bokstavskombinaton

Bokstavskombination vilket ord... finns det egentligen något som är det? eller är det bara ett annat sätt och säga "det är något fel på dig du är inte en normal människa, här får du ett gäng bokstäver som beskriver vad det är för fel på dig"
 
Alla människor är olika, vi är individer. Vi har olika behov av olika saker.
 
Jag har fått diagnosen ADHD, jag har till en början inte velat säga det öppet till varken arbetsplatser eller kompisar. Jag skämdes över att ha en Bokstavskombination, Adhd för mig var en person som lätt blev arg, slogs och inte hade någon somhelst kontroll på känslorna.
Adhd är så mycket annat än det. Jag har en väldigt bra kontroll på min aggrition, jag kan dock bli irriterad som vilken människa som helst dock har jag svårt och vara tyst. Jag är öppen med att när jag tycker saker är fel så säger jag det högt, det kan göra andra obekväma. I lilla landet lagom håller man det mesta för sig själv och sen talar man om för någon annan vilken idiot kollegan/kompisen/syskonen m.m, det är en klassiker men jag är lite tvärt om jag säger stop detta är fel.
Jag älskar och jobba, jag kan jobba på i högt tempo och mycket men jag har svårt och säga nej och svårt och avgöra när jag har för många bollar i luften, en annan människa kanske tar på sig 3 jobb medans jag tar på mig 10 jobb. Jag vet ju att jag klarar varje jobb var för sig men jag kan inte avgöra attt alla 10 jobben samtidigt är för mycket.
 
Jag visar mina känslor, väldigt tydligt. är jag ledsen ja men då gråter jag, är jag glad ja då skrattar och och är jag arg ja men då är jag det.
 
Jag har svårt och konsentrera mig, svårt och sitta still när jag förväntas göra det. Men det betyder inte att jag inte kan arbeta, det gäller bara att jag blir så lite störd som möljligt och vet vad som förväntas av mig. Kommer jag till en arbetsplats och min chef säger de här 4 sakerna ska göras nu och du har såhär mkt tid på dig, du får sen lägga upp det som du vill men du måste vara klar med dem inom tiden ja men då gör jag det.
 
Jag tänker mycket, otroligt mycket tankar hela tiden ibland hinner man inte sortera dem och då kan det bli lite kortslutning. Jag kan spruta fram ider, jag tänker och säger högt. När det är problem som ska lösas har jag redan lösningen på dem innan jag ens tänkt fördigt, därför behöver man inbland någon som tänker ett steg längre efter min lösning. för jag ser bara lösningen och gör sen kan det vara så att den lösningen var bra i tanken men sen kommer efterkonstruktioner och då kanske den var mindre hållbar en än annan men det hjälper ändå folk att tänka till i mina banor och finna en annan lösning.
 
Jag är bra på många sätt! Jag har ADHD och de har gett mig otroliga förutsättningar till att vara JAG! Jag är jag och jag kan bjuda på så mycket till andra bara de även förstår hur jag är. Jag kan försöka nöta in infon men känslan av att vara jag är jag ensam om :)

inställt

Kör på ett inställt då jag inte vet om jag hinner skriva något under dagen..
 
Jag tänker mycket på vad är en normal människa?
 
Jag ser sällan mig själv som en normal människa, en sån som går till jobbet kl8 och hem kl17 handlar på ica/coop åker hem lagar sin middag och kollar på tv på kvällen eller går ut med hunden, tränar på gym eller liknande. En sån som har haft samma jobb i ett par år och är utbildad till det den gör.
 
Jag är ingen sån, jag jobbar olika tider varje dag, ibland tidigt, ibland sent. När jag är ledig så är jag i stallet, rider osv sen åker direkt på en hundträning kommer hem sent orkar inte laga mat kollar in i kylskåpet det är tomt och man hittar nån gammal chipspåse till middag, är uppe i varv kan inte sova och somnar kl. 01.22 och går upp kl06.10 dagen där på. hur man orkar? man gör itne det till slut.
 
Jag är inte som alla andra, jag är jag och för varje dag som går inser jag att det är inte längre någon ide att fundera på hur jag ska bli så normal som möjligt för jag måste inse att jag är den jag är, jag kan inte slåss och kriga mot mig själv hela livet. Jag måste acceptera att det är såhär jag är, jag kan ändra på vissa saker men jag kan inte ändra mig eller hur jag är som individ i grunden. Jag måste älska mig själv och hitta mina positiva sidor istället för och jämföra mig med alla andra.
 
Min blogg kommer ta form och bli mer som ett forum för andra att läsa mina tankar och min kamp att bli ett med livet och leva det fullt ut. Jag är lite rädd för att det som jag skriver är tabu samtidigt så känner jag att halllo detta är jag, jag ska inte vara rädd för att lyfta fram mina tankar och åsikter om mitt egna liv, jag ska inte vara rädd för att en arbetsgivare går in och läser min blogg och sen tycker mindre om mig för det. Jag är jag, jag är bra på många saker sen finns det saker som jag är sämre på precis som du, arbetsgivaren och dens kompis osv.
 
Jag är inte längre rädd för att berätta mina känslor, jag är inte rädd för att vara ledsen inte helelr för att vara glad, detta är mitt liv och jag ska leva det som jag vill.
 
Lilla landet lagom behöver ibland få sig en törn.. i detta land är det tabu att vara ledsen, det är läskigt och prata med någon som är döende i cancer, det är obehagligt och fråga hur någon mår efter de förlorat sin käraste, å att vara sjukskriven ska vi inte tala om. Men om någon brytit foten så är det helt okej att vara sjukskriven om man jobbar på ett byggföretag medans tjejen i receptionisten är sjukskriven för psykiska problem men ingen vågar eller vet varför.
 
I lilla landet lagom vågar ingen prata om saker som gör folk arga eller ledsna. Man vill bara prata om positiva och roliga saker.
Jag läste en artikel en gång som hetter "på Facebook finns inga missfall" den beskrev verkligen dagens media och samhälle på ett så grymt bra sätt och där någonstans kom tanken om att driva en blogg för andra och se hur man faktiskt kan och vågar må dåligt öppet utan att man för den delen är en sämre människa som ingen vill umgås med eller anställa på en arbetsplats!
 
Så häng med på resan i mitt liv! det kan bli spännande, läskigt och tufft men du kanske kommer känna igen dig eller lära dig något eller kanske lära mig något?

fick en kommentar..

Fick precis en kommentar på inlägget "vän" shit det högg lite i hjärtat..
 
Sorligt att det är många som har det som jag beskriver..
Jag har en vän som heter Totta, hon hjälper mig med allt, hon ringer mig och vill umgås, jag ringer när jag vill umgås. Vi ger och vi tar av varandra på olika sätt.. Hon är en av de närmsta vännerna jag har och då är hon 48 år gamal, låter det konsigt? hon är iaf en ärlig vän som bryr sig om mig och jag henne. Vi har otroligt roligt ihop och vi delar våra tankar om livet.
 
