...

Allt jag skulle göra i helgen blev inte gjort... Det här med och vara sjuk är inte min grej :( 

Nu vill jag bara ha nästa helg och få träff lite mysigt hundfolk istället! 



trött

jag är så trött på falska människor, vänner och bekanta. De finns fan överallt runt mig, de som ena stunden står och pratar ill om en människa som 5 min senare dyker upp och då är man så bra kompisar.
 
V I D R I G T säger jag bara. dessa människor känner jag och umgås jag med å man kan ju börja fundera på varför, jag är fan hellre ensam varg än och har falska kompisar. så jävla upprörd, nästan som om jag vet att jag är knivad i ryggen..
 
jag är redan ltie ensam varg och jag tror det är för att jag säger vad jag tycker, tycker jag någon beter sig skit ja men då säger jag det och många har nog svårt och ta det att jag är rak och ärlig. men hallå lilla landet falukorv där allt ska vara så perfekt men man kan oxå ha massa åsikter om allt och alla när personerna inte är där och sedan när de kommer så är allt sååå perfekt och man är sååå bra vänner och ingen vågar säga någonting.
 
sorry jag köper det inte längre. jag har ledsnat på falskheten, jag har ledsnat på och se på när någon pratar illa om en kompis och när den sedan kommer ja men då kan man glida runt som om inget har hänt.
 
jag kräks på falskhet och jag kräks på folk som inte vågar stå för sina åsikter utan måste stå och berätta dem för andra men inte direkt till den personen som det berör.
om man har problem med något så säg det då istället så det går och lösa eller så knip käften än och tala om för någon annan vad du tycker ill om en person eller vad den gör.
 
idag är jag på uselt humör för jag är så trött på falskheten som finns runt mig, jag tål den inte och jag accepterar det inte längre. over and out!
 
Jag tycker synd om er, att ni är så svaga människor som inte vågar stå för vad ni tycker inför de personer som kanske kommer ha ett argument emot er.
Våga visa lite styrka och power istället att här är jag och jag tycker såhär istället för att sitta tysta och låssas som nada och sedan vända ryggen om och ha en himlans massa åsikter om you name it..
 
eller något mer som stör mig det är när man passar att vara kompisar för att de andra inte har tid, den är oxå bra.. när de närmsta vännerna inte har tid då kan man plocka fram de där mindre viktiga vännerna för att man inte riktigt klarar av och vara ensam utan måste ha nån vän som backar upp än.
 
nä men usch jag är så neggativ känner jag.. men ah jag inser att jag nog ska bli ensam varg istälelt med mina hundar och skita i resten, jag går hellre ensam än med massa människor som är fega och pratar illa om varandra. jag har ingen glädje av de, eller de som ringer när de inte har några andra vänner för då passar det att umgås, lite som sistahands valet.
 
jag går ensam och ensam är stark!
 

Längtar

Längtar som fan till nästa helg!

Då är det full fart med hundfolket <3 
Stora hundmässan i Stockholm och alla underbara hundfolk kommer hit och jag ska umgås och suga i mig all energi från dem! 

Längtar med stora bokstäver! 

Trött och sjuk

Trött och sjuk..

Ligger hemma i soffan och gör inget, absolut inget..

I morgon blir det lite stalljobb :) 
Om en helg är det stora Stockholms hundmässa, träffa mig i frks monter på lördag eftermiddagen och även på söndag när jag först ställer hundar och sedan står i montern. 

Sliten

Idag är jag sliten efter gårdagens Ryttargala på Berns!


Nu ligger jag i soffan för resten av kvällen! 

Behandling

Jag går ju på behandling på torsdagar för andra med adhd. Jag tänker mkt på det vi tog upp frågan om man var missnöjd över att få en diagnos och jag sa att jag såg positivt på den.

Just idag ser jag inte så positivt på att ha det. Idag är jag inte nöjd över att inte kunna få vara som en "normal" människa. Ibland blir jag så arg och ledsen på mig själv att jag inte klarar normala enkla saker som andra klarar, att jag inte kommer ihåg saker eller inte har orken att koncentrera mig som andra gör. 

Just idag vill jag vara vanlig.. 

Saknar

Saknar min Amanda så mkt just nu!
Önskade hon bodde närmare eller att jag bodde närmare henne.. Hon är en såndär vän jag verkligen nog kommer vara kompis med för evigt!

