lucas å han reagera inte å sprang vidare då visla jag en gång tvärnit å han vände tillbaka till mig så jag vart väldigt glad! träning ger färdighet å man kan inte fuska!

ponnyakuten

Tittat på PA som vanligt såhär på söndagkvällen..

Är faktiskt lite besviken på årets program, de har 30 minuter som de visar programmet på de upprepar ju för tusan 100 gånger vad Sherin hade sagt om dagens pass, jag e fan inte dum i huvudet å kan lyssna de kunde använt upprepningstiden till något viktigare typ andra barns problem eller så.. men nä upprepning i 10 min e bra.
Sen visar de bilder hela tiden på barnen å de får hela tiden upprepa varför de är där, på allvar om man inte följer pa så får man ta att man missar varför de är där jag har hört varje gång nu varför de är där å jag vet de..

Sen tycker jag att bröderna Zetterman inte passar i barntv, de går runt med spön hela tiden i programmet och när Daniel tränade hon med Musse så piskade han på hästen från marken vilket jag tycker inte är speciellt trevligt på barnkanalen.. dessutom pratar Tobbe om att man ska ha komunikation och förtroende sins emellan häst och ryttare, medans gästtränarna piskar på ponnyerna lite motsägande.

Idag var det Alexander som hade träningen, han e duktig på att rida ingen snack om saken men han verkade inte vara speciellt pedagoisk med barnen det man såg i tv rutan tyckte inte jag var speciellt pedagogiskt iallafall. Tyckte Lisen Bratt Fredicson skulle få komma tillbaka som gäst tränare, hon var mkt bättre med barnen antagligen för att hon har egna barn.

Vad anser ni som ser/såg det?

söndag

Känslan som uppstår när man kommer till stallet å hästen har tappat 2 av 4 skor :)

Ja somsagt tur att hon e 4år så man kan longera lite halvdåligt i ridhuset då det inte gör så mkt om hon inte går stenhårt :) haha.. latis jag e.

Hon va pigg idag, visade lite hur hon kan göra fina konster så jag e glad att jag inte red idag, får nog longera lite innan jag sitter upp i morgon, försöker hålla mig till schemat å rida ändå om hon inte får jätte ont i tassarna.
Sen försökte jag mig på å raka lite på frambenen då hon aldrig torkar där vilket resluterat i rasp :( inge kul å hon tyckte inte raka benen var någon hitt så vacker blev det inte men lite lättare å tvätta sen fick jag snabbt springa på möte.

Nu har jag kollat lite i tdb efter tävlingar men hittar inget jag vill åka på, så jag masar mig till tvn nu för lite ponnyakuten!!
 

Träning

Veckan för Mollie ser ut ungefär såhär:

Söndag - Longeras

Måndag - Lätt markarbete

Tisdag - Rida ut

Onsdag
- Hoppa lätt

Torsdag - Vila

Fredag - Vila

Lördag - Lätt markarbete

Söndag - Pay and Jump på runsten

mycket

Ja det är alltid mycket å komma ihåg å hålla koll på, just nu sitter jag och kollar hundutställningar.. Man måste minsan åka en bit om man ska ställa nu i mars/april, sen i maj så börjar det bli lite saker närmre och då får man börja välja vad som är mest intressant..

Just nu går funderingar kring ssrks utställning i gävle den 25 mars..

Sen tror jag inte jag ställer förens ullriksdal i maj, den utställningen brukar vara fin :)

Förutom utställning så vill jag ju sattsa på jakten i år och då måste man oxå välja om man ska hoppa över en utställning för att kanske försöka träna och komma till start på jakt prov och dessutom så vill jag ju tävla med Mollie, det blir väldigt mycket att välja vad jag tycker är prio ett..

Natti

Då är jag åter hemma på ön, känns tryggt..
Shit va dåligt väder det var när jag åkte hem, fick toksladd å den höll i länge så jag trodde inte jag skulle reda ut den utan köra ner i diket å dö... Inte kul.
Jag har svårt för snö, jag hatar den faktiskt å det spelar ingen roll hur folk tjatar om att det är snö 4 månader om året varför gnälla om ngt du inte kan rå över flytta till annat land så slipper du gnälla, om det vore så enkelt att "bara" flytta hade jag gjort det.. Men jag älskar Sverige sommartid, jag bor på en vacker ö i skärgården i Stockholm, på sommaren är det obeskrivlig vackert här!! Men vinter tid så hatar jag det !

