Dagen

Inledde dagen med att bli väckt av Milton, trodde han ville kissa men när han varit ute och kissat så fortsatte han och pipa gick upp igen och hm han höll tydligen på att hungra ihjäl kl 6 på morgon och behövde frukost omgående!! När han fått den så gick han och la sig igen.. Knäppa lilla hund, ingen av mina tidigare hundar har varit morgonpigga i den bemärkelsen att maten ska ges på samma tid varje dag och då kl 6... Nåväl jag somnade i soffan en stund och sedan åkte jag till läkaren för att få intyg från honom..

Har idag ridit 2 ponnyer och skrittat storhästen. Ena ponnyn reds ut idag med och den andra red jag i ridhuset, har hittat min favorit ponny nu helt klart!

ska kolla med chefen när hon e tillbaka från semestern om jag får rida han igen :) så sjukt söt ponny men med lite attityd precis i min smak!  

Efter det blev det middag hemma hos Madde och Rickard då vi har fint besök från Åre! 

Tiden

Tiden lite rinner iväg nu när jag äntligen har något att göra! Roligt för mig och trist för er kanske...

Idag har jag ridit lite det ingår i mitt jobb att ibland rida lite på ridskole hästarna! Jag sätter igång en 9årig vallack efter skada har dock inte ridit han idag, rider ut en ponny och även på kvällen ridit lektion på två ponnyer så idag blir det lite tid i sadel oxå för ovanlighetens skull!

Hundarna har gått in för att grisa ner sig så mkt se kan efter utställningen ;) haha de hatar och vara för rena tror jag årstiden hjälper ju inte direkt till om jag ska vara ärlig... 


Det blir Camilla som ska vakta Milton när jag åker till finland med Lucas :) känns toppen att han kan vara med någon han känner och få vara i stallet då det är hans normala rutin att vara där nu. Jag gillar när hundarna får vara med folk de känner i sin vanliga rutin och miljö så att han får vara i stallet med Camilla när jag och Lucas åker känns toppen bra faktiskt! 

Hm händer inte så mkt mer här. Om en helg blir det utställning igen denna gång i jälla sedan nästa utställning är Norge och efter det Åre :) 





Så trött

Så trött och nyss hemkommen efter min hundhelg!

Hundarna har skött sig exemplariskt! Vilka grabbar de är man blir varm i hjärtat för de sköter sig så bra att ha med sig.

Utställningen idag gick ganska bra, jag är nöjd fast hade så gärna viljat ha en placering med Lucas.. 
Milton är en stjärna! :) 

Mer info kommer i veckan 

Tiden

Tiden räcker inte riktigt till för bloggen...

Nu är jag i bilen påväg till Eskilstuna för träning med ssrk ungdom med båda hundarna :)

Sedan i morgon styr jag bilen mot Mjölby för utställning! Milton ska göra debut ska bli så spännande 

Veckan har gått fort tror det är för att jag "jobbar" nu vilket är så skönt och lättande 

Försöker blogga lite i helgen om jag hinner 


Dagarna

Dagarna flyter ihop och det finns så mkt jag skulle vilja skriva om verkligen!!!

Finns så mycket att ventilera om och dela med mig av i tankar men ja tiden räcker inte till för det..

I morgon firar vi min bror att han fyller 35år, lördag åker jag till Eskilstuna för hundträning och söndag är det utställning!

Så hm ja mina inlägg får vänta helt enkelt..



Ledsna

Har tröttnat på alla de som ber mig vakta deras djur och hjälpa dem med fodringar, utsläpp m.m för när jag ber om hjälp kan ingen hjälpa till. Ingen kan vakta nån av mina hundar när jag ber om hjälp.

Givande och tagande. Man kan inte alltid köpa mig med pengar utan ibland krävs det att ge hjälp tillbaka är viktigare!!!

Trött på dessa människor och de är många.. så idag sa jag nej till en sån fråga för jag har tröttnat. 

Be mig inte om att jag ska ta en fodring, vakta en häst/hund om du inte kan tänka dig att hjälpa mig tillbaka! 

...

Igår red jag lite bommar och och tog några språng på Claudia och hon var väldigt fin och lyhörd!

Fina lilla häst :)

Efter det så blev det tisdags mys med Julia och Viktor.
Vi åt middag tillsammans och flamsa lite.


Idag har jag jobbat lite och sedan har jag varit på hund träning med Lucas och Milton.
Milton fick bara gå passiv och Lucas var med i början sedan var han så stissig och stressad att jag la honom för sig själv, han får helt enkelt inte vara med mig när han är sådär stressad och stissig.
Han får vara med mig när han är lugn.

Vi skickade på linjetag i början och det gick inge bra han gick inte på raka linjer och hm ja mest körde sitt rejs. Kopplar inte på näsan utan bara springer. Samma sak med en markering fick till slut göra en dirigering av den.

En sämre träning faktiskt. 

Mkt igår

Mycket grejer igår så bloggar senare i dag.. 

Ringträning

Har varit på ringträning med min hundar idag på kvällen...

Milton var mkt duktigare idag med att gå i ringen utan att bita i kopplet.. Dock var ställande sådär men bara att öva vidare i veckan då vi ska ställa på söndag!

Lucas var på G idag hade med mig tennisbollen för att få lite mer power i honom dock ställer han sig inte riktigt som vi vill :/ han står inte korrekt med ena benet och korrigerar man det ja men då ställer han sig dåligt med det andra så vi håller på och övar in det.. Springer annars på bra och fint..