Hon gillar mig för den jag är, mina bra och mina dåliga sidor, hon är en såndär vän, en riktigt vän som jag blivit ärligt bra vän med! Jag behöver aldrig fundera på vart jag har henne eller vad hon tycker eller tänker, önskade hon fanns närmare och vi kunde ses varje dag och göra crazy saker med.. 



Bra helg

Min helg i Åre har varit otroligt roligt och givande..

Jag hade inte trott att det skulle gå så bra som det gjorde.

Milton har varit bästa hanvalp klass 1 (4-6 månader) med hederspris och sedan blivit slagen av valptiken och då blir han bäst i motsatt kön (BIM).  Båda dagarna!

Lucas blev igår 3a i öppenklass hanar (hanar som är 2 år gamla eller äldre men utan championat titel eller har jaktmerit). Han fick även ett CK och är då berättigad att tävla om ett Cert (3 cert så blir man utställnings champion). CK får oftast de hundar som placerar sig i de olika klasserna. 

Idag föll vi verkligen på målsnöret, vi stod som etta under hela omgången av öppenklass hanarna men i sista sekund satte domaren en annan hund som etta och Lucas som 2a med CK, hunden som vann var lik Lucas och den vann sedan Certet så en liten stund så sparkade jag lite surt i backen över hur nära vi var vårt första cert men så är det och jag måste ändå säga att vi gått från klarhet till klarhet han och jag nu kan vi bara tävla vidare för att nå svensk utställnings champion!




Fantastiska hundar

Dom har gjort min helg för långt frammöver 

Dom

Dom är inte hela mitt liv men dom gör mitt liv helt!!



Valp

Milton är världens snällaste valp! han är lugn och trygg i sig själv, går och lämna ensam hemma osv. Han är otroligt lugn och ha å göra med samt vill gärna vara till lags och gör allt för en godis..

Nu till något intressant!
Miltons kullbror Maddox letar ett eget hem nu då han tyvärr inte kommer kunna ställas på utställning så har uppfödaren valt att sälja honom istället.

Om du går i valp tankar men inte är så utställnings intresserad så finns det en perfekt valp! Mentaliteten på denna kull är så guld värd, alla borde få ha en valp ur denna kull så hade jag haft tiden tror jag att jag köpt honom oxå och haft tre hundar för så lätt är Milton att ha och göra med..

Jag vill verkligen hjälpa denna lilla rara kille att få ett bra hem så om ni vet någon som söker en glad och trevlig tränings och familje kompis så finns han redo att flytta, rumsren och van att vara lite ensam.

Bägge föräldrarna har jakt meriter så det är en arbetande hund för den som vill göra det. Vaccinerad och klar.

Hör av er till mig vid intresse 

Maddox 6 veckor 

Framme

Är framme i Järpen nu och bor i rickards barndomshem tillsammans med Madde och Rickard!

I morgon går första start kl 10 och det är ju Milton som inviger dagens bedömning ;) blir så kul..
Får gå upp kanske vid sju i morgon och bada Milton å ev fixa till Lucas lite lätt.. Men Milton har jag inte hunnit bada idag så måste göra det i morgon!


Påväg

Nu är vi på väg mot Järpen för utställning i Åre :) 

Jag är ju van att köra men idag har jag än så länge inte kört ngt.. Känns annorlunda och hm ja lite tråkigt ;) nä men skämto sido så när man kör fokuserar man mer på att komma fram men nu sitter  man och funderar på hur långt det är kvar osv... Som ett barn 


Haft lite pepptalk med uppfödaren av mina hundar och hon har gett tips som jag ska tänka på och hon sa det även när vi var i Norge så måste verkligen ta till mig det till i morgon.



 
Rickard tycker jag har mkt med mig för 2 dagar borta... Haha 

Kolla 4an

Kolla på tv 4 kl 20! Måste se kung Gunde svan tävla mot Malin Baryard! 

Packa

Kommit hem från kbt behandlingen jag går på torsdagar... Den är i ca 3 timmar.

Hm ja nu borde jag packa till Åre helgen men allt man kan skjuta upp till i morgon gör kag typ ;) 

I morgon vid 13 så åker vi till Åre för 2 dagars utställning.

Hm ja så är det just nu. 


Dagens konstaterande

Idag har jag konstaterat att man inte behöver sjukhus eller veterinärer för om man tar en bild och lägger ut på FB och frågar sina vänner om råd så behöver man inte använda läkare eller veterinärer som finns..