Missa melodifestivalen men inser genom Facebook att det va ju bara skit ändå så radion i bilen spelade bättre musik :)

I morgon måste jag sätta en plan för Mollies träningsvecka inför pay and jumpen samt kolla på lite utställningar som jag vill åka på :)

Natti folket

Fundering

Vi kollar på withneys begravning å nån av dem som prata säger att han älskar henne å det känns ju lite konstigt och älska någon man inte ens känner!

Hur kan man älska någon man inte ens känner när man ibland inte ens kan älska dom man känner.. Spännande det där hur man kan känna så starka känslor för någon man inte ens vet hur de beter sig vardagen..

Tror man målar upp en fantasibild om hur folk är å förälskar sig i den bilden helt enkelt!

Lördags mys

Är fortfarande i åkersberga å myser! Härliga fina gård :)

Klappat lite på fölungar fast de är ju inte de längre men söta är de! Sötaste är nog Shettis-welsh korsningen :)

Julia har fixat Mollie åt mig idag, de har gått på promenad å så!

Lucas e hos mamma å pappa, levt rövare ;) jag e dock lite orolig för hans dåliga beteende funderar på vad jag ska göra, inga av mina tidigare flattar ha betett sig såhär, suck alltid e det ngt!

...

Iväntan på färjan mot waxholm för å ta mig till Åkersberga :)

Utrustning

Tävlings utrustning

Till tävling använder jag en Charles Owen hjälm, den är stilren och skön!
 

Jag har en blå Pikeur kavaj med ljusblå och vit kant vid kragen special beställd från Skara Hästsport
Jag köpte den 2006 och är fortfarande mkt nöjd med den!

Jag har vita ridbyxor och favoriterna är självklart från Pikeur.

Stövlar beror på om jag tävlar i dressyr eller hoppning, men jag använder mig av tretornstövlarna i hoppning för bästa fäste i sadel och mountain horse läderstövlar till dressyren då det ska vara stilrent och snyggt.

Jag har alltid uppsatt hår när jag rider och ibland stoppar jag in allt hår i hjälmen för att bli så lite störd som möjligt.

Hästen får alltid ha sin vanliga utrustning så som sadel, skydd och träns för att de ska känna sig hemma, sen använder jag mig av huva för att minska ljudnivå med machande schabrak. Tidigare har jag haft John Whitikers uppsättning med samets schabrak och huva med ljusblå kant men har nu gått över till kingsland.

Lördag

Gårdagens eftermiddag blev att titta lite på hästhoppning sen åka t Tessan och Lena för fredagsmys med tacos!

Hundarna fick leka vilket dem älskar! Så roligt att de är så bra vänner :)


Idag laddar jag om för en tur till åkersberga, det var ett tag sen å det ska bli så mysigt!

Skritt tur..

Skulle skritta barbacka i skogen för jag tänkte att det är ju mysigt men Mollie tyckte att efter halva turen att det var dax å gå hem jag va inte riktigt beredd på det å fick mig min femte avsittning för i år på henne..

Ja va ska man säga det va mysigt en stund iallafall å Lucas höll mig sällskap när jag fick pulsa hem i snön

Utrustning

Min utrustning till vardags

Jag har John Whitiker hjälm, marinblå. Jag tycker den är snygg och sjön då den är rätt lätt på huvudet med bra passform. Det dåliga med den är att det är svårt och tvätta innerfodret om man svettas så då kan den få en dålig lukt.

Om det är kallt använder jag mig av en everest dunjacka annars har jag en blå kingsland väst. Jag gillar dunplagg då de värmer bra. De jobbiga med dun är ju att man måste torktumla dem efter tvätt med tennisbollar.


Ridbyxor som jag använder är Pikuer och John Whitiker, jag tycker dom har bra passform och håller länge. John Whitikers ridbyxor kan bli lite nötta i tyget av ridstövlar/shapsen så det är väll en lite nackdel men inget man märker när man rider.

Jag använder mig av kingslands ridstrumpor därför att de inte tar plats i stövlen och blir inte korvigt eller obekvämt och så är de stilrena och snygga.

Jag har tre par alternativ av stövlar, när jag hopptränar använder jag ett par tretornstövlar i färgen svart för bästa fäste i sadeln. Nackdelen med dem är att dragkedja och spännen går lätt sönder så man får byta dem, den stora fördelen med dem är att det är gummistövlar så det går och spola av dem om det blir leriga!