Nu är vi trött och ska sova för i morgon är det arbetsträning igen! :) 


Dag 1

Första dagen på arbets träningen! Jag har gjort vanliga sysslor så som fodrat, släppt ut och in hästarna, haft frkost möte, fikat, mockat osv.
Klippt två ponnyer och nu är jag hemma och vilar! 

Känns så skönt att komma igång även om det inte är heltid.. Hundarna är med hela dagarna och är lösa till och från med massa andra hundar. När de kommer hem är det trötta och vill vila precis som jag vilket känns bra att de får vara med mig på dagarna. Det är viktigt för mig! 



Trött

Trött och lite mörbultad efter en tävlings dag!

Började morgonen med att glömma kavajen.. Så fick vända hem och hämta den så blev jag lite stressad men så är det att vara jag.

Första klassen var jag nervös över, målet vara att komma runt på ett eller annat sätt och det gjorde vi med bravur!! Vi hade 4 fel i tävlings debuten :)

Rev hinder nr 3 pga slarvig och lite för högt tempo men annars tuffade hon på som en klocka!!

Klass nr 2 gjorde jag något som jag inte borde gjort, jag från gick min plan och uppladdning som jag alltid har på vilken häst jag än tävlar på.. Jag ska inte hoppa fram till klass nr 2 för det blir aldrig bra! Aldrig! Men så sa ägaren till hästen att ta något språng innan du går in och det blev pannkaka och stress så med ett språng där vi rev hela hindret så fick jag gå in med det i ryggen med henne och vad händer på banan? Hon blir osäker och står emot som tusan! På hinder nr 5 gör jag sedan en avsittning flyger in i hinderstödet och sedan rakt in i väggen å så var den lagritten slut för min del.. Riktigt tråkigt men så var det :( jag reste mig snabbt och klappade på Claudia och gick ut..

Det var inte hennes fel att det blev såhär utan totalt mitt fel! Jag ska gå på min känsla och min rutin för hade jag inte hoppat fram hade jag haft kvar känslan från klassen innan och hon hade hållt modet uppe.

Nå väl jag tar med mig första klassen som ett positivt minne och raderar det andra med bara en påminnelse om hur min rutin ska vara!





Sen åkte jag hem duscha å sedan åt jag middag med Camilla och Julia! Mysigt att avsluta en söndag med dem :)

Nu måste jag sova för i morgon börjar jag arbets träna och ska nu sagta men säkert ta mig tillbaka mot arbete! 

Erbjudande

Har fått ett erbjudande som är svårt och säga nej till..

Vill typ bara säga JA men måste fundera och tänka ett varv till innan jag gör det men är bra sugen.. 

Dagen

Dagen har gått i ett! 
Först hund träning i Södertälje det gick bra :) Lucas var duktig! 

Efter det till stallet och fixa Claudia inför morgonens tävling! 

Hem duscha och nu påväg för middag med Rickard och två tjejer från Göteborg 

Ord

Ord som både stärker och gör en ledsen.  


Ännu en tränare har frågat mig varför jag inte jobbar med hästar och ridning på heltid.. Frågar varför jag inte har egen häst och varför jag sålde mollie som var en klass för sig. 

Jag inser nu att de finns dem som tror på mig och som tycker att jag borde jobba med att utbilda hästar. Det värmer i mitt hjärta samtidigt som jag blir ledsen över mitt misstag med Mollie! 

Backa tiden hade behövts nu!!



att bli

Att bli en bra hundförare eller ryttare kräver många års träning på olika typer av djur samt en känsla.. jag tror att min känsla har tagit mig dit där jag är idag med djuren.. jag har itne nån dold talang eller att jag hårdtränar varje dag utan jag går på min magkänsla och lyssnar otroligt mycket på kropps språk.
 
Att bli en bra ryttare kräver många års ridning av både bra och dåliga hästar, många timmar i sadeln där man inte har ett perfekt ridpass eller har den snyggaste stilen.. utan det kräver att man hittar känslan och efektiviteten, samt med åren har jag blivit mer ödmjuk i min ridning. Jag är där idag för att jag har rest mig efter motgångar, torkat tårarna och borstat av leran rest mig upp och fortsatt och intalat mig själv att jag kan! för det kan jag. alla människor kan om de vill och jag tror att om man väljer att kämpa så kommer man klara det.
 
Att bli en bra hundförare kräver känsla tycker jag och oxå att se kropps språk. En hund talar mycket med kroppen. De pratar med svansen, håret, öronen, tänder, ljud m.m. Jag har Lucas som är vad man tror en stark hund men han är väldigt känslig och det gäller att läsa av hans kroppspråk i många situationer. T.ex. det kommer hem någon och då skäller han, varför? jo först trodde jag det var pga. att han ville vakta men så insåg jag efter hm ca 2 år att nej om alla i familjen är hemma så skäller han mindre, om någon i familjen kommer hem skäller han mer och blir väldigt springig och jag kom fram till att bli arg på en hund som honom fungerar inte, det går heller inte att ignorera eftersom han blir så himla glad när någon kommer hem och i den frustrationen börjar han skälla och det leder till att den som kommer klappar på honom och berömmer alltså hans sinnestämnning som är väldigt hög av energi och skall. Jag bestämde mig för att när jag hör att någon kommer och han börjar gå upp i varv vilket man ser att han spänner rygglinjen och lyfter öronen nån millimeter så ser jag det så stänger jag in honom i ett annat rum helt enkelt. Han får inte vara med i flocken när han itne har rätt sinnestämning och det tog ett par gånger innan han börjar förstå att om man ska vara i flocken måste man ha rätt sinnestämning alltså inte skälla eller vara hyperglad och stressad. Som sagt känslan av att se sin hund och förstå dens betende kräver tålamod, tid och förståelse. Jag är inte felfri och jag har gapat och skrikit på hans skällande men tillslut komemr man på att man själv måste fundera på vad man gör i olika situationer och fundera.
 
