Tävling

Måste skärpa mig med bloggen.... Nu är jag påväg till B prov med Lucas det får bära el brista men jag tänker att det som går tokigt har jag missat och träna på 

Det är jag som förare som ger oss förutsättningarna hur vi ska klara uppgifterna, det är aldrig djuren.. 

Igår på genrepet: 



Hemma

Lever och är hemma nu! Återkommer i morgon om träning och liknande

Påväg

Roadtrip till Gnosjö och umgås med en av mina bästa vänner! Amanda och jag bodde och jobbade ihop på Amcamp för 2 år sen 

Vi är så olika egentligen men har samma humor :) Amanda är lugn och tänker igenom saker jag är mer vart och gör saker direkt! Vi väger upp varandras positiva och negativa egenskaper.. Om Amanda varit kille hade vi nog levt tillsammans ;) 

Jag ska även träna där oxå för något så otroligt så lärde jag känna Alexandra som bor där innan Amanda, Alexabdra har 4 Flatterhaft hundar och Lotus som jag hade kom från Flatterhaft så vi lärde känna varandra sen träffade jag amsnda på Amcamp och hon sa då att min granne har 4 st såna som Lucas å tillslut lista vi ut att det va Alexabdra :) så jag ska träna med Alexandra och Cristian innan jag åker hem 

Lever

Jag lever men kroppen har inte återhämtat sig från fastan som pågick i nästan tre dagar..

Idag har jag ridit det gick sådär med ena hästen och den andra gick ok.

Jag planerar att åka till Gnosjö i morgon och hälsa på min kompis :) ska ev försöka träna lite oxå med Lucas nu är det mindre än en vecka kvar till start :) 

Min hund

I morse tog jag ut Lucas för att apportera fågel han har inte gjort det sen vi var hos Msthilda och han viltvägra å hade ont i halsen..

Var lite nervös att det skulle sitta kvar att jag pressat honom fast han varit sjuk men det bästa med hundar är att de lever i nuet och det som varit är glömt för Lucas gjorde sitt vanliga snabba jobb ut ta upp och in i snabb hastighet!! Han är tillbaka och om en vecka är det provstart igen! så håll tummarna nu att han vill fortsätta på samma spår och att han håller sig i skinnet..

Alltså

0/0 dieten är sådär rolig nu när det gått 36 timmar utan mat..

Idag blir det te, Redbull, vatten och äppelsaft! Å dextrosol...
I morgon skulle jag kunna mörda någon om jag blir arg tror jag! Allvarligt 68 timmar utan mat vad är det för tortyr? 

Prins å kung





Kantarell sök

i veckan var jag och hundarna på kantarellsök :)
 
Vi blev inbjudna att vara testpanel för två tjejer som är hundinstruktörer som höll på och utbilda sig till kantarellsöks instruktörer så jag och några andra ställde upp som korkade kursdumma :)
 
Först började vi med Lucas, han är ju som han är... "okej vad ska jag göra? lukta på svampen och markera den? ja men då gör jag det..." så var lixsom han klar på noterna tog 3 sekunder så kan man ju skicka ut honom i skogen på detta så vi tog Milton oxå för större utmaning för instruktörerna haha jo han försökte äta upp den 9 gånger sen greppade han oxå att man ska bara lukta på den och det gick ju bra om jag hade den i handen men la man ner den på¨backen fick man vara snabb med belöning annars försvinner kantarellen..
 
Dag två blev det mer att de ksulle söka i olika terränger och även när de hitta ne kantarell sätta sig och vänta på belöning. Lucas som gått specialsök blev lite förvirrad för han har lärt sig att om man hittar det man söker efter ska man stå med nosen tryckt mot föremålet tills godiset kommer så till en början lät jag honom hållas och göra så men efter ett tag insåg han att det blev ju jobbigt om jag var långt borta och satte sig och vänta vilket var kul..
Milton fick sitta passivt denna dag då han var lite pipig och jag vill att han lär sig att man är tyst när man inte jobbar..
 