I dressyren använder jag Mountain Horse stövlar. Jag gillar dem då jag har smala vader och de har bra passform samt att de är special i sulan så man hakar fast dem i stigbylen.

Till vardags när jag inte tränar för tränare så rider jag i vanliga joddpush med mountain horse shaps.


Jag gillar blått, grått, svart och brunt men kan ibland slå till på ett par rosa strumpor :) jag gillar och ha stilrent och snyggt kombinerat när jag rider och försöker matcha så mycket det går. Sen finns det en sak som jag använder till vardags utanför ridningen men som man inte får glömma mina älskade HUNTER gummistövlar i ljusblå färg!

städat..

Sådär då har jag städat hela huset å torkat golvet på övervåningen.. fy va tråkigt det är å städa men så fint det blir när man e klar :)

Jag måste få tillägga att musik i öronen så man kan sjunga är ju underbart peppande och det går fortare då, å sen vet ju alla att man sjunger ju som allra bäst när man har hörlurar i öronen och damsugare som överröstar en!

du ska jag byta om och bege mig mot centrum och sen blir det nog stallet, men är även lite sugen på och åka till norra sen å  kolla in mickekursen samt käka upp filippas godis ;) haha.. somsagt jag håller mig aldrig till planen riktigt.

Fascinerad

Jag är fascinerad av denna tjej: NellieBerntsson.se hon är 11 år gamal och driver sveriges största hästblogg och även ligger på typ 19 plats som största bloggare oxå där hon slåss i toppen mot pernilla walgren, kissie, blondinbella m.fl.

Jag hade faktiskt för ca 4 veckor sen ingen aning om vem hon var utan fick höra bara att hon var med i ponnyakuten på barntv och att hon bloggade samt var sponsrad av hööks.
Jag kollade in bloggen och insåg shit hon är ju jättestor bland yngre tjejer. Tänk vad internet kan göra med dagens barn och ungdomar, en helt vanlig tjej startar en blogg och efter ett tag så blir hon jätte känd.

Jag undrar vad det egentligen är som gör att alla vill läsa om just henne, vad är det hon skriver om som drar läsare? Jag själv har ju börjat följa bloggen och varför vet jag inte då jag egentligen inte brukar läsa saker som inte tillför mig, men på någotsätt så tillför ju hon mig något. Jag tror mest det beror på att jag är åter igen är fascinerad över hur hon lyckats få så många unga tjejer att gilla henne och till och med gör filmer om henne med bilder. Tänk vilken makt hon har över andra människor liv för att dom är så fästa vid henne nästan som de vore kära i henne, det är som att det inte finns något annat i deras värld.

Samtidigt blir jag nog lite rädd oxå för de där tjejerna som gör filmer och skriver på hennes blogg att hon är deras liv och deras liv är förändrades tack vare henne. Det känns nästan lite farligt. Att de inte klarar av om hon inte svarar på deras kommentarer eller mail, dom e ju lite för på och man undrar egentligen hur de mår. Om Nellie t.ex. blir sjuk och slutar blogga vem ska de då fylla sitt liv med? Internet idaq är farligare än vad man tror.

Återigen tycker detta är en cool lite tjej som verkar vara otroligt jordnära och ha koll på livet trotts sin unga ålder, hon skriver på ett otroligt moget sätt om hur hennes tankar och värderingar står någonstans.

Fredag

Fredag är här, för mig är det igentligen inte så speciellt med fredag då jag inte jobbar som en vanlig svensson.. Sen är det ju såklart kul när mina vänner är lediga och man kan umgås.

Idag ska jag på möte kl.11 på mitt jobb, hoppas på att få lite fler timmar :)

Tanken med Mollie idag är nog att skritta ut i eftermiddag i snön och ta med mig Lucas på en liten tur. Men allt kan hända och jag hinner säkert ändra mig är lite dålig på och hålla min planering vilket jag borde bli bättre på.

Lucas skulle jag ju vilja träna oxå, kanske börja grunden till klockan så jag kan börja dirigera honom sen :) men får se om jag hinner det innan det blir mörkt, annars får ju han sitt när vi skrittar i skogen!

trött..

Hm.. jag borde gå och sova nu helt klart, men det är ju så kul med vissa saker när man kommer igång så som med bloggen :)

Idag har jag lagt in massa tidsinställda inlägg som kommer å komma även när jag itne sitter vid datorn!

