Bröllop och fix

Uppe tidigt i morse och fixa mig inför bröllop, lämnade Milton till Camilla som tog med honom på äventyr i stor stan..

Bröllop kördes på annorlunda sett och var klart ca 17.30.

Nu är Lucas badad och fönad inför i morgon och sover i soffan ganska nöjd tror jag :)

Jag har besluts ångest över vad jag ska ha på mig men det löser sig i morgon tänker jag

Utställnig

Denna vecka är en så kallad utställningsvecka :)
Jag ska ställa ut på söndag det var ju ett tag sen vi var på utställning (maj sista gången...)
 
Vi ska till Solvalla och ställa det är endast 26 hundar i rasen så det kommer gå fort vilket är rätt skönt.
Så hur laddar man upp för en sån dag då?
 
Jag brukar bada Lucas i mitten på veckan, gjorde det i tisdags sedan trimmar jag någon eller några dagar efter om jag inte ska på en utställning där uppfödaren befinner sig. Sen låter jag honom vara tills dagen innan eller samma dag och då badar jag om honom igen samt fönar honom för att få bästa volym på pälsen..
 
Sen kan man bara kolla av dem på utställningsplatsen om allt ser ok ut eller om nån toffs sticker fram efter badet och sen ska man in i ringen..
 
 

Inte

Inte Johannamode idag... Är ledsen och lite orkeslös idag så har bara gått 1mil i skogen med hundarna och låtit alla tankar bara få vara kvar hemma när jag gick ut..

Jag är ledsen och låter mig själv vara det utan att tänka att jag inte tar mig upp igen.. Jag vill vara ledsen när jag är det, glad när jag är glad och arg när jag är arg. I morgon kanske jag mår bättre då kommer jag dela det med er oxå!

Hundarna är så viktiga för mig dessa dagar! Utan dem hade jag stannar kvar i sängen en dag som denna

ridit

Idag har jag ridit Mulle, vi red ut med Karin och Anders.
 
Skrittade fram en stund i skogen sedan blev det trav på gräset och slutligen så galopperade jag och Anders en sväng oxå i gräset.. Hästarna var rätt laddade :)
 
Jag har så apont i mina sittben att jag nästan var gråtfärdig när jag börja rida, fatta inte alls känns som om jag har stora blåmärken när jag sitter i sadeln..
Jag hade lite långa läder för det fanns inte fler hål på de stigläderna så ska fixa nya till nästa gång jag rider, så kom itne åt honom som jag ville men annars kändes han mjuk och fin.. men svårt och känna så mycket på dem ute på åkern då de mest vill springa fort rakt fram..
 
Annars är det rätt lugnt hemma hos mig.. ska ta ut hundarna på en sväng snart

Nu

Nu ramla det in en till kommentar från Camilla, vilken Camilla? du ville vakta en hund på lördag? 

 

bästa

Dagens kommentar!
Nina säger:

Haha, är det bara jag som ställer frågor och kommenterar ? Känner mig lite som en stalker ;) men börjar jobba nästa vecka så då har jag inte lika mkt tid :))
 
 

Svar: Nina du är den enda som itne är lat och bara klickar in här å läser mitt liv utan att ge feedback vilket är det roliga :) Tänk om fler kunde kommentera... ni är ett par st som klickar in här varje dag och läser det jag skriver, jag lägger ner tid på och dela med mig av mig och mitt liv det tar tid och skriva och uppernbarligen vill ni ju läsa det? så att skriva en kommentar är egenltigen inget som är speciellt jobbigt.. så vad ska jag göra för att ni ska skriva lit mer tillbaka??

Häststam

Fick en fråga ang om jag visste ang Mollie och Mulles stam..
 
Det började faktiskt redan med Mantovani som jag köpte 2006 han är efter Marwin
 
Honom hade jag 2006-2011 vilken fantastiks häst! han va en ängel och somsagt efter Marwin.
Sen red jag in Mulle till Totta oxå efter Marwin så när jag skulle köpa ny häst så ville jag gärna ha en Marwinavkomma igen men att få Artist och Marwin kombination tycker jag är typ den optimala kombon :)
Mulle och Lilleman (Mantovani) var lite stora och lite långsamma i sina reaktioner och växter långamt men otroligt snälla, så jag ville ha något kvickt i henne oxå. Artist ger avkommor som är små och med ett jävla humör men snabba och kvickt tänkta.. Så att få en avkomma som är kvick men snäll så har den kombinationen verkligen plockat fram den optimala hopphästen i mina ögon :)

Träning

Red Cartan i morse för jag hann bara rida en häst innan hoppträningen med Claudia.
 
Cartan va pigg och glad, vi galopperade på stor gräsäng och han va tokladdad ett par varv sen kunde man börja plcoka upp honom och försöka galoppera lite mer runt och samlat, han va lite sämre i vänstervarv än höger.
han ska till kiropraktorn i morgon så får hon kolla upp honom.
 
Sen åkte jag och hoppträna Claudia, vi red på annat bättre idag jag gillar egetnligen inte det bettet alls.. men hästägaren tycket jag skulle pröva så tänkte att okej då får jag pröva det.. i början gick det sådär hon blev väldigt orolig i munnen men det är just det bettet är känt för så försökte bara reda ut det på bästa sätt..
efter nästan hela passet så kom vi till samma plan och gjorde en bra sista runda.
 
Min läxa nu är att ta fram 3 positiva saker från träningen och en neggativ.. så här kommer dem:
1. Bra språng
2. Hon lyssnade bättre
3. Att jag var ganska nöjd efter
 

1.Hon slog med huvudet och va upprörd över bettet.
 
 

hundvakt

Söker efter någon som vill passa mina hundar på lördag...
 
nån som är sugen?
 
man kan ta 1 eller fler.. :) smsa mig om du kan :)

hästar

Igår gjorde Totta illa handen och i morse var hon och röntga den sen kom ett mms på bilden med henne och sin gipsade hand samt frågan hur mycket vill du rida 6-8veckor framåt?
 
jo så jag va ju hästledig i nästan en vecka och från och med i morgon blir det mellan 1-2 hästar att rida så mkt jag orkar.. Cartan är en skimmel vallack på 14 år som gått 130 i hoppning och Lätt Fälttävlan, Mulle är 7 år och har gått 120 samt debutant fälttävlan (jag red in honom som 3 åring..)
Mulle ser ut som Mollie fast typ 2 sizer större och de är ju halvsyskon..
 
i morgon kommer jag alltså rida lite på Mulle och Cartan sedan blir det åka och hoppträna Claudia..
 
Så nu får ni följa mig och rida lite på andra hästar.. kul va ?
Ska försöka hitta nån film när vi rider in Mulle för flera år sen :)
 

lever

Hemma efter en spännande helg då jag igår gick upp tidigt och styrde min bil mot kumla tävlingsplats :)
Där skulle vi ha möhippa för Totta och jag skulle knoppa hästarna innan hon hann komma dit så jag knoppade bägge hästarna och blev klar precis tills hon anlände och jag sa bara detta är min sista gång jag är hästskötare innan du gifter det betyder att jag bestämmer hur dom ska se ut och även du,
hon skrattade gott åt knopparna och då sa jag bara det blir värre... haha..
 
Det blev det hästarna var pyntade med rosa och hon fick en rosa slöja att bära på hjälmen under hela dagen så ingen kunde missa detta :)
 
Hon som ropade in på framhoppningen roppade hela tiden efter "lilla frun" det va så roligt :)
Totta placerade sig i 110 med mulle och mimmi oxå i 110
 
Vi avslutade kvällen med kräftskiva och kvällsfodring av hästarna..
 
I morse upp tidigt och städa ur där vi bott och sedan mot tävlingsplatsen igen idag ingen utstyrsel utan som vanligt men ville ändå kolla lite på hästarna..
 
När vi stod och vänta på Totta som hoppat Cartan så lastade det ut en häst där som va så jävla mager att den typ såg ut att komma från vanvårderi grejs, den va så sjukt smal.. jag pratade med överdomaren och hon tyckte lika så den hästen trotts att den bara skulle gå 110 avb B åkte in på veterinärkoll och fick sedan startförbud! Allvarligt ser man inte hur sin häst ser ut och att den inte är i tävlingsmässigt skick? läs TR!! det första som står där är att hästens välbefinnande går först, jag är så lättad att överdomaren och veterinären tyckte samma för det var inte mer än rätt att den inte skulle tävla när den va så mager..
 
Mulle blev sedan 6 i sin 120klass vilket var så roligt!! han har gjorde debut åp den höjden dagen innan med 4 fel och blev dubbelnolla dagen efter fantastiskt liten häst :)
 
 

burr

Jag gillar hösten för att den är otroligt vacker när den blir så där härligt färggrann och så men det jag inte tål är kyla.
 
Jag fick för ett år sen sjukdomsdiagnosen Fibromyalgi nått man knappt kan uttala ;) Det gör att jag får ont i kroppen under höst och vintern, ibland väldigt påfrästande och jobbigt framförallt när jag får ont.
Jag har svårt att hålla mig varm och mina leder sluta fungera och jag får ibland väldigt ont på olika ställen.
 
Man kan lixsom enda dagen vakna med att det strålar en hård smärta ur knät utan att man gjort sig illa, två dagar senare då har handen svullnat upp och man kan inte avända den. Det har varit jobbigt när man vill rida men inte kan. Om jag åkt och ridit i ett annat ridhus och blivit kall så kan jag ha feberkänningar i några dagar efter, ont i kroppen osv.. Därför klär jag på mig ordentligt med kläder, jag ser ut som typ en micilingubbe från september till april/maj utan och överdriva, gärna långkalsonger, mjukisbyxor och termobyxor, moonbots underställs tröja, fleecetröja, jacka och dunväst, mössa, halsduk och vantar, jag klarar mig itne annars.. Därför mår jag egentligen bra av och åka utomlands lite under vintern för att tina upp kroppen lite :)
 
Så nu sitter jag och kollar på vinterkläder, jag har haft min Fjällrävenjacka bra länge nu, den är fin men nja vill kanske ha något nytt mer ok att åka till stan i osv.. kollat runt lite och känner att fan även om jag itne ska rida på heltid så tycker jag nog kingsland gör snygga kläder även till vardags..
 
Kingsland är ett hästmärke från Norge om jag minns rätt, de gör snygga kläder som jag gillar :)
Så det kanske blir en sån vinterjacka att ha till vardags!

Mys

Blir sån där myskväll i kväll med Lucas bara han och jag..

Han behöver sånt tror jag lite känna att han är kung här och ska behandlas som en oxå! <3 han får aldrig glömma bort att han är det viktigaste som finns!

För det är han min älskade lilla vovve

Har börjat kolla lite på hunddagis åt hundarna, man får familje rabatt om man har två :) det var ju bra får man aldrig i häst världen..

Känns dock lite löjligt med en månads inskolning hallå det är hundar vi pratar om och inte barn.. De ska vara glada i sin nya flock och anpassa sig efter rutinerna tänker jag inte ha nån inskolning med kom 2 timmar dag ett å 3 timmar dag två osv..
Kanske första dagen man är där går ut på promenad och ser att de fungerar med de andra hundarna men massa trams om inskolning vet jag inte om jag tycker är nått jag måste hålla på med!

En hund är en hund den saknar inte mig när jag är borta om den har annat för sig.. Låt den va trött första dagarna den vänjer sig! Ibland så förmänskligar man hundarna..

....

De dagar när man gärna bara vill stanna i sängen då ger hundarna mig styrka att gå upp idag är en sån dag när jag vill stanna i soffan men Lucas luktar mig i ansiktet å vill gå ut då är det lättare att göra det..

livet.