Sen har jag en vän till. Amanda Norberg, hon och jag har bott tillsammans och jobbat tillsammans. Hon hör av sig både när allt är bra och när allt är dåligt. Hon vill inget annat än att jag flyttar till henne i värnamo och ibland vill jag faktiskt göra det.
 
Vänner är viktigt, men inte så viktigt att jag behöver folk som inte bryr sig om vår vänskap utan bara vill att jag ställer upp på saker för dem och de aldrig frågar hur jag mår.

Vän

En vän för mig är den som ringer/smsar och frågar hur du mår eller vad du gör. Den hör av sig och vill göra saker tillsammans med dig.

Jag har svårt för de som bara hör av sig när de vill ha hjälp med något och aldrig annars... Jag hjälper gärna mina vänner och kompisar men jag gillar inte folk som bara hör av sig när som vill ha min hjälp..

Jag känner oxå att man vill bli tillfrågad och inte att man måste fråga vän om man får följa med eller umgås.

För mig är det ett givande och tagande!

Jag går hellre ensam än då!

:)

jag klämmer till med inställda inlägg till i morgon!
 
Tror ni kan tycka det är rolig läsning så kolla in här i morgon :)

apport

apportering av en fågel..
 

test

testar och ser om ni kan se detta videoklipp
 
 

stopsignal

Här är en film på en stop signal för oxå över ett år sen:
 
 
 
 
Nu måste jag åka till en bankomat och plocka ut pengar samt tanka bilen..
 

Härligt

Jag har fått lite kommentarer idag :) roligt såhär i regnet och få lite respons på mitt skrivande.
 
De största önskemålen har varit att skriva mer om hundarna och min träning med dem vilket är otroligt roligt då det är det jag kommer lägga ner all energi kring!
 
Det är ett tag sen jag filmade träning med Lucas så jag lägger idag upp en film från förr våren, så det är ett tag sen :) men ska såklart börja filma mer igen!
 
 Här är en övning som heter klockan, övningen går ut på att lära hunden att styras åt olika håll. om du skjuter fåglar och någon behövs hämtas in före en annan så ska man kunna bryta hunden och skicka den åt ett annat håll:
 

Chill

Har fikat med Totta!

Nu ligger jag i soffan med feta nagsmärtan, gör så sjukt ont.

Kollar på gamla Johan Falk filmer :)

I morgon blir det valphäng och ska köpa dummys

Satsning

Jag kommer göra en stor satsning med hundarna nu i augusti!

Håll koll på info det kommer släppas rolig sak :)
Jag ska hålla på karamellen en-två veckor till...

Snart är det flatmästerskap där målet är att bli bästa ungdom, sen är det svenska mästerskapet för ungdomar och i slutet på augusti är det Bprov med fågel! Å mitt i detta kommer en annan rolig sak inom hund!!

Rubrik

I morse tog jag ut hundarna för lite träning.

Först kasta jag en minnesmarkering och gick vidare till en rak väg för att trimma på ut och stopp!!
Och det gick bra dock behöver han öva på mer längd i sina linje :) stop går bra..

Sen körde vi en markering i svår vass och vatten det gjorde han toppen..
Sen påvägen hem tog vi minnesmarkeringen.


Vi har hunnit varit på bagarmossen och gett blod :) det gick bra som vanligt och vi fick med oss en säck torrfoder hem..

....

Varit en tjej och provridit idag.. å vad jag vill att hon ska komma till just henne, det bara klickade..
hoppas på att de vill ha henne.
 
jag har joggat idag oxå, samma sträcka som igår sedna varit på promenad med jenny och hennes hund, supermysigt.. lucas blev jätteglad av och träffa dem.
 
i morgon går vi upp tidigt för att träna lite innan vi åker till bagarmossen för och ge blod!

Hallå!?

Ni är ett gäng där ute som läser min blogg! Varför? Vilken anledning kommer ni in på min blogg varje dag? Varför kan ni inte ens lämna en kommentar? Konstigt när jag ber er kommenterat så är det ingen som orkar?!

provridning

idag kommer en och provrider mollie kl18 och en i morgon kl 16

träning

Tränat lite hund på förmiddagen!
 
Lucas måste hela tiden öva på linjetag och att sitta still när jag kastar och cola får hämta :)
 
öva öva och öva.. hjärntvätta lucas med att man går rakt ut och man sitter still tills man får komando.. även fast det går bra nu så kommer jag fortsätta med öva med det fram till start så det inte finns något tvivel på att han inte sitter..

fredag

i fredags gick jag upp tidigt för och träna Lucas, sitt stanna kvar... nötte i 30 min på att lyda, det är just nu det vi har problem med så det fick han öva på.
 
Sen hämtade jag madde, vi tankade och körde sedan lucas till sin hundvakt och efter det in till nacka för och fixa naglar samt köpa skor..
 
Efter det så blev det en visit till stallet och försökte hjälpa solbrännan lite på traven innan det bar av till festlokalen och hjälpa madde/rickard med att duka för bröllopet.
 
Jag, Magnus, Rickard och Madde mummsa sedan i oss på Bangkok, bästa stället!! Madde och den andra Tärnan roade sig med saker på fredagkvällen, jag är itne som alla andra utan tog en barrunda med Rickard, Magnus och resten av grabbarna grus, jag var ensam tjej haha men det va riktigt kul! Roligare ochgå ut med killar en tjejer helt klart!

livet..

Jag skriver inte allt här som jag gör.. bara för att det inte står att jag klämde i mig 3 rostmackor med nutella till frukost så betyder det inte att jag inte äter.. bara för att det inte står att jag varit ute med lucas och cola så betyder inte det att jag inte går ut med dem.. bara för att det inte står här att jag ridit 2 hästar så betyder inte det att mollie och may day vilar...

Jag skriver saker här som jag tycker är viktiga för mig att komma ihåg..
ni får en inblick i mitt liv här vem jag är och vad jag gör, men bakom tangenterna sitter det en människa som gör tusen fler saker än och skriva 10 av grejerna här...
tåls att nämnas.
 
Denna blogg kommer byta riktinig sen när hästen är såld, jag är just nu inte sugen på och rida alls så fort hästen åkt. sorligt kanske? känslokall? nä just nu är jag bara trött på det.. men jag har pratat lite med hästägare att rida lite sen när jag inte har häst. men först vill jag nog vara utan helt.
 