Tittat på Alfonsbilder idag, jag får verkligen svårt och andas man kan tycka att det är ju bara en hund och jag har ju Lucas nu å bla bla bla..
Alfons var inte bara en hund, han var min bäste vän och min livsgnista. Jag saknar honom så och vill inget annat än att få haft honom här just nu.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst för att försöka förklara men jag tror det är svårt och förstå om man inte haft ett djur, framförallt inte haft ett sånt djur som man vet att man bara får en gång i livet som har det där lilla lilla extra.
Jag älskar alla mina djur och de är det viktigaste för mig på jorden, men Alfons hade något som ingen av dem andra hade/har, han var något mer.. Han var nog en riktig ängel <3

natti natti folket!

Mollie

Ridfilmer från februari 2012!



Especial


Especial
1995 (tror jag)

Ponnyn i mitt liv! Denna ponny hade jag bara i ett halvår då jag fick en spark i ansiktet av honom vid lastning på tävling och mamma ansåg att han var för farlig.
Värdens sötaste lilla ponny om man frågar mig som jag tyckte otroligt mycket om <3
Han var min räddning i livet under den tiden han bodde hos mig och utan honom hade jag nog inte varit där jag är idag!

Rambos Ruby


Rambos Ruby xx
1996

Min första egna storhäst, ett fullblod med mycket humör och egen vilja. Jag tävlade bara henne i ca 1 år då det visade sig att hon brytit bägge griffelbenen fram och hennes tid som tävlingshäst var över och hon blev triangelmärkt och såldes som avelsto.

Denna häst kämpade på och jag fick placeringar i 1 meter med henne. Hon var egentligen inte den optimala första storhästen då hon hade humör utöver det vanliga och kunde ge en å annan spark mot folk om det inte passade, men hon hade vinnerskalle och hade gått löp länge. Väldigt svår riden häst.

Pay and jump

Jag har anmält Mollie till sin första pay and jump den 26/2 så ska vi hoppa 80 cm och 90 cm ska bli så spännande och se vad fröken gör utav det!

Bloggen

Sarah håller på och designar min blogg åt mig vilket jag är otroligt tacksam för då den behövde uppdateras helt klart och med detta så har även jag tagit bort det gamla och lagt in massa nytt!

Jag har nu börjat blogga lite smått fast Sarah inte är klar :p hoppas hon inte blir allt för irriterad när hon ska finslipa det sista ;)

Idag har Mollie fått vila eftersom hon gått tre dagar på raken var av en hopplektion i tisdags, vill inte köra slut på henne när hon e så ung.
Tänkte att i morgon skitta ut lite i snön med henne å Lucas.

Lucas vilar sig i form skulle man kunna säga, jag började ju träna med honom men så kom snön och då tappade jag all motivation och insperation.. Men han vill jobba och jag borde ta mig i kragen och göra något åt det då jag valt den rasen som behöver jobba.

Olivia


Olivia
1996
E. Weltbürger U. Lady Evita UE. Weltmeyer

Olivia är ett sto som jag red åt en kompis, Olivia är ca 180 cm hög men kändes inte så stor. Henne gjorde jag min debut på i fälttävlan vilket va så kul. Jag startade debutant fälttävlan och hoppade 110 hoppning på henne med placeringar.
En otroligt härlig och glad individ som alltid vill vara till lags och älskade när hon såg att transporten stod redo för henne att åka iväg :)

Lilleman


Mantovani
"Lilleman"
1999
E. Marwin U. Taburina UE. Tamburin

Lilleman som han kallades när han bodde hos mig köpte jag somaren 2006 och sålde i början av 2011, en valack med hjärtat på rätt ställe. Snällare häst får man leta efter, med ett hjärta av guld bar han runt på mig och tog placeringar. Köpte honom som outbildad 7 åring, han var som att rida en 4 åring i utbildningen och 171 cm hög. Han lärde mig så mycket och har haft sånt tålamod med mig att bättre häst kan man nog inte ha.

Jag sålde honom då jag tröttnade på att tävla och denna häst älskar och tävla, jag hade svårt och hitta motivation till ridningen och valde därför att tänka på honom och vad han ville göra, men om mitt hjärta hade fått bestämma hade han fått bo hemma på mammas å pappas tomt.. Jag saknar honom så men jag vet att han har det bra där han är nu!