Men nu får jag försöka ta ut Lucas snart igen och testa honom ute i skogen på annan plats om det fungerar!

mat..

Allvarligt för ett par år sen led jag av ätstörningar, åt knappt något å vägde inte så mkt.. fick gå på behandling för det för att komma ur det..

just nu äter jag ungefär lika mkt som då och jag tror jag ska dö nu, jag är så hungrig, tänker bara på mat och choklad å vill att måndag eftermiddag är här nu så jag kan äta maaaat igen!

tänk ändå vad man kan göra med hjärnan, vad man kan intala den och få den att gå emot en naturlig sak som just äta. Nu vet jag att jag inte får äta men är så hungrig men när man har ätstörningar stänger man av den känslan och äter inte för att man inte är hungrig och jag vet det är ett beroende i sig att inte äta.. men ja hjärnan är verkligen ett kapitel för sig och hur den fungerar.

Just nu tänker den på mat :)
För ett par år sen tänkte den på hur man skulle komma undan mat.

Lilla hunden har fått åka med mamma å pappa till landet och Lucas är med mig vi ska träna skott i morgon och apportera fågel, håll tummarna att han vill bära fågel nu <3 så rädd att han ska tycka det är obehagligt efter sitt halsont :( för vi kom med på jaktprov om en vecka så måste kolla och testa även med skott så han går fot osv..

Var hos rikard i veckan och tränade skott och fotgående bara å alltså det fotgående jag hade kunde få en blind att bli berörd fina lilla hund vad han kan ibland <3

nä nu ska jag nog lägga mig i soffan, dicka ett stor glas oboy så jag blir lite mätt i morgon börjar den värsta pinan då får jag bara dricka drycker som är genomskinliga typ te och redbull är min räddning i morgon.. idag fick jag iaf dricka mjölk det är ju lite mättande

Dagen

Idag har jag ridit två hästar på morgonen, Mulle var lite oriden och oengagerad men blev lite finare på slutet. Cartan var bara pigg och glad så man själv blev glad och det är det jag behöver just nu lite glädje och pepp!

Sen åkte jag till Gustavsbergs stallet och var med min kompis Julia en stund och myste där <3 

Efter det har jag tagit det lugnt och nu under helgen är det fasta som gäller inför måndag då jag ska till sjukhuset 

Vänskap

Vänskap är något alla människor stöter på nån gång i livet. För mig är vänskap ett givande och tagande blandat med respekt och tillit!

När man väljer vänner så gör man det med omsorg och jag känner av mycket innan jag släpper in vänner till nära vänner, de där personerna som man ringer när man är ledsen eller arg.. De personerna ska man välja extra noga.

En sån vän som stått mig nära har huggit mig i ryggen, det gör ont. Väldigt ont samtidigt som frågan varför? Ställs. Varför? Vad har jag missat när jag lärde känna denna person som kunde visat att hon en dag kunde göra så. 

Sen tänker jag att jag är stark och om hon mår bra av att göra såhär och blir stark av det då bjuder jag på det och hoppas hon en dag ser sitt misstag. 
Men jag är även orolig att info som jag gett henne om mitt liv och mina svagheter jag berättat ska hon berätta vidare till personer jag inte vill ska veta det, det oroar mig. 

Var rädd om varandra. 

Låst blogg

Ni som fått mitt lösen och namn vet att min blogg är låst för att fel personer inte ska läsa min blogg.

Bloggen kommer låsas upp senare när allt lugnat sig så ni vet!

Jag ska skriva lite om kantarell söket jag varit på i veckan samt ring träningen i måndags samt lite annat 

I morgon

I morgon kommer ett känslo laddat inlägg om vänskap och knivar i ryggen !!! Just nu ledsen och besviken. 

Motivation

Man kan nog genomskåda att min motivation just nu inte är så bra och då skriver jag inte så mkt..