Livet de senaste veckorna har varit ganska upp och ner, blandade känslor mellan hopp och förtvivlan.. där man ena sekunden är glad och sen slås fötter av på en.
 
Ena dagen är man ovanför vattenytan å nästa dag är man på botten och kämpar sig tillbaka. man får lite ta saker dag för dag, timme för timme..
 
just nu känns livet jävligt motigt. känns som att jag står på samma ruta å stampar jord.
är ledsen om vart annat å ibland glad.
 
är trött på livet just nu och lite där till, ledsen över att saker och ting itne går som jag vill eller har tänkt att jag alltid ska kämpa i motvind och uppförsbacke. jag är trött på det, jag är trött på att alltid ramla på mållinjen, jag är trött på att det fan alltid blåser storm, jag är trött på att vara ledsen, jag är trött på att livet inte känns bra.
 
Jag hittar inte den där riktiga lyckan i livet. Det stör mig så fruktansvärt hårt, jag vill vara lycklig fullt ut! jag vill känna att jag hör hemma nånstans och är lugn och nöjd med min tillvaro. Just nu är jag mest stressad över den, stressad över att jag inte är nöjd, stressad över att jag är ledsen och inte mår bra, stressad över att aldrig hitta det som passar mig, livet som passar mig det behöver inte vara perfekt men jag vill att det passar mig. Jag vill vara nöjd och glad över livet!
 
Mitt mål är att hitt mitt liv och leva det fullt ut, jag ska göra det ensam. Jag ska hitta mig själv och det som gör mig lycklig fullt ut och som gör att jag inte mår dåligt längre. Ensam är stark, jag ska klara detta på egen hand! Va så säkra.
 
 
idag får ni verkligen läsa mina tankar rakt upp och ner ärligt och naket.
 
 

bästa.

Det bästa jag har är min hund Lucas! Om jag är ledsen då finns han där för mig <3 Han sitter brevid mig och ger mig trygghet.
 
 
 

status

Lucas var hos veteriänaren i morse, de kollade igenom honom tog temp och blodprov.
 
de hittar inga större fel på honom mer än något röda halsmandlar men annars är han frisk och kry utan några konstigheter..
så just nu avvaktar jag lite låter honom vila och så får jag se på söndag om han tar vilt och gör han inte det så stannar vi hemma helt enkelt..
 
i övrigt har jag sålt mkt saker idag, täcken osv..
så veterinärbesöket är snart återbetalt.. surt men så är det ska skicka in det till försäkringsbolaget och se om de tar något..

Lucas

Lucas är feberfri idag men ska åka in med honom iaf till veterinären.
Har tid kl10 vill att de går igenom honom och tar blodprov för och se om det är något med fästingarna eller om det är nån tand som strular..
 
vet inte vilket som är värst.. tveksam om det blir start på måndag :( jag som varit så laddad kommer annars fler tillfällen.. trist bara att när vi äntligen kommit med och tränat så ska det vara något tokigt ..
kommer nog åka dit iaf och kolla på provet för och lära mig något

Mina hundar

Tänkte köra en liten återblick om mina hundar..
Man ser i namnen vart de kommer ifrån, första ordet i varje namn är deras kennel namn och det betyder att de kommer från den kennel.
 
Alfons "DarkFlyer´s Going Wrong Sandpiper"
2008.09.11-2011.03.09

Världens bästa hund, en sån hund som alla borde få ha som första hund! Alfons var totalt okompliserad, snäll och lugn. Egen personlighet och alla verkligen alla som träffat honom minns honom och jag har fått höra att det var den ballaste hund de träffat.. han var en hund som berörde folk in i hjärtat. Han räddade mig från botten och tillsammans med honom tog jag mig tillbaka till livet från en depprtion, när jag började må bättre ja då blev han sämre.. nästan som jag verkligen fått låna en ängel på riktigt! han blev antagligen förgiftad av råttgift, på slutet var det mer ett argsint skal en min älskade hund, han försökte bita veterinären och jag valde då efter några dagars behandling att låta honom somna in då han inte blev bättre och han hade väldigt ont och blev mer och mer aggresiv :( han var världenas snällaste hund innan han blev sjuk, han va världens coolaste hund och inget berörde honom han va en riktig slit och slänghund man kunde göra alla förarmissar han bara fanns sig och gjorde det som han trodde va rätt fast matte gjorde fel :)
 
 
 
 Lotus "Flatterhafts Christoffer Walker"

Lotus kom in i mitt liv som 6 månaders valp, han va en rar liten kille men väldigt vek och rädd för hästar, han bodde hos mig i 1 år men kom aldrig till ro hemma hos mig. Han blev aldrig av med rädslan för hästar och han var svår och jobba med då jag är rätt framåt som förare och han vek så blev det ofta tokigt. När jag valde att flytta till hästgård så kändes det som att han aldrig skulle trivas där då han somsagt var rädd för hästar. Jag valde att omplacera honom för hans bästa och han hamnade i Huddinge.
 
 
 
Lucas "Explicit Party Crasher"

Ja honom känner ni redan och han kom in i mitt liv i april 2011 :)
 
Cola "Explicit Fame & Fortune"

Cola skulle bo 2 veckor hos mig i november 2011 för och få komma bort från kenneln. 2 veckor blev 4 månader sedan fick hon åka hem i 1 månad och i april 2012 har hon bott hos mig på heltid och verkar trivas bra med det :) Hon är 9 år nu och har kronisk borellia som kommer och går till och från, vi är glada så länge hon orkar med .
 
Milton "Explicit Drive By Love"

Med diskustion fram och tillbaka med uppfödaren så kom vi fram till att jag skulle utöka med en hund till eftersom vi inte vet när Cola inte orkar mer, Lucas har aldrig varit ensamhund mer än då Cola flyttade hem och det var då han började äta upp saker och väggar så för att inte rubba honom så kom vi fram till att bättre att han har en kompis den dagen Cola försvinner så han inte blir otrygg igen. Milton är halvkusin med Lucas, han är otroligt mycket starkare individ än Lucas, Milton kan vara ensam hemma redan nu fast han bara är 10 veckor. Han är mer trygg i sig själv påminner mer om min första hund Alfons. Det ska bli otroligt kul och få ha denna individ hemma hos mig.
 
När jag bestämde mig för och sluta med hästar så kände jag att all tid ska gå till hundarna. Jag brinner verkligen för dom och älskar att jobba med dem. Man kan tycka oj tre hundar hur kommer det och gå.. hundvakt osv. Jag tänker det får lösa sig, sen är det som jag skrivit Cola vet man aldrig när hon försvinner, min magkänsla säger att hennes sista sommar var nu och att när hösten kommer och det blir kallt igen så tror jag hon kommer få ont igen och då är frågan om hon ska få bo hos sin riktiga matte sista tiden.
 
 
 
 
 

Kärlek

Vill bara att du kan prata tala om vad det är :(

Min älskade lilla hund! Du är mitt allt

värsta som finns

Det värsta som finns är när ens djur tas i från än eller när de är sjuka.
 
Skulle träna med Åsa ikväll, släppte lös lucas som sprang av sin energi bort till platsen där vi skulle träna, vi la ut sök till Ronja Åsas hund medans kollade jag och Lucas på, han låg ner hela tiden och flåsade mest.. men va tyst så det kändes ju bra :)
 
sen var det vår tur jag skickade ut honom han sprang igenom hela söket och pekade typ ut vart allt låg sedan tog han åter igen måsen.
Han hämtade två änder oxå men det var motigt, det finns inget driv i honom han är lixsom helt blank, jag försökte peppa och kasta Dummy men han va helt off :( han vägrade ta haren och kråkan..
 
vi prövade med markeringar och det gick sådär, han hämtade in dem men det tog låååång tid och totalt oengagerad.
 
vi slutade där med honom jag kände mig rätt ledsen och fundersam.
Smsade med uppfödaren som sa att jag skulle ta tempen på honom och han hade 39.6 i temp, inte bra..
 
ringde bagarmossen och vi pratade lite om hur han är och hur länge han varit dålig på och äta, jag uppfattar ju att han krånglat med maten i snart 3 veckor man får kämpa vissa dagar för att få honom och äta andra dagar äter han inte alls å ibland äter han okej... men om man sitter och ger han godis då äter han mest på högersidan.. så vi får se om han har ont i munnen :( annars kan det vara något festingburet och det fasar jag över!
 
håll tumamrna för att min älskade älskade hund blir bra! <3 klarar itne av att han försvinner ifrån mig förtidigt, den resan har jag redan gått igenom med en hund innan.. min älskade Ängel Alfons som togs ifrån mig för tidigt! Lucas måste bli bra!
 
 

morgonpasset

morgonpasset skulle vara enkelt..
 
han fick en markering av måsen och det gick bra han släpper dock lite innan mig men han tar den iaf..
 
skatan däremot är ingen favorit, så måste verkligen försöka läsa på om jag kan göra något åt det på så kort tid.. jag blev nästan lite osäker idag på om jag verkligen ska starta honom samtidigt när det blir skott och så kanske han blir mer triggad och intresserad.. vi kan ju itne mer än och avbryta provet och få en nolla..
 
sen lekte jag lite med milton och skatan han skulle man vilja ha med på provet istället han bär fågel med stolthet dock komemr han sådär på inkallnig ;)
 
funderade en stund och tänkte lucas älskar och sno saker från cola så om jag får henne att ta skatan så kommer lucas försöka ta den.. så jag började kasta hej vilt och då blev den genast mkt intressantare om cola skulle ha den ;) då tävlade dom om den och han vann.. jag är itne orolig att han ska bli hård i munnen eller att de ska bråka om den för cola ger sig om lucas vill ha den och han är redan så lös i munnen med fåglarna så känns inte som att det är något problem..
 
laddar nu om med lite vila till ikväll kl 19 då kör vi igen med Åsa och Ronja :)
hoppas det går ltie bättre framförallt med avlämningarna.. vi kämpar på helt enkelt..
sen tror jag att han får vila lite på torsdag från detta och vi gör om det på fredag och sedan söndag i grupp..
får se om det släpper för honom när vi tränar i grupp då han brukar bli taggad av det.

Onsdag

Idag ska jag på morgonen träna lite med vilt och ev ett sök..
Men inte för hårt då jag ska träna med Åsa ikväll oxå..

Ta mig till stallet och mocka ur boxen och tömma släpet!
Kanske fota bilder på täcken jag ska sälja..

En lugn dag helt enkelt försöka springa oxå men det blir nog sent i kväll

skor

Asså jag älskar skor :)
 
precis nät shoppat dessa! såg dem i svart i en skobutik idag och har nu typ hållt på i en timme för och hitta dem å så gjorde jag det på ellos :)  å dessa köpte jag ju tidigare idag:
 
 

lucas

Lucas och jag har varit borta på tullgarn (hölö) och tränat med en annan hund.. först fick vi två markeringar med en kajja och en mås det gick väll sådär men han tog dem tillslut dock dåliga avlämningar men jag lägger inte så stor energi på det jag berömmer allt han gör och bara bara försöker ha kul med honom och fåglar han ska förknippa detta med possitivt arbete! det ska vara kul och hämta dem.
 
sen tog vi kajja, skata, mås, trut, hare och and i ett sök med lång väg ut till det. Lucas fick börja och han hämtade and och hare utan problem antagligen för att han hanterat dessa två tidigare i början på sommaren. sen var han ute och pekade ut truten men gav sedan lite grann upp och den andra hunden fick ta in resten av viltet.. vi lekte lite med lucas och fåglarna sen för att jobba upp lusten av att ha dem och det går ganska bra..
 
han är bara oruttinerad och lite osäker jag hoppas verklgen jag kan jobba upp honom under veckan, i morgon bittis ska jag ta ut han igen och typ bara kasta omkring fåglarna och ha så himla roligt, inga krav eller liknande vi ska leka med dem lite grann :)
 
sen gick vi ner till vattnet och han har så dragning till det, första anden blev det lite försvårt och han stannade i vattnet och skakade och kom sedan halvdant in med den, sen nästa tog jag upp boll och när han va på väg in kastade jag med bollen, han droppar fortfarande fåglarna vid mina fötter men han kommer in med dem utan att skaka och då får han bollen no big deal helt enkelt...
 
