Ledig

Så trött mentalt så ni anar inte!!!

Tömkörde Mollie hon ville inte galoppa så blev mest trav å halt vi övade idag!
Fin va hon ngt stel t höger som vanligt!

I morgon blir det jobb heeela dagen så vänta er ingen uppdate.. Kanske om ni har tur ;) natti

Bebis

En liten bild oxå!

Dagen..

Denna dag har inte blivit som jag planerat..

Började morgonen med å mysa med doggsen å sen gå en runda med dem. Var på möte i ca 1 timme innan jag begav mig till stallet för å rensa ur å städa efter mig..

Mitt i städandet av boxen får jag sms om att min "lilla systers" värkar hade börjat och att de åkte t bb, så jag kastade in hästen åkte till det nya stället ställde in henne i en box. Åkt sen hem bytte kläder å koppla av släpet åkte tillbaka t stallet å släppte uthenne i sommarhagen med två andra hästar, myyyys för henne!

Sen for jag raka vägen in till SÖS å bb för å vara med när den lilla bebisen skulle komma!

20.07 kom lilla tjejen till värden 52 cm lång och 3895gram vägde hon! Jag fick klippa navelsträngen vilken konstig men härlig känsla.. Ja men nu e jag mentalt helt slut!!! Haha så dax å krypa ner i sängen för en ny dag i morgon helt enkelt.

söndag lägersdag 2

Uppe med tuppen vid 7 snåret var vi i min stuga iallafall, jag kollade såklart direkt på mobilen hur det gått för Loreen då vi missa detta ute i skogen.. å va kul att hon vann!

Sen började det stor städas å packas ihop då vi skulle åka direkt till mässan och träna där å vi behövde checka ut från stugorna vid 12 så vi strunta i och komma tillbaka efter vi lämnat på morgonen.

När vi kom fram till mässan gick vi till en anvisad plats där vi skulle träna, vi började med att gå igenom för den nya instruktören om vilken nivå vi var på och vad det var för hund vi höll i kopplet.
Sen blev det lydnasövningar där vi gick fotgående på led till att börja med, lucas gjorde det bra och följde med som han skulle även i vändningar å sådär..
Vi satte sedan hundarna på en linje och backade 10 meter sen fick en förare med hund gå sick sack mellan våra hundar och vi skulle på avstånd se till att de satt kvar, lucas satt som han skulle :)
Sen passerade vi hundarna och ställde oss bakom dem istället och då gick instruktören sick sack mellan dem å kasta dummys, även där satt lucas stilla duktig kille!

Efter det gjorde vi en övning där vi oxå stod på led och så stod instruktören längst ut på ledet kastade en markering åt den personen som stod brevid henne, sen fick den föraren och hunden gå bakom hela linjen och vända upp på andra sidan av linjen och skicka, så först fick alltså alla hundar se markeringen, sen gick det ett ekipage bakom dem och sedan fick de även sitta stilla när den hunden skickades.
Lucas löste själva markeringen bra, dock va pasiviteten mindre bra..

Efter detta hade vi lite paus :) man måste fika! hahaha..
Då pratade vi mycket om att arbeta med hunden i kontakt och som lucas som går upp mkt i varv å börjar pipa så behöver jag jobba mycket kontakt med honom. Hon visade även på honom inför de andra en kontaktövning å det gjorde han bra :) !
Sen stod vi i ring med alla hundar, det kastades en markering i mitten och vi skulle vända om så hunden hade dummyn å de andra hundarna i ryggen och göra den där kontaktövningen hon visade med lucas innan.. han va riktigt duktig.

Sist men inte minst så fick vi även gå i par, jag gick med en tjej som hade en 8årig labbe tik, helt perfekt för lucas som är väldigt het och uppe i varv.
Först fick vi gå löst fotgående en bit där sen visade hon ett område för hundarna och sen fick vi en markering, lucas skickades på markeringen och den andra hunden fick gå på det området hon visat där låg det tennisbollar. Lucas skötte passiva arbetet kanon där!! Så kul!
Sen fick vi vila lite och komma tillbaka å då vände vi på steken å då visade hon inget område för hundarna så det enda som lucas visste var att den andra hunden varit där om han nu minns det samt att lita på mitt tecken, så först skickade vi labbetiken på markeringen som störning för lucas å sen skickade jag honom på mitt linjetag, jag måste få säga att jag va lite nervös att han skulle sticka dit där markeingen fallit men nä han visst vart han skulle å fann tennisbollen :) duktig vovve!!

Vi gav oss där och det sissta vi gjorde va och skjuta två skott och sen fika lite igen och sen lämna platsen..

Sen blev det lite hundmässa igen köpte en kaninklädd dummy åt lucas så vi kan börja träna vilt, sen tittade vi på finalen för WT inviduella.. å så slutade vi helgens läger med och ta bild på alla kurs deltagare.

Trötta men glada var vi  ibilen hem, mycket bra tips och övningar att bygga vidare på och målet blev nu att starta ungdoms sm för retriver 26/8 :)

tisdag forts.

Jobbat lite mitt på dagen och sen for jag till stallet för å fixa med mollie.
Hon va pigg å glad idag :) kändes härligt..

Tömkörde på gräset i kvälls solen, hon va riktigt riktigt fin!! dock blev hon trött i höfervarvet å ville inte fatta rätt galopp å sådär på slutet men annars så tar det sig verkligen i tömkörningen, hon börjar galoppera mkt mer samlat och å rätt galopp, slår inte över i krosgalopp lika ofta å sådär! himla kul och se :)

..

Då har tisdag morgonen gjort sitt..
Jag har fikat med min nya stallchef på Dellan i centrum sedan bokat tid för röntgen på Lucas och tränat lite hund..

Vi började med övningen för närsök vilket gick ganska bra, han börjar bli lite snabbare och förstå att signalen ger honom rätt att börja leta :)

Efter det gjorde vi inkallning med ryggen emot och det var riktigt svårt även idag! Haha! Men jag jobba på med det och började gå i vissla samtidigt så det var ändå rätt okej.

Sen blev det övning stopp signal, låssades lägga ut en dummy och skickade som ett linjetag och sen när han va vid området där han tror den ligger blåste jag stopp å det tog lite tid innan han stanna å kolla på mig då sa jag sitt å gick ut och berömde! Sen kasta jag en markering som han fick hämta, gjord det ett par gånger.

Efter det så fick han sitta vid sidan om och kolla på när cola fick två enkel markeringar vilket båda hundarna gjorde super, sen traskade vi hem :) så lucas fick avluta passet med att en annan hund fick jobba å han inte fick. Han va riktigt duktig!

Nu är ju målet satt för honom, ungdoms sm för retriver och spaniel den 26/8 så det är bara å börja nöta alla enkla saker! Å se till att han gör det snyggt :)

Lördagsträningen

Glömde faktiskt skriva om en annan rolig övning vi gjorde!