Jag kommer nog istället fylla denna blogg om helt annat, låta er komma lite närmare mig istället för mina djur.. just nu är ni nära bekant med mina djur och mina tankar kring dem och hur jag tränar dem men jag tror jag vill lägga om planen för bloggen..
 
kommer snart släppa vad det kommer handla om, men det finns en plan och jag hoppas ni som följer mig vill följa med på resan i ett nytt liv för jag är påväg in i en ny livsstil och det jag ska skriva om då ska ge power och styrka till andra. Jag hoppas fler kommer läsa och känna igen sig i det som den ska få handla om..
 
frågan är ska jag byta blogg namn? teamsommar var ju jag när jag hade 2 hästar och 2 tävlingshundar, tävlade hela tiden och hade hur många som helst med mig på tävling, nu är det mer me my self and i!
 
let me know!! det är ni som får avgöra så snälla allla! alla! skriv en komentar!

dålig..

Jaq jar varit kass på uppdatering.. detta då min vän Madde har gift sig och det har tagit all tid i två dagar..
 
Så jag gick tärna igår :)
 
Idag blir en lugn dag, ska försöka palla mig ner till stallet och rida lite.. nu har jag dock bara en dressyrsadel kvar då hoppsadeln är såld dock får jag låna den när jag ska visa henne..
Nästa kommer på tisdag och kollar på henne :) en som jag ska ringa upp när de kollat på henne..
 
Jag känner mig mer och mer mogen i mitt beslut att jag gör rätt, hon är värd ett annat hem! Nån som vill vara med henne varje dag.. hon är och kommer alltid vara min lilla prinsessa och jag kommer alltid älska hennes personlighet och henne men ridningen saknar jag inte alls... jag är mätt på och rida..
 
Lucas ska fortsättas träna på inför flatmästerskapet och svenska mästerskapet.. så det blir nog mer uppdatering om det

shopping å mat

Idag drog alla 5 tjejor till outletten i barkarby, så smutt :)
 
mysigt och bara hänga med tjejerna utanför stallet! Känna att vi kommer ses iaf fast inte jag har någon häst vilket känns väldigt tryggt..
Gustavsberg har verkligen gett mig så mycket nya kompisar jämfört med tidigare ställen jag stått på.. här hänger vi i stallet, åker på semester tillsammans eller shoppar tillsammans..
 
Nå väl jag köpte en sjukt snygg jacka som jag velat ha länge! Den var ganska dyr men det var det värt.. har aldrig shoppat dyra saker förut men snart snart när jag inte längre behöver tänka på ett par nya skor till hästen så kan jag köpa mig saker till mig själv för en gångs skull.. :)
 
ska för övrigt sälja massa grejer! håll koll på bloggen

Fantastiska häst

Mollsan va på rätt gott humör idag :) hon va otroligt fin i traven när jag red fram, okej i galoppen lite trökig i högervarv men inget jag la stor vikt på då hon skulle provridas.. så bästa är att bara låta det var tids nog kommer hon bli en kanonhäst.
 
Hoppade bara några språng sen lämnade jag över henne till hon som skulle provrida.
Hon kände av henne mycket i traven ville få henne och lyssna på små hjälper osv.
 
Sen började hon hoppa och det gick bra, hoppade oxer med vattenmatta och räcke. sen på slutet en kombination som vi höjde upp till 135-140 typ :) duktig liten tjej hoppade på som om det va inget..
 
Hon såg himla fin ut idag..
Mitt hjärta blöder verkligen för en den här försäljningen, jag vill inte sälja men jag har inte pengarna..
 
I em blir det shopping med tjejerna i barkarby sen borde jag slinga håret..
 
i morgon blir det att fixa naglarna :) och sen lite annat småfix

Provridnig

Idag kl 10 kommer det några och kollar på Mollie så håll tummarna!

Skriver mer sen

Träning

Sumering av dagen... öva sitt stanna kvar som fan! inget annat.. haha
 
Lucas var för övrigt superduktig men idag brast det i stadgan tyvärr så nu är det bara och öva öva öva innan starten.. sen hoppas jag på att träna lite hos mathilda nästa vecka

Träning

Idag nalkas det träning med Lucas :) ska bli spännande och se hur han utvecklats!

Han har inte tränat i grupp på ett år tror jag.. Nu är det dax igen och det ska bli väldigt roligt och se om träning gett resultat :)

anmäld

Har anmält mig till en sista tävling med min prinsessa..
 
15 augusti blir det tierp som avslut på våran relation, hon har bott hos mig sen februari 2011..
Om hon nu mot förmodan blir såld innan det så har jag haft över två fantastiska år med henne <3
 
men det blir 110 och 120 för hennes del :)
 

framtid

Jag kommer se mitt liv med hästar som något av det bästa i mitt liv, att jag just nu väljer att inte ha egen häst betyder inte att jag inte är intresserad...
 
jag kommer säkerligen åka till Falsterbo nästa år.. jag komemr säkert försöka rida lite på Claudia och kanske fortsätta på May Day?.. Mitt hästliv kommer inte sluta bara för att jag säljer Prinsessan.
Jag kommer bara slippa ansvaret och besluten samt allt ekonomiskt.
 
Jag kommer lägga undan pengar efter försäljningen som ett kapital den dagen jag kan köpa ny häst alt kanske köpa tillbaka henne om den nya ägaren vill sälja. Jag vill ha häst i framtiden men just nu går det inte och det är bara och smälta det och inse att livet med häst får vänta.
 
Sen i vinter ska jag göra en resa, till califonien, hawaii eller nått annat spännande. Vill släppas fri ett tag få göra annat än och lägga pengarna på hästen..
 
Hundvärlden är något jag oxå vill lägga ner mer tid på, jag lever tillsammans med mina hundar och kommer vilja träna och tävla mer med dem och äntligen kommer jag ha råd med det.. Typ åka på utställning i umeå eller nått ;) haha..
 
Men det viktigaste för mig är att min Prinsessa får det bästa tänkbara hemmet, ett hem som hon förtjänar och som älskar henne precis lika mycket som jag älskar henne!!
 
 

tisdag i juli

Vaknade upp i morse och bara bestämde mig för att idag rider jag, jag bara gör det..
 
Kom till stallet och mobilen ringde med nr jag inte känner igen, första samtalet på annonsen.. det högg till i magen på mig nästan så jag ville skrika neeeej jag ångra mig å slänga på luren i örat.. men jag vet jag vet så innerst inne att jag måste.Att berätta för någon okänd vad som är det bästa med just min prinsessa är inte svårt samtidigt som man fajtas med hjärtat som vill säga det är den vidrigaste hästen du kan tänka dig och ingen vill ha henne.. men så är det inte, hon är den bästa man kan tänka sig.
 
Nå väl de kommer och titta på henne på torsdag.
Satte mig upp på henne direkt från sommarbetet och red ut, mötte bussar å liknande hon bara skritta på, hade tänkt å rida motorvägsrundan men hon ville promt in i skogen så jag lät henne bestämma först kom tårarna över att sitta på henne sen insåg jag ju längre tiden gick att jag mest ville att turen skulle ta slut så jag slapp rida mer.. då insåg jag att jag är inte motiverad till detta längre, jag tycker inte det är kul. Jag älskar min häst men jag kan inte ha en häst som står i boxen och jag kan ta fram henne när det passar mig.
 