är lite osäker inför måndag men vi får kämpa på helt enkelt och hoppas på det bästa.. i morgon är en ny träningsdag helt enkelt!

shoppat

Köpt nya löpskor och kan börja med och säga att jag stod i butiken å tänka 1299kr för ett par skor? serriöst det är ju asdyrt har aldrig köpt så dyra skor... sen tänker jag efter jo varannan månad har jag köpt järnskor för 1500kr utan å fundera till Mollie.. så jag är värd ett par nya skor som kostar 1300kr utan att fundera.
 
nå väl går vidare och kollar hårschampo å tänker vågar jag köpa schampo för 300kr när det finns wella för 20kr på Ö&B.. tänker ett steg till igår fick Lucas en dunk hundschampo för 499kr..
 
allvarligt det här med och lägga pengarna på mig själv och itne mina djur vore nått ibland.. blir så sjukt snål när jag ska köpa något till mig men om nån säger å här en fodersäck på 650kr så ja visst det är taget.
 
världens är bra upp och ner hemma hos mig!
 
men jag har provsprungit mina nya dyra skor och dom är så bra! ökade på prestationen sen om det beror på att jag tog det lite lugnare förra veckan och avvaktade med och springa så mkt för att återfå lugn och ro i kroppen elelr om jag belastat tokigt i de andra skorna som gett mina smärtor vid löpning.
Nå väl toppenskor ska försöka hitta ett par till på nätet å se om de finns och få billigare.
 
Tummen upp för bra skor och om ni ska börja löpträna så köp bra skor från början det är viktigare än vad man tror,.

...

Tror vi görjar med hoppträningen.
 
Att vara i stallet är rätt okej, det är inte så att jag tycker det är jobbigt att hennes box är tom..
Hämtade in Claudia från hagen och gjorde henne i ordning för hopplektion hon har knappt hoppat sen jag var på terrängträning med henne i juni..
 
Hon var taggad idag :) lite springig och slår med huvudet..
men jag försöker och rida mer tekniskt på henne än och försöka ta henne med styrka för det går inte.. först red vi bommar i trav det är typ hennes värsta hon tycker det är onödigt skit på backen man lika gärna kan ta med sig...
sen red vi lite skänkelvikningar och förvänd galopp med byte över kavaletti.. Det blir ltie rörigt mellan oss i komunikationen framförallt med den förvända galoppen.
 
sen gick vi över till och hoppa linje med oxer och planka det gick ganska bra dock lite fort, hoppade även kombination som gick okej, lite vingligt och sådär precis som första gången jag hoppa henne i våras så blir hon lite hal som en ål emellanåt och hon är över 170 cm så jag är rätt liten på henne..
 
sen skulle vi hoppa bana vilket gick bra tills jag skulle hoppa oxer in i kombination och det blev en spärr i mitt huvud som alltid när det är oxer in i kombination varför vet jag inte men varit samma sak med mollie dock hoppar mollie alltid men claudia gör det inte och då brast det för mig.
jag grina som ett litet barn och bara sa jag vill ha min häst tillbaka! ingen är som hon ingen!!
Då grävde de typ ner hinderna så jag skulle komma över dem och klart det gick men jag grät typ hela passet sen och saknade min häst.. min fina prinsessa! man saknar inte något sålänge man har det, när det sen är borta inser man hur mycket något betyder för en egentligen.
 
Hon betydde otroligt mycket för mig, hon var en perfekt häst för mig. jag saknar henne så! jag vet att jag inte har råd att ha en egen häst och att jag bara måste acceptera det. men faaan va ont det gör! det gör så jävla ont att jag typ vill lägga mig ner och skrika! elelr bara åka och hämta henne på direkten.. men hon är inte min mer.
 
vill åka och hälsa på henne snart om ett par veckor när det värsta släppt..
 

Saknad

Nått fattas mig!! Trodde det skulle göra ont men inte såhär ont..

Åker och tröst shoppar nu.. Skriver mer i kväll

Hoppning

Idag är det hoppning på schemat, ska köpa skor oxå och träna Lucas..

Så uppdatering kommer ikväll

bilder.

två bilder på Milton idag när han apportera skata
 
 
 

domaren

Här är domaren som ger mig pris senare under dagen :)
 

Lucas

Lucas ligger på så mkt hårdträning nu haha stackars lilla hund ;)
Nä men skämt och sido ska bli otroligt kul och se hur han utvecklas under veckan så tycker ni helt klart kan hänga med på denna resa om hur man får sin hund att bära vilt...
 
I morse tog jag ut dem i en stor hästhage nära mig, den är bra då det är stora ängar samtidigt lite skog och nått dike mer för att bryta av mark och även få längd på de olika momenten.
 
Började med ett sök på 6 dummys, lucas har aldrig gjort sök innan men han är väldigt självständig så han behöver nog bara få rutin..
 
La ut dem i rader som bilden nedan:
 
Blå är närmast oss på en äng, ena lila ligger precis på gränsen till liten kulle med skog och den andra på ängen de två sista är det först ett dike han ska passera och den ena ligger i skogen på en kulle.
 
han tog först in den blåa till vänster, sedan den svarta tll vänster, sen lila till höger, lila till vänster sedan fick tappade han tempo och yrade mest runt på de gamla ställerna (känns som orutin) så jag gick ut och hjälpte han med den blåa och sedan gick jag närmare den sista svarta och då hittade han den :)
Han gjorde ett bra jobb tycker jag :) men ska läsa på lite i biblen "retriever som apportör" i kväll och se om jag kan ändra ngt å så..
 
Efter det fick han en markering precis som det han misslyckades med igår högt gräs utan referenspunkt och det gick ju som en dans på rosor.. fan att jag glömde säga fokus igår..!! nå väl la öven en till markering i dungen med diket och så. den tog han oxå hur bra som helst!
 
Nöjde mig där och lekte lite med Milton innan vi åkte hem.
 
Sen på kvällen blev det träning igen för då hade jag hämtat lite fåglar i Tumba, två skator, en mås och en duva. La ut måsen först och lucas sprang ut å jag tänkte att jag inte skulle klalla på han och då la han sig på den vilket är en av problemet vid just vilt på honom.. fick springa ut och tala om att det är inte okej!..
gjorde om och kallade in när han var framme och då tog han den och kom med den dock droppa han den lite innan han är framme hos mig så när han är på väg in så backar jag för att han ska komma hela vägen..
 
sen fick han hämta skatan och det gick bra dock dåliga inlämingar, droppar dem 2 meter innan så något vi ska träna på i veckan är just att lämna vilt.. och itne rulla på dem såklart!
 
Så häng med på vår resa och se om vi kan få honom till att bli bra till nästa måndag :)

dagen..

Vaknade i morse och insåg dagen är här..
dagen då jag ska ge över grimmskaftet med min häst i till någon annan och säga att hon inte är min mer.. det gör ont i hela mig!
 
fixade massor på förmiddagen och tränade hundarna (kommer enskillt om det..)
skrev ut kontrakt och fyllde i dem så allt skulle vara klart för hennes avfärd, åkte ner till stallet och tog in henne, gjorde i ordningen henne och sedan ut på volten för att ta de sista sprången, få känna på hur det ska kännas när man sitter på en riktigt bra häst!
Hon va så fin i dag hoppade perfekt och lyssnade så bra som hon aldrig gjort för en kort sekund var jag påväg och ringa mamma å säga jag kan inte, det går inte, jag vill inte.. för där och då ville jag inte, jag ville inte sitta av, jag ville inte sluta hoppa för jag älskar och hoppa den hästen.. men somsagt det är just bara det jag tycker är kul, jag tycker hoppningen är kul men inget annat.. så som mocka, rida dressyr och göra höpåsar..
 
sen fick hon sig ett bad så hon skulle vara ren och fin innan avfärd, lunch och massa morötter..
jag pussade på henne tog bilder med julia och sen packade jag ihop hennes saker så hon fick med sig lite grejer till sitt nya hem samt lite foder.
 
de kom och vi skrev papperna, jag grät och sedan var det ett avslut med pussar igen och när de satte på transportskydden la hon sitt huvud på min axel precis som hon gjorde i slutet på januari 2011 när jag kollade på henne i Helsingborg, där och då igen kände jag varför gör jag detta? varför gör hon såhär? kan hon inte bara bita mig eller nått? vi tog ut henne och på rampen stannade hon till jag smackade två gånger och sen gick hon in. Då brast det för mig jag grät floder klappade på henne en sista gång innan de stängde dörren och vi kramades hejdå jag bara gick ifrån bilen in i stallet igen vände mig inte en enda gång. det är över nu. Jag kände mig så tom när jag stängde hennes boxdörr, hon är inte min mer. hon är inte där i morgon när jag ska rida claudia..hon är nu i uppsala/almunge. jag kommer sakna henne otroligt mycket och nånstans inom mig hoppas jag de vill sälja henne om några år och att jag då kan köpa tillbaka henne det är lite av en innerst inne dröm..
 
jag har fått sms att resan gick bra och hon stod nu i hage brevid sina nya kompisar hemma på deras gård.
 
 
 
 

...

Dax och sova blir en lång dag imorgon...

Gå upp tidigt träna Lucas och sen stallet för att ta farväl av en familjemedlem!

Sen mot Tumba för att hämta mer vilt till min samling så det blir en lång dag helt enkelt..

känslan

Känslan av att i morgon har jag ungefär 4 timmar på mig att säga hej då till oss/vi.
 
Du och jag vår tid är över och man vill lixsom stanna tiden här och nu där det fortfarande är vi.
Du är fortfarande min i ett par timmar till, känner att jag inte tagit vara på tiden ordentligt nu på slutet vilket känns förjävligt samtdigt som jag vet att jag klarar inte av att du snart inte finns där mer.
 
Att jag någonstans lärt mig leva utan dig innan du tas ifrån mig, att jag är van att inte vara nere i stallet i flera timmar hos dig. samtidigt som jag nu undrar varför jag inte varit där dag och natt de senaste dygnen för å få all dyrbar tid med dig men nånstans säger mitt hjärta att detta kommer göra ont, ritkgit ont och bättre att sakta men säkert säga hej då än och bara bli helt tom på en dag.
 
jag kommer nog känna mig tom iallafall i morgon när du åkt ännu värre på tisdag när jag ska ner och rida Claudia och inser att du itne är där mer. att du aldrig mer ska stå där.
 
i morgon kommer jag gråta utan ens fundera på vad andra tycker elller tänker, jag kommer storböla och bryta ihop men bättre det en att det kommer senare.
i morgon ger jag mig själv eget anrum att vara ledsen!
 
jag kommer sakna dig
 

Träningar

Nästa vecka blir det hård träna inför 26! Lite ändringar

I morgon ska jag göra stort sök med dummy och ha en kanin dummy med doft.

Tisdag träning med fågel på tullgarn med Janette

Onsdag träning med blandat vilt med Åsa

Torsdag och fredag oklart tror det blir nån fågel

Lördag vila

Söndag vilt träning i Tumba

Måndag prov start!

 

 
 
 

Svenska Mästerskapet.