Jag vill ju använda denna blogg för att peppa folk och få andra att fortsätta kämpa, tänka och tro på sig själva och sin träning.

Jag vill dela med mig av mina motgångar och framgångar men orken till det just nu är svår att finna.. Man måste hjälpa sig själv först innan man kan ge hjälp och energi till andra. 

Jag tränar mycket med hundarna just nu, det är där jag finner glädje och lycka. Det är där jag kan andas ut från allt annat som måste göras eller ska göras. 

Jag ska ändå försöka fortsätta skriva om träning med hundarna och hästarna här för och hålla bloggen vid liv! 

..

Dagarna lite flyter ihop med varandra..

Jag behöver vila mkt just nu av olika anledningar men främst för jag är trött och blir trött fort om jag gör något oxå..

Ridit lite lättare pass på Mulle i kväll och skrittat på cartan..

Dålig

Dålig på å uppdatera..

Igår började dagen med en galopp på ängen med Mulle!
Han kändes mer avslappnad i halsen och började få fram näsan dock blir han seg med bakbenen då så det är verkligen en balansgång.

Sen åkte jag med Totta till Sollentuna och efter det tog vi lunch hos per på stora skuggan.. Super mysig dag helt enkelt! 


Idag har Milton börjat på valpkurs för Nina på Lyckliga hundar!
Vilken stjärna han är, så enkel och följsam trots han är inte ens 13 veckor än!! Hallå som vanligt är mina hundar yngst på kurser, så är det alltid om jag får klappa mig skälv på bröstet lite.
Nina använde dessutom Milton som visnings hund till alla nya moment han är som sagt snabb att lära!

Sen vilade vi lite jag var trött och sov mitt på dagen sedan åkte jag in till stor staden ock gick på ringträning med Lucas som skötte sig super! Kanske kan bli bra på utställning oxå om jag bara lägger ner lite tid och intresse på det :) vill åka på utställning nu och testa det jag lärt mig!

trött..

Jag har verkligen varit trött i dag, sov lixsom middag mitt på dagen och det var länge sen jag gjorde det! men om min kropp behöver det så gör den det å jag måste lyssna på den då.
 
Milton har varit på valpgrejen men han var trött han oxå.
 
Sen åkte jag och red Mulle samt Cartan. Mulle var super taggad idag i början fick man inte kontakt med honom utan fick bara försöka trava fram så man kunde börja galoppera å bralla iväg.. sen när jag galopperat ett en stund började han lugna ner sig och man kunde börja påverka honom och rida honom ordentligt i både galopp och trav
 
skrittade ut på Cartan och mötte älgarna haha så sjukt läskigt men Cartan va snäll..
 
här kommer några bilder från helgen:
 
 
 
 
 

Trött

Trött tjej och trötta hundar idag..

Cola firar 9års dag i dag! Hon har fått födelsedags present :)

I em blir det valp grejs på lyckliga hundar och sen ska jag rida

alltså

En bild säger mer en 1000 ord:
 
 
 

forts.

Dag 2
 

Jag bestämde mig redan dagen innan att jag behövde ändra på mitt sätt att hålla Lucas vid gruppen så jag tänkte att om han får vara först av alla hundar och sedan när han blir stressad så går jag där ifrån och lägger ut en dummy nån annan stans och han får jobba lite utanför gruppen i väntan så han aldrig hinner stressa upp sig och det ska bli inte bli tokigt.
Första övningen idag var att skicka på ett linjetag och sedan skicka på ut tecken samt stop signal.
skickade Lucas på linjetag han var snabb ut men påväg in så tramsa han lite och jag utan att tänka mig för gav då beröm med godis och då sa instruktören till mig att han kan bättre och då måste du höja ribban lite för han kommer annars fortsätta med dåliga inlämningar om du hakar på hans flams..
 