Vi satte vår hund på sitt stanna kvar gick kanske 30 meter å stanna där utan att vända oss om gav. Vi inkallnings signal, ingen av lägrets hundar kom... Så gav vi signalen igen samt sträckte ut armarna ingen hund kom då häller så då fick vi vända oss ett halvt varv så vi stod med kroppen åt sidan mot hunden, vissla igen det va möjligtvis nån hund som kom då men när vi väl vänt om helt så vi stod med ögonen mot hundarna så kom dem.. Rolig övning där faktiskt inkallningen satt så där får man väll säga ;) de ska ju komma oavsett vi står m ryggen emot eller inte! Tål att tänkas på samt ska tränas nu :)

Lördag lägersdag 1

Jag har varit på Svenska Spaniel och Retriever Klubbens ungdomsläger på Tullgarn.

Jag va lite trött efter att ha jobbat kväll på Carins restaurang på fredagkvällen så jag hade tänkt å gå upp tidigt slutade i panik packning å sådär.. suck som vanligt ute i sista sekund, men när jag låste min dörr till hemmet så tänkte jag att Hundarna är med och det är ju det viktigaste resten går å lösa.. men å glömma lucas hemma hade ju inte varit nån hitt ;) haha..

Samling kl 9 på Trosa havsbads camping, alltid lika spännande att träffa alla lägerdeltagare lite som när man va liten å åkte på ridläger.. men kände igen 3 st iallafall från 2009 läger.
Vi fikade och gick igenom helgens alla aktiviteter, Cola va med å mingla vid fikabordet :) hon har verkligen fyllt upp rollen som mingeldam å sällskap :)

Där efter gick jag en promenad med hundarna innan jag la in Cola i buren och vi träffade dagens två instruktörer, där vi gick igenom vilka vi var och våra hundar vad vi hade för problem vad som gick bra och vad vi ville träna på. Jag ville ju gärna lägga lite tid på närsöks övningar då jag håller på och lär in det :)

Sen okupera vi en bit av en grusparkering med lite tjocka trästammar å gräs vid sidan om, där började vi med lydnad.. Fotgående med och utan störning, sitt stanna kvar och även inkallning. Lucas e ju duktig på sånna saker då vi övat mkt på just sånt! det är ju viktigt att stall hunden vet att när det är sitt stanna kvar för att det kommer en häst å liknande så ska det bara fungera, å det gjorde det.

Sen körde vi lite närsöks övning vilket jag blev glad för, vi började med de unga hundarna att lägga pyttesmå dummys under magen på hunden å lägga till signalen.. Lucas är ju tyvärr lite för "lydig" å sitter snällt stilla å väntar på mina röskomandon och fattar inte att signalen är att han ska leta nära.. men det är bara å ha tålamod å drilla på med sin lilla melodi.. jag får även inte använda händerna, vilket han oxå kan.. för den dagen vi är i en terräng där han inte ser hela mig utan måste gå på min pipa så kan han inte bara gå efter händerna.. men nu har jag iaf en bra övning och försöka med..

Sen fick vi en annan övning för å öva linjetag, där la vi ut dummys i en 3kant, så först la vi en i ett hörn, gick ca 25 meter å la en där och sen gick vi ca 25 meter igen å där la vi en till sen gick vi tillabaka där vi la första och ställde oss framför den för att skicka på den vi la ut som nummer två.. lucas var lite störd av den som låg bakom så först ville han ha den å tog den haha, dåligt av mig och inte vara mer noggran, jag slarvar otroligt mycket och det syns på hunden vilket är riktigt lärorikt å bra för mig och se, slarvar jag så tar han egna beslut. Så när jag gjorde det ordentligt så sprang han till den han skulle :) sen var det fotgående löst till där vi hämtade den dummyn och där ifrån skulle vi skicka på den som vi la ut sist, då försökte jag fuska genom att skicka honom lite snett bort ifrån den han hade mkt dragning till men där fick jag skäll å rätade upp oss och skicka, det gick ju strålande så jag får helt enkelt lära rätt från början.. sen gick vi då vidare fotgående till det hörnet där vi hämtat sist å skulle där ifrån skicka på den sista dummyn som jag la ut först å den han försökt ta tidigare, det gjorde han super :)
 
Här är en bild så ni ska förstå:

Vid stora A lägg ut den första, vid stora B lägg ut den andra och vid stora C lägg ut den tredje, gå tillbaka till A, skicka på B, gå till B och skicka till C, gå till C å skicka till A.

Sen när man har en hund som kommit längre kan man börja lägga in stopsignal vid t.ex. en liten bokstav å skicka åt en annan dummy osv.. jag ska använda mig mkt av denna övning då har har störningar men övar raka linjer :)

Sen fick vi rast.. så jag gick å bada vovvarna innan vi lasta in oss i bilen å åkte mot Tullgarn slott där det var 3dagars hundutställnig och mässa :)
Där tog vi lunch vid en av WT rutorna, så vi kunde se lite av några hundar jobba i lag och stöta på svårigheter. mycket roligt å spännande å se äldre hundar med mkt erfarenhet!

Sen gled vi runt på mässan ett tag, jag fönstershoppade mest men köpte två nya koppel till vovvarna, Cola fick rosa å Lucas blått så klart.
Efter detta kollade vi på finalen av WT lagklassen det var mkt roligt och se! Det pangades mkt men lucas satt vid sidan av å bara markerade vart dummysarna hamna, :) han e rolig han! utifall de behövde hjälp så visste han var dem var..

Efter vi kollat på finalen blev det lite träning igen, denna gång skulle vi träna på markering och öka avstånden så hundarna börjar gå längre ut och leta men med ett staket ivägen som de skulle hoppa elelr krypa under.'
Så föst fick man en enkel markering och skicka hunden på och undertiden den sprang ut så skulle man backa ca 5 meter, sen ta emot hunden och få en till enkel markering och även denna gång backa 5 meter å samma sak på den sista markeringen så efter 3 markeringar hade man backat ca 15 meter.. lucas va sååå duktig, han kröp under staketet å fixade det galant med klockrena avlämningar!! sista gången kom han av sig lite men hittade tillbaka till området utan astt nån sa något å sen kom han lika glatt som vanligt med även den sista :)

Det blev middag sen på campingen med både varm mat å glass :) men vi var allt bra trötta!

måndag..

Trött tjej i morse haha, låg å znooozzaa förlänge i 30 min faktiskt så fick rååå panik å sprang runt i lägenheten för å hitta allt jag skulle ha på mig å sen ut med hundarna för å hinna till jobbet.. stressigt blev det verkligen å pigg kände jag mig inte heller..

Hundarna har fått vila, det märks att de är trötta efter helgen, till och med lucas är rätt lugn för å vara han.. men om jag skulle säga åt honom nu att vi ska ut å träna 2 timmar hakar han lätt på å kör al in!

Mollie har fått börja joggas igång lite efter förra veckans vila då hon va lite trött å seg, men idag bockade hon till i första galoppen när jag tömkörde, hon va RIKTIGT fin idag, det ger verkligen så mkt och tömköra hon blir så mkt starkare i galoppen när hon slipper balansera upp mig och henne.. så jag prisar verkligen tömkörningen, man borde tömköra mkt mkt mer än vad man faktiskt göra å så mkt jobb krävs det inte om man valde å tömköra istället för å longera inspännt..

men men. ska blogga lite från helgen oxå i separata inlägg!
Håll uuut :)

tidsbrist..