Svenska mästerskapet 2013 för ssrk ungdom.
 
jag var inte så taggad i morse, kände mig rätt nedstämd och dempad efter veckan som varit..
 
vi startade på en ruta där det först var löst fotgående, det kom ett skott utan att något händer sedan gick man vidare det kom ett skott till och sen en markering längre bort. skottet och fotgåendet gick så grymt bra! men sen hände något jag inte riktigt begrep lucas kollade på skytten och missade markeringen.. så vi fick inte in den dummyn sen skulle jag skicka ut honom på ett linjetag vilket inte heller gick så totalt 5 poäng av 40
känner mig riktigt besviken på detta jag borde hjälpt honom mer och tränat på detta men lätt och vara efterklok..
 
nästa ruta så var det typ gammalt träsk med buskar och träd på träskmark, här händer precis samma sak. Lucas missar markeringen och tittar på skytten. jag lyckas ändå få honom och hämta dummyn på mina komandon så det blev 10 poäng av 20.
 
ruta nr 3 var vatten, den var jag mest nervös över men lucas var outstanding på den och satte 20 av 20 poäng på den!
 
sista rutan började med fotgående han va lite för taggad och föll ifrån fotgåendet en gång sedan var det rätt svår terräng med buskar igen, denna gång sköt skytten och precis efter visade jag med handen och sa fokus då slutade han kolla på skytten följde min hand och såg markeringen, gjorde världens bästa markering där både funktionärer och domare gapade och sa sedan det var det bästa jag sett på hela dagen! så himla lycklig jag blev!! fick avdrag på fotgåendet så 18 av 20 poäng.
 
sedan på prisutdelning fick jag domarens special pris för min och lucas markering på sista rutan så glad jag blev :) vi hamnade nånstans i mitten så jag är ganska nöjd.
hade jag vetat i efterhand att jag borde lagt till fokus från början hade jag ju gjort det :/
 
nu måste jag tänka framåt och det är en vecka kvar till Bprovs start så nu är det vilt som gäller!!!!
å ev ett dummy sök oxå i veckan..
 
 

Film

Kollar film å myser med doggsen bästa sätt att spendera en lördag kväll på!
Ser på nya Wallander :)

Vill bara att imorgon är här nu.. Få tävla med Lucas å ha tävlings nerver fokusera på annat än vardagen

träning å laddning

I morse tog jag min kung och åkte till ågesta för lite gruppträning.
 
Han var bra laddad idag inte så konstigt då träningen den senaste veckan varit under all kritik. hde inte så höga förväntningar heller.
 
Vi övade linjetag i dag med störning å så, gick ganska bra, han blir dock lite ojämn på slutet när det gäller rak linje men man kan inte få allt, det är verkligen finslip nu från att vara perfekt.
jag är ju lite av perfekt när det kommer till tränning allt ska vara perfekt....
 
sen vid störningarna då gick det lite sämre, han litar inte riktgit på mig där så det måste vi öva mkt mkt mer på.
han vill hellre gå på en störning än en linje dock använder vi såklart samma målområde som innan men han litar inte fullt ut iallafall.
 
Sen kastade vi några markeringar på fältet det gjorde han riktigt bra saktade ner tempot och jobbade sig fram där markeringen landat.
han pep inte lika mycket idag vilket var bra om vi tränar nu så borde det kanske vara minimalt till 26 augusti.. nästa vecka är det hård träning på vilt! vill jag lova.. bara en vecka kvar så får verkligen rycka upp mig men nu bokade vi in den 25 med vilt så kör iaf dagen innan i grupp perfekt!
 
på eftermiddagen blev det en tur till stallet och även till Lucas "extra familj" på fika för och visa upp Milton.. ja eller mest för att de skulle få hälsa på lucas ;)
 
nu blir det lugn kväll med tidig sänggång då vi ska till strängnäs i morgon och tävla!
 

vilken dag.

Vilken dag.
 
nu har jag krachat i sofffan måste försöksa krypa till sängen för i morgon är det genrep inför söndagens tävling, försöka hitta tillbaka till mig och lucas, till oss lixsom.. jsut nu känns jag så borta från vi.. men det komemr.
 
tog lite nya fina bilder på hundarna idag <3
dom är mitt liv och jag deras.
 
Cola
 
 
 Lucas
 
Milton

don´t get it..

Tror fan det bara är tjejer som kan snacka skit om nån å sen ba å best friends..
 
allvarligt falska människor is not my type...
 
blir så fascinerad *stavning* av folk som gör så, de är sjukt osams å helt olika människor å berättar för mig vad den andra gjort å bla bla bla å sen 3 veckor senare så umgås de igen på exakt samma sätt är det inte intressant?
 
för 3 veckor sen så tänkte de helt olika, var heeelt olika å tyckte helt olika, osams till tusen om flera saker..

hur kan 3 veckor ändra personer?! dont get it.
 
i don´t get it.
 
 
 

Energitorsk

Min energi är helt slut!

Jag vill bara dra täcket över huvudet och vakna på måndag igen. Så känns det nu, uppladdningen är noll inför sm jag är instabil och kommer åka dit med inga förväntningar eller tävlingsanda.

Ska bara ha kul med min hund just nu! Inga krav.

Trött, tom inombords.

jakten fortsätter

jakten på nytt hem till min häst fortsätter...
 
vill att hon kommer till någon som tar vara på hennes kapacitet, som passar henne och ger henne alla förutsättningar att visa vad hon går för.
hon är en känslig häst i sin okänslighet.. hon vill så väl och är lyhörd samtidigt som hon tar att man säger till henne.
 
hon är perfekt i mina ögon..

rörigt

rörigt å sälja häst.
 
man börjar ju undra om det är meningen att hästen ska stanna hos mig?
idag kändes hon så himla fin när jag visade henne att det nästan gjorde ont i magen på mig att tänka tanken att hon ska iväg..
 
fina lilla häst, du är det bästa på denna jord! <3
 

Trött

Så jävla trött på människor folk som säger att de ska köp hästen å sen inte ska det!

Så jävla less 50.000kr för en häst som gått 120 vad är problemet med folk?!

lucasträning

tog ut hundarna för att lucas skulle få träna, han behöver lite genomkörning innan SM..
 
först fick han en markering rakt ut på en oklippt åker han hade lite svårt och markera den tror jag (såg inte då jag gick iväg och kasta den från vägen en bit bort..) så det sluta med att jag fick göra en dirrigering dit ut då gick det bra. sen under tiden han höll på kasta jag ut en till dold åt ett annat håll skickade på den gick sådär men han hitta den tillslut.
 
sen bytte vi fält och kastade ett par markeringar dom gick bra sen fick han två dolda linjetag å där gick det åt helvettet.. han gick inte rakt ut och jag fick blåsa å dirrigera så han blev sänkt.. vi fick skicka om flera gånger och tillslut hitta han dem.. men det va under all kritik.. i morgon blir det och öva stig rakt ut igen tänkte att idag är det ingen ide när det blivit så tokit.
 
så i morgon blir det raka linjer kan jag lova er och honom i olika terränger.. men vi börjar på rak väg å nöter..

hm..

vad gör man när hästen är riden, hunden är tränad å man inte orkar laga mat å har tråkigt?
 
känns som att jag kanske ska börja vänja mig vid att ha mer tid nu åt att kolla på tv, laga mat, städa å sånt svensson liv. kanske träffa vänner?! om de är kvar där ute vill säga..
hästarna har tagit tid och nu börjar jag inse att det kommer bli så mkt tid över, därför har jag köpt en till hund men han e alldels för liten för att börja träna med, på sin höjd typ inkallning i 2 minuter..
å lucas träningen gick skit idag..
 
ja asså just nu känns livet rätt tomt.
men ibland måste det kasnske göra det, jag är så van att köra mitt liv i 250km i timmen.. att börja landa och ta det mer lugnt kanske gör att jag landar i livet oxå.

händer grejer

det händer grejer, ta typ kölapp för och få provrida min häst för närvarande 3 i kön och en som redan ridit i morse..
 
hm.. ja asså hon är ju värd varenda krona i sina 50.000kr man börjar nästan gråta för att man ser vilket kapacitet hästen har å så ska en sketen jävla ryggkota ställa till det..
nå väl hoppas nån vill ha henne.. hon hoppade satan idag på ena provridningen å var så sjukt fin och rida även om hon var lite pigg ;) haha men det va tryck i henne.. det va till och med lite kul och rida idag när hon va sådär wow som bara hon kan vara ibland
 
nästan så jag vill åka ner igen och rida lite :)

.-.-.

Det händer grejer på försäljning av hästen...
 
kommer en person varje dag nu fram till söndag.
en i morgon kl 10 en på fredag kl 16.30 och en på lördag kl 13.
vill bara att hon hamnar rätt nu.. hos nån bra.
 
känner mig fortfarande överkörd av typ en ångvält, en tomhet och en krossad plan.
 

otur

jag har alltid otur.. när man önskar lite medvind då har jag verkligen otur på alla plan å kanter..
 
det är lixsom lite mitt liv och det känns som att ibland vill man bara lägga sig ner och ge upp men så fungerar ju tyvärr inte livet..
 
just nu känner jag bara mig helt tom, att jag vara vill ge upp allt, alla planer allting. allt är förstört.
men nånstans så kanske det blir bra tillslut jag måste hoppas på det, jag måste våga tro på att det är min tur snart nån gång i livet.. bara inte just nu å inte tidigare heller, tror jag inte mött nån som kan ha så mycket otur som jag har, som alltid faller på målsnöret, som alltid får ligga med ansiktet i leran å gråta över att inte gick vägen denna gång heller.
 
när är det min tur att få ha tur?
när är det min tur att det jag bestämt ska gå vägen...
 
slits just nu mellan hopp och förtvivlan.
jag har en sån jävla fin häst och bara för en jävla kota så är typ allt förstört?
allvarligt hon kan gå 120 på tierp i morgon oavsett den där kotan..
 ingen där ut som vill ha en riktigt bra häst för 50.000kr

till salu..

Ja så här är läget min häst har en kota i ryggen som sitter lite tätt, inget hon besväras av är försäkrad för 50.000kr, gått 120 redo för att fortsätta tävla och träna.
snäll i all hantering!
aldrig varit halt, går igenom böjprov.
 
50.000kr vill jag ha för henne..

....

så sjukt nervös att jag typ skiter på mig, nä kanske inte riktigt men nästan ;)
 
shit jag tänker hela tiden på vad gör jag om man hittar något på röntgen som man inte visste fanns.. vad gör man? känner mig smått panikslagen över det hela.. en häst kan ju gå igenom böjprov och tävla precis som vanligt men så kanske de har något på röntgen man inte vet om som kanske aldrig komemr bli något eller som kanske blir något om ett par år... man vet inte men jag e nervös för att allt ska falla på målsnöret som typ alltid när det gäller mig.. att jag ska ha otur.. tänka positivit? idag nä.. jag kommer tänka mig det värsta typ för att inte bli besviken om hon har något..
 
men som sagt vad gör man när man vill sälja och man hittar något på röntgen?
 
nu ska jag ta å åka till granngården och köpa ett annat foder och se om lucas äter det hellre än sitt egna. han är väldight kräsen med maten så känner jag behöver görna något åt det, han är inte speciellt fin i pälsen heller fast han har fint dyrt veterinärfoder.. så jag vet inte, men det trista är att jag köpt 3 säckar av fodret som han inte vill äta :/

saknad

Att sakna en vän, det är sjukt jobbigt..
man vill bara sätta sig i bilen och åka till den, man känner sig ensam.
 
jag saknar min vän Amanda så sjukt mkt, hon bor i småland och jag i stockholm..
vi är så olika men ändå så lika, vi fungerar tillsammans som handen i hansken..
vi har samma humor och gillar samma saker, vi väger upp varandras sidor bra som dåliga.
 
jag minns mina 6 månader boendes tillsammans med henne som en av de bästa tiderna i mitt liv.
vi jobbade på Amcamp, red hästar, mockade, skrattade, grät, blev blöta, gick på promenad.. vi gjorde allt tillsammans, bråkade sällan..
tanken av att bo och jobba ihop med en annan tjej får nog vem som helst att backa om jag skulle hamna i samma situation igen att bo å jobba 6 måander med amanda skulle jag sitta i bilen innan jag sagt ja å vara på väg..
 
tror det är en av de få människorna som går ihop med mig livet ut. en vänskap som aldrig kommmer rosta.. som alltid kommer vara där oavsett om vi ses 1 gång om året eller inte alls.. en vänskap som inte handlar om nån som helst rädsla av vart vi har varandra, vi vet och vi behöver inte fundera eller bekräfta den, när vi ses eller hörs är allt som vanligt precis som vanlgit.
 
saknar dig.

sökande

Att jaga efter någon annans beröm, uppmärksamhet m.m är bara onödig energi, intala dig själv istället att du är bra så slipper du fundera över om någon annan tycker det!
 