 
Jag lär mig så otroligt mycket av att hantera djur, se dom och fundera ut hur man ska bli ett med sina djur. Jag har under 2 år gått från att själv vara väldigt splittrad som person till att bli lugn och mer logisk i mitt handlande och det är tack vara 2 individer den ena är Lucas och den andra är Mollie, dessa två individer har varit en stor betydelse i mitt liv förutom alla roliga stunder så har de hjälpt mig frammåt i min personliga utveckling till att bli en harmonisk och ödmjuk person som måste känna av kropps språk och signaler, när det passar att ha en tillrätta visning eller när jag som ledare faktiskt brister i min komunikation eller inlärning..
 
 

Lydnad

Idag är det lydnads träning på schemat tillsammans med Lucas och Miltons faster Trixa och även Miltons helsyster Tosca!

Kommer bli spännande och givande tror jag :) 


Efter det ska jag rida lite på Claudia och fixa allt inför tävlingen..

Hopptränade även igår för ny tränare får skriva om det sen 

förändring

Jag har varit sjuksriven sen 15juni pga stressdeprition och inre blödning.
 
När jag blev sjukskriven hade jag 105 i vilo puls. Mitt hjärta slog alltså 105 gånger i minuten och i normala fall slår mitt hjärta ca 68-70 slag i minuten.. 105 är alltså mer än 30 slag extra.
Jag var utmattad, trött och förvirrad, ledsen och stressad. Tänkte inte klart och bara var som en berg och dalbana. Jag insåg itne själv hur dåligt jag faktiskt mådde och i vilket skick jag var i utan nu när jag börjar bli bättre så inser jag att shit jag var rätt trasig.
 
hur hamnade jag här? jag älskar och jobba, jag älskar att utmana mig själv och jag har svårt och säga ordet nej. Att ha två jobb och inte säga nej resulterar i att man får ihop 260timmar i månaden under en längre period och samtidig ha 2 hundar och en häst, man ska försöka hoppträna, gå på hundträning och tävla. När sover man? hm ja aldrig. man måste planera och om något skulle ta en minut längre tid än vad man tänkt så blir man superstressad och försöker springa lite snabbare. Det säger sig själv i efterhand att det inte skulle hålla. När träffar man familj och vännder? aldrig..
 
Vad gör man för att minnimera detta igen?
Man måste börja fundera på varför, jag hade häst som kostade pengar, mycket pengar och där av ett extra jobb.. om jag säljer hästen så försvinner både tiden på hästen och jag behöver inte ha ett extra jobb. Ibland även om man inte vill så måste man sätta hälsan i främsta rummet och efter mycket tårar och funderingar insåg jag att mitt liv går just nu inte ihop med en häst. Jag kan inte vrida ur mig som en disktrasa för att kanske hinna rida på min häst mellan jobben om jag har tur. Allt blev en stor stress där inget blev riktigt bra.
 
Sen har jag vilat, vilat och funderat på vad som är viktigt för mig.

Under 4 månader har jag funderat på hur jag ska ta mig tillbaka till arbetslivet och hur jag ska kunna börja jobba igen utan att köra på rakt upp och ner för att hamna där igen. En kropp som en gång varit stressad för länge har vädligt lätt att hamna där igen. Den är extremt känslig för stress. Jag hade en gång en vädligt hög stress tröskel men jag har rasserat den, tagit sönder den till grunden och det kommer ta långtid om jag någonsin kommer kunna bygga upp den igen. Men så har jag funderat, varit på läkarbesök, pratat med försäkringskassan och vi har kommit fram till att jag ska börja arbetsträna nu och då ställde sig frågan vart kan jag vara för att återgå till ett arbetande liv.
 
Jag vill ju jobba, jag älskar att jobba och kan ju skryta med och klappa mig själv på axeln att jag aldrig varit arbetslös i hela mitt 5åriga arbetsliv! det pratas om den stora arbetslösheten i sverige och att unga vuxna inte får jobb men lilla jag Johanna 24år med betyg från naturbruks skola med inriktning häst har aldrig varit arbetslös och då har jag ett CV med Värmdö kommun, södersjukhust osv som arbetsgivare. Lilla Jag har något som gör att jag inte ingår i den normala ramen för arbetslösheten i sverige med inte några betyg att hurra för. Jag älskar att jobba och jag är inte rädd för att pröva något nytt så tror jag att man har ett jobb någonstans. Men för att återgå till mig nu i livet.
 
Jag kom fram till att jag ändå mår bäst av att vara med djur, mina egna och andras häst eller hund spelar ingen större roll men jag vill vara med djur. Vad kan jag då göra och efter mycket om och men för att hitta en arbetsplats som är stressfri så gott som det går kommer jag nu på måndag 21/10-2013 börja arbetsträna på Gustavsbergs Ryttarsällskap. Jag ska få vara där till 10 december och få vara med hästarna och mina hundar. Det är för mig en stor lättnad att kunna få börja arbeta igen med något som jag vet kan få mig tillbaka till arbetslivet utan att jag kommer kunna arbeta ut mig på direkten och jag kommer kunna göra saker i lugn och ro men framförallt jag kommer få vara på en arbetsplats med fasta rutiner och schema. Det är viktigt för mig att jag vet att jag böjar kl 7.00 och då ska hästarna ha mat, sen ska de få täcken på sig. kl.8.00 ska de komma ut och dagen fortsätter sådär, varje sak är planerat och det är rutiner, jag kan alltså inte stressa eller göra saker fortare utan jag har klockslag där det ska göras saker. Det händer ju lite olika saker på dagarna men de fasta rutinerna för hästarna finns där. Det ska ha mat kl 7, kl, 12  osv.
 