Sedan satte jag honom ner med ryggen emot där dummyn låg, backa själv och står alltså mitt emot honom sen skickar på ut. han var lite tveksam men gick iväg efter andra komandot sen skulle jag blåsa stopp och det gick oxå bra han satte sig ner men när jag sa "bra" då reste han sig upp och då fick jag kalla in honom och göra om. Då hände samma sak igen så vi fick kalla in honom och påminna honom lite med positiv påminnelse att ett stop är ett stop och sitt still.. när  vi repiterat detta två gånger gjorde vi om övningen och då satt både stoppet och avlämningarna två gånger..
 
Jag var ganska nöjd, satt en stund i skuggan men han blev lite pipig då tog jag honom med mig gick en bit och övade fotgående och följsamhet sedan la jag ut en dummy och gjorde om övningen med ut tecken 2 gånger sedan gick jag tillbaka och satte mig med gruppen.. väntade en stund och gjorde om samma sak bara för att påminna honom att håll dig lugn så får du jobba.
 
Lunch paus och bad i vattnet :)
 
Eftermiddagens övning var linjetag på tre olika ställen. Så först kastade vi ut på ett ställe, gick vidare till nästa ställe och kasta och sedan till punkt nr 3 ungefär som i en triangel. sedan gick vi tillbaka till mitten av trekanten och Sofie skickade Rally till punkt nr 1 och det gick bra :) Sedan fick Linnea skicka Ronja till punkt nr2 då den var närmast och enklast för hennes hund, undertiden dom skickade så gick Lucas upp i varv då vände jag mig bara om och gick ett par steg bakåt och stod med ryggen emot och varej gång han försökte pipa och vända sig om då försökte jag bara få tillbaka honom men ändå stå stilla själv och vänta ut han när han väl satte sig igen på rätt position och var tyst så fick han godis. Sedan vände jag mig och skulle skicka på punt nr 1, satte ner honom och hade på känn att han skulle gå till punkt nr 3 för där var vi sist och jag skickade honom och mitt i den raka linjen vek han såklart av åt nr 3 istället så fick bara kalla in honom och göra om.. tydlighet, jag måste verkligen vara tydlig och inte tänka han kommer ändå springa på fel för då sänder jag ut signalen, jag litar inte på dig och du kommer ändå göra som du vill å skicka halvdåligt så jag satte ner honom och satt ut handen och väntade det kändes som flera sekunder men säker bara nån sekund ;) sen skickade på ut och då gjorde han ett perfekt arbete! då kändes det mkt bättre.. sedan gick vi tillbaka och förbi punkt nr 3 och hamnade utanför trekanten för att skicka på punkt tre bakifrån istället.. Lucas fick vara först ut och han for iväg som en kattapult och gjorde igen ett toppen jobb valde kanske inte den bästa vägen in men han gjorde det bra utan och tramsa med avlämningen..
vi gick sedan tillbaka mot punt nr 1 för och skicka på punt nr 2. Jag satte honom ner och jag tänkte att jag ändå väntade ut honom men jag var ändå osäker på om han verkligen mindes vart han skulle och vad hände vid skicket? jo han gick rakt åt höger istället.. så jag kallade in satte tillbaka honom på samma plats andades och gjorde om höll koll på honom han ger så små signaler på vart han tänkte gå, man måste verkligen kolla in vart han tittar med ögonen, itne med huvudet för det håller han stilla men dit ögnen tittar dit är han på väg och udner den lilla stunden jag kolla så sitter han och flackar med blicken åt olika håll men om jag bara håller kvar min hand undertiden han funderar på om jag verkligen har koll eller om han ska gå åt höger eller vänster så måste jag vänta ut honom och fortsätta vara tydlig med min hand när jag ser att han litar på mig och jag skickar honom så är han där till 100% och gör ett perfekt arbete.
 
Efter det fick vi gå och vila då var han tyst och nöjd så jag behövde inte gå från gruppen något mer den dagen vilket oxå var en vinst.
 