Så känner jag just nu, att jag mest jagar bekräftelse från andra att jag kan och är duktig på det jag gör... men resultaten kommer ju ändå med t.ex. mina djur.. där får men stark och klar bild på hur jag är, sköter sig djuren och gör en bra tävling så har jag ju uppenbarligen gjort ett bra jobb med dem, det är ju lixsom inte slumpen som avgör att det går bra... om jag har missat något i min utbildning av dem så kommer de oxå att visa sig.. varför ska jag då söka någons bekräftelse på det?
 
nä det går bara åt onödig energi att försöka tala om för andra vad jag gör och de ska säga att jag gör rätt.. min magkänsla och mitt reslutat borde räcka för att jag ska veta att jag är bra, jag gör rätt!
 
Jag är bra och jag är bra på det jag gör, jag kan alltid bli bättre men jag försöker å det är viktigast!

komentar

Fick komentar på min förra häst Rambos Ruby
 
Emelie:
Hej!
Gud vad kul att jag äntligen hittat en gammal ägare åt Rambo :) vad roligt att hon vart så duktig i hoppningen! :) nu gåt hon på en gård med sitt sto föl Wonder strike som föddes i Juli :)
 

Hej! jag har haft henne tidgare dock för många år sen :) hon står fortfarande skriven på mig i svenska galoppförbundet så den som ska regga föl på henne måste ta kontakt med mig.. jag vill egnetligen skriva över henne på den som äger henne nu men dock måste man göra ett köpekontrakt då.. så hör gärna av dig om vem som äger henne så ni kan registrera fölet :)
 

dåligt

Dåligt med energi här, dåligt med motivation och engagemang...
 
nåväl tog ut alla hundar i morse på en kortare promenad, kastade en liten dummy åt lillkillen...
sen åkte vi till min lillasyster och hennes dotter där vi käka lunch å segade hela dagen..
 
påkvällen tog jag ut dem i en av stora sommarhagarna så de kunde få busa lite å så kastade jag markering åt lucas samt två linjetag, lillkillen fick mest busa å cola vara störning.
sen så blev det lite passiv träning vid en valpkurs med Lucas mest för å kolla av hur han är och det gick väldigt bra.
 
nu återstår en natt av nervositet, i morgon ska min stjärna röntgas om det ser bra ut så kommer hon göra en rörelsekontroll på fredag och ser det bra ut så är hon inte min längre.. men man är såklart nervös framförallt över röntgen att det finns något dolt fel som man inte vet om i benen.. hoppas hoppas hoppas att det inte gör det för det vore sååååå tråkigt :( så jag är nervös, jättenervös..
 
håll tummarna att det går bra..

lyckan

inser att han som gav Lucas maxpoäng på en markering på FM ska döma vårt första B prov.. shit nu känns det lite bättre och veta vem man ska möta om två veckor :)
 
Han gillade min hund och nu känns det som att allt hänger på mig och min träning med min lilla kille!
Vill så gärna ha ett pris, räcker med en 3a lixsom på vår första start men så är det ju så att ett sånt prov är mkt svårare än ett WT..
 
ska skriva lite om vad skillnaderna är på WT och B-prov.. men det å får bli i morgon

top

Haft en toppen träning ikväll på Järva fältet idag tillsammans med ett gäng härliga ssrk ungdomar :)
 
Vi övade på det som är Lucas svagaste sida, sitta passivt vid markeringar!
Vi delade upp oss i par jag hamnade med Jenny och Tessan, vi stod typ i en trekant så i det andra hörnet stod Linda och Rickard och i det sista hörnet stod Vanja och en till mins inte namnet..
 
Så kastade vi åt varandra så fick man avgöra vem av oss i paret som skulle hämta. Jag valde att avvakta med Lucas som var rätt stissig i början men klart bättre än vad han brukar :) så det är ett litet litet steg frammåt även om det inte är stort så måste jag ändå berömma att han var väldigt duktig idag med att inte pipa så mycket som han gjort innan.. sen fick han hämta när han lugnat ner sig och då fick han springa av sig det värsta av energin och sen fortsatte vi sitta brevid och kolla, vi körde ettt par varv och sen förflyttade vi oss och gjorde markering bakom hörn vilket oxå var bra eftersom vi kuggade lite på det i lördags, han gjorde även där ett bra jobb :)
 
sen väntade vi lite Vanja och killen körde lite extra då fick han belöning att hämta Dummy åt andra hållet.
 
Så på det hela taget så fick jag en bra träning med mig hem idag och nu vet jag att vår debut på B-prov kommer ske 26 augusti nervöst men roligt! känner att jag behöver träna mkt mkt vilt innan dess.. så 2 veckor med nötning av detta!
så från och med söndag efter ungdoms sm är det typ bara vilt i två veckor för våran del så vi är väl förberädda! å mkt fotgående och passivitet... nervöst men så spännande!!

hm ja

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om eftrsom det inte händer så mkt här..
 
jag går typ upp käkar frukost, åker och mockar i stallet åker hem igen och joggar lite öh ligger i soffan ser en film å sen i kväll blir det apportträning på järvafältet med Jenny och Linda Widebeck å Rickard.
 
Hm ja så det är lixsom livet just nu förutom att min bils fläkt är trasig å jag inte kan hitta felet en verkstad ska 1800kr för å typ felsöka problemet känns ju världelöst när bilen inte ens är 3 år gammal å den ska redan gå söder.. sjukt irriterande speciellt när det är 25grader å sol... nice lixsom.
 
känner mig på halv tråkigt humör idag så ska försöka sova lite och tagga till för träning ikväll med min prins

..

En dag är förbi.. den gick långsamt.. har lite tappat drivet men ska försöka ladda upp nu då det är en vecka med fin slip på det som gick sådär på FM..
 
kommer fortsätta hjärntvätta med sitt stanna kvar och linjetag för det är där vi brister...
och att han kommer till mig utan att jag behöver kalla in.. det är "bara" de övningarna som ska sitta..
i morgon åker vi till järvafältet på kvällen och tränar med några andra ungdomar så det blir kul :)
 
sen i morgon måste jag åka in med bilen till verkstan då min fläkt pajjat sådär kul i 25 grader.. suck
trist när grejerna inte fungerar.
 
nåväl dax å vila huvudet i sängen..

...

Idag har jag typ gjort inget, sovit, kollat på film, tagit en fika hos Lena å sen åkt hem igen å lagt migi soffan..
 
känns som en sån dag bara helt enkelt när man är trött och inte vill eller behöver göra mer än vad man orkar..
i morgon måste jag ta tag i motionen igen helt klart har latat mig i 3 dagar nu vilket inte är okej.. eller igår gick ju vi en del men endå.. fredag å idag har jag bara degat å käkat godis typ! så inte okej.
 
i morgon kväll blir det tärning på järvafältet.. laddar på inför nästa söndag helt enkelt. ska försöka rida min häst i morgon oxå

Trött

Trött som få.. Kommer njuta av hundlivet från soffan idag!

Måste till djuraffären eller granngården idag och köpa hundskål och lite leksaker tror jag! :)

Just nu heter han Mumin men om nån kommer på ngt bättre får ni skriva här.. Julia tycker Basse, Tricia tycker Albin och igår när han bara sov hette han snabb... Haha

FM

ja klockan ringde 4,35 i morse, okristlig tid...
 
vi var framma på plats fick en genomgång och sen var det bara att harva sig igenom alla rutor fast första problemet var att hitta dem ;)
 
Första rutan var ett linjetag rakt in i skogen på en obemärkt liten stig. Skickade Lucas och han va nästan vid den då han vek av åt höger å försvann en stund kom tillbaka jag blåste stopp och körde sedan närsöks signal och han hitta den å kom in med den.. fick 13 poäng på den rutan.
 
ruta nr 2 var två rutor i 1 kan man säga. Först får man en kvackande markering och skicka på, när hunden är påväg in med den kastar man ut en på samma ställe som ett linjetag. Så skickar man på linjetag och sen är man klar.
Jag var lite osäker på om han skulle stanna på första markeringen och höll nere handen för att få honom verkligen att stanna och får mkt avdrag pga det. linjetaget gör han super! så 12 poäng + 18 poäng
 Film:
 
Ruta tre var en markering i skogen skymd med bara kvak och nedslag, han gjorde toppenbra ifrån sig!
20 poäng
 

Sista rutan var oxå en markering där man stod på fält med en buske som gick ut på mitten dummyn hamnar bakom busken. Lucas missbedömmer och hamnar rakt bland tistlar och karborrar, påvägen in sen med dummyn så är det antingen myror eller tistlar där som stör honom och han tappar den två gånger men tar sedan in den..
12 poäng
 

Totalt 75 poäng av 100 poäng
 
Är riktigt nöjd med dagen! Han skötte sig så bra! jag borde lita mycket mer på honom än vad jag gjorde idag så till nästa vecka med detta i ryggen gör vi om och försöker öka på prestationen!
 

inställt

gör ett inställt inlägg man vet aldrig i morgon jag får möjlighet och skriva..
 
vid denna tid så är jag på Flatmästerskapen.. den börjar kl. 7 och vi ska försöka vara där kl 6.30 typ..
 
målet är att ha så roligt som möjligt med min hund och få mer lärorika saker med mig i bagaget med honom!
 
så håll tummarna
 
 

ridning

idag fick jag frågan om att vara med i allsvenskan på Claudia och ja det komemr jag vara :)
 
så alla ni som läser denna blogg pga hästarna så kan ni fortsätta hänga med ett tag tilll och se mig på tävlingsbanorna i höst :)
 
kul va?
 
 

vilken dag..

Vilken jäkla dag..
 
red tidigt i morse åkte hem för å äta lite frukost och går in på FB där min uppfödare och vän skrivit de senaste dagarna om sin granne och hans bror som bor där. Helt galen kille som skrikit och gapat i två dygn och hon vill att valparna kommer i säkerhet då han hotat med att döda henne då hon är Satan i hans ögon och gud och jesus har gett honom tillåtelse och döda henne..
 
hm ja så jag tog min bil å åkte dit...
När jag kom dit hade de tagit den värsta broden och han gjorde även våld mot tjänseman.. då freakade broder nr 2 ur och gick ut med lie och skulle slå sönder knäskålarna på henne å liknande och att hon slösade på skattebetaarnas pengar när hon ringde polisen för småsaker som typ mordhot, hot om våldtäckt m.m, han kallade henne slyna å ja massa grejer..
 
när jag var där var det ganska lugnt han skrek lite bara, sprang runt med en hulligantuta å typ gick 18 varv runt sin bil å sånt.. vandrade mest runt å liknande.. men vi var på vår vakt hela tiden.