Jag är väldigt glad över att få vara där och få börja känna mig behövd för varje människa behöver känna att de finns i samhället och gör nytta!
 
Så på måndag börjar livet igen, en vardag med tider och passa, ett jobb att sköta och i min takt återgå till ett normalt liv! Jag är på väg att bli frisk!

saknad

jag kommer aldrig glömma min hund, aldrig. men man på något vis går tillslut vidare, vilket jag aldrig trodde jag skulle säga.
 
Jag missade hans födelsedag i år 11 september skulle han blivit 5 år om han hade levt. Det senaste året har jag lite glömt av hans döds dag och hans födelsedag och på något vis kommit till ro med att han aldrig mer kommer tillbaka och på något vis har Lucas växt mer i mina ögon att få "ta" över platsen här hemma som min bästa träningskompis.
 
det känns så fel och säga det men jag saknar honom mindre och mindre för jag vet att han aldrig kommer komma tillbaka. ändå så älskar jag honom och minnena med honom precis lika mycket som tidigare, jag älskar den hunden precis så mycket som jag gjorde när han levde och inget kommer att kunna ta bort den känslan även om jag i vardagen inte tänker lika mycket på honom.
 
 
 
Alfons är och förblir min första egna hund, älskad och saknad.
 
En hund som berörd folk rakt in i hjärtat, han såg till att alla älskade honom och att de skulle minnas honom. Han var min ängel, han räddade mig ur en jobbig period. Han fick mig att vilja vara i livet, han fick mig att resa mig upp igen efter en djup deprition. Han var en ängel och på något vis när jag blev bättre och friskare var det som att han hade gjort sitt jobb här på jorden, att hjälpa mig att bli frisk för att sedan återgå till himlen.
Jag tänker på honom som den trygga indivd han var och att alla borde få ha en Alfons i sitt liv någon gång.
Lite mer än 2 år fick vi tillsammans.

Gosisar


Bästa vänner :)

Nu är den öppen

Välkomna tillbaka till min blogg som nu är upplåst efter en tid..
 
Jag kommer snart gå ut med förändringar i mitt liv det kanske blir i kväll eller i morgon man vet inte riktigt men jag kommer iaf hålla på det under dagen :) men snaaart får jag skriva om det..
 
jag ska försöka göra lite tidsinställda inlägg idag för helgen kommer bli fylld med hundträning och häst tävling samt så ikväll ska jag hoppträna.
 
det är nog det som händer just nu.

Sorry

Sorry att jag  inte gjort inlägg som jag lovat.. Får bli lite till helgen istället!

I morgon kommer jag nog låsa upp igen :) och sen om ett par dagar kommer jag kunna berätta mer vad som händer med livet..

Men det vänder nu! Livet vänder nu och det blir bättre vilket känns så lättat! Jag känner mig så befriad och att jag sakta men säkert kommer jag blir bättre, må bättre och bli starkare igen! 
Livet blir bättre och idag sa kvinnan på försäkringskassan att hon var imponerad över mig, en förebild för unga sjuka! Det värmde i mitt hjärta och i mitt självförtroende. Jag ger mig inte och jag motbevisar det berörde henne. Jag kan och jag är villig och bevisa att jag gör det oxå! 

Saknad


Jag saknar dig så mycket älskade hund kom tillbaka!

Håll ut

Tänkte köra lite inställa inlägg så håll koll det kommer rassla till lite vid olika tidpunkter här på bloggen :) 

Snart

Jag bara väntar på och öppna bloggen igen!! Snart snart snart!!!

Idag har Lucas och jag varit på träning i saltis :)
Han va duktig idag, fick en markering och ett linjetag till samma område och han gjorde ett bra jobb med fint stopp och närsök..


Sen blev det mycket markeringar i svår terräng och långa avstånd något vi måste träna på mycket!!!! Han hade jätte svårt med markeringar idag och sprang mest runt utan att använda näsan..


Efter det blev det middag med tjejerna på hambugerköket, mysigt och väl behövligt 

Träning

Idag blev det enkel fågel träning med Lucas, jag la ut fåglar en skata, en mås och en and utan att han var med sedan tog jag ut honom och tyvärr fick jag inte stopp på honom utan han for iväg och olösligt kom han farande med måsen och jag kan inte fya honom pga att jag haft problem med fåglar..

Jag berömde honom la tillbaka måsen och skickade ut honom på ett sök sen och han hämtade in alla utan prolem sedan fick han två markeringar och det gick hur bra som helst funderar på att anmäla honom till ett prov men det går nere i skara men då får jag bo hos Mathilda innan start :)

Känns som jag verkligen vill ha ett pris innan året är slut för han kan ju om han bara tog allt vilt så hade vi fått en 1a för han är så tränad nu! 
 

Sen fick Milton hämta dummys men han är ju sådär på och lämna tillbaka man får muta med godis så jag låter inte honom apportera så mkt.

Sen fick Lucas köra stopp signal och han gjorde det såååå bra!!! Duktiga hund 

Finaste


Han är fin min Lucas! 

Blandade

Blandade känslor från ring träningen idag, Milton var det 3 steg bak med han gjorde precis tvärt om vad han skulle göra.. När han skulle springa fint bet han i kopplet och vägra gå, när han skulle stå fin så la han sig ner osv ni hajjar vad jag menar, tvärt om språket..

Lucas var svår att styra idag, han ville inte bli korrigerad i ståendet och tittar för mkt på mig när vi springer.. Två veckor kvar så öva öva öva!!