Sen tacka vi av för dagen och jag tog mina trötta hundar och satte mig i bilen, för milton har faktiskt varit med i helgen men han har man knappt märkt av han är raka motsattsen av Lucas, han finner sig i sin uppgift typ sova och vara snäll :) duktig bebis hund!!
 
Satt mig i bilen och tänkte att jag inte var så nöjd över helgen.. Att det inte gått så där superbra som jag vill att det ska göra och så började jag tänka vad är problemet. Vad är det exakt jag inte är nöjd med jo att han piper och inte lyssnar, varför piper han? varför lyssnar han inte? jo piper gör han pga stress och vad är det som är stressande i miljön av gruppträning (han gör ju inte detta om man tränar hemma själv) han är på ny mark, med nya hundar och förare det är andra hundar i gruppen som kanske oxå är stressade fast de är tysta men sen började jag fundera lite till.. Jag är aldrig nöjd, aldrig riktigt nöjd det finns alltid något jag tänker detta kunde gått bättre när jag lämnar platsen jag precis varit på vad utsöndrar jag då till min hund även om jag berömt honom och kanske han fått bollen eller en godis så säger ändå mitt kroppspråk jag är inte nöjd men han förstår ju itne vad jag itne är nöjd med utan då sätter jag mig på pallen med honom tillsammans med de andra i gruppen och är itne nöjd innerst inne och han blir ju då stressad tror jag av att han känner mitt missnöje och då blir stressad. Om jag är missnöjd med något hemma i min träning så sätter jag mig ju inte ner i skogen och väntar en stund men jag tror om jag gör det så skulle han nog börja pipa av stressen att jag inte är nöjd och han kan inte göra något åt det. Sen funderade jag på vad är det jag är missnöjd över? vad är mina krav? är mina krav rimliga? Nä även om man inte ska jämföra med de andra hundarna så väljer jag ändå att göra det, Lucas är yngst av dem och han hänger med i  deras tempo, han är med i matchen bland öppenklass hundarna och har kommit otroligt långt på sina få år. Mina krav är att han ska göra det perfekt, han kan inte det kanske om 6 år när han är lika gammal som två av de andra hundarna.. Men idagens läge kan jag inte sätta pressen på honom att han ska vara perfekt och göra allt rumsrent för han måste få göra fel för att kunna göra rätt och hans missar är inte hela världen. Jag hade nog oxå varit stressad och uppgiven om min lärare alltid var missnöjd över något när jag försökt.. mitt missnöje smittar av sig på min hund och jag har gjort honom till den stressade och pipiga individ genom att gå ifrån en uppgift och tänka på vad som kunde blivit bättre.
 
Han är nog så frustrerad över att jag inte är nöjd och då blir det tillslut att han stänger av och itne litar på mig. Han litar itne på mig för han vet inte när han gjort allt perfekt..
 
Jag måste ändra mitt tankesätt och mig själv för att få ro i min hund! Han är värd det!!
Jag måste sluta tänka på detta kunde blivit bättre för det sänker mig och min hund, han blir stressad av att inte göra mig nöjd. Han vill vara till lags.
Sen kan man inte alltid vara nöjd om de gör stora misstag där de förväntas göra det som de är lärda men han är fortfarande en ung hund och han lär sig varje dag och under den tiden så måste jag tänka positivt.. att wow vilken rak linje jag fick eller wow vilket tempo han håller... jag måste ändra mitt fokus och jag tror då nån stans att han kommer slappna av och inte vara stressad över att jag inte är nöjd över vad det nu kan vara för när vi lämnat aktiviteten då har han ju släppt vad som hände och då måste jag oxå göra de.
 