Just saying! 

Svar på fråga

Nina frågade om man inte får ha med sig fler hundar i bilen i Norge...

Det får man jag tror bara att de måste hålla koll när de e stora tillställningar att inte folk passar på och smugglar hundar när de kan skylla på hundutställning etc...

Norgeresan

Jag tänker efter och det kanske egentligen inte var meningen att jag skulle kommit iväg till norge men med envishet så gjorde jag det iaf..
 
Först skulle jag ju anmäla till norge och det tog 3 dagar att få igenom anmälan och sen när jag väl får nummerlappen så står det att han går i bruks/jakt klass och han har ju inte meriter för och gå det så hm ja då var han i helt fel klass som han inte får starta i..
 
Nåväl det går ju och lösa på plats..
 
Sen på fredagen typ 1 dygn innan jag ska åka ja men då ringer bilverkstaden och säger att min trasiga bil inte kommer bli hel som de lovat till fredag eftermiddag utan den är klar tisdag nästa vecka.. men härligt hur löser jag nu att komma till norge.. biter ihop och bestämmer mig för och ta den vinröda stora bilen istället fast den kostar typ dubbelt så mkt som den lilla blåa. men jag har inget direkt val.
 
sitter i bilen och har börjat resan inser att jag tagit fel väg och åker 30 min extra än vad jag behöver härligt!! precis en såndär toppen start man bara vill ha *not*
 
kör på och måste stanna och tanka i Karlstad då är det massa fulla människor där tidigt på morgonen som slåss och polisen är där, jag funderar en stund om jag verkligen ska våga mig ut?! men biter ihop och tänker att mig behöver de ju inte slå iallafall? och polisen är ju faktiskt här oxå.
 
kommer över gränsen till norge, börjar bli väldigt väldigt kissnödig men hamnar bakom 2 svenska bilar och besämmer mig för och hålla mig tills vi kommer fram så jag itne kör vilse i norge.. vad jag då inte vet är att vi ska in på en kringelikrokig väg i bergen som är snorhal och jag får världens sladd på den 4 hjulsdrivna bilen och tror jag kommer och dö samt att jag nästan kissa på mig..
väl ute från bergs åkningen då blir jag stoppad av norsk polis som vill räkna hur många hundar jag har med mig, lyser med fiklampa och grejar.. jag tror jag nog kissar på mig. kommer tillslut fram till arenan och kan andas ut och kissa.. haha
 
sen blir det som vanligt en väntan med trimmning etc och jag såsar på så jag nästan missar min start! haha.. lyckas springa in i sista sekund.
 
dagen rullar på och sedan ska jag börja den långa resan hem och vad händer? jo jag blir påkörd bakifrån.. alltså jag vill börja gråta där och skrika högt att jag vill hem nuuuu fort.. kollade såklart direkt att lucas inte blivit skadad, man blir ju klart orolig när han ligger i bakluckan och nån kör in i en..
 
Norge resan komemer jag ladrig glömma, min första utlandsresa med Lucas..  den va minst sagt händelserik och om man tänker efter skulle jag kanske stannat hemma!

Håll ut

Jag är hemma oskadd ska man väll säga.. Jag ska blogga om min Norge resa från start så håll ut!!

Den har varit mer än spännande med slagsmål, bilkrock m.m så det kommer en hel historia! 

..

Går ju halv bra och blogga...

Igår hade jag kbt behandling i grupp men andra unga adhd tjejer.. första 2 timmarna var ok men sen tappade jag intresset lite timme nr 3.. Men jag ska ge det en chans och hoppas på att bli mer motiverad..

Idag har jag hopptränat en ponny 

Det gick kanon bra, han hoppar väldigt bra för och vara av tyngre modell! 
Super roligt att få rida lite och hoppträna.


Nu ska jag gå och lägga mig så jag kan gå upp jätte tidigt i morgon ;) får typ gå upp kl 5 och redigera bilder eller något liknande fram till 10 då åker jag till Nykvarn för träning och sedan blir det nog att vila lite innan avfärd därför går kag upp tidigt så jag kan sova en stund mitt på dagen... 

Hjälp

Hjälp min kompis Jenny att nå sin dröm! 

http://www.fjallravenpolar.se/polar-2014/visa-alla-bidrag/?uid=88255


Rösta på Jenny! 
Enkelt att uppfylla en annans dröm genom att trycka på rösta!! 