Red även May Day en lätt tur.
 
Sen åkte jag hem till Totta, pratade lite om livet och planerna kring allt . Jag vill ju göra en förändring i livet, göra något annorlund, våga släppa taget om min vardag som sett lika dan ut i 5år. Jag är somsagt påväg in i en ny fas i livet som jag sa i början på sommaren 2013 kommer bli ett år med nytt liv.
 
Vi gick på Golfrunda och jag fick provslå ett par hål, det gick ju riktogt bra för en som spelat golf en gång tidigare i sitt liv...
 
Tränat lucas nu på kvällen och det gick så himla mega grymt bra!! Efter och ha tränat med Mathilda och fått nytt sett och se på saken så har jag fått tillbaka min vovve i träningen. Hon poängterade mycket för mig att jag har en ung hund och även om han är mycket fart och fläckt så får jag inte glömma och berömma honom för sitt arbete och låta glad.. Jag har haft honom lite förmycket i en fyrkant och inte gett honom någon möjlighet för att ge allt och han har tappat lite ginistan och arbeta för mig, men idag gjorde vi bara positiv träning och lät honom flamsa och ja han blev mycket gladare och höjde farten igen :) toppen hunden <3
 
Imorgon blir det träning i Katrineholm

....

Minnen från tiden då du kom till mig! 2 1/2 år nu

<3

 

Sista steget

Sista steget är taget, beslutet är fattat, bollen är i rullning..

Det känns så konstigt att mitt liv snart inte ska ha häst som innehåll.. Klart jag kan rida ibland om jag blir sugen men jag ska inte längre fundera på vad min häst ska göra idag eller i veckan, att den måste skos eller om jag har vaccinerat den, kolla när nästa tävling är och om jag har pengar till det...

Sen efter det kommer fokuset vara på hundarna! Allt vad det innebär..

det känns

Det känns som någon slitit ut mitt hjärta å står just nu å stampar på det..
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=737822

Gamal mobil

Då är min iphone inlämnad å jag har fått liv i min gamla mobil..

Idag funderar på å rida lite iaf på may day men kanske Mollie oxå..

Just nu ser jag på en Wallander film.

Borde träna Lucas idag oxå! Msåte verkligen få ändan ur vagnen

kvällen

Kvällen har avslutats hos Julia.
 
Jag och Emma åkte dit och körde lite tjejsnack och sedan packade vi lite å avslutade kvällen med klädesutdelning ;)
 
Vi har helt enkelt haft lite kvalitetstid med varandra.
 
I morgon måste jag åka in med min mobil till jävla Tele2 då den är helt fuckt up och vägrar hålla sig igång.. aaah hoppas på lånemobil. Sen blir det kanske lite ridning.. iaf på May Day men ev mollsan oxå beroende på om jag orkar eller känner mig motiverad.
 
Sen måste jag träna med Lucas denna vecka..!! typ varje dag nöta nöta nöta det är start inom kort!

Söndagen

Vi har flyttat hästarna till ny hage.. Det är nog den stora kraft ansträngningen jag gjort idag..

Ska hem till Julia sen ikväll

livsstil

Att ha häst eller hund är en livstil. Det är inget man stoppar in i gaderoben när man tröttnar och när man är sugen igen så tar man bara ut det..
 
Att vara djurägare är man 365 dagar om året, i regn och solsken. När pengarna är slut/flödar så är du djurägare. När de är skadade och när de ska tävla så är det ens ansvar att äga dem och vägleda dem.
Man kan inte ge upp när det stormar och somsagt sälja iväg dem för att sen ångra sig 2 månader senare. Ett beslut att sälja sitt djur måste funderas fram och tillbaka, de ska fördelas nackdelar respektive fördelar. Det ska funderas flera gånger ut och in om beslutet verkligen är rätt...
 
Det är en individ, de är beroende av oss... Sen kan man alltid hitta nytt hem som är minst lika bra..
 
Jag står just nu i att jag inte har råd att ha min häst samtigt som intresset är lite svalare, jag har varit i den sittsen förut. Men just nu känns det som att jag lite har haft den känslan ett par gånger och den återkommer alltid.. Tyngden att inte ha råd och åka på träning/tävling, att det svider till på kontot när hovslagar räkningen kommer eller man blir gråtfärdig när hästen tappat en sko elelr skadat sig och man måste vela ifall man kan ta dem till veterinär eller inte.. skulle min häst skada sig nu skulle jag inte ha råd att ta den till veterinären fast den är försäkrad och det skrämmer mig..
 
Men jag älskar henne så och hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag aldrig funderat..
 
 

intressant

Det skapade lite kommentarer kring att jag vill sälja min häst men inte är redo än..
 
Nåväl hittade denna sida idag! värd å läsa av allla!!!
http://littlewood.blogg.se/2013/july/vad-pessoabettet-egentligen-gor.html

?

Ja det är fortfarande velande fram och tillbaka om den lilla hästen..

Det är en livsstil att ha häst, att ge upp det känns så konstigt.. Men ja det är ofta jag velar och vill sluta men inte vågar!

Att sälja en individ är otroligt svårt :( jag älskar den där hästen så mycket!!! Hon är fantastisk och jag vill inget annat än och ha henne kvar men skulle behöva nån som tog mer kostnader för henne

...

Har brist på motivation..

Jag är inte speciellt motiverad till något, jag vill inte rida, jag vill inte gå ut å träna hunden..

Jag velar så mycket nu på massa beslut i livet.. Ska jag ha kvar hästen eller satsa helt på hundarna.

Svårt att ta ett beslut. Jag har ju minst dragkraft att åka till stallet och rida :/

Älskar min häst men vill typ bara tävla inte göra så mkt vardagsridning

dålig up..

Ja igår var jag hos Colas matte och Lucas uppfödare Mathilda!
 
Hon har ju 8 små valpar hemma så jag var där hela dagen och passa dem när dom var borta :)
 
Söta små varelse, man kan bara sitta och titta på dem länge se vad de gör och känna lugnet när de sover!
 
Sen innan jag åkte där ifrån så blev det lite träning med Lucas, bara positiv träning och han va duktig som vanligt.. jag va väll lite oengagerad men han gjorde sitt jobb som alltid!
 
 
 
 
 

laddad

i morgon ska jag åka till Mathilda som fött upp Lucas och Cola :)
 
jag ska få hedersuppdraget och ha koll på 8 små valpar när de är borta under dagen.. så roligt å härligt :) bilder å liknande kommer

Mollan

Har varit och låtit en annan ryttare hoppa Mollie idag, anledningen till detta kommer i ett senare inlägg.

Mollsan såg något trött ut i bakbenen idag framförallt på de lägre höjderna men när vi höjt upp så glimmade hon till och hoppa fina språng :)

Hon såg rätt med görlig ut iaf från backen..