Här har ni min svaga sida som hundförare, jag är besviken på mig själv att jag låtit det gå så långt och inte tänkt till men alla gör vi misstag och måste ibland ransaka oss själv jag fundera på varför är det så här, varför blir det inte bättre av olika metoder och träning. det finns alltid en anledning till att hunden gör som den gör, man måste bara reda ut vad som gått fel och i mitt fall så är det min inställning!
 
dax och ändra fortsättning följer!
 

tom och trött

man känner sig alltid tom och trött efter en lång aktivitet med hund.. så jag ligger nu i soffan och försöker rensa tankarna kring helgens aktivitet.
man skulle vilja sova ett dygn nu! hundarna oxå när de väl kommer till ro.
jag har funderat väldigt ävldigt mycket efter detta läger och frågan är om jag ska skriva mina första känsla av dagarna först och sen min analys som jag gjort i lugn och ro på vägen hem.. jag tror jag beskriver dag för dag och vad som hänt och sen kör jag analysen efter :)
 
Dag 1
igår blev det inte så mkt apportering utan mer träna lydnad och passivitet. vilket är kanske vår svagaste punkt..
Vi började med och gå igenom alla hundar och förare i min grupp. jag hade valt att gå med öppen/elit klass hundarna. Lucas kan det som krävs för det jag har ju bara tappat bort honom på prov så skärper jag till mig då har jag en hund som kan. så även fast han tävlar som nybörjarhund så tänkte jag att han kan vara med i det svårare gänget.
Där i det gänget fanns Matilda med sin hund på 8år en tik(kommer inte ihåg namnet), Sofie med Rally 3½år, Sanna med Viggo 4år, Erika med Joy 8år och Linnea med Ronja 5 år. Lucas var alltså yngst på sina 2½år.
Alla hade nog blandade problem, Erika hade fått låna Joy så hon hade svårt med att hitta hur den riktiga ägaren gjort med hunden, Matilda hade en hund som gärna stressade upp sig och blev väldigt het, Sofie har oxå en het hund men han är lydig dock svårt med fotgående, Sannas hund kan gå rakt ut och inte vilja arbeta alls och Linnea hade hamnat i fel grupp så hennes hund hade nästan aldrig apporterat men så är det ibland.
Mitt stora problem är att Lucas blir lätt stressad i grupp och väldigt ofokuserad samt het.
 
Vad menas med het? det är olika från hund till hund hur de visar att de är "heta", Lucas är het på så sett att han blir väldigt spänd i hela kroppen han vilar inte på steget utan vill bara iväg fort. Matildas hund den sitter och skakar väldigt väldigt mycket. Rally han är oxå het genom att gärna vara spänd och gå lite före i fotgående och när man väl sen skickar en het hund då kan det gå så fort att de inte minns vart apporten hamnat t.ex.
 
Så första övningen skulle vi gå fot hälsa på instruktören och sedan gå fot i en 3kant utan koppel. Lucas var laddad och väldigt inte med mig utan flöt iväg lite och jag var dålig på och berömma när han väl gjorde rätt så vi var inte så samspelta helt enkelt och han är svår att få kontakt med när han är ofokuserad och het.
 
Vi skulle skicka på ett linjetag och han var även då väldigt på tårna, skickade fick inte riktigt en rak linje men han hämtade den fick dock en slarvig avlämning jag inte var helt nöjd med.
 
Efter Lunch så gick vi vidare och Lucas var ännu mer laddad och då går det över till att han piper och det är väldigt tålamodsprövande och man får inte haka på hans stress. För det blir tillslut en stress. Jag har inte tränat i grupp under det senaste året för att han blir så stressad och jag själv har svårt och hitta på vad jag ska göra.. jag har prövat det mesta med honom men ja jag finner inget konkret detta fungerar.
 
Vi skulle då gå i par och jag hamnade med Matilda, först las det ut ett linjetag och sedan gick det en markering. Matilda skickade sin hund på markeringen och vi kollade på. Sen skickade jag på linjetaget vilket skulle blivit perfekt om inte Lucas bytte dummys och där skönk allt.. Sen fick han markeringen vilket han gjorde jätte bra och satt sen snällt och väntade när Matilda skicka sin hund på linjetag.
 