Mathilda har inte kunnat gå ut på 3 dagar inte med hundarna eller likannde då de försökt köra över henne med bilen. igår satt en av dem på taket naken och skrek att han skulle sätta på henne med sin stora k*k å vände sig om visade upp röven å sa du ska på slicka mitt rövhåll.. polisen såg detta, valpköpare såg detta men de tog inte med sig honom då utan de gjorde de i morse när han hota henne med att slå ihjäl henne om hon tog bilen till brevlådorna en gång till..
 
här är en film från i förrgår:
 
 
Nåväl jag är hemma oskadd och fått med mig min lilla kille hem oxå..
Han har fortfarande inget namn men jag velar på Mumin eller Klurix..
 
han heter i stamtavlan Explicit Drive By Love

Hot

Min vän är hotad till livet så är påväg till henne... Bloggar ikväll när jag är hemma igen i lugn och ro... Sitter i bilen nu

Svar på kommentarer

Nina!
Jag lovar att vi kommer uppdatera via FB om hur det kommer gå på Flatmästerskapet..
Den börjar kl 7 på morgonen så du kan ju om du e vaken hålla koll från då ;)
 
Emilia!
Han går i nybörjarklass :) Han är bara startad på WT så vi är rookies .. själv?

hur känns?

Hur känns det är dagens fråga efter att jag gått ut med att hon ev är såld om hon går igenom en besiktning
 

just nu är okej, men jag vet med hela mitt hjärta att den dagen hon går på en annan transport vi lyfter luckan och säger hej då den minuten, sekunden ja då kommer jag storböla. redan när jag går upp med henne på rampen kommer mitt hjärta att blöda.
 
jag kommer sakna henne förstunden men jag tror när jag får se henne i sitt nya hem med sin nya duktiga ryttare utvecklas och ta världen med storm då kommer jag vara stolt! stolt över henne och hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. hon kommer alltid vara min första egna unghäst som jag ridit in själv!
 
vår resa på 2½år kommer snart vara slut, men jag ska fortsätta följa hennes resa till vuxen häst och det hoppas jag alla andra på denna blogg vill göra :)
 
3åringen :) 2011

regn..

Gick ut i regnet för och träna..
valde och ta ängsmark idag så han inte har någon referenspunkt att gå efter.
 
började med och skicka cola på markeringar så han fick vänta på sin tur, sen trigga jag honom med och säga andra namn för och se att han inte bara drar för att han hör någon säga något...
Det gick väll sådär :/ namn som slutar på S betyder spring antagligen för att han slutar på S.
 
Traggla det ett par gånger sen blev det dolda linjetag som oxå gick sådär, det va mycket stopp och inkallning för att börja om då han inte gick på rak linje eller åt fel håll. märks att vi bara tränat linjetag på rak väg och då tappar han lite vad vi gör och kör lite av en hm markering/sök istället..
 
så idag jag endast nöjd med att stopsignlaen och närsökssignalen sitter vilket är lite positivt..
men det här med att han inte sitter kvar har han ju börjat med nu de senaste veckorna vilket är skit tråkigt men har en dag kvar och försöka få det lite bättre men man ändrar ju inte ett betende på en dag..
samma sak med linje vi får köra linje i högt gräs i morgon oxå bara för att få in lite mer känsla.
 
på lördag åkeer jag och madde tidigt till västerås, anmäler oss och sen är planen att ta en liten promenad försöka hitta vatten så han får bada lite sen försöka göra nån markering eller två och bara försöka klargöra för honom att han ska stanna.. sen kommer jag nog försöka mellan varje ruta att fånga upp honom igen..
 

Degat

Jag körde 20 min spinning i morse och sedan degat i soffan hos Totta efter det..

Nu tänkte jag att jag skulle ta ut Lucas på lite hjärntvätt linjetag på äng men då öppnade himlen sig och ja nä men det är väll bara och gå ut å göra det?! Kul med hund!

en besiktning..

Nu är det en besiktning ifrån att hon inte är min mer.
 
känns så overkligt men skönt på samma gång.
Nu ska man bara vara nervös för att det kanske finns något på röntgen som man inte vet om, men jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte gör det.
 
Jag kommer sakna henne, verkligen!
Men jag vet att dit hon ska kommer hon få blomma ut, bli den häst hon verkligen är och få alla förutsättningar att bli bäst, hon är bäst i mina ögon!
 
När allt är klat, papper påskrivna och jag pussar på henne då kommer jag gå ut med info vart hon är och vart ni kan följa hennes resa mot toppen!
 
 
 

Laddar

Sista dagarna innan FM..
 
Jag har som plan att ta det lugnt och bara trimma på saker som är roliga och enkla, vi ska ha ett självförtronede att vi kan! sen ska vi ha kul! det är allt jag begär, att jag och Lucas ska ha kul! :)
imorgon om det är bra väder tror jag nog jag ska sola med hundarna på berget.
 
Det blir ingen gruppträning i morgon eftersom det gick bra igår och idag så låter jag honom få vila nu från det.. så i morgon blir en lugn dag.
fredag kl 13 är det läkarbesök igen! jippi eller nått.. jag hoppas det kommer kännas bättre efter det iaf.. just nu går det vädligt upp och ner, ibland är jag ledsen och ibland är jag okej.
 
sen fredag kväll ska cola åka till mamma och pappa, jag ska packa å gå och lägga mig tidigt! tävlingen börjar kl 7 på lördagsmorgonen i västerså så man bör kanske vara där 6,30 för att hinna rasta hunden och reka platsen..
sen kör vi på och när dagen är slut åker vi till en stuga jag hyrt och där sover vi sen räknar jag med att åka till skara och inte tävla finalen.. men vi får väll se..
 
sen blir det en ganska lugn vecka nästa vecka, ett läkarbesök och en tävling med lucas i ungdoms sm.. :)

Utställning

Det kommer bli en höst med utställning oxå, jag vill ju sattsa på hundarna till 200% nu!
Därför har jag utökat min hundfamilj på en till hund! Han kommer på söndag:
Han måste få ett namn så försöker få folk och komma på något ovanligt och eget!
Men nu vet ni iaf vad hemlisen på söndag är...
 
Cola får bo här så länge det går och hon mår bra, men om det blir för rörigt eller hon blir tröttare så kommer hon få flytta hem till sin riktiga matte och ha sina sista månader/år hos henne där hon levt större tiden av sitt liv. Känns såklart tungt men så är det med djur. Kan va så att hon oxå får starta nån utställning i veteranklass.
 
Så planen med utställningar:
1 September Solvalla med Lucas
27 oktober Gränna med båda hundarna
24-25 november Åre med båda hundarna
8 december stora stockholm Lucas
5-6 januari 2014 My Dog båda hundarna
 
 

träning

Superbra träning idag!
 
Han va mycket lugnare och börjar dämpa sig otroligt mycket, ett halvår till så kommer han bli grym!
Vi började kasta dummys i vattnet åt de andra han låg snällt passivt brevid mig och väntade..
 
Sen var det vår tur och han flög fram i vassen totalt inställd på sitt jobb. han försökte knalla en gång men jag fick tag i honom å kunde korrigera vilket var toppen.
 
Sen körde vi samma sak igen att en trigga och en stod och kassta dummy så att han fick sitta och vänta.. det gick något sämre idag men endå godkänt.
 
sen kastade jag igen markeringar åt de andra.
 
idag har lucas mest fått vara med passiv vilket är nyttigt. han har skött sig bra och gjort allt bra.. i morgon blir det linjetag och lite kast som han inte får hämta.. basic övningar...
 
 
Två dagar kvar till FM! ska bli så kul!

stark

man kan tro att jag är stark, att jag kan hantera mycket. så är det inte alla dagar.
just nu känner jag mig rätt svag.
 
jag vet hur jag vill ha saker och ting dock oroar jag mig ofta över vad som kan hända, hur vad och varför.
Jag är lätt och styra, jag gillar inte och vara osams med vänner i min närhet så lätt kan jag knäckas, jag kan itne släppa tankarna från hur jag ska få personen glad igen och ta emot min ursäkt ifall jag gjort fel och liknande.
 
kanske för att jag själv kan bli arg på människor men det går väldigt fort över och om nån ber om ursäkt så är jag okej med det. men jag är jag och jag är på mitt sätt. jag kan därför inte ändra på om en annan människa är arg på mig och inte vill prata med mig göra så mycket åt det, jag försöker be om ursäkt, försöker prata men ibland så verkar det inte fungera. det gör ont i mig väldigt väldigt ont i mig.
 
Jag har ju ganska dålig självkänsla så det berör mig rakt in i hjärtat när nån är så arg att den inte vill prata med mig för jag på någotvis nervärderar mig själv otroligt mycket.
 
just nu vill jag bara att personen i fråga lugnar ner sig och kan godta min ursäkt och prata med mig, reda ut det som bilvit fel.
 
det är därför jag tycker bättee om djur, de är så mycket enklare!
man blir arg och sen är det över, ett djur lever här och nu.. man blir arg, man gör fel men man kan be om ursäkt och prata om det och sen är det bra med det.

---

Hade läkarbesök i morse, det gick väll okej.
Har fortfarande väldigt ont i magen vilket är sådär roligt :/ tog nya blodprov oxå.
Hoppas de hittar något snart så jag slipper oroa mig.
 
Sen va jag på ett roligt möte men för att det ska skrivas ut här så behöver jag lite mer kött på benen.. så det får avvakta.
 
Varit en tur i stallet och mockat min box, efter det åkt till Totta för att vara med hennes hundar en stund när hon är på jobbet.
 
Jag funderar på om jag ska gå en långpromenad innan kvällens hundträning på Hålludden eller om jag bara ska fortsätta ta det lugnt.. det återstår och se helt enkelt

Ny

Ny dag med nya möjligheter.

Fokusera och agera helt enkelt

Ledsen

Är lite ledsen.. Ledsen på livet och att det inte blir som jag tänkt mig.

Skönt med vänner som ringer och efter 30 sekunder säger vad är felet och man då bara brister..
Att bära saker själv är ibland jobbigt och man tänker inte alltid rent när man är mitt i tankarna och rädslan..

Just nu är livet bra prövande.. Och just nu önskade jag att jag var någon annan..

Dax å sova för att inte bli mer ledsen

...

joggat en sväng tog det väldigt lungt idag ingen rekordspringning här inte..
 
sen tog jag en tur ner till stallet för och ge Henrietta träns å lite sånt. Pussa lite på min ängel å säga att hon  är bäst...
 
tror det blir en lugn kväll med att kolla lite film det står ju läkarbesök på morgonen i morgon :)

Nina kommenterar

Hahaha min underbara vän Nina är en flitig kommenterare :)
 
Härligt gäng ni verkar vara och så bra med att komma på lösningar. Ska också pröva det med utan hund eftersom jag har en som knallar på vatten.
 

Svar:
Ja jag hade inte tänkt på detta förut dock krävs det tre pers för å utöva övningen, en som kastar och springer efter dummyn, en som inte har en hund men som triggar å skickar sin "lossas hund" å så jag då da med Lucas.
 
Sen har jag en till lösning på vatten, kasta stenar :) då kan hon inte heller hämta något om hon nu skulle sticka :)

träning

Det blev träning idag på ny mark med nya hundar och förare..
 
eller ja jag har faktiskt träffat dem förut men i helt andra sammanhang insåg vi efter ett tags pratande.
Lucas var till en början väldigt på så han fick börja med å ligga passivt och vänta tills han lugnat ner sig, två hundar körde walk up (man går på linje och stannar så får man en markering och den andra hunden ska sitta kvar.)
 