Som ni förstår har livet inte haft tid med att sitta vid dator eller fippla med mobilen i dessa tre dagar som varit..

självklart kommer det långa inlägg om helgens läger med Lucas å hans sällskapsmamma som åkt på läger i trosa :)

men nu tänkte jag gå en sista runda å sen blir det sängen, öppnar i morgon så måste ladda upp batterierna lite så jag orkar.. livet kräver så mycket just nu men i love it!
onsdag e jag ju ledig så då blire sov morgon å chilla lite innan flytt av hästen, ååå va jag längtar till min flytt mollie kommer få gå ut i stor hage igen, med gräs :) tror jag längtar mer än vad hon gör, det svider lite i hjärtat när hon står i en sketen sandruta för sig själv.. men snart så kommer hon få lufta sina små ben i gröngräset som en riktigt häst!

natti å stå ut snart kommer all info om helgens roligheter :)

torsdag

I morse så blev det först stallet och fixa mollie som fick vila idag då hon va lite trött igår.. kände att vill inte dra ur henne all energi hon har då hon bara e 4år så jag läste av henne igår å ger henne en dag till å återhämta sig!

Lucas och Cola fick köra vatten apportering idag vilket dom tyckte va såå kul!
Vi började med en parkering och när lucas simmade ut å hämta den kasta jag ut en annan på ett annat ställe så jag kunde skicka han på ett linjetag sen å det gjorde han grymt!!

Bytte plats till ett annat ställe med mera vass å sånt för å öka svårighetsgraden men han gjorde lika bra då :)
sen fick han sitta passiv en stund å Colan fick köra sitt race en stund, Cola e mest glad över å få göra något så man har inte så stora krav på henne ;) lucas skötte sin pasivitet riktigt bra :)

Sen skickade jag honom på en som Cola inte hittade och han fick jobba en stund å så förvirrade han bort sig då blåste jag stop signal å helt från ingenstans så stannar han upp tittar på mig och jag kan då skicka honom åt höger med handen och säga "så" han grepper direkt å simmar åt det hållet å hittar dummyn då blev jag sååå glad!! trodde inte han skulle göra det men jojo det gick galant :) lovely!!

Sen övade vi lite stopp på land gick väll itne lika bra men det är bara och nöta på helt enkelt, träning ger färdighet å det är så kul och se sin unga hund utvecklas och lära sig! Man verkligen får jobba tillsammans med sig hund, lära honom tillit och förtroende för mig som förare, att han lyssnar på mig och mina komando samt litar på mig och det jag säger och tillsammans så når vi nya höjder och bättre resultat! så himla kul, vi startade lixsom i november med lite träning och idag har vi kommit mkt längre än vad jag kan drömma om med stor hjälp av min vän Anna som stöttar mig och lär mig hur jag ska göra, det är sååå tacksamt å ha den hjälpen och vännen som hon är för mig!

i morgon fortsätter vi med iaf stopp träningen och det blir nog lite bad då med ;)

Bloggar

Bloggar jag följer dagligen:

Julia och Hubbe - www.satsning.blogg.se

Alma och Inova å Zeta - www.almaranebo.blogg.se

Nellie Berntsson - www.nellieberntsson.se

Matilda Sparrenhök - www.angrysparris.blogg.se


Bloggar jag kollar in då och då:

Denise Nyberg - www.denisenyberg.blogg.se

Angelica och goldie och Kp - www.angelicabexander.blogg.se

Lisa Hansén - www.lizahansen.blogg.se

yeah

Dagen har gått i ett naffs!
Tränade massa stopp signal i morse med Lucas, gick väll sådär.. men det är bara å nöta, längtar så till helgens jakt läger :) !!

Mollie fick springa på töm idag, till en början va hon faktiskt lat, ja tro det eller ej men fick faktiskt tömköra med spö idag vilket inte brukar hända nånsin.. hon va riktigt fin i slutet!! Så kul!
lill tjejen börjar bli stor tjej nu.. längtar såå tills vi flyttar nu, så mkt nedräkning så ni anar inte!!

Dagens plan inför i morgon är nog å fortsätta å tömköra :) för å verkligen bygga henne från backen, lucas får fortsätta nöta stopp signal faktiskt :)

Sov gott!

bett..

Alla har vi våra olika träns och bett..

Jag rider Mollie på vanligt 2 delat bett, med martingall å "handtag" på tyglarna när jag hoppar, det är ju typ det mildaste du kan ha och sådär..

Men när jag red tävlingshäst så kunde jag variera med olika bett, både med hävstång å vanliga samt hackamore.. Jag tänker att visa verkligen kör på det där med att man måste kunna rida alla hästar på tvådelat bett å göra den lydig osv osv.. men så sitter de där sen sliter å drar i det tvådelade utan någon respons, då borde ju det bettet bli skarpare än kanske ett bett med lite hävstång som du inte behöver ta i så mkt..

Jag funderar ibland på att jag skulle vilja ha ett litet skarpare bett på mollie i framförallt övergångar då hon blir väldigt istadig å inte vill ta halv halter, då borde det ju egentligen vara bättre med ett lite skarpare bett men som man knappt behöver ta i för å få en respons.. svår balansgång det där.

All styrka sitter ju egentligen i ryttarens armar å händer för vilket bett som är skarpt å inte..

Vad tycker du?

träning



Träning hos Anna idag var givande och nyttig!!
jag lär mig massa nytt varje gång jag e där å får små hemläxor tills nästa gång vi ses :)

Idag började vi med två linjetag som gick bra :) mycket hålla kolla på min och hans kropp men fick ändå till det bra.

Sen kom det svåra en utlaggd dammy som han inte visste om pluss att anna stod å störde på en annan plats, klart han ville springa mot hennes håll då han trodde det var där den var utlagd då han e van att det personen som står ute som kastat nått i närheten.. så det fick vi verkligen nöta på å måste låna Madde nån dag å träna extra på det ;)

Sen fick han köra lite markeringar å dolda linjetag på vatten vilket han gjorde S T R Å L A N D E !!! vilken hund! han lämnade av klockrent efter vatten apporten, skakade inget å kom upp på land å sprang direkt till mig, vilken lycka!!! härliga hund!
Vi fick även träna lite på land med att gå över en sandhög å att han skulle komma tillbaka samma väg, något som oxå måste tränas mera på..

Sen fick jag lite tips på om hur jag ska börja med stopp signal, så det kanske jag ska göra i morgon bitti :)

natti!

avundsjuka

Att folk ska vara så avundsjuka att de försöker trycka ner andra geonom att prata ner andra i dålig dager..

För mig kan avundsjuka vara både positivt å neggativt, att ha positiv avundsjuka är när man vill ha något som nån annan kanske har. Negativ avundsjuka är när man är så avundsjuk att man väljer å tycka illa om den personen fast den inte gjort något fel å prata illa om den inför andra.

När jag var yngre så hade jag en kompis som ägde en av sveriges bästa ponnyer, Jossan med ponnyn Hubbe.. Jag hade kunna varit avundsjuk på henne å valt att inte bli vän med henne å istället försökt å hitta alla fel som gick å sen sprida det vidare, men jag valde att bli vän med henne å lärde mig istället en massa fick åka med på stora tävlingar som sm å sånt.. visst jag var sjuuukt avundsjuk på henne och hennes fina ponny som fick rida på de stora mästerskapen men jag valde att istället få dela det med henne än att stå kvar på stallplan å se henne åka iväg å irritera mig på att hon tror hon e nått bara för att hon har en fin ponny å bla bla bla..