Sen blev det lite fri aktivitet :) vi handlade och åt middag alla vi skratta och åt god mat! det är nog det mysiga med läger att man sitter efter en träningsdag är lite trött och flamsiga med massa nya intryck och bara är oavsett ålder. vi hade deltagar från 10 till 25år! vilket är otroligt roligt :)
När de yngsta deltagarna somnat så blev det en del prat i vår stuga innan vi somnade gott vi med..
 
gör dag 2 i eget inlägg annars blir det sååå långt!
 

Dag ett

Dag ett har gått med blandade resultat.. Han har varit laddad och rörig :/

Avslutade ändå ganska bra, ska försöka återberätta i morgon med dator istället


Milton har iaf skött sig så grymt bra!!! Han är en stjärna

I bilen

Är nu påväg mot Uppsala och läger med Lucas!

Laddad och nervös på samma gång :)

....

Igår hade jag en lugn dag vilket behövdes..
 
idag har jag ridit mulle och cartan..
fortsätter med att få ihop honom utan att halsen krullar ihop sig elelr att han blir för lång och för slaffsig i sina rörelser.. övade ltie förvänd galopp oxå. han va fin idag något seg kanske men ja helt ok.
 
Skrittade ut Cartan i skogen barbacka.
 
Nu laddar jag inför träningshelg med Lucas och Frk ungdom! ska bli så kul att vi fått ihop ett helt läger med ungdommar som ska träna tillsammans för instruktörer :) så får se hur mkt uppdatering det blir från helgen men hoppas på att få fram lite text här i morgon.. är i uppsala iaf hela helgen med Lucas och Milton.. cola får vara hemma och Milton ska mest åka med för social träning..
 
Nästa vecka ska jag försöka åka på ringträning för Gerard vilket ska bli roligt och spännande, min uppfödare vill ju att jag tränar för honom så jag ska testa och se om jag kan lära mig något! jag ska bli så bra jag kan på att ställa mina hundar, jag ska lägga ner tid för att verkligen lära mig att ställa ut dem precis som apporteringen så krävs det ganska mkt för att få hunden att stå perfekt, springa perfek osv... så ja nä men det ska bli kul och se utvecklingen för det och framförallt sen i höst/vinter åka på utställning och se resultatet!

ringträning

Jag åkte med Lucas igår på ringträning...
 
Först värmde vi upp hundarna runt ringen, jag fokuserar mest på att han bara ska gå brevid mig och inte bry sig om de andra hundarna... det var allt från Chihuahuor till Pittbullså en bra blandning och mycket intryck för Lucas..
Sen övade vi på och vända för att få hunden med oss utan att dra i koppel, använda hundens namn och påkalla den uppmärksamhet..
 
Det gick bra faktiskt :)
 
Sen övade vi på att stå vilket han oxå kan så efter vi visat vårt fria stå sa instruktören att till nästa gång kan vi komma till den avancerade gruppen istället för vi var för bra för den vanliga gruppen haha det värmde i mitt hjärta då vet jag att jag inte är helt ute och cyklar! Men vi övade på i fritt stå och att han ska ställa upp sig bättre, han kan annars bli lite slarvig så vi ska öva mkt på det denna vecka och nästa vecka beroende på Milton så blir det ev att jag tar Milton till första gruppen och Lucas till grupp nr 2 för då kan de även öva på att ligga i bur så det verkligen blir som en utställnings känsla :)
 
Lucas var iaf glad igenom passet, han blev lite rädd för kyrkklockor som drog igång kl 19 plutten, han är van att bo på landet och inte vara inne i stan ;) ...
 
Givande och positiv träning vilket är otroligt bra, Lucas behöver känna att det är kul och visa upp sig samt att det är han och jag skit i alla andra.. Vilket blev bättre efter nån halvtimme.
Ser fram emot nästa vecka att få fortsätta utveckla oss och sen i oktober komma på utställning och göra allt vad vi kan för att vinna :)

Ringträning

Denna dag flöt oxå på i takt..