Nu får hon vila i morgon och kör jag på igen på fredag tror jag ska rida ut då å träna kondition.

känsla

Känslan av ovishet, att inte se rakt framförsig och vara i en del av livet där du inte vet vad som ska hända med vardagen.
 
När förändringar sker och man inte vet till vad är nog en av de mest obehagliga känslor man kan känna. Du vet inte vad som händer om en månad eller om ett halvår. Du står där och ser tomhet, inget syns.
 
Rädslan av att ta klivet frammåt, att ibland våga stå ut när det stormar och bara vänta för svaret säkert kommer. Ta ett djupt andetag och vänta.
 
Jag är påväg in i en ny period av livet, påväg att ta nya beslut och välja nya val i livet. Jag ljuger om jag säger att jag inte är rädd, jag är skiträdd. Kan egentligen inte sätta ord på vad som skrämmer mig så, att misslyckas kanske? eller att jag tar ett beslut som gör att jag mår dåligt.
 
Är det någonannan som känt såhär? dela gärna med dig..

Bästis

Cola sötis

vän

Vad är en vän för dig?
 
Lämna gärna en egen åsikt om vad en vän är för dig..
 
Är det den som ringer och frågar hur det är
Den som tar kontakt med dig på FB när den ser ett statusinlägg som inte är glatt
En person som du har roligt med
Den som smsar ibland
En person du åker och shoppar med..
 
Vad är dina vänner för dig och vad gör dem viktiga?
 
Jag kan se klart och tydligt vilka som finns där när man mår dåligt och då försöker stötta en, de hör av sig och frågar hur man mår, ifall man behöver hjälp med något eller bara prata om annat. De har översende när man är instabil och står stadigt när man stormar.
 
De personer som flyr undan är inga vänner, jag klandrar dem inte för det men klart det gör ont när man ser att de går undan fast man trodde de skulle stå där. Alla mår vi dåligt någon gång i livet och alla vill vi ha stöd och hjälp men man blir någonstans mitt i sin egen sorg oxå förvånad över vilka som är där och inte. Den människa man inte trodde skulle höra av sig den gör det medans den man nästan förväntade sig skulle göra det inte gör det.
 
Men nog om mina tankar.
Det var era jag ville lyfta fram så släpp tankarna fria i komentarsfältet!

rida

Red Mollie på kvällen, hon var idag lika fin och mjuk som igår vilket är så roligt.
 
Hon är en rolig häst och rida då det hela tiden går frammåt och hon utvecklas med stormsteg!...
Fina lilla häst <3
 
Vi övade mycket på fram och tillbaka, några steg frammåt och sen tillbaka så hon blir kvick och lyhörd för både skänkel och halvhalter så målet är ju att nästan bara trava två snabba steg fram och två korta steg å växla mellan det i stadig form :)
 
Red lite skänkelvikningar och trimmade galoppen ordentligt. Det är nog det viktigaste just nu att öva halvhalter i traven för att kunna samla ihop henne i galoppen och få henne att bära sig mer och mer, jag vill verkligen få en bättre galopp i henne så sommarens mål är just att lägga stor tyngd i att galoppera mycket, att tänja lite på gränsen varje dag och öka på så orken blir bättre och bättre.
 
I morgon ska hon hoppa men itne med mig utan med en annan ryttare. men jag kommer hålla på den infon ett tag

Middag

Eftermiddag å kväll har spenderats i Kopparmora hos en av mina närmsta vänner!

Mysigt vi har verkligen pratat om allt, spelat boule och nått sång spel..

Somnar nu på hennes soffa trött men okej nöjd med dagen

Mollie

Red idag på Mollie, först tänkte jag hon kommer vara seg å så men icke pigg och vaken, mjuk å smidig så kul och rida!

Hon har ju vilat när jag varit borta så tänkte hon kunde vara lite gräsbetes trött. Risken blir att man kör för hårt när hon är så, jag red bara i 20 min fast hade gärna ridit mkt längre men får köra på försiktigt.

Jag lägger mkt tid nu på att galoppera och stärka galoppen..
Ska berätta lite mer hur tankarna går kring det då jag såg mkt på Falsterbo. Ska skriva lite vid datorn om vad jag sett och vad jag ska tänka på i min egna ridning. Men sitter inte vid datorn nu så det får bli i morgon..

Ridbyxor

Mamma sponsrar med nya ridbyxor när jag var i Falsterbo.

Animo har ju kommit ut med en modell som har gummi grepp i knäna å fina detaljer på rumpan. Så det blev ett par blå från mässan sen hittade jag av rena turen en annons om ett par begagnade vita som såldes nere i Skåne så köpte dem med..

Passformen är otroligt bra dock bli nästan alla ridbyxor pösiga på mig kring vaderna då mina är så små.. Men övrigt skönt material.

Satts upp i dem idag och först kändes inte någon speciellt skillnad men när jag började trava insåg jag att mitt skänkel läge hade blivit mkt bättre knät hade kontakt med sadeln och då hamnade mina tår aromatiskt framåt istället för och peka utåt. Jag hade mycket bättre omslut helt enkelt :) sen på slutet när jag blev trött började knäna fladdra igen men helt klart en skillnad hade jag varit gjord av pengar hade jag gärna haft ett par till vardagsridbyxor.

De andra smarta med dem är att de har ett innertyg för att motverka skav på knän och i rumpan. Vilket är toppen! Ofta får man skav av sömmar å det gör ont men med det innertyg det satt dit slipper man det. Jag är nöjd över inköpet även fast de är dyra. Tack mamma för att jag fått ett par grymma ridbyxor!!

Riktig vän

Jag har typ en riktigt vän, en som står mig nära och som jag berättar allt för. Då menar jag allt, jag kan berätta en del saker för andra vänner osv men hon vet allt. Hon vet vem jag är när jag själv tvivlar.

Hon kan se på mig eller bara höra på ett hej genom luren ifall jag är arg ledsen el glad. Hon säger alltid "dig kan jag läsa som en öppen bok".

Hon vet mina innersta tankar och hon står där när det stormar. Hon tröstar mig när jag är ledsen och är glad när jag har framgångar.

Det är en stor ålderskillnad på oss men på något vi är det som om vi förstår varandra iaf. Vi har saker gemensamt och har roligt ihop trots det. Hon har erfarenheter och koll på saker medans jag har barnasinnet kvar.

Ibland pratar vi jobb, ibland har vi pulka race, ibland lagar vi middag ihop eller bara dricker kaffe. Jag har lovat henne att när hon bor på ålderdomshem ska jag köra rullstols race med henne.

Denna vänskap tror jag är väldigt unik och jag uppskattar den vänskapen så mycket! Den är verkligen viktig för mig och mitt liv!

Utan henne skulle jag nog känna mig rätt ensam. Jag har vänner och kompisar men ingen som henne. Ingen annan ringde jag sent på kvällen om jag är ledsen eller orolig, ingen annan ringer jag mitt på dagen för å diskutera avtal, hon är den första jag ringer efter en tävling. Hon är en stöttepelare i livet och jag önskar alla har en sån person i mitt liv!