Hm ja jag kan inte gå ut med vad som händer men det blir förändringar och har ni tur kan jag släppa det snart men måste hålla mig till tåls lite till..

Men det vänder nu helt klart! :) jag går mot bättre tider så håll ut

Snart

Snart kan jag öppna min blogg igen!

Så laddad och glad för det! Håll ut!
:) 


Söndag kväll

Att ha notis på mobilen att Nina kommentarer gör mig himla glad :) 

Nina bor i Göteborg och vi har fått kontakt genom hundarna hon äger oxå 2 Explicit hundar och förra året på My dog fick jag bo hos henne å snart får jag åka dit igen med hundarna och bo där så himla snällt!! Bästa med hund och hästvärlden att det finns ingen ålder utan ett gemensamt brinnande intresse! Det tycker jag är så fantastiskt!

Så Nina önskade vi bodde närmre kunde träna hundarna tillsammans och åka på hästtävlingar oxå :)

Ridit en 4åring på kvällen och pussat på Claudia lite oxå såklart min nya stjärna eller ja Kickis häst som jag får låna..




 

.-.-.-

Idag hade jag planerat saker men ville itne utföra dem så ligger nu i soffan med tänd brasa i kaminen och hundarna sover..
 
jag borde klä på mig och ge mig ut på en skogspromenad men tror jag avaktar en stund till..
 
i morgon ska jag på ett viktigt möte som kan kanske hjälpa mig med min framtid jag hoppas verkligen på det för nu måste lite hända något!
 
i morgon är det även ringträning för båda hundarna :)

-...

Landat i soffan efter dagen, är hundvakt åt Tottas hundar så just nu är det fyra hundar som ska ut på promenad alltid lite spännande projekt framförallt nu i mörkret.
 
Jag har verkligen fått känna idag att jag stärkt mig som ryttare, jag har åter igen tagit fram en häst som ingen direkt tror på och sett till att den ser lättriden och enkel ut som tuffar på felfritt. Det gör att man är en bra ryttare om man får en svår häst att se enkel ut så det tar jag med mig idag att jag gjorde det :)
 
Amanda med Familj ställer upp på att vakta Milton och Lucas när jag reser utomlands, känns så skönt att någon tar båda så man slipper skilja på dem och att Amanda är hemma och de slipper vara själva.. Sen får de ju leka med hennes barn oxå vilket säkert blir väldigt roligt för dem. Amandas mamma har även en flatcoated retriever så de lär nog få leka med den oxå..
 
just idag är jag lite starkare än i går, vill itne skriva att jag var svag igår eller någon anann dag för den deleln heller utan jag är stark varje dag men vissa dagar är man mer stark än andra. så idag är jag lite starkare än i går.
 
Nu är den en vecka kvar till allsvenska final och veckan efter det är det träning i Eskilstuna och även utställlning i mjölby, behöver saker att se fram emot nu när det är som det är... vissa dagar är verkligen inte roliga och då väljer jag att inte blogga, inte svara på telefonsamtal eller sms där folk som inte står mig så nära för att jag helt enkelt inte orkar prata med folk.. det är skönt att kunna ta avstånd från det, förut kunde jag inte det utan kände mig tvingad att svara allt och alla men nu är det lite slut på det, vill jag inte svara så kommer jag inte göra det heller och det är en lättnad för mig.. sen får väll de personer då tycka jag är dryg eller så men jag tänker oxå att ska jag sprida ut min negativa energi överallt så kommer varken jag eller någon annan bli gladare om jag jämt skriver "idag är det skit och jag ville inte gå upp, gjorde det ändå och kände att jag direkt ville lägga mig igen, la mig i soffan sov i 2 timmar till, tog ut mina hundar, vill direkt hem igen och låsa in mig.." men typ så vem orkar läsa det var och varannan dag?
ingen inte ens jag själv vill skriva det då jag inte alls kommer bli piggare eller må bättre för det.
 
hm så ja jag försöker hålla omvärlden utanför mitt dåliga mående och försöekr sprida glädje de dagar jag kan och de dagar jag itne kan det då håller jag mig helt enkelt undan..
 
nu ska jag nog lägga mig i soffan igen och mysa med alla 4 hundar, det är Alice, Ozzy, Milton och Lucas :)

Tvåa


Idag blev det en andra plats på Claudia, en häst som aldrig tävlat eller hoppat en hel bana. Hon var felfri i 90cm och vi fick 53 i stil poäng, vinnaren hade 55 poäng och den hästen är rutinerad så jag är väldigt glad och om man ser till hästarna så gjorde jag och Claudia en stor vinst! 

Så kul :) 

En vecka till nästa tävling! 

Motivation

Min motivation är i botten framförallt de dagar som står ombokade. Jag hade en sån dag igår och allt blir tungt och göra man orkar inget inte ens ställa in saker i diskmaskinen, även de enklaste sakerna blir plötsligt lika jobbigt som att gå till jobbet en fredagkväll....

Idag har jag saker planerat och mår genast mkt bättre. Jag tror att ingen människa mår bra av att göra inget, hade jag inte haft hundar och hästintresse hade jag nog legat helt apatisk nu, varit riktigt sjuk... Tack vara den måste jag gå upp, måste komma ut i skogen.

Jag måste få börja ha något att gå till varje dag, få rutiner igen och känna att jag behövs i samhället. 