Jag fattar inte varför hästvärlden är så sjukt avundsjuka hela tiden, man måste ha den bästa hästen som e finast av dem alla, å alla nya grejer å märkesprylar ska det vara.. jag e själv sånn som vill ha de dyra märkerna å sånt där men inte för att folk ska tro att jag har mycket pengar utan för att jag tycker det är snyggt, jag står inte på en anläggning som folk tror är för rika utan vill stå där för att det ska passa mina behov.

Varför kan man inte bara vara nöjd med det man har å vara stolt över det? varför måste man hela tiden tävla mot varandra med grejer å prestige? jag kände så förut att jag hela tiden behövde köpa nya grejer, placera mig på tävling för att folk inte skulle klanka ner på mig å va jag kände mig stressad hela tiden, idag e jag så nöjd med det jag har.. jag älskar mitt liv med min häst å hundarna! sen kan man alltid få önska å drömma om massa saker men jag uppskattar ändå det jag har!!
Jag kanske inte bli lyckligare bara för att jag får tre skit fina hästar å kan åka land å rike runt med dem, det kanske är det här som e det perfekta livet? jag måste iallfall leva som om det vore det för å gå runt å drömma å bli avundsjuk hela tiden gör mig inte lyckligare.

Kan folk bara sluta snacka en massa dynga å bara älska sitt liv för vad det är, skit i alla andra å håll huvudet högt! så ska jag iallfall tänka i fortsättningen!!

Hund.

Tidsinställt inlägg :)

Jag funderar mycket på just nu ang hund, om en hund biter en människa ska den tas bort då? vad anser du?

Jag tycker att först skulle jag om det var min hund fundera på varför min hund reagerat på det sättet, har den visat tendeser förut? har den varit utsatt för något som gjort den osäker? kollat med personen i fråga vad som egentligen hände.. Jag tror att jag skulle avliva hunden om den verkligen bet illa, för då är det något som är riktigt galet. Om man nu inte pallar avliva sin hund då kanske man alltid ska ha den kopplad oavsett vart man är, hemma, stallet, centrum osv osv.. ha alltid hunden kopplad å då kan du ha kontrollen hela tiden..

men att låta en hund som bitit en människa gå löst hej vilt oavsett vart du är tycker jag är fruktansvärt oacceptabelt å rent ut sagt vidrigt, att utsätta andra människor för fara bara för att du själv tycker hunden e snäll mot dig å det hände ju bara en gång att den bet osv.. tror inte folk fattar att det är hundägaren som får betala om hunden skadar saker oavsett vad det är då det står i lagen.. om min hund springer ut i gatan å blir på körd så får bilen bucklor så är det jag som hundägare som får betala det..

Jag har blivit mycket hårdare med att ha hunden kopplad då jag varken vill att han blir biten av andra hundar men även inte att han ska bli påkörd eller liknande.. Det är mitt ansvar om det händer något å om jag inte har koppel så kan jag faktiskt inte på flera meters avstånd göra något om han ser ett rådjur å drar å sen blir påkörd.. mer koll på hundarna!!!

En lydig hund är en lycklig hund

Nä vissa människor borde inte få ha djur eller jo de kan ha vandrande pinnar..

leedig

idag är jag ledig, så skönt :)

Började dagen med ett tandläkarbesök, inte alltid så kul då jag är rätt rädd för tandläkaren.. men jag har ju haft så ont i min tand så nu ska den opereras ut.. sen stannade jag även till på expert å köpte en ny kabel till tvn då lucas åt upp den som fanns.. mmm så gott..

Sen hem till mamma å pappa för å polera bilen för hand i en härlig hand tvätt å så fin den blev :)

Efter det tog jag lite siesta för jag va lite trött faktiskt.. mest mentalt efter dagens besök hos tandläkaren.

For till stallet en snabb visit.. där var även min gamla klass kompis Denize å höll på med en annan gammal skol kompis häst. babbla lite med henne innan jag tog mig hem igen.

Mollie får vila då hon behöver det, snart ska jag bege mig till anna för å träna med lucas, jippi!!!  måste byta om nu å försöka hinna till banken å få ny bankdosa då även den fått ett ny ansikte med hjälp av lucas!

Lägger kanske in lite tids inställt inlägg innan åt er ;)

inför en tävling

Hur laddar jag upp in för tävling?

Ja, det är lite olika med olika hästar såklart.
Med min förra tävlingshäst Lilleman som var van vid tävlingslivet och sådär han fick ju såklart gå ordentligt pass dagen innan för å vara mjuk å följsam.
Med Mollie är det nästan bara att få röra ett par varv på sig, ibland bara lätt longering eller några varv i trav på mjuka spår så hon orkar ta sig igenom tävlingsdagen dan efter.

Jag låter aldrig hästarna vila dagen innan en tävling, vill verkligen känna att det mesta stämmer dagen innan hemma å att de är mjuka i kroppen inför en tävling. Är hästen stel dagen innan kanske man ska lägga stor energi på att skritta fram länge dagen efter å sånt kan jag ju inte se om jag låter den stå dagen innan. Eller om det är något som dyker upp innan så kan jag ta tag i problemet hemma å kanske lösa det inför morgondagens tävling

Med Mollie så försöker jag ju longera på tävlingsplatsen annars gör jag det hemma innan jag åker till tävlingen.

Jag försöker alltid att lägga mig tidigt dagen innan tävling för å vara så utvilad som möjligt men ibland så händer det att jag blir uppe länge iallafall..

Hur gör du för en bra uppladdning med hästen?

Hur gör jag för att få med mig allt?

Jag har ingen packlista, utan är duktig på å få med mig allt eller ja asså sånt som inte är livsnödvändigt har väll glömts ibland.. det har hänt att en sadelgjord legat kvar hemma, papperna på hästen som jag fått åkt å hämtat när jag åkt från stallet å kameran har blivit kvar hemma å såklart pengar.. men annars är jag faktiskt ganska duktig på å få med mig det som behövs..

Hur gör du för å få med dig allt till tävling?

Hur ser det ut på tävlingsdagen?

Jag försöker alltid ha med mig någon hästvan människa som kan min häst och mig, oftast är det Madde som åker med mig nu förtiden, vi har ett bra samspel och hon vet precis hur jag vill ha det :)
När jag kommer fram visar jag papperna å går banan, sen beror det ju alltid på om man kommer å det är en pågående klass osv.. men just nu rider ju jag bebisklasser så då är vi ju alltid där först :)
De två gånger jag startat har jag ju fått longera innan start vilket har varit kanon för mig å min lilla pigga häst.

Jag sadlar å sånt själv för att jag vill att saker å ting ska sitta som jag alltid sätter dem, det kan alltid bli fel å då äre bättre att det är jag som gjort fel å inte nån annan.. då ligger lixsom skulden på mig, sen när jag var yngre så åkte ju mamma å pappa med å de visste inte hur sakerna skulle sitta så då är jag van att jag gör det själv.