Att ha en vänskap som varit så länge och som är så viktig kommer förhoppningsvis aldrig att försvinna!

I denna text vill jag bara få fram att jag hoppas alla där ute har en sån vänskap den är viktig. Viktigare än att ha många kompisar! Hon är viktig för mig!

...

Sanningen är att du har allt men känslan är att du har inget.

Just nu känner jag mig tom, tom på allt. Jag är för första gången på väldigt länge rädd. Rädd för morgondagen, rädd för veckan, rädd för framtiden. Känner mig svag som människa och att jag är ingen. Att framtiden inte finns att morgondagen är en lögn.

Jag är ju en stark person som just nu är svag och jag tror jag måste låta mig själv vara svag en stund för att ta mig tillbaka till min styrka.

Jag har varit stark länge.

Känslan att ha inget när man har allt.

I morgon blir det att åka till T och göra en plan eller bara fundera högt. Hon vet allt om mig och hon vet vad som fungerar för att jag ska hitta lösningen på saker å ting.

Tomhetskänslan ska bort och det ska bli power igen!

Hemma

Nu är jag hemma så från och med i morgon får ni uppdateringar igen från allt å inget!

...

Även fast man är på semester omgiven av människor man älskar så kan man få bakslag och vara ledsen..

Nu försöker jag dock tagga till fest på Falsterbo! Kan bli spännande som alltid


Funderar på och köpa ett par Amino ridbyxor så fräna

Emma citat

"Det var den torraste förfest jag varit på"

"Jag hade jätte kul igår, jag kommer dock inte ihåg något men jag tror jag hade kul iaf"

Trött

Blir så trött på vänner som säger att de vill en sak och sedan inte står för det.

Trött, allvarligt säger man en sak får man står för det eller göra det inte bara försvinna å sen ser man på Facebook eller instagram att de gör uppdateringar om samma sak som det skitit i! Säg inte att du vill och sen inte står för det och kan göra det med någon annan. Håll käften istället då!

Jag har inga förhoppningar eller krav om ingen erbjuder sig eller säger att det vill. Men säger man att man vill eller liknande då får man stå för det. Punkt och slut! Håll vad du lovat eller tänk till innan man öppnar munnen..

Dåligt

Ja det går sådär och blogga från Falsterbo.. Jobbigt å göra blogginlägg via mobilen.

Idag har vi varit på arenan å sett på hoppning och hunting.. Alltid kul med huntingen i morgon är det lite mer hoppning och shopping jag handlade inget idag känner mig inte så sugen att handla något iallafall.

Trött och slitna efter tre sena nätter så det blir lugnt i kväll... Blev sjuk i natt dessutom har haft feber hela dagen å ont i halsen så lite vila passar bra

Vädervilken lögn

Jo men de säger sol och det är molnigt! Åker och köper en tröja istället haha..

Ska försöka besöka tävlingsplatsen idag ist... Träffa mollsans uppfödare

Folk

Jag har svårt att förstå om jag och mina kompisar hyr ett hus och en av mina vänners kompisar kommer till oss då hälsar man på dem och bjuder in dem i gemenskapen?!

Har så svårt för dem som inte bjuder till när det kommer folk även om man inte känner dem kan man väll försöka lära känna dem? Eller har man så mkt vänner att man inte ens kan prata med nya människor?

Jag försöker ofta "mingla" asså försöker hitta samtalsämnen att prata med nya människor typ, hör till vardags vätt?! Eller...
Jo faktiskt man kan vara trevlig och även om man inte har samma intresse kan man väll ändå typ försöka intressera sig?

Fett sur på folk som inte bjuder till bara för att det kommer folk man inte känner!

Falsterbo

Bjuder på sooool!
Idag vaknade jag först gött haha som vanligt helt enkelt sen tog vi oss till stranden så himla härligt där låg vi å gassade ett par timmar.

Sen var jag på födelsedags middag med mamma å pappa samt min moster på en fisk restaurang i Skanör så sjukt god mat helt värt ett besök!!

Efter det mötte jag upp tjejerna å vi åkte hem till ett gäng..
Vi hade himla roligt som alltid vi har samma humor och avslutar varandras meningar :) tror dock andra har svårt och förstå oss eller svår och få plats i vår omgivning jag vet inte men man får lite haka på tåget typ...

Fort följer...

Åka bil

Jag har hunnit med massor idag men just nu sitter jag i bilen!

Denna vecka kommer nog bli blandad med olika inlägg inget om mina djurs träning utan mer om tankar funderingar å Falsterbo!! Så häng kvar här för man vet aldrig vad jag slår till med för inlägg ;)

dålig uppdate.

Det har varit en lång dag. startade dagen med morgonfodring och utsläpp dock av tre hästar ;)
 
åkte hem å vilade lite innan jag tog bil, häst och madde med mig till Köping för lite tävling.
 
Totta och Mimmi var även på plats så det blev skitsnack å skratt innan starterna.
kom hem sent så är trött nu, ni får film och så kör jag utvärdering i morgon innan vi åker till Faaaalsterrbboo
 
 
 
Nöjd med min häst, missnöjd med min ridning men vi kommer igen och målet var max 8 fel eller bättre i 120 :) så jag är nöjd iaf.. nästa gång ska jag sluta hålla i hästen in i hindret.

oror

Ni vet när man går runt och oroar sig för saker som kanske ska hända eller om man tror någon är sur eller liknande så går man bara på och väntar på att den personen ska tala om du har gjort fel och detta blir konsekvensen av ditt handlande.. Jag är lite sån, som går runt och oroar mig att personer är arga på mig tycker jag gjort fel osv utan att säga det rakt ut påengång och sedan säger detta blir påföljden av det..
 
Usch ondöig känsla varför orora sig för något som kanske inte finns?
 
som en go vän till mig sa "vi går över den bron när vi kommer dit" oroa dig inte för saker som inte finns och om det skulle dyka upp så får du lösa det då..

Mollie

Mollsan har haft lite siesta idag, hon fick skritta ut tillsammans med Fanny på Olle :)
Vi tog sjörundan med lite trav.
 
Hon va väldigt pigg idag vilket var kul och positivt.
 
Sen blev det bad och fix i stallet innan jag blev tvcungen och åka iväg för lucas hade blivit dåligt första kvällen på hans semester :( nåväl så värkar det som han har vattensvans hoppas på det, kommer ge honom rimadyl och lät honom få på sig ett back on track täcke hoppas på att han e bättre i morgon.
 
efter det blev det lite kvällsfodring av de hästar som står inne och då smsa anki att hon ville att jag skulle kolla till rapira eftersom hon reagerat på något bett så åkte till hagen och kollade till hennes häst oxå :)
 
Känner mig som en djurjour som åker runt å kollar av alla djur! haha här om dagen fick jag ju dra av en sne sko med bara händerna å dagen efter det kolla på en häst med ett skärsår.. haha kanske ska bli mitt nya jobb trottsallt!
 