Tömde skåpen i stallet och det gjorde ont.. Jag tog ner hennes skylt från skåpet och det slog till i hjärtat hon är inte min mer och jag kan inte ångra mig.. Ah vissa saker i livet gör ont och kommer göra det en längre tid..

Sen åkte jag hem till Totta och hade hand om hennes hundar tills hon kom hem från sjukhuset! Hon slipper operation vilket vi är glada för..
Jag åkte sen till vc för att få ut värktabletter har så ont nu dagligen att de behövs.. Så idag avstod jag från att rida men får se om jag rider något i morgon.

Sen va jag på ring träning med Lucas skriver mer om det i morgon när jag sitter med datorn

Kan inte

Kan inte sova och har panik.
Fan vad jag hatar och grubbla på nätterna för man kommer inte fram till något vettigt iaf

tisdag

började med och rida mulle på stora utebanan, han var ganska tittig och spänd under hela passet men jobbade ändå på ganska bra..
han va lite sämre i formen idag men man kan inte heller ändra på för mkt då det inte är min häst och han är van att gå på ett annat sätt än jag rider och då kan det bli tokigt.

men på det hela taget så gick det ganska bra.
 
sen skrittade jag en tur på cartan innan jag for snabbt till gustavsberg!
 
där stod det hoppträning på schemat av Claudia.
Hon var till en början ganska spänd och lite ånglok som hon kan vara och vi red mkt bommar och lydnad i början och då blir hon mest stark och lite överallt.. men man får bara bita ihop och försöka reda ut situationen. vänta ut henne och bara nöta nöta nöta för att få igenom det man vill.
på slutet när halvhalter och styrningen gått igenom då hoppade hon riktigt bra faktiskt och jag hade en bra känsla när vi slutade passet :)
 
efter detta så åkte jag in till årsta och gick promenad med en gamal klasskompis och för den delen närmsta vän under gymnasiumet.. vi pratade livet och jobb :)

måndag

Vi börjar väll med måndag tänker jag..
 
igår mockade jag åt båda hästarna men red endast Mulle i ridhuset.
 
Han var fin och otroligt härlig och rida, det är ett tag sen jag red honom på riktigt så det kändes verkligen som ett lyft!
Han kan bli lite bakom hand vilekt jag inte riktigt gillar så jag försöker få fram näsan på honom utan att tappa aktivitet i bakbenen.
Man blir gärna lite glappig i tygeln på en sån häst för att de minsta lilla man tar i dem för hårt så går de tillbaka till att vika in nacken.
 
Så övade mycket på att få fram näsan men hålla kvar kontakten med tygeln vilekt är lättare sagt än gjort ;)
Galopperade ganska lite då underlaget är ny gjort och det är tungt där.
Nöjd med passet helt klart

Ridit

Ridit igår och idag så det kommer snart utvärdering av det!

Glömde

Glömde blogga igår!

Lovar att göra det senare idag

glömde..

glömde helt bort att det faktiskt är valp träff i morgon förstadiet till valpkurs det ska bli spännande och intressant :)
 
hoppas på att den lilla vovven sköter sig :)

utställning

idag har vi som sagt varit på solvalla och ställt ut Lucas.. vår ring började kl 11 vilket är sovmorgon :) haha
Det hela gick otroligt fort var klart på 45 min och sen kunde man åka hem typ vid 12 så kort och snabb dag..
 
vi fick med oss ett excellent hem och en 4e plats så jag är nöjd, förstod på de andra som ställde så var hon otrligt snål med excellent så jag är verkligen glad att jag fick det med mig hem..
nu ska jag blicka framåt och i morgon blir det specialsök med Nina och sen ev på onsdag ska jag åka på ringträning för att just öva med Lucas att stå fint och springa bland andra hundar då han tycker det är lite jobbigt och blir ltie spänd..
 
Nästa helg är jakthelg och det ska bli toppen roligt!
 
försöker fylla på livet med roliga saker och försöker hitta tillbaka till mitt glada jag igen
RSS 2.0