Jag är alltid väldigt nervös inför första klassen, men det släpper alltid när jag kommit upp på hästen, eller ja redan när jag sadlar så försvinner det. Så att jag lägger all fokus på det jag gör å glömmer av nervositeten, tror det är rätt bra.. Att vara nervös på rätt sätt innan å sen bara släppa det å gå rakt in för tävling.

När jag hoppat en klass så resonerar jag med mig själv, madde å säkert en å annan via telefon hur klassen gick, vad jag var nöjd med å vad jag kunde gjort bättre. Lastar in hästen å låter henne få lite mat å vatten! Ett tips på tävling är att lära hästen redan hemma att dricka ur hink så slipper man problemet på tävling.. mollie e så duktigt på å dricka på tävling!! Jag själv e rätt dålig på å äta på tävling å så, jag måste bli bätte på det!
Med mollie så hoppar jag nästan inte fram till klass 2 allt för å spara på energin.. i söndags så hoppade jag inte fram utan skrittade å travade fram henne inför klass 2 å det gick riktigt bra det med :)

Hur gör du på tävlingsplatsen?

När tävlingen e slut:
När jag kommit hem lastar jag ur hästen å ser till så hon får komma in i nymockad box så fixar jag med allt runt omkring så som att dumpa alla saker i stallet å sånt. Jag e rätt dålig på å smörja, eller jag smörjer typ aldrig vilket heller inte är sådär jättebra..
Sen e man slut för dagen :)

Skriv lite om din tävlings uppladdning å dag :) vore kul å veta!

tröttis

Jag e bra trött efter helgen så ska gå å sova snart..

Vila för hela slanten oxå av djura skaran :)

Jag e så nöjd över min lilla häst prestation igår, hon va verkligen fin å rida, frammåt men på ett bra sätt och fick till bra språng där jag kunde följa med henne på ett bra sätt å hon vingla nästan inget!!

Hon e så söt, å jag vill bara ut å tävla igen å igen å igen, men det får jag hålla mig till lovs att lugna mig med hon ska ju hålla i flleeera år till!!!
Sötishästen :)

I morgon blir det tandläkaren och hund träning med Anna, Mollie får vila ett par dagar nu å återhämta sig å snart flyttar jag till mitt nya stall!! kommer kunna cykla till stallet å sådär, skööönt!!!!!

filmer:

Filmer från idag:






tävling

Idag har det varit tävling :)
Började i morse med å svänga förbi jobbet för å fixa ett presentkort till bästa värmdö ekipaget idag på tävlingen. Sen även hinna med å byta bild då vi skulle flytta på släpen innan dagens tävling drog igång.

I stallet sen var jag faktiskt mest nervös å yrade omkring, så ostrukturerad åå aa.. inte som det brukar vara, visst kan jag va nervös men i morse va jag äckligt nervös..
Det försvann iallafall när jag skulle sadla för då kom min favvo låt på radion så då blev jag mest peppad å kände fan vilken bra dag det kommer bli :)

Longerade lite innan framhoppningen, hon va rätt lugn, lite spunkig vid uppsittningen men annars väldigt snäll å lugn idag trotts att hemma inte såg ut som det brukar :)
Hoppade väldigt fint å så på framhoppningen, sen blev det rätt lång väntan på att få komma in på banan då det var en clearound å folk som vill få hoppa om..

Hade en plan när jag red in om att rida runt hela ridhusen i båda varven vilket jag gjorde å hon tittade inte på nått idag :) så skönt! Känslan i första klassen kändes lite rörig i säg då jag e van vid att hon e rätt vinglig å står emot lite men idag så gjorde hon inte det. Rev 2 hinder men är vädligt nöjd med henne då hon inte stoppa å tramsa :)

I klass nr 2 debut i 1 meter :) hoppade jag inte fram alls då jag kände att hon varit lite för cool å kände att hon kanske inte var så pigg. I andra klassen hade de kombination med 2 galoppsprång å två linjer som va lite knepiga.
Mollie hoppade finare i denna klass, tyvärr fick hon med en bom men jag e så nöjd med debuten i 1 meter, det kändes riktigt bra å hon flöt på och bakade av lite själv och sådär :) Himla fin va hon. Kändes att hon e med på noterna nu :) :)

Filmer å bilder kommer såklart :)
Nu laddar vi om inför enskede den 6 juni

Lördag

I lördags började jag med å åka till Carin och hämta en bil bur sen blev det sandö för å fixa med banan inför tävlingarna vi ska ha hemma.
Vi bar, tävttade osv i ett par timmar sen bestämde jag mig för å rida på gräset och madde fotade oss lite, hon va fin. inte speciellt pigg utan lagom, så travade bara ett par varv innan jag kände mig färdig.

Lucas å Cola fick apportera lite igår, lucas fick träna på linjetag å gå raka linjer så när han vingla iväg fick han komma tillbaka å göra om :) Känndes rätt okej.

Sen fick jag låna maddes dator å kolla på film :) såå snäll vän jag har!!
Så det blev en film i soffan i datorn innan jag somnade..

Fredag

Igår fick Mollie bara travas i ridhuset lugnt å fint för å bara röra lite på sig :) Hon var snäll å mjuk så det kändes bra faktiskt provade å ha graman för första gången å det gick oxå bra hon drog inte lika mkt i tyglarna som hon brukar!

Jag var på tjejmiddag hemma hos Helena å hade hundarna med mig :) så myyysigt å härligt.. Blev sent haha såklart!

Kommentarer

Folk som inte kan stå för det dom skriver kan väll bara skita i å skriva...?! Annars plockar jag bort kommentar funktionen..

Vad var det som va synd om min häst i torsdags? Att jag banka över henne över hinderna?!
Då undrar jag hur tänkte du lära en häst å hoppa? Ingen skänkel om å hoppas på att den vill gå över utan din hjälp?

Du är så välkommen å komma hem till mig å visa dina metoder på min häst för att hon ska hoppa titthinder! När kommer du?
Nä just det din lilla fegis du våga knappt skriva ditt namn... Moget! Stå för det du tycker eller håll käft!

Blir så irriterad över folk som slänger ur sig kommentarer så kan de inte ens stå för dem sen av nån underlig anledning, de kan sitta å kaxa genom datorskärmen men när de möter mothugg så e de tysta som möss!!!

Anna du som kommenter i går om att det va synd om min häst, ta å förklara dig!!!!

Torsdag

Bättre sent en aldrig eller hur?

Igår så hoppa jag Mollie i ridhuset, hade tre små hinder framme ett m vattenmatta, ett med en utfyllnads skylt under å en rödvit grind. Hon va jätte tittig å skulle inte alls gå i närheten.. Blev faktiskt riktigt irriterad så satte av å lät henne gå över dem utan mig på å det gick bra, satt upp å då kom problemet igen så då blev jag förbannad å banka över henne hinderna..