Sen fick vi göra och det va tryck i Lucas :) men det gick ganska bra, vi hade även lagt ut linjetag så jag fick en markering och vända om för att skicka på linjetag, det va lite bökigt till en början då han verkligen ville ta markeringen istället men tillslut fick jag honom åt rätt håll och då gick det toppen!
 
Sen fick vi markeringar och stod två och två det gick sådär då han tyvärr knalla :/ men efter en stund så körde vi att en tjej stod utan hund och lossas skickade sin hund och första gången sprang han men då tog kastaren upp dummyn så han itne fick belöning då stod han och såg lite funderande ut och efter det slutade han med och knalla :)
Sen fick han ett linjetag där han varit och då fick jag även dirrigera med stopsignal då han kom lite fel men fan vilken bra stop signal jag hade idag, han va klockren och lyssnade så grymt bra!! så roligt! :)
 
Vi tog ett linjetag över en bäck oxå gick toppen!
 
är ganska nöjd med träningen han va egentligen lite för pipig för min smak men bättre än för ett år sen och att han knalla var väll sådär men linjetagen och stopsignelen satt verkligen och det var ju bara så roligt eftersom jag nött på det nu i två veckor! träning ger resultat..
 
det blir träning imorgon oxå på hålludden med samma gäng :)
då kan vi fortsätta nöta

Hundträning

Idag är det hundträning på schemat i ångests. Ska bli spännande och kul att träna i helt ny grupp men nya hundar och nya förare..

Inte långt kvar till FM nu :)

Känsla

Känslan av att inte lita på sig själv och ens egna känslor. Jag hade bestämt mig för och gå min väg göra det jag vill göra på mitt sätt, lära mig av mina egna misstag samtidigt som jag är rädd för att stå på egna ben..

Ta ett beslut nu..

..

Nina min vän har skrivit massa med kommentarer så jag drar kortfattat lite info här.
 
Ang alla mina möten och liknande denna vecka så vill jag itne gå ut med vad som kommer utan det får lite vänta tills dagarna och besluten är tagna.
 
Onsdag har jag ett viktigt möte efter läkaren och på söndag om jag inte går till final i FM så kommer jag göra något annnat som oxå är super mega kul!
 
Det som är extra kul är alla de som skrivit kommentar på Bokstavskombinations inlägget.
Det var precis det jag ville göra med denna blogg, få folk att känna igen sig i min text, få folk att bli starka av att läsa det jag skriver och gör.. Alla har vi val i livet gör och tänk som ni vill låt ingen annan bestäma, bli inte rädda för vad andra ska tycka för det är inte värt det..
 
Nu ska jag nog kolla film har precis varit ute på en 5km runda med hundana så i morgon ska vi åka till ågesta och träna kl 10
 
 

Jogga

Jag jogga idag fast jag inte ska..

Idag fokuserade jag jättemycket på andningen och det hjälpte avsevärt!

Så alla där ute som får kramper i magen tänkt på andningen det är viktigt.. För musklerna behöver syre och får dem inte det så krampar dem :(

Min häst

Min häst som är tillsalu är född 2008 hon är e. marwin och ue.artist
Snäll i all hantering, kan ridas av olik ryttare. hon är frammåt och pigg utan att vara het.
Hoppar allt. kan även bli bra dressyrhäst och fälttävlanshäst.
Super mysig och rida ut på ensam eller i grupp både barbacka och med sadel.
 
En häst med mycket kapacitet för den som vill hoppa högre klasser om ett par år.
Den är startad 120, kan lämpa sig till både junior och äldre!
 

irriterad

Känns som jag ofta är irriterad på saker nu.. men helt allvarligt, ringer till vårdcentralen och ber om en ny tid till läkaren råkade missa den jag hade sist å hon frågar vad jag har för problem och jag berättar mina problem då blir hon typ sur å säger varför ringde du inte tidigare eller kom på den tiden du hade?
 
öh ja jag sa ju det att jag missa den eftersom mitt minne är sämst så minns jag ju inte tiden jag som gick fick för över en månad sen och även bad om en kallelse... nå väl nu får jag träffa en ny läkare på onsdag 8.20 hoppas vi hittar felet :(
 
Sen då, jävla banken nordea, plockar ut pengar på ett kort som jag inte har internettjänst på och ska sätta över dem till nordea nä men dom har inga pengar hantering längre så det gick ju inte utan närmsta kontor som gör det är typ 5 mil bort, så ovärt.. serriöst irriterad jag blir.
 
så skulle jag gå till swedbank och försöka fixa det där har två banker nä men då har de stängt pga tekniska problem helt allvarligt inte min dag i dag.
 
nu håller jag på och städar lite, kastar kläder har fyllt två svara sopsäckar.. mer lär det bli.
 
behöver ta promenad med hundarna snart känner jag å bara rensa huvudet från allt.
 

..

Flyttat hästarna tidigt i morse..
Motigt å gå upp tidigt när man haft chill ett par veckor.
 
Nu borde jag helt klart städa mitt hem det är oxå motitgt sen måste jag till banken vilket oxå är motigt ;)
 
idag är allt motigt..
 
Vill verkligen hitta ett hem till min häst nu någon som förtjänar henne och älskar henne!

Header

Nån som kan orkar göra en ny header åt mig?

Anonym

Finns en Anonym person bland mina kommentarer, den personen kommenterar ofta flest av alla faktiskt vore jättekul och veta vem du är :)
 
Bara för att du är den som skriver mest..
 
en helt annan random sak som jag e sjukt trött på är mitt fantastiskt sämsta minne!!
AHHH så irriterad för jag hittar inte min bankdosa, jag har letat där jag vet att jag hade den sist.. min läkare har sagt att jag kan få minnesträning om jag vill men det har inte blivit av bara.. men jag orkar inte vill bara hitta den nu ååå att jag aldrig lär mig att lägga tillbaka saker på rätt plats så sjukt irriterande att jag alltid får leta efter saker, i förrgår letade jag i 29min efter ett headset innan jag kunde ge mig ut å springa det var oxå irriterande..
 
Jag letar alltid efter saker.. för att jag aldrig minns vart jag la dem. min bror brukar säga "du komemr ju inte ens ihåg vad du gjorde inann du gick in på toa.." å det är sant för jag kan gå in lägga plånboken på byrån sen gå på toa komma på att jag glömt handla något sätta mig i bilen å vid affären minns jag inte vart min plånbok är..
 
tror jag får sova nu å leta efter bankdosan i morgon.. har ju fått hämta nya dosor ex antal gånger..

Min häst..

Är det någon av mina läsare som vet någon som letar häst?
 
Jag har en stjärna som behövere ett nytt hem..
 
Hon är världens bästa och snällaste lilla häst man kan tänka sig, hoppar allt du styr på och är otroligt modig å ärlig individ. Jag säljer henne pga. ekonomi.
Hon ska komma till en bra ryttare som kan ta vara på henne och ge henne möjligheten att fortsätta utvecklas till den nivån hon har kapacitet att gå till...
 
Startad 120.
 
 

bilder

 
 

Nervös

Nästa vecka är en spännande vecka på flera plan!

Kommer kunna hända så mycket med mitt liv den veckan söndag är nervös!

Mötet på onsdag kl 10... Söndagen när det kommer hända nått kul, lördag är det tävling med Lucas! Åh längtar verkligen

morgonträning

Då tog vi lite träning i morse tillsammans med Madde!
 
Fick ännu en toppenträning i bagaget :) Så kul att saker och ting börjar fungera...
 
här är två filmer från träningen:
 
 
 
 
Ett linjetag och ett närsök :)
 

Lucas träning

Inledde dagens träning med markeringar på vattnet, han satt stilla och vänta, gjorde ett ritkigt bra jobb.
 
Sen fick han linjetags träning över en tom bäck och hoppa över ett träd och sedan hämta en presic efter det fallna trädet och en lite längre bort. Han gjode detta super duper bra!! raka linjer och snabbt jobbat in!
 
Efter det blev det markeringar till cola så han fick sitta stilla passivt detta gick oxå bra. sen fick lucas markering med störning och det gick väll sådär men vi har aldrig övat på detta så vi ska nöta på det nu i en vecka... jag kastar en markering som jag skickar honom på, när han är påväg in för att lämna av kastar jag en ny till honom som han ser och måste springa förbi utan att släppa den han nyss plockat ut, det flrsta 3 gångerna så stannade han och försökte byta vilket han inte får, det 3 sista gångerna stannsde han bara och titta vart den landa och sen kom in med den han tagit först!

löpning vs prommis

Började springa men efter 11min stod jag inte ut längre av smärtan i magen..
jag har prövat och inte äta innan och då får jag ont i höger sidan av magen och om jag äter innan så får jag ont i vänster sida av magen..
 
försöker läsa på vad jag gör för fel...
en anledning kan vara andningen, att andningsmuskeln inte är igång ordentligt innan passet utan man jag behöver gå en lite stund i raskt tempo för att få igång musklerna för andningen.
Eller så är jag otränad men det har blivit värre smärtor under veckan..
 
nåväl himla trist när jag är motiverad..
 
Jenny ringde och ville gå på promenad så vi gjorde det istället :)
mysig runda på 50 min typ!
 

Sol

Haft en toppen dag på en solig ö.

Tog båten dit och har bara köttat i solen..

Tränade med Lucas tidigt i morse han va så duktig! Är riktigt nöjd med träningen. Hittade en svaghet och det var att jag kastade dummy som störning när han var påväg in med en markering.. Måste träna på det i veckan! I morgon ska Madde hjälpa mig och vi försöker film/fota.

Nu vila lite sen om ca 30 min ska jag ta mig till stallet och visa Mollie

Skriver mer sen

Nästavecka

På onsdag nästa vecka kl 10 ska jag på ett så roligt möte!!

Alla tummar och tår hålls tills dess

Landet

Är nu på landet!

Mysigt i morgon blir det nog lite träning på morgonen både med Lucas och löpning. Sen vet jag inte om vi ska ta båten till ett annan ö för att bada och sola :)

Sen åker jag hem för att visa Mollie

beröm

Vi kör ett Beröm inlägg.
 
Lilla landet lagom är dåliga på att berömma sig själva, det är nästan lite tabu att säga jag är bra! Då klassas man som Divig.. Titta på Zlatan, han är en av världens bästa fotbollspelare, han vet det. Han uppfattas som dryg och divig, mest för att han är självgod och vet att han är grym.
 
Men jag vet själv att jag är super dålig på att berömma mig själv, jag tänker ofta jag kunde gjort bättre.. Samtigit så ja jag kunde gjort bättre en annan dag men just idag har jag presterat det bästa jag kunde för dagen. Jag säger alltid att det är mina djur som gjort ett bra jobb och att jag själv inte tillfört så mycket. jag har ganska dålig självkänsla, mitt självförtroende är bra men självkänslan är inte så bra.
Att reda ut begreppen självförtroende är för mig att man är öppen, social och vågar pröva saker, man är stark utåt, man försöker prestera. Att ha dålig självkänsla är för mig när man hela tiden tänker jag kunde gjort bättre inget är bra nog, man ser sig själv misslyckas hela tiden (även om andra inte tycker det), man tror inte man kan något och om det skulle gå bra så är det någonannans förtjänst. Man kan aldrig ge sig själv kred.
 
En klassisk mig är att åka på en tävling och känna att man är på topp, det kommer gå jättebra idag man är laddad. Sen hoppar man banan och får rosett då kan jag alltid hitta något i rundan som är dåligt, jag är aldrig nöjd utan hästen gjorde ett bra jobb och räddad mig till en rosett min prestation var urdålig.
 