Går ihop

Allt går lite ihop.. Hinner inte så mycket dator tid utan det blir mest jobb och när jag kommer hem somnar jag på soffan.

Laddar nu inför Norge och sedan Åre! Ska bli spännande och kul att få göra detta med Lucas!

I morgon hopptränar jag på en ponny som heter Grim men mer om det i morgon.




Back in

Back in business !

Igår hann jag inte blogga.. Var mest i stallet och på ett möte.

Idag har jag först varit i stallet sedan på Bagarmossen och gett blod samt avmaskat Lucas inför resan.
Jag börjar bli lite nervös redan nu för resan.
Att jag ska hitta dit och hinna fram i tid osv. Att jag har alla papper rätt ifyllda osv.
Men men kan bara se positivt framåt nu till det :)



....

Igår var vi på utställning och det gick ganska bra...

Milton blev 3a och han va otroligt duktig. 

Lucas var oplacerad men han va supermega duktig, han kämpade på bra och jag har med hans rosa boll så han står fritt..


Idag har jag varit iväg och tränat apportering med Lucas hos Anna.
Han var duktig, lite stissig men gjorde jobbet väldigt bra! Så jag är nöjd.

Vi började med att stå på linje och fick apporter skjutna med skott.. Sen fick vi hämta i turordning, Lucas satt stilla till sin tur och var super duktig. Sen när de var klart fick vi minnes markeringar med skott på olika ställen.. 

Sen fick jag stå och kasta på ett annat ställe där hundarna skulle över ett dike och sedan igenom en korridor med granar och sedan ut på en äng och hämta markeringen. När vi kastat klart fick Lucas hämta en markering och ett linjetag vilket han gjorde med fart och fläkt! Duktiga hund!

Efter det blev det markering i lite halvsvår terräng men han gjorde det kanonbra.

Vi gick sedan tillbaka till fältet med minnesmarkeringarna och jag var först ut dock blev det tokigt för Lucas då han blev förvirrad och jag insåg att han inte fattade att skottapporten var typ en rund gummiliknande sak och inte en tygpåse han är van vid när jag visade honom en sån och skickade om honom sa han med sitt kroppsspråk "åh är det den vi letar efter då vet jag vart den är!!!" Och sprang för allt vad han var värd och hämtade den på dirketen.. Han hade alltså varit vid apporten men inte uppfattat att det var den och jag fick kalla in och visa en likadan så han fatta vad han leta efter då han aldrig sett en sån och sedan skicka om och ja då tog det 4 sek. 

Nu är det soffläge för oss 

Glömde

Glömde lägga upp resultatet från i går får göra det senare idag men här är Milton med sin första rosett:



 

Min hund

I morgon är det utställning och Milton har laddat 

Bakslag

Idag har jag bakslag..

Fick gå hem från arbetsträningen då jag var tom på energi, kroppen bara ville inte vara med. När man känner att man vill lägga sig ner i en hög och inte resa sig. Man vill lägga sig i soffan och bara låta en dålig film rulla på tvn utan att ta in vad den handlar om bara låta världen passera utan att fundera på vad som händer..

Jag tog i lite för mycket igår och det straffar sig idag. Det som är bra är att jag arbetstränar och jag är sjukskriven så jag har möjlighet att gå hem och ta det lugnt.. 

Jag tror att bakslag är bra även om jag just nu känner att jag vill återgå till ett normalt jag.


Jag och Milton chillar i soffan 

Läs!

Detta borde nog alla läsa:

http://www.annaklara.se/adhd/index.html

Noll koll

Idag har varit en lång dag med hög intesivitet.. Hunnit med mycket men känns ändå som man inte hann med något alls..


Sen blir det lite ska bara innan jag går hem, nån frågar om jag kan rida på deras häst innan jag går och det gör jag ju gärna. Så ska bara och noll koll på tiden blev det en väldigt lång dag i dag... 

Hm ja annars flyter allt på rätt bra :)

I morse kom Lucas springandes med detta i munnen:


Blev så full i skratt, som att han skulle vilja lära sig skriva ;)
Gulle hund han får en att skratta varje dag åt något han hittar på!

Hoppning

Idag har jag hoppat Claudia för hakning.