Nä borde sova det är 115 och 120 i morgon! tagga
 

hundträning

I morse började jag dagen med att träna lucas med linjetag och markering som störning.
 
Vi har ju stora problem just nu med att han inte litar på mig vid dolda linjetag så måste verkligen nöta, nöta, nöta nu!! i vilket fall så gjorde jag "triangeln" och han gjorde det toppen.
 
Sen gick vi vidare till skogen där det är en rätt rak väg dock med lite svag uppförsbacke och sen går den neråt. Satte lucas i början av vägen gick iväg över den lilla kullen och stäldle första dummyn sedan tog jag ca 6 meter emellan och ställde nr två. Skickade Lucas på första han gjorde det toppenbra! skickade om honom och det gick ganska bra..
Gång nr 2 ställde jag dem lite längre ifrån på vägen, kastade sen en markering där vi stod vända ifrån den och skickade på linjetag med början till beröm i ryggen där tod succen stopp :( han stannade och väntade på komando, när han väl vänt tillbaka på rätt väg berömde jag igen då stanna han igen och höll på sådär ett bra tag. Så fort jag är tyst så springera han dock inte lika fort som han brukar göra när han har fått en synlig linjetag eller markering och såfort han får beröm i ryggen så stannar han.. lite tråkigt att han blivit så osäker av okänd anledning.
 
Men la inte så stor vikt på det vi övade linjetaget ett par gånger till sen fick han dubbelmarkeringar och efter det gick vi hem. Han fick sig ett bad inför att han ska bo ifrån mig i 10 dagar.
 
 

"bara en hund"

"Det är ju bara en hund"...
 
Det är inte bara en hund.. En hund kan se ut som en hårig sak på fyra ben som kräver uppmärksamhet, som skäller, fäller hår och måste gå ut med när det regnar, den drägglar och slabbar ut vatten över hela golvet, den kommer inte när man ropar eller drar i kopplet.
 
Det kan oxå vara ens bästa vän, ingen blir så glad som en hund blir när man kommer hem oavsett tid på dygnet eller hur länge man varit borta. Du kan ha tagit ett varv runt huset, den är lika glad för det som om du varit borta i 5 timmar. Den ifrågasätter aldrig varför vi ska göra saker, den följer alltid med glatt med vifftande svans på nya äventyr. Du kan prata med den och på något sätt i själen känns det som att den förstår, den förstår alla problem i världen. En hund kan känna av när du är sjuk, arg, glad eller ledsen. Vilken människa kan hjälpa dig om du har diabetets att säga till dig "ditt blodsocker är för högt, gör något åt det". Vilken människa vill gå vid din sida och vara dina ögon hela sitt liv för att hjälpa dig att hitta överallt när du själv inte ser? Vilken människa kan söka rätt på ett försvunnet barn med näsan?
 
En hund kan göra så mycket för en person, den känner av när man är ledsen sätter sig gärna vid din sida och buffar på din hand, den känner av när man är glad och ger glädje med hela kroppen och den vet när du är arg.
 
Hunden följer med en igenom livet, i motgångar och i framgång, den är där alla dagar om året i hela sitt liv. Den vill inget annat än att vara sin flock/familj till lags. Det är inte bara en hund. Det är en individ, med ett namn som ger än så mycket historier och minnen genom sitt liv.
 
Jag har min hund för att varje morgon när jag vaknar oavsett om det regnar eller snöar, det är kallt ute osv då står det någon vid sängkanten med sin leksak och är så glad över att jag äntligen har vaknat idag igen. Varje morgon, dag ut och dag in är han lika glad för att just jag har vaknat och vill dela dagen med honom. Jag älskar min hund för han vill alltid vara med mig, han vill alltid göra saker tillsammans med mig, han ifrågasätter inte varför jag är arg eller ledsen, han är där oavsett hur jag är. Han är inte bara en hund, han är en individ i mitt liv som får mig att skratta! Jag blir glad av honom och när vi jobbar så gör vi det tillsammans. Jag ser hur den unga hunde utvecklas och lär sig mer och mer för tiden, det som ena dagen inte fungerar kan nästa vecka vara hur enkelt som helst. Att lära sig tillit och förtroende med ett djur är så fantastiskt härligt och känna. Att min hund litar på mig och kommer försöka fast den egentligen inte vet om det finns något att jobba för, att komma så långt i träningen och i sin relation med sin hund är stärkande för ens egna själ.
 
Jag kan få en annan individ att lite på mig med små enkla ord är fantastiskt.
 
Att dela livet med en hund är att träna sig själv att komunicera på olika sätt och lära sig att detta gick inte hur ska jag få individen att förstå utan att bli arg eller besviken. Att hela tiden tänka om och ändra sig själv för en hund kan du inte ändra på, det krävs tålamod och att tänka om. Ingen hund är en annan lik! Samt att leva i nuet, det som hände för en kvart sen minns inte hunden, den läster av mitt kroppspråk.. Har vi misslyckats i en övning så kommer jag utsöndra osäkerhet och inte lita på oss, hunden känner det och kommer säkerligen göra misstag. De är individer och de är känsliga individer.
 
Det är inte bara en hund, det är en bästa vän!
 
 

Plan

Kan inte sova så kör en liten plan för i morgon så har ni koll på vart mitt liv är:)

I morgon bitti tänkte jag träna Lucas enkelt och tydligt linjetag! Sen bada honom å packa hans saker sen köra honom till sitt hotell för nästa vecka..

Efter det typ städa och packa färdigt allt för att sen åka till stallet, rida, mocka å fixa allt inför lördagens tävling :)
Hämta ut min lagade stövel som gick sönder när jag var på runsten

Lucas

Idag tog jag bilen hem till Anna för att träna skott, det är ganska svårt då hunden blir väldigt triggad av både ljudet och doften av krut.
 
Jag och Lucas har inte tränat skott på 1 år så jag var lite nervös för reaktionen då han tidigare inte riktigt varit stadig vid skott (han har dragit innan han fått komando att det är okej) så vid första skottet hade jag honom kopplad, han gjorde ett toppenjobb och när han va påväg in fick han ett dold apport till på samma ställe, skickade ut honom och han hämtade även den dolda utan problem. Sen fick vi vänta en stund och titta på när Saga jobbade, han var så tyst och lugn att jag blev riktigt förvånad! han kan annars gå upp i varv framförallt vid skott och när han måste titta på men han var tyst och snäll..
 