Trött

Trött och oladdad för tävling.. Det är dessutom stil bedömning på km klassen jag så kan ju bli spännande, Claudia är ju inte nån "stil" häst ;)


Jag är fortfarande i chock att jag fått en resa till abudabi :)

Men nu måste jag upp och hoppa 

Letar hundvakt

Jag har fått en resa till Dubai i slutet av november och början av december så nu letar jag efter någon som kan vakta en eller 2 hundar 

Alltså att få en resa till Dubai händer ju inte i vanligheten så hm ja panik att hitta hundvakt 


Vill helst att de bor tillsammans... I värsta fall får jag försöka hitta ett pansionat åt dem 

Lucas

Lucas är en sån hund som folk antingen älskar eller hatar..

Han är egen och nog lite svårt att komma på hur han fungerar och att han nog ibland upplevs som hal och lite svårt och greppa.

Han är en känslig individ som kräver känsla att handskas med. Man måste lära känna honom för att förstå vilken fantastisk hund han är, för när man har honom med sig och han förstår få ger han allt för än.

Jag älskar och jobba med honom då han är lyhörd, känslig och med till 100% .. Jag tror han skulle kunna göra allt för mig bara jag var tydlig med vad vi ska göra.

Han är en såndär hund som jag kommer minnas precis som Alfons så kommer han vara en sån hund man bara har en gång i livet. Det är svårt för hundar efter Lucas att leva upp efter honom och hans vilja att vara till lag och med en hastighet och glädje till jobb är svår att hitta.. Många som tränat med mig och Lucas avslutar passet med och säga att den farten och viljan din hund har ser man sällan!! Och det berör i mitt hjärta.

Lucas är den hund jag har svårast att låna ut, svårt att lämna i från mig och för varje dag som går som vi tränar eller tävlar tillsammans så blir jag mer och mer fast vid den hunden och att jag inte vill vara ifrån honom speciellt länge.. 

Min bästa vän helt enkelt 




Anmäld

I morse anmälde jag till det mesta :)

Det blir Mjölby, jälla, Norge, Åre, stora Stockholm och My dog... Väntar på att min uppfödare ska bestämma vilka dagar vi ska till Helsingfors och så så måste jag hitta hundvakt till Milton när jag åker till Helsingfors, Madde är ju gravid så hon kanske inte orkar ha Milton när jag är där..

Sen är den utställningen på vecko dagar så mamma och pappa som annars är hundvakt jobbar ju... Måste hitta nån vänlig människa som orkar ha en valp i ett par dagar och som är hemma eller kan ha med sig honom på jobbet men det är ju i december så ett par månader dit så någon borde jag kunna hitta tills dess! När stora Stockholm går borde mamma och pappa kunna ha Milton.


Jag har varit ute på en liten promenad i solen och nu ligger hundarna med varsit ben och jag ska kolla lite på "Bron" serien :) 
Det kanske blir träning på söndag, i morgon är det iaf Km på Claudia 

Planer

Planer för hösten är att ev starta WT 19 oktober i träskaten

åka på ssrk ungdoms träning 26 oktober och 27 oktober åker jag vidare till Mjölby med båda hundarna för utställning.

Sen är det 9 november frk flatshow på jälla med båda hundarna utställning.

16-17 nov är jag i Norge på utställning med bara Lucas 

23-24 november åker vi till Åre med båda hundarna på utställning

8 december är det utställning i stora Stockholm med Lucas 

13-15 december är det Helsingfors med Lucas utställning

Sen i januari blir det såklart My dog med båda hundarna i Göteborg! 

Varför det bara är Lucas på vissa utställningar har med och göra att Milton är för liten för vissa utställningar :/ så då får man leta hundvakt åt honom när man åker bort...

Madde och Rickard ska iaf passa honom när jag åker till Norge så det känns tryggt att han får vara där..
Madde är min högra hand när det gäller hundarna i första hand vill jag att 
hundarna är där då dom är vana vid henne och Rickard så känns alltid lite lättad över att de kan vara där :) sen åker gärna Madde med på utställningar oxå så på Åre utställningen åker både Rickard och Madde med mig å hundarna på utflykten tror även hon åker med 9 nov och till stora Stockholm 

Nå väl nog om höstplanering 





Att vilja

Att vilja ha något man inte kan få om man inte kämpar för det genom att ge upp annat för att kanske nå dit.. 

rädslan att misslyckas eller att stå tomhänt och ändra sig. 

Mycke tankar och känslor just nu..


Hundarna har vilat helt från träning idag och bara varit hundar i den bemärkelsen att se smutsat ner sig med lera å vatten.. 

Alltså

Att folk har tiden att lägga på att fundera på vad jag gör och med vem och sedan diskutera detta med varandra om det kan va så eller inte..

Bjuder på det men förundras ändå att vissa inte öppet frågar mig om saker utan måste fråga en annan gemensam vän om vad jag gör och med vem så får den i sin tur fråga mig..


Allvarligt vi är väll vuxna människor ibland iaf och jag bits inte och ok jag tycker en fråga eller liknande är för närgången så säger jag väll ifrån men att nån ringer mig och frågar för att tredje person har frågat och nu undrar de båda vad som försegår och det försegår ingenting! Just saying over and out... 

Milton har fått varit på valpkurs hos Nina idag och han skötte sig som vanligt på kursen.. Jag som ville att han skulle visa sig från sin busiga sida men icke Milton är en såndär "kursdum" hund han gör ally exemplariskt när instruktören är med och så kommet man hem så är det lilla busfröet tillbaka.

Ibland glömmer man bort hur mycket det krävs att ha en valp, man ska passa den 24/7 och det händer grejer konstant när de är vakna som de ibland inte får göra och jag har glömt om Lucas någonsin varit såhär men han var säker det bara att jag förträngt det..

Måndags

Glömde skriva att i måndags åkte jag hem till Rickard för och träna lite med Lucas och Milton..