I början hade jag dålig känsla, hon kände lite avig och lite ålig.. Hm ja men inte riktigt med mig.

Känslan slutade på topp hon blev bara finare och finare!! Fick till ett super språng på en oxer där jag nästan blev smärtad i ryggen av svansen och det är ju inte ofta det händer på någon häst!

Hon var väldigt fin idag och väldigt lugn och jämn på hinder. Jag skulle varit lite mer försiktig i handen och bara åkt med på turen typ!...

Jag är väldigt nöjd med utveckligen av den hästen hon har verkligen gått från ett ök som bara rev och drog i väg till att bli försiktig och lyhörd! Så roligt! 

Ingen

Ingen kommer tacka dig för att du jobbar för mycket och sliter ut dig.

Ingen kommer trösta dig när du jobbat dig trött och inte orkar mer.

Ingen kommer säga gå hem om du mår dåligt.

Alla förväntar sig i dagens samhälle att alla ska jobba skiten ur sig oavsett om man mår dåligt eller inte.
Allt ska gå med vinst och man ska vara pigg och kry 365 dagar om året och jobba mer än vad man borde för det finns inte tid att vara dålig eller krasslig.

Jag får dåligt samvete när jag känner att jag inte orkar fullt ut, jag får dåligt samvete när jag högt säger jag mår dåligt och vill egentligen vara hemma.
Men jag vet oxå att ingen kommer tacka mig för att jag står där fast jag inte mår bra, ingen faktiskt. Ingen kommer ge dig en klapp på axeln och säga du är en bra arbetskollega som kämpar på. 

Ingen kommer tacka dig när du ligger där i sängen och mår skit för att du gjort lite mer än vad du borde, eller står på din arbetsplats fast du är sjuk. Ingen. 

Ingen kommer tacka dig. Ingen. 




Status

Igår mådde jag skit, kräktes och va dålig på kvällen :(

Kände mig lika illa i morse men gick upp iaf och tog mig till stallet för kunde inte vara sjuk idag då de andra Skulle iväg så passade det inte och vara sjuk även om jag behövde varit hemma istället så fick jag bita ihop..

Mådde bättre på em men fick ont i magen på kvällen.. Är så trött på att inte vara 100% frisk.

Ska försöka boka Finlands resan i morgon med Mathilda i december.. Ska bli så kul att åka "utomlands" med Lucas :) även om Milton måste vara kvar hemma...

I helgen är det utställning igen i Jälla! Måste tänka på det istället för att jag är sjuk.. 

....

Vill gnälla lite och sedan borde det vara ur min irritation..

Mina händer har svullnat upp och jag har svårt att rör mina fingrar ordentligt idag.. Hatar när det är så och jag tappar helt min motivation att göra något idag men måste verkligen städa bilen mamma ska ha den i morgon..

Snart kommer mina hundar hem, saknar dem när dagen är såhär de ger mig ju energi!


Sömn

Sömn och återhämtning har denna helg bjudit på, jag vilade igår och låg mest i soffan. Vaknade idag och ligger nu och kollar på film :)

Måste städa min bil idag och ev lägenheten.. Fast det lockar att stanna i soffan resten av dagen oxå.. Sånhär helger behöver jag då jag vet att de helger som kommer nu i nov kommer vara utställningar varje helg så vila är bra i förebyggande syfte! 



Bowling

Mamma och pappa frågade om de fick ta med sig hundarna till landet och de fick dem så jag är hundledig denna helg... Även om man älskar dem över allt annat är det ibland skönt när någon vill låna dem och man är hundfri även fast man är hemma :) så jag har gjort annat idag typ som bowlat med kompisar :) 


Så idag hissar jag att nån ville ta hundarna åt mig fast jag var hemma och att de ville låna dem "frivilligt" :) toppen härligt att få frågan om de får låna dem..

Å mysigt att träffa kompisr 


Helg

Härligt med helg även om jag gillar min arbetsträning så gillar jag att få helg oxå!

Denna helg bjuds på städning och bowling typ..

Finns inte så mkt och skriva..

Julia och hundarna 

Kritik


Lucas kritik från förra helgen 

Fredag

Fredag är här!

Jag har tyvärr ont i huvudet men överlever det.
Idag blir en bra dag och sen kommer helgen där vi ska bowla m.m.. Umgås med vänner :)

Tror Lucas ska få sig en tvätt och efter stall veckan. 


RSS 2.0