Sen flöt det på runt min lilla bana å trött häst efter :)

Lucas å Cola röjde med mamma å pappa igår :)

onsdag

i morse hade jag en plan men jag orkade inte gå upp när jag skulle utan blev kvar i sängen 2 timmar extra, tror kroppen behövde det om jag ska vara ärlig..
Sen tränade jag hundarna i apportering, mycket passiv träning för lucas då jag valde å skicka cola titta som tätt på saker å han skötte sig ja 7 av 10 gånger.. (hade honom lös vid sidan av oss å ibland så råkade han springa iväg..) men jag är riktigt nöjd ändå för han är verkligen superduktig!
Tränade linjetag och fick ta tillbaka han ett par gånger för å få en rak linje, nu måste man börja finjustera å lägga ner det där lilla extra för att det ska bli snyggt och korekt, han e så pass duktig nu så att man nu kan börja lägga energin på det! mkt nöjd iallafall :) å lilla cola mest hänger med på ett hörn å fladdrar omrking sådär glatt som cola kan :)
Mollie fick vila idag som planerat, plockade gräs åt henne så hon kunde mummsa på i boxen :)
Nu är lilltjejen även anmäld på riktigt till kvalen för championatet, så nu blir det nervöst när 1meters klasserna går.. 3 nollor och vi är i semi final :) :)

uppdatering

igår så tränade jag å anna ganska intensivt med mycket arbete för lucas hjärna! :)
Först fick han "bränna av" all överskotts energi med enkelmarkeringar i rätt svår terräng men han gjorde det bra. Sen fick han ett linjetag som han såg och skicka honom på den, när han va påväg in igen så la anna ut en till i samma område. Skickade honom igen han tveka lite då la jag till ut å då fortsatte han rakt ut å hitta igen :)
Sen fick han öva närsöks signal ett par gånger.. första vändan gick bra sen yrade han iväg..
Sen körde vi massa linjetags arbete för å få honom rakt ut trotts svårtjobbad terräng :)
Det blev fika hemma hos anna där jag fastna till nästan 22 på kvällen, kanske inte bästa om man ska upp 4.45 dagen efter men det var det värt!!
Idag har Mollie fått bli tömkörd och lucas vilat hjärnan, kanske jag hinner med lite träning i morgon, måste verkligen börja öva in stopp signal nu :)
Mollie är för övrigt anmäld till Enskede nu den 6 juni såå kul

sponsor å support

Tänker mycket kring detta med sponsor och support av inte minst ens föräldrar då jag ser det ofta och överallt, t.ex. föräldrar som mockar åt sina barn, gör höpåsar, kör dem till och från stallet/tävlingar osv..
Att vara förälder till ett barn med hästintresse kräver tid, förståelse och en jävl* massa pengar.. Jag har världens bästa föräldrar som kunna gett mig möjligheten att rida på ridskola när jag var liten och sen även kunna låta mig ha häst och släp. De finns där och har kört mig till tävlingarna när jag var yngre, broddat inför tävling, filmat å hållt i de snälla hästarna. De har stöttat mig i motgångar och delat min glädje i framgångar, de har peppat mig när det varit svårt och även skrattat med mig när det varit lätt.
Att förstå att vara hästägare är inget man bara är utan det kräver tålamod tid och planering.
Nu när jag är äldre så är det så mycket det går med på tävlingar och hejjar på mig, de kommer på vissa hoppträningar och tittar. Sen är de även hundvakt åt mig och får ibland fast det inte vill vara hundägare i regn å skur..
Det mina föräldrar gör för mig uppskattar jag så mycket, utan dem hade jag inte kunnat ha häst eller hund!!
För mig är detta något jag uppskattar, för mig är detta gott nog att som hästförälder ska göra för sitt barn om ens det.. men så finns det föräldrar som mockar åt sina barn, de gör höpåsar å fyller vattenhinkar VARJE DAG! Asså på allvar, jag hade nog fått panik om min mamma stod och mocka åt mig varje dag för att jag själv ska kunna rida, prata med stallkompisar osv.. Har man inte häst/ponny för att man ska göra allt åt den? pallar man inte å göra allt kanske man inte ska ha egen häst? har jag fel?
Folk kanske tror jag e avundsjuk? nä inte det minsta för jag tycker att ens föräldrar ger så mycket bara när det låter en ha häst, sen ska den står där och ta hand om den oxå för att man själv inte orkar..
Alla ni som låter nån annan göra grovjobbet å ni själva bara rider, varför har ni det så? jag bara undrar.. för mig är det ett dilemma..
Tack världens bästa mamma och pappa för allt ni gör för mig, hundvakt som hästskötare!!

livet

livet är bra underbar!
Tänk vad kvalitets tid med sina djur kan ge så mycket.. Jag blir kär i livet när jag är med dem och ger all min tid jag har för dem. <br>
Att gå upp tidigare en tidigast på morogonen för att få ihop dagen bara för att få tillbringa tid med dem, folk som inte har djur har svårt och förstå mitt livspussel..
<br>
Mollie har fått galoppera i gräset idag och då insåg jag vad jag saknar terrängen och fälttävlan som jag gjorde med Olivia och vad jag saknar den underbara hästen.. ibland så saknar jag att hon såldes, tänk vad jag hade kunnat göra med henne.
Så mollie ska få gå terräng med Anna Fors en gång så hon kan göra en bra första träning med henne eftersom hon kan så mycket mer än mig inom fälttävlan och har tagit flera hästar till hög nivå inte minst hennes Fina Bullen!!
Sen kan jag få fortsätta på det hon byggt upp, å va jag längtar till att bara få galoppera fort och hoppa fasta hinder, det har jag saknat så mycket!!
<br>
Mollie var för övrigt väldigt pigg i dag och fick longera länge innan hon lugna ner sig och jag kunde sitta upp på bara njuta av å hör gräset under hennes fötter :) mys på hög nivå, sen så fick hon beta i minst 40 minuter innan hagen stod på schemat! <3 älskar att kunna ge henne den tiden <br>
<br>
Olivia på runsten

...

vilodag för djuren..
<br>
Mollie fick dock gå ett par gånger över vattenmattan innan hon fick gå ut å mumsa gräs :)
helt enkelt en mysdag..
<br>
i morgon blir det ridning ute om det är fint väder :) å så hundträning hemma hos Anna med Lucas.. en kvalitetsdag med djuren helt enklet! :)

Tävlingsplan

20 maj sandö



6 juni Enskede


Planen just nu 90cm å 1 meter

film

Som sagt detta har vi sysslat med idag:


Och även på detta sätt:

<br> duktig liten häst :)

Träning

Unghäst lär sig att göra knäppa saker

trött

Trött människa..
Får ofta frågan hur hinner du med?! å det undrar jag ibland oxå hur jag hinner med livet..
Jag borde planera livet bättre så kanske jag skulle hinna ännu mer ;)
Men att ha en hund(ibland två å ibland 4...) som jag ska träna med och så har jag en häst och för att få det å gå ihop kan jag glömma sovmorgon när jag börjar 11 på jobbet å gå upp kvart i fem när jag börjar kl 6..

Allt pyssel för å få ihop tiden med mina djur å lite slapp på soffan innan sängdax å såklart mycket hjälp av familj och vänner så går faktiskt mitt liv rätt bra ihop.
Frågan kommer då, tröttnar du aldrig? jo klart som tusan att jag tröttnar, framförallt på hästar då det kräver mest planering.. Hund kan man ju lite alltid ha med sig medans hästen måste man åka å se till samt mocka till det blir lite svårt å ha med sig en häst lite överallt å sådr, så vissa dagar kan det ta emot å åka till stallet..
Sen äre ju alltid mindre kul å ha hund när det spöregnar å e 5 plus.. då kan det kännas motigt å gå ut en morgonvända.