Men då sa en vän till mig, du har bra material och jobba med men tänk på en sak. Uppfödrare kan ta fram bra djur men det måste finnas en förare/ryttare som kan förvalta och utveckla dessa individer och det har inte dom gjort utan det har du gjort. Du har tagit den första galoppen på din häst, du har skickat lucas på sin första markering. Du har lagt ner tid och tankar kring dina djur, dom är itne där för att dom är bra individer, dom är där för du har gjort dem till det dom är och det ska du sträcka på dig och klappa dig själv på axeln för hade det haft en annan ägare kanske de inte alls kommit lika långt.
 
Så alla där ute, tänk till på vad ni gör bra i vardagen.. det är otroligt viktigt och jag glömmer lätt bort det men ju mer tiden går och jag tänker på det så har jag börjat tänka om. Att titta på vad var bra med det jag gjorde idag? och kan jag ta med mig det till nästa gång? på så vis har jag ökat på min självkänsla och börja tänka positivt kring min vardag, haka inte upp dig på det som gick dåligt då kommer du sänka dig själv till undergjorden utan titta istället på det du gjorde bra så kommer du nå trädtopparna istället.
 
Öka på självkänslan!

...

Inleder dagen med att bli förkyld och har ont i huvuet, tar två alvedon och ger mig ut på löprunda.. kom inte så långt då kroppen skrek ta det lugnt och slog till med ansträngnings astma.. nåväl promenrade hem och fick se mig besegrad för en stund.
 
Vilja är något av mina starkare sidor, jag vill och jag har en stor drivkraft att när jag besämt mig då komemr jag nå dit.
 
Sen åkte jag till stallet och tömkörde Mollie, fan va fin hon var! jag blev förvånad.. har inte tömkört sen i vintras då hon belastade fel vid tömkörningen men tänkte att det är ett enkelt sätt att hålla igång henne nu inför provridningar osv när jag är omotiverad till att rida. blir ett bättre jobb vid tömkörning.
 
Ska nog ta en sväng till biltema och köpa en ny hundsäng till bilen.
Det blir landet ikväll och åker hem i morgon för och visa mollie :)
 
Nästa vecka finns det tre saker som är av största prioritet! Jag har ett viktigt möte som jag tyvärr inte kan skriva om här men det kommer nog bli otroligt kul när jag kan släppa det här om det blir av, men håll tummarna!
Sen är det träna träna träna Lucas, det är en vecka kvar till FM och två veckor kvar till SM.
å det sista tråkiga, städa och kasta gamla kläder och grejer jag inte använder.. allt ska bort.. även i stallet

Apportering

Här kommer en enkel beskrivning om olika termer inom apportering:
 
Dummy
Dummy är en apport, den är ofta gjort på Canvastyg med granulat som innehåll(så den kan flyta på vatten) sen är det olika på banden, denna på bilden har en pinne på slutet.
 
Visselpipa
 
Visselpipa är ett viktigt verktyg, den har man olika komandon med. Jag har en för inkallning, en stopsignal och en närsöks signal. Dessa finns det olika sett att lära in. Att lära inkallning är enkelt, du använder din inkallnings ton t.ex. när hunden är valp och ska få mat då kommer den förknippa pipan med något positivt sen kan man börja ute på promenaden att kalla in med pipan. Jag har en retriever pipa med tonart 211 ½ t
 
Markering
Markering är när hund och förare står och ser när apporten kastas och landar. Hunden får ett komando jag säger Apport eller Lucas då får han hämta den. Svårigheten i detta är att få hunden att sitta kvar då det är triggande när det kastas iväg samt ha hunden fokuserad på vart den landrar. Man kan även öka svårigheten med att ha dubbelmarkering då kastas två dummysar ut samtidigt på två olika ställen, hunden tar oftast den dummy som landar sist och är färskast i minnet, det gäller att den sen kommer ihåg vart den andra hamna när den lämnat av den första.
 
Linjetag
Linjetag är när man lagt ut en dummy som hunden inte sett du sätter hunden i en rak linje mot apporten böjer på knäna och pekar med valfri hand och säg ut, hunden ska då gå på rak linje ut och jag väljer sen att stoppa min hund och ge närsöks signal så den inte springer förbi den, vissa hundar har slagit på näsan och kan känna av själva när de närmar sig och sänker då atomatiskt hastigheten. Svårigheten i detta är att hunden faktiskt inte vet om det finns något där ute och för att lära in detta har jag tagit hjälp av en väg och först låtit lucas se apportern skickat ut och gjort det flera flera gånger sen har jag sakta men säkert flyttat apporten längre och längre ifrån oss så han får längre avstånd till den och tillslut kanske jag står på en väg med en backe och ställer dummyn där backen avtar så han inte ser den och där efter övar in dolt.

(cola och jag förra våren)
 
Närsök
Det är när man har små dummys, lägger dem gömda och hunden får arbeta med näsan och inte någon hög hastighet. När en hund är i rätt område lägger man på en signal med visselpipan att i detta område ska du leta i. En rolig men svår aktivitet, det krävs att hunden förstår signalen och inte flyter iväg ut ur området.
 
Sök
Hunden ska arbeta självständigt och söka av ett område utan att störa för mycket mark. Du får inte hjälpa hunden utan bara skicka ut den på komandot sök.
 
Dirigering
Det är när man styr hunden, det kan se olika ut du kan få en markering och skicka hunden på den blås stop och så finns det en dold dummy åt höger då måste du lära hunden höger istället och den ska då lyssna på dig och gå på det dolda istället för att ta markeringen som den sett. Detta är något man får träna fram och varför man övar in detta är ifall du är på jakt och det skjuts en fågel den är död och du skickar hunden på vägen ut mot den döda fågeln har skytten fått en dålig träff på en annan fågel som är skadeskjuten (den lever men lider) då är det viktigt att få in den skadade fågeln före den döda, en skadad fågel kan även springa iväg och gömma sig då behöver du en närsöks signal. Enkalste övningen för detta är "klockan" du lägger ut Dummys kl 3, 9 och 12 där du nöter in höger och vänster samt "ut", ut i denna bemärkelse är att hunden ska forsätta ut på den väg den va på. Ni såg film igår, man skickar hunden rakt ut och blåser stop sedan kan du välja om den ska gå höger,vänster eller fortsätta ut. Ska den åt höger säger jag höger och visar med armen och kroppen, ska den åt vänster så kör jag med vänster, ska den fortsätta höjer jag bägge händerna knutna över huvudet öppnar upp dem och sedan säger ut, han får alltså inte gå förens jag öppnat mina händer och gett komandot annars kan han tjuvstarta när jag lyfter armarna.
 (Lucas går höger)
 
Nu har jag beskrivit lite de enklaste sakerna. Sen kommer det säker mer info..
men nu har ni koll när jag skriver att jag övat linje tag :)
och när jag övar sitt stanna kvar så kastar jag massa markeringar men hämtar dem själv eller ber cola hämta dem..
 
 
 
 

Träning

Imorgon ska jag pröva att springa på morgonen innan jag ätit frukost för och se om min håll försvinner :)

Å ev en gång på kvällen oxå :)

Det blir nog en sallad till lunch i morgon oxå, försöker äta nyttigt och dragit ner på coca Colan... Jag älskar cola haha men om man vill bli fit så är det dax å äta mindre skit..

roligt

Det är väldigt kul att vi sakta men säkert ökar på med läsare på denna blogg, det betyder att fler och fler vill in och läsa om mitt galna liv med tankar och funderingar kring mig och mina djur..
 
jag kör på med lite inställda inlägg så det händer saker här fast jag inte är vid datorn

joggat

Efter hoppningen åket jag hem till mamma å pappa på middag ibland får man ha lite tur...
 
Jag bestämde mig för och jogga idag, motvilligt och omotiverad bytte jag om på 2minuter sen tog det nog 29min att leta reda på ett headsett tror tyvärr mitt nya blev kvar hos M igår och jag hittade tillslut ett par hela i en låda..
 
Nåväl idag bytte jag runda.. bestämde mig för och springa förbi sjön och sen in i skogen ca 1,7km för att sedan vända. Det var trögt i början vill jag lova men sen sprang jag in det på slutet.
 
Jag får håll vädligt fort när jag börjar springa, om jag inte haft det så skulle jag lätt kunna springa längre för benen var inte alls trötta idag, jag sprang lika långt som innan men tog det på hela 2 min snabbare än i söndags. Jag började springa i söndags och då sprang jag på 24.04 min, måndag tog jag det på 23.30 min och nu 22.10 min så det är otroligt motiverat att blir bättre. jag vill ju innan veckan är slut klara av och springa 5km under 30min. kanske klarar jag det i morgon? vad tror ni?
 
Jag ska läsa på lite om håll för och se ifall jag kan göra något åt det.
 
men somsagt jag har idag lärt mig om man byter väg så ökar man sin prestation :)

Ridit

Ridit lite barbacka idag det gick bra...

Nu sitter jag och kollar på när Totta hopptränar.

Ska jogga senare i kväll..
Min plan om att åka till landet hela helgen är inställdt för jag ska visa hästen på lördag, men ev åker jag ut fre - lör bara.

Valp

En hane och en tik finns kvar som söker nytt hem!
Leveransklara nästa helg 10 augusti, födda 15 juni.
 
 
 
 

Träning

Träningen med Lucas gick så sjukt bra att jag typ skuttade hem från skogen av lycka :)

Började träningen med att gå löst fortgående vid sjön sen stannade jag där vi brukar bada till vardags, jag har olika platser för träning och bad, för att hundarna ska ha skillnad på jobb och inte. Där satte jag dem och kastade sten precis som om jag kastade Dummys detta för att hundarna ska sitta kvar men om någon råkar sticka får de ändå ingen belöning i vattnet. Båda hundarna var riktigt duktiga och satt kvar fast jag triggad mycket!

Vi gick vidare till skogen, där la jag ut närsök det är små små dummys mindre än en mobiltelefon som man gömmer under gräs och liknade, det gäller att hunden använder näsan och verkligen jobbar i lugnt tempo för att hitta dem. Det är väldigt bra och nyttigt. De två första gick fort, de andra blev lite svåra och den sista fick vi leta efter tillsammans men han gav inte upp utan fortsatte men som sagt det är svårt och kräver ork för huvudet..

Sen kastade jag markeringar mot honom och så fick cola hämta för att han bara ska sitta still och vänta. Hjärntvätta sitt stanna kvar. Mitt i det kom en barnfamilj och cykla förbi men han va super duktig och satt still när de passera.

Sen fick han två dolda linjetag dock har vi varit på samma plats tidigare för en vecka sen. Han va sjukt duktig på första, andra tappade han lite men hämtade hem helt klart godkänt! Han var pigg och glad idag så rolig att träna!!

Sen fick han och cola bada på sin vanliga badplats där vi inte tränar :)
Nu har jag bestämt att åka till landet i helgen och träna där på nya marker.

Jag ska skriva i ett annat inlägg vad alla begrepp är så som linjetag markering osv :)

godmorgon dagen

jag har inte lämnat sängen än men det borde jag göra..
 
först tänkte jag ta ut hundarna och träna dem, ska försöka filma lite ;) har ingen direkt plan för vad jag ska träna men viktigt iaf att jag tränar..
 
sen blir det nog en joggingtur och efter det funderar jag på om jag ska rida lite barbacka på prinsessan i hagen..
 
gör ett inställt inlägg kommer under dagen

Fantastiskt

Så sjukt kul och logga in efter en dags internet ledigt och se kommentarer som gjorde mig stark och glad!

Jag bloggar mer i morgon !
Nån som vill se valp bilder?
Nån som vill köpa en? Finns två kvar som vill ha ett eget hem..

Mys

Myser lite med dessa kompisar

RSS 2.0