Lucas fick öva tecken och passivitet och Milton fick öva koppel gång och passivitet.

Ricksrds hund Diesel fick öva att inte hämta dummys :) trist lydnads träning inom jakt men som alla hundar behöver öva på i olika mängder..

När vi tränat färdigt gick vi hem till Rickard å kollade på film innan jag tog hundarna med mig hem.. 




Kämpar

Här kämpar jag på med det mesta, försöker hitta bra saker i vardagen som för mig vidare till morgondagen..


Idag har jag hoppat två fina hästar :) så roligt att få hoppa lite igen, söndag blir det tävling på Claudia och helgen efter det tävling med Colmar! Så roligt att få tävla två olika hästar..

Lucas har varit på special sök idag, det gick sådär... Man kan säga att han var ringrostig vi skrattade mest åt honom och hans framfart! 

I morgon är det valp kurs med Milton 

Res dig

Just nu är jag inte The top of The world... 

Försöker bita ihop och tänka att snart vänder det, snart.. Men det där snart jag hatar det jag vill att det ska vara nu

Var på ringträning med båda hundarna i onsdags och de var duktiga båda två :) Lucas kan överföra så mkt positiv energi när jag behöver det 

söndagsträning

Söndag 29sep.
 
Åkte till farsta för lite träning med spaniel/retriever ungdom.
 
Vi var på ett stor gräsfält med lite gräskullar
 
Jag började med och vara kastar då Lucas behöver sitta still och träna på det fast det kastas och springer hundar. Så jag kastade markeringar till de andra på öppet fält. Eftter det fick Lucas en enkel markering som han gjorde bra.
 
Vi gick vidare till att göra linjetag från kortklippt gräs på linje till en liten kulle med högt gräs. Jag skickade som nr 2 och fick blåsa stopp och styra honom lite men han gjorde det bra :)
 
Sen tränade jag med fågel, fick två makeringar den första var okej, han tvekade ltie men tog upp den och sedan lämnade in den. Nr 2 gick toppenbra.
 
Jag tog sedan skata, hare, duva och and och la i en gräskulle med högt gräs, skickade på riktat närsök och först tog han skatan men släpte den på vägen och sprang och tog anden istället, jag gjorde ingen stor affär ut av det då jag vill att allt med vilt ska vara positivt. sen hämtade han skatan, haren och sist duvan.
 
Haren tycker han minst om vi tränade nån gång extra på den men jag var väldigt nöjd för han var duktig och glad.
sista övningen blev ett dolt linjetag rakt ut på ängen med endast en liten grästuva som riktlinje och hunden innan en hane kissade precis där jag skulle hämta dummyn så det är en riktigt svår störning då deras natur säger att de ska skapa revir så jag tänkte att detta kan bli svårt men han gjorde det han skulle, rakt ut och hämta å sedan snabbt in utan att störas av den andra hanhundens revir.
 
kände mig verkligen på topp efter denna träning
 

Smålandsträning

Fredag 27 sept.
 
Morgonpass
Jag och Alexandra tog ut våra hundar för lite träning egentligen skulle vi haft vilt men så blev det inte.. vi började med linjetag på 3 målområden som vi la ut med ca 60-80meters avstånd och lite kuperad terräng. När vi lagt ut dem fick jag en markering bakåt som vi hämtade in och sedan fick jag skicka på första linjetaget.
 
Han var snabb ut och gjorde ett toppen jobb. Sen fick vi vänta på att Alexandra skicka sin hund som och va duktig. Efter det skickade jag på nr 2 och där kom tyvärr ett byte av dummy vilket var lite trist men det händer bara ibland på Lucas så än så länge är itne det ett fast betende så får trimma lite på det..
 
Vi skickade även på sista vilket han gjorde bra.
 
Vi fick sedan markeringar i svår mark som var lite klurig och Lucas håller hög fart och glömmer koppla på näsan i början så först blir det lite spring men när han väl bromsar och börjar fokusera så jobbar han riktigt bra. vi fick även några dubbelmarkeringar som han löste fint.
 
Vi la ut ett närsök med tennisbollar och skickade på uttecken och det är svårt tycker Lucas, han är även där lite ivrig och springer förbi dem.. men med lite tålamod så hittar han den, nr 2 var betyudligt svårare då han tyckte att här har jag redan varit och kämpat som tusen och flyter ut från området så vi måste öva på att han ska hålla sig kvar i områden där jag säger att det finns och jobba lite mer noggrant. han hittade inte nr 2 så tillslut fick vi kasta ut en boll åt honom så han får belöning för sitt arbete iaf..
 
Eftermiddagspass
Då var vi betydligt många fler :)
Det var Cristian, Claudia, Anneli, Lisa, Alexandra och jag på tärningen.
Vi la först ut ett målområde på ett fält och sedan gick vi över till nästa fält där vi stod på linje och Cristian gick ut och sköt ett skott kastade en markering in i skogsdunge med sten å fallna träd. Sedan vinkalde vi om linjen neråt och fick där ett nytt skott och en ny markering in i skogen (väldigt svårt för hundarna då kastaren var dåld då en kulle råka komma i vägen) sedan förflyttade vi oss ännu ett snäpp i linjen och fick ett sista skott och markering in en annan dunge.
 