Men för övrigt är jag rätt nöjd med hur mitt liv ser ut just nu, det krävs planering och struktur för å få det att gå ihop, det krävs lite vilja och verkligen älska det man gör. Sen unna sig ibland en vilodag eller en sovmorgon är viktigt!
Att få någon att ta hästen ibland är oxå viktigt så man lite slipper det ansvaret för en dag.

Vattenträning

Idag har Mollie fått hoppa vatten till hon tillslut stod på vattenmattan nu e det hårdträning på det för henne! Måste ju klara det på tävlingar :)

hjälptyglar

Många har så mycket åsikter om hjälptyglar vad som är bra och vad som är dåligt med det..
Jag kan tycka det är bra med hjälptyglar om man har hästar som har svårt och hitta formen och behöver lära sig det. Medans andra tycker att hästen inte är tillräckligt framme för skänkel och inte bjuder ärligt fram till handen å inte är loss i sidorna.
Jag kan även tycka om man har t.ex. en unghäst som inte lärt sig gå på tygeln så kan det vara ett bra hjälpmedel med graman eller tidermantygel för att förtydliga för hästen vart huvudet ska vara.
Sen har jag självklart svårt och se när yngre ryttare i 16-16års åldern som sitter å rider på graman å inte vet hur man ska använda det, då kanske man köpt en försvår ponny/häst om man är så ung å måste rida med hjälptyglar för å få den i form..
Vad tycker ni?

dåligt..

Idag var jag å amanda ute på promenad i 2 timmar runt sjön, sååå mysigt..
Prommisen började inte så bra när lucas helt plötsligt bara börja skrika av smärta :( jag fick lite panik när han bara sätt å skrek en bit ifrån vägen, men haltandes tog han sig till oss å jag kände igenom hans framben men kunde inte se att något var tokigt, så kopplade honom å vi gick en bit å efter ett par dopp i sjön så var han som vanligt igen, tror han måste sträckt sig eller så..
Sen har jag varit på begravning och det är ju alltid tungt å sorligt, den var så fin <3 Hennes sadel, hjälm och ridstövlar stod vid kistan.. det är alltid lite overkligt man fattar inte riktigt att hon inte finns längre.
Sen så har jag ju min plan med Mollie å den sprack dag ett.. hahaha så dåligt av mig, min tömkörningsgjord ligger hemma hos mamma å pappa så då kunde jag inte tömköra men bestämde mig för å rida istället med tidemantygel... hon är inte så pigg å busig längre som hon va för två veckor sen vilket är väldigt skönt.
Övade massa övergångar från trav till galopp, gick sådär kändes lite som kvantitet före kvalite idag men har iallafall ridit å försökt mig på nån typ av öving i gympaskor å mjukisbrallo, så bra på en 4åring...
Bestämde mig för att rida i morgon med, ska ta fram vattenmatta å sockerbits hinder å öva på det ifa det dyker upp på nästa helgs tävling.,..

Svar

Fått kommentar från Lena dom fråga om jag inte ska flytta från Bermar?

Jo det ska jag i slutet på maj går min stallplats ut där så då kommer jag och flytta henne till Gustavsbergs området mycket närmre mitt egna hem! Kommer bli lyx :)

en plan

Inser att jag är i dålig planering just nu med hund å häst...
Mitt liv skulle verkligen behövas läggas upp i schema, jag har börjat med det lite lätt för och lära mig och följa det bara med vardags grejer.. så skulle snart behöva stoppa in djurens schema oxå.
Jag lämnar för mycket saker åt slumpen å hoppas på att min djur fixar det.. dåliga planeringar å så oxå, det måste bli bättre även om man inte alltid kan hålla sig till sitt schema så måste man ha en vardaglig plan för sitt arbete med djuren för att nå mål och delmålen.
Efter Mollies prestation i helgen kände jag att vi nog kan kvala till championatet som hela tiden varit mitt mål för henne och nu måste jag verkligen ha en plan för det oxå, veckor träning å tävlingar för att nå dit!
Min första kvaltävling kommer bli på hemmaplan Sandö den 20 maj inomhus vilket passar perfekt!
Det hoppas jag blir en kanondag och sen måste jag se över när jag ska ta de andra kvalen och ha en reservplan för att hon kanske inte nollar alla tävlingar..
Så denna vecka är tanken att det ska se ut såhär:
idag (onsdag) lätt joggning i ridhuset
Torsdag: tömkörning i ridhuset
Fredag: tömkörning i ridhuset
Lördag: Rida ut
Söndag: Vila
Måndag: lätt ridning
Tisdag: Hoppning?
Onsdag: Tömkörning
Torsdag: Vila
Fredag Vila
Lördag: lätt motion
Söndag: Tävling
Lucas träning måste oxå sättas på allvar nu!!
Så hans träning blir dock lite lidande när Mollie måste gå före..:
Torsdag: Träning
Fredag: Träning
Lördag: vila
Söndag vila
Måndag: Träning med Anna
Tisdag: Vila
Onsdag Träning
Torsdag: Vila
Fredag: Träning
Lördag: Vila
Söndag: Vila
Nu ska jag bara hålla mig till min plan oxå :)

..

Det blev vilodag för Mollie idag med då det var hoppträning i ridhuset å lite sånt... var egentligen jätte sugen på å galoppa i en hage på gräset men man får inte det så jag fick hoppa den iden trist nog.. det hade varit så mysigt :)
Hundarna har oxå fått vila från träning och bara fått gå på promenader :)
Just nu funderar jag mycket på mina planer med djuren och vad målen för i år är.
Lucas vill jag ju starta på jaktprov och helst får ett 1:a pris men det krävs mycket träning för det men vi kämpar på och än har inte jag gett upp mitt mål!
Mollies mål är ju championatet, å för ett tag sen såg det rätt mörkt ut på den fronten men efter helgens tävling så tändes hoppet upp igen och att kunna kvala.. Det krävs 3 felfria 1metershoppningar på lägst lokal nivå.. Det kostar ganska mycket å anmäla till att få kvala men jag tror att jag ska försöka..

måndag

idag har det varit jobb fram till 15..
Sen blev det en prommis med hundarna innan stallet.
Väl i stallet blev det mest mys å vi gick å betade gräs vilket var väldigt uppskattat må jag säga :) gräs är gott :) å det är hon värd efter  ilördags å bara få lulla lite å mysa omkring.
Nu sitter jag här å har lite svårt å hitta motivation till att gå ut sista rundan med doggsen men det är ju helt klart ett måste! så smisk på fingrarna å ge sig iväg så jag kommer isäng i tid idag vilket inte blev av igår ;)