Alfons



Dark Flyers Going Wrong Sandpiper
"Alfons"
2008.09.11 - 2011.03.09

Kan nog inget annat än och säga att alla som vet vem du är saknar dig <3 Du var mitt allt i livet och jag kan en i dag få svårt och andas för att du inte finns hos mig längre.
Min första hund som alltid fanns vid min sida, han såg till att jag gick upp alla dagar i veckan oavsett hur jag mådde, han såg även till att andra kom ihåg honom han var en hund som man aldrig kommer få uppleva igen.

Så mycket skratt och glädje han gav oss, han var en livsnjutare som älskade och stå i fören på båten ut till mammas och pappas landställe. Bada i tid och otid :)
Vi saknar dig så och jag önskade att du fanns hos mig ett litet tag till men är så tacksam för den tid jag fick ha med dig älskade älskade hund!

Jag


Johanna Sommar
1989

Jag som skriver denna blogg heter Johanna, jag är en människa som utrycker och säger vad jag känner och tycker. Jag är otroligt känslosam och med mycket fart i kroppen som fördriver tiden med hästsport och hundgrejer. Mitt liv kretsar runt mina djur och allt vad det innebär.
Jag är född och uppvuxen i stockholms skärgård på en större ö vid namn Värmdö.
Jag har gått musikklass under nästan hela grundskolan med inriktning sång och höll på med mycket musik innan hästvärlden tog över all min tid och jag valde hästgymnasium före sången till min musiklärares stora sorg. Jag målade även mycket så till bildlärarens missnöje la jag även ner att måla i gymnasiumet, målar ibland på beställning.

.Lucas, Jag och Mollie.

Mitt hästinresse startade som 6 åring och red då på ridskola fram tills jag var 15 år då jag först hade ponny och sedan gick över på storhäst. Mina största framgångar har jag haft på hästen Mantovani som jag köpte som väldigt grön 7 åring. Tillsammans med honom tog jag flera placeringar i 120 hoppning.

Hund intresset har alltid funnits hos mig sen jag var liten men någon hund fick jag aldrig av mamma och pappa så när jag blev 19 år såg jag till att köpa mig min egna hund flatcoated retrivern Alfons "Dark Flyers Going Wrong Sandpiper". Alfons var världens bästa första hund och togs ifrån mig alldeles förtidigt. Med Alfons hann jag starta på ett B-prov.

Jag har mål med mina djur och ni kan läsa mer om dem på sina egna sidor.

Jag har ett litet intresse till, jag gillar och fota mest häst och hund men ibland även dop och bröllop. Men på sista tiden har jag legat lågt med fotojobb då tiden inte räcker till helt enkelt. 

Lucas



Explicit Party Crasher
"Lucas"
2011.01.24
E. C.I.E SU(u)CH FINUCH NUCH SV-08 NV-08 Explicit Trouble Maker
U. SU(u)CH Explicit Fame & Fortune

Lucas som han kallas till vardags är en livsglad flatcoated retriver som förgyller min vardag.
Lucas är precis sådär glad och fartig som en flatt ska vara, han älskar såklart att bära på allt som går och bära.
Lucas kom in i mitt liv efter Alfons bortgång vilket jag inte ångrar en enda sekund.

Lucas är utställd ett flertal gånger under hans första levnads år och på något sätt har vi nästan alltid kommit 3a med hp. Han har fått Exellent på stora stockholm vilket även var hans första officiella utställning.
Målet med Lucas är att fortsätta ställa ut honom och att försöka komma till start på jaktprov och vi tränar för full och hoppas på debut våren 2012.

Cara Mia




Cara Mia
"Mollie"
2008.04.02
E. Marwin 942 U. Cia UE. Artist

Mollie som hon kallas till vardags är ett litet sto på 160 cm, jag köpte henne i februari 2011 och ridit in och utbildat henne helt själv. Detta är en väldigt trygg och sund individ som vet vad hon vill och är snabb på att tala om det. Hon är en positiv och glad häst som gillar det mesta man hittar på med henne.


Mollie har gjort 3 årstestet på strömsholm med godkända resultat och nu är målet att kvala till championatet och ta mig till final i hoppning. Så följ oss och våra mål här på bloggen.

BLOGGEN ÄR UNDER RENOVERING!!

Bloggen är under renovering, men hoppas vara klara inom några få dagar!
Jag ursäktar röran tills vidare...


/Johanna

RSS 2.0