Anneli fick skicka sin hund på första markeringen, Alexandra på den andra och Lisa på den tredje, när dom gjort det riktade jag upp Lucas mot målområdet vi lagt på det andra fältet och skickade på ett linjetag och alltså min hund är så fantastisk! Han for iväg som en kattapult och hämtade å kom in i samma hastighet det värmer i mitt hjärta och som vanligt så blev folk paffa över den fart han har :)
 
Sen bytte vi plats så jag hamnade sist i ledet och så fortsatte övningen men man bytte så olika personer hämtade på olika ställen och Lucas skötte sig väldigt bra, lyssnade på mina komandon och jobbade på över för väntan samt var även lugn under tiden det itne var hans tur att jobba vilket oxå varit ett problem tidigare.
 
Vi avslutade sedan med linjetag en gång till upp till målområdet på fältet dumt nog hade en dummy ramalt i ett hål och det var den sista så vi hade lite problem och få in den men han jobbade på i samma hastighet och samma glädje.

provstart

Måndag 30 septem.
 
Provdebut.
Jag var väldigt nervös när jag kom fram och bättre blev det itne då de 3 första hundarna åkt ut med 0:or.
Man kan få 1, 2, 3 och 0. 1 är toppbetyg typ MyckeVälGodkänt, 2 är nästan topp typ som VälGodkänt, 3 är Godkänt och 0 är IckeGodkänt.
 
Provet var upplagt rakt ut i skogen (inte optimalt att man jagar rakt ut i skogen..) där fick man ett sök på 6 vilt, sedan gick man fot en bit och skulle skicka hunden på riktat närsök i genom lite skog och sedan ner i vattenkanten på 2 änder, efter det fotgående ca 25 meter i kuperad terräng och där få en markering på land sedan två markeringar i vatten/vass och sedan en markering till på land. Allt var som sagt rakt ut i skogen ingen öppen yta utan svårt och se.
 
Jag tog ut Lucas och provapporterade mitt vilt och det gick lika bra som på söndagen och inte ännu bättre så det kändes ändå rätt ok. av 12 hundar hade iaf 4 tagit sig egenom så tänkte att detta kan ju gå bra.. men tyvärr blev det inte så.
 
Precis som alla de andra 12 hundarna åkte Lucas ut på den första grejen, söket.. han gick ut i högt tempo hittade truten och tog den inte sedan hitta han kajan och tog den inte och sen stannade han vid haren och stod och titta på mig typ som nu har jag ju vista 3 ställen kom och hämta.. jag var otroligt klyven för jag vet inte vad som hände, jag trodde han skulle ta något men han gjorde inte det och varför vet jag inte.
 
av 16 hundar kom 5 igenom provet resten åkte ut på söket pga. viltvägran eller att de knäckte viltet.. Så man funderar ju på om det var något galet.. jag tror att om jag fått en markering som första hade han nog hämtat det och sedan kunde jag nog gått på söket.. men men jag får bara träna ännu mer till nästa år!

hmf..

Ja alltså just nu mår inte jag toppen, det är itne så att jag går runt och gnäller stup i kvarten att jag inte mår bra eller har ont men jag blir såklart ändå påverkad av att min fysiska nedsättning tär på mitt psykiska tyvärr..
 
Jag kommer idag skriva lite olika inlägg och lägga dem så de kommer i omgångar :) bra va?
Det kommer skrivas om träningar i småland till provstaren i måndags å sedan planerna för hösten.
 
Idag är en ganska bra dag, jag har inte jätteont vilket är rätt skönt tisdag och onsdag har jag haft kraftig smärta i hälen och med svullna tår gör det svårt och gå.. men jag biter i hop tar lite 656 alvedon som jag får på recept av läkaren, den ska ge en långtidsvärkade efekt och tar 6 tabletter om dagen.. jag älskar sommaren då är alla mina smärtor på vila, så fort det blir kalt och jag itne klär mig rädd så får jag ont nån stans och sedan är karusellen i gång med olika smärtor på olika ställen och man vet aldrig vart nästa smärta dyker upp..
 
jag har lärt mig och leva med det även om vissa dagar är mer tuffa än andra och om jag visste att det alltid gjorde ont på ett visst ställe så kan det vara rätt okej men man kan ena dagen ha ett knä som är svullen och ömt så man knappt kan böja det och 2 dagar senare så har tummen svullnat upp och fingarna nästan blivit förlamade av seg ledvätska..
 
där är en av anledningarna till att jag sålde min älskade häst, när det är vinter och kallt så är inte häst en optimal sysla då det ofta är kallt och ruggit i stall, man ska bara göra hö påsar och glömmer handskar och så blir händerna kalla sen är det kört, eller man åker på en hoppträning i ett annat stall och där är det kallt och inget uppvärmt ridhus och man står och väntar på sin tur å då blir man kall och sen är jag sängliggandes i 3 dagar..
jag har insett att mitt liv är begränsat på vissa plan vilket resulterar i att jag måste tänka om och välja annat göra, att fylla mitt liv med annat som gör mig glad och positiv.
 
Jag saknar mina hästar otroligt mega mycket men jag måste inse att jag inte kan ha häst på vintern då kroppen tar emot så jag har valt hundarna och är så glad över dem men även där måste jag tänka på att kallare dagar ta på mig rätt kläder och fundera på hur mycket kyla jag kan utsätta mig för. Kyla är ju det värsta jag kan utsätta mig för, kyla och fukt ute under längre tid är som att få reklam i brevlådan.. jag vet t.ex. att gå i gummistövlar en halv dag när det är kallt ger hälont och svullna tår på direkten :/  jag vet att om jag går med för lite tröjor/jacka så får jag ont i överarmarna..
 
Nå väl jag vet om mina begränsningar och måste leva ut efter dem så det blir min vardag, inget jag ska tänka på utan bara göra.. detta har pågått i snart 3 år och jag börjar sakta men säkert ta till mig att min vardag är såhär och det är något jag bara får acceptera.
RSS 2.0