söndag <3

Idag har jag haft kvalitetstid med mig själv och gjort det som känts bra för dagen.
Sov till halv tio i morse såå skönt å mysigt å bara få sova å mysa med vovvarna på morgonen. Sen blev det ÖB med mamma en snabbis å ut mot stallet för å titta till min lilla tävlinghäst.
Hon stod i hagen å myste när jag kom å jag ropade lite lätt från stallgången på henne å hon tittade upp å hejjade tillbaka <3 Det är då man inser vilken koll de har fast hon inte såg mig å hörde hon mig å det räckte för henne att försöka lokalisera mig å hälsa!
Pussade mest på henne i hagen innan jag åkte hem till mamma å pappa där jag åt lunch å badade Cola som va så smutsig ;)
Efter det bestämde jag å Madde för att träna lite å filma min hundträning. Lucas va taggad å gjorde klockan bra :) Närsöket gick sådär tror jag får lägga det lite på hyllan för det blir lite rörigt nu, han förstår inte riktigt att han får leta men vill det när signalen kommer igång men väntar snällt på ett komando sötvovve.
Sen la jag ut ett linjetag och vände om honom å la ut en markering, skickade på markeringen och sen vände tillbaka å tog linjetaget gick riktigt riktigt bra med både terrängbyte och diken ivägen! Duktig hund, rätt trött efter de övningarna så jag la honom en bit bort och tog Cola på lite enkla saker så hon oxå får göra något :) hon är mest busig å far omkring med är väldigt glad så vi skrattar mest åt hennes framfart :)
Nu på kvällen ville jenny ha prommis sällis så vi gick ut 20.30 å fastna först vid en lite amstaff valp länge å när vi gått en bit så kom en gammal stallkompis till oss så då fastna vi där å babbla.. hundarna höll på å dö va tråkig promenad de fått gå på.. sen släppte vi dem på stora fotbollsplanen då kom lucas å opera på att man kunde jaga rådjur så plötsligt stod vi med en hund kvar :) vi traska på och kom hem 22.15 haha ja nu e de trötta iallafall å jag med det blir öppning på jobbet i tre dagar nu.. så borde sova.
här kommer lite filmer:
Lucas gör klockan:
Lucas gör markering och linjetag:
Sist men inte minst det ni väntat på!! Debuten på mollan:

Debut!

Idag ringde klockan 4.30, trött men ändå lite spänd klev jag upp för att klä på mig mina vita ridbyxor som för övrigt inte sett sol ljus sen förra året i maj faktiskt på årsdagen 7 maj...

Allt flöt på i morse över förväntan bra, jag blev till och med orolig varför det inte hände något och nästan gick å vänta på att det skulle tappas ett avgasrör, släpet skulle hoppa av, punktering, tappa bilnyckel m.m av vad allt som hänt genom åren av saker som uppstått på just tävlingsdagar...
Men nä allt gick strålande på morgonen vilket ändå nånstans kändes som en bra start, väl på plats så gick vi banan jag anade ett stopp på framförallt 5an där de ställt halva däck under hindret men annars inga svårigheter.. Snällt byggt å så.

Longerade det lilla livet som inte alls ville busa av sig.. men men sen gick vi direkt till framhoppningen och hoppade fram, det blev lite tokigt på slutet när jag hoppade oxern och hon vill inte hoppa men jag var redan där otroligt nöjd med vår prestation då hon skött sig exemplariskt utan att ens försöka göra en antydan till å kasta av mig eller hitta på hyss..

Väl inne på banan fick jag lite dålig start hade velat rört mig ett par varv där inne men det var bara å köra på, fick ett stopp på ettan och ett stopp på tvåan sen tuffade hon på som om hon aldrig gjort något annat, blev paff när hon hoppa trean så fick riktigt dålig väg till 4ran, även otroligt glad över att hon hoppa femman som var lite tittigt.. men somsagt inte i en bom å hade förstått läget :)

I klass nr två hade de stoppat in en mur å då fick jag oxå lite ågren, har ju inte hoppat det sen jag var på Amcamp så det kändes lite motigt men bara å bita ihop. hoppade iallafall fram en gång på räcket å fick perfekt språng så jag hoppade inget mer utan gick direkt in på banan efter det, hon va med på noterna och flöt på hela banan. Hoppade muren utan problem och allt annat oxå, glädjen va hög när vi hoppade sista hindret å jag insåg att vi var nolla i vår första 95 cm start och fick en rosett med oss hem!!

Jag är så nöjd med min fina häst som verkligen levererat idag! Hon är så fin! :)

Det var vår första lokala tävling, det var debut i båda höjderna, det var vår första hoppning ute sen i august förra året så allt har bara gått såååå perfekt!
Nu vill jag bara ut igen, sååå mersmak!! :)

Försöker få ut en film imorgon på första starten, andra starten filmades tyvärr inte då madde gjorde ett tappert försök till att fota!



slut på dagen

Idag har vi kört på fulla sylindrar med hundpromenad, ridit å jobbat..
Mollie var ganska fin idag. övade mycket galoppfattningar i vänstervarvet, om den nedrans korsgaloppen kunde sluta infinna sig så skulle hon va så fin.. men men kämpar på så kanske det reder ut sig tillslut.
I morgon blir det bad å knoppning av fröken yrväder :) ska bli mysigt å få pyssla sådär igen som man gör inför trävling.. dock en nackdel med lördagens start.. tror jag måste åka 6 på morgonen vilket är sådär kul faktiskt men vad ska man göra?!.. resten av dagen är man ju fri sen ;)
Lucas å Cola har tillbringat eftermiddagen med madde när jag jobba, så mysigt för dem de va ute i 1 och halv timme i skogen.. så lyx!!
Jag å Jenny tog även en kvällsrunda nu med alla tre hundarna, så mysigt att hon bor så nära.. hoppas på att hon får byta station till i höst så kan vår plan med hundarna bara ta å fungera :)
Jag har för övrigt idag anmält mig till omvårdnadsprogramet så jag kan bli mentalskötare :) ska bli spännande om jag kommer in :) känns dock lite konstigt att börja plugga igen men det kommer nog bli toppen när jag väl e klar.. är faktiskt motiverad denna gång för att plugga. utbildningen är i 3 år med start i augusti å bara en dag i veckan så det passar mig verkligen perfekt!!
Nä dags å sova tror jag minnsan så man orkar upp i morgon :)

bloggtorka

ja det går trögt å blogga mest för att jag inte riktigt hinner med det med allt annat..
igår kom Cola hem till mig igen, å va jag saktnat den hunden å va jag tycker mycket om henne fast hon e lite busig :) men det är okej när man e 7 år att man hittar på saker med glimten i ögat.. som att ligga i soffan blöt å dan fast jag säger nej.. men hon e ju så gullig så okej då haha Lucas skulle aldrig få göra så..
Lucas blir så våghalsig när Cola är med, men på något sätt har jag lärt mig att han kommer ju tillbaka förr eller senare när han far i väg för sig själv i skogen..
å va de har badat idag hundarna, hundra gånger om men som sagt det har varit 20 grader så inte så konsigt, men till helgen ska det bli snö å kallt, snälla låt det bara vara fint, grönt å varmt nu!!
Till helgen går även vår första start i lokal tävling, kommer bli spännande å se hur damen hanterar det, det har ju gått ganska bra de senaste två gångerna.. men nu är vi på ny tävlingsplats men ska longera innan första start så det borde gå ganska bra kan vi hoppas på :)
idag har mollie fått hoppa ett sockerbits hinder och verkligne fått träna lydnad, halt innan hindret å halt efter hindret allt för att sluta dra å ha sig.. det va superjobbigt så fick bada efteråt å gå i en hage å äta em höt medans jag mockade å sånt.
nu dax å sova trött tjej ab...
RSS 2.0