Sen var det vår tur igen och göra samma sak fast åt andra hållet, då vågade jag ta av kopplet men höll ändå en hand som stopp framför honom men han satt så snällt och vänta så skickade jag honom och han gjorde ett lika bra jobb igen. fick en dold utlagd dock prövade vi med skott utan hand eller koppel bara jag ska lita på honom och han satt precis lika stilla som innan och bara vänta fast jag och anna stod å kallprata för att se att han stannade sen skickade jag ut honom och han levererade precis lika fint som innan <3
 
Vi ökade på svårigheterna med kast och dolda apporter, han blev lite snurrig på slutet så vi bröt efter han lyckats.. men över lags så var han så sjukt duktig idag och jag är så nöjd! duktiga duktiga lilla hund <3
Han va tyst hela träningspasset och det får han en extra stjärna för !!
 
Nu ska vi öva linjetag hemma inför höstens tävlingar! vi ska vara så förberädda!
 
 
 

Kluven

Vet inte om gjort ett bra beslut men hjärnan säger ja men hjärtat blöder

film

 
 
Vet inte om jag visat denna film, men den tåls å ses igen och igen och igen

hoppning å uteritt

Började morgonen med att hoppa Mollie, till en början va hon rätt tjaffsig med galoppen men nu vet jag ju att hon kan så då ger jag mig inte förens hon gör som hon ska!
Så efter en stunds nötande och terapi så kunde hon ju galoppera runt och samlat.. oftast så samlar hon sen men då har hon huvudet i vädret å sprätter mest omkring eller så springer hon iväg i 200km det finns lixsom inget mellanläge än och det är där vi trimmar som mest nu..
 
Hoppade först på ett täcke med bom framför och bakom, till en början tänkte hon inte alls vad hon höll på med utan bara plöjde på så vi gjorde en grov krasch och hon vaknade då till liv :) tjho.. och började tänka till samt hoppa upp sig riktigt bra. vi höll på en stund och hoppa fram ovh tillbaka på det tillslut höll hon på å kräkas av mjölksyra så då nöjde vi oss med den övningen.
 
Sen ville jag träna å hoppa kombination då det blivit lite av ett skräck moment i banhopnning och varför vet jag inte riktigt.. jag vill gärna samla ihop henne innan A hindret för och inte få trångt till B men det blir lite att vi alltid hamnar i botten och hon river med fram i A hindret..
 
Hoppade först räcke oxer vilket gick rätt bra sen vände vi på det oxer räcke på ca 110-120 å då ballade min hjärna ut totalt när det var oxer in, så då kom backa in i hindret johanna fram alt vända ifrån hindret å stanna hästen.. men efter lite pepp av cissi på läktaren så övervann jag det oxå och hon gjorde det bra. Hon kan om jag låter henne göra sitt jobb känns ju dumt att jag sitter på och bromsar när mollsan faktiskt kan och vill..
 
Sen blev det uteritt med Madde på May Day och jag red Oskar :)
Supermysig enkelt uteritt i skogen kring gustavsberg. Oskar va sjukt pigg haha så roligt för han ser inte ut som en sån häst men pigg rallykalle va han :) May Day tog det mer lugnt å strosa efter oss..
 
Nu ska jag typ kolla på film, sen åka och byta bil för att åka på träning med lucas idag står det skott träning på schemat!
 

Fan

Haft min iPhone sen i mars å nu är skärmen trasig! Blir så matt borde ha en mobil som är klädd i gummi, stöt och vattentålig


Idag står det hoppning på schemat! Mest bara hoppa några språng, få henne och hoppa upp sig ordentligt inför lördag

Trimmat

Mollie fick nya skor på alla fötter idag :)

Red på volten, till en början va hon lite trutig i munnen hatar det men övade mkt övergångar och halt från trav så slutade hon hålla på :)
Galoppera mkt idag helt sjukt att jag kan galoppera som vilken häst som helst tänkt om jag vetat tidigare varför hon inte kunde galoppera hade vi nog vart mkt längre fram nu!!! Nåväl hon va himla fin i båda varven.. Skulle dock vilka få ner nacken på henne ett snäpp men det kommer :)

Hoppas kunna hoppa lite i morgon å rida ut på fredag sen är det tävling lördag å söndag får hon en veckas välförtjänt vila! Det är hon värd

tankar å funderingar

Jag har funderat på en sak.
 
Om man skriver ett åsiktsinlägg om vad som helst oavsett om man är positiv eller neggativ mot ämnet man tar upp kan de skapa känslor hos andra man inte rkitigt fattar.
 
Om jag skriver om grannens gräsplätt, jag kan skriva att den är så fin, jämt klipp å i en så fin form å kontur.
Hur många skulle bli upprörda kring detta? ingen. Ingen skulle bli arg eller ledsen för att jag gilllar grannens gräsplätt och att jag ger den komplimanger.. alla skulle nog bli lite glada och försöka få en bild på sina ögon om hur grannens fina gräsplätt såg ut osv typ en drömbild. allt frid och fröjd för jag skrev positiva saker om grannens gräsplätt. Min granne kan gå in på min blogg och läsa orden om hans fina gräsplätt och känna en stolthelt. men fortfarande det är mina åsikter och vad jag tycker är fint.
 
Men om jag istället skulle skriva ett inlägg om hur mycket jag stör på mig på grannens röda staket, det är så sjukt fult och ivägen.. om de ändå kunde måla det i svart hade varit mer ok men fyfan, ett rött staket, kan ni tänka er? Då kan plötsligt min granne gå in på min blogg och känna sig kränkt och ledsen bara för att jag inte gillar dens staket. Det är fortfarande min åsikt och vad jag inte tycker är fint.
 
Min åsikt, min känsla. Jag har inte skrivit något namn, jag har inte hackat på någon person. Jag har uttryckt en åsikt om vad jag tycker om en specifik sak! Alla människor har åsikter om allt och alla. Det är helt okej att uttrycka sig en åsikt om något man tycker är bra eller gillar men det är tabu och folk blir kränkta om man skriver om saker som är neggativa.
 
Hallå! Det finns inget rätt och fel i denna fråga. Jag tycker inte mindre om min granne för att den har fult staket, lika dant som att jag tycker inte mer om min granne för att den har en fin gräsplätt.
 
Är det inte konstigt?
Det är okej attt idagens samhälle ha åsikter och tycka saker sålänge det är positivt.. Det är tabu och kränkade att tycka något inte är bra.. Sverige landet lagom där inget ont finns, där man inte får tycka illa om något eller någon.
 
Nåväl. Jag kommer fortsätta tycka bra om det jag gillar och tycka mindre om det jag inte tycker är bra. sen får jag bara vända på min ord lite.. Jag tycker inte sämre om någon människa bara för att jag inte tycker samma.
 
Jag är jag och jag tycker och tänker som jag vill, kanske inte rätt för dig men rätt för mig tänk på det. det är kränkande att tala om för mig hur jag ska tycka och tänka. jag har aldrig sagt åt någon att du får inte tycka sådär öppet..
 
 

livet.

Livet behöver ibland vändas upp och ner för att man ska vakna till.
 
Komma fram till att man står på samma ställe hela tiden, det är lixsom dags att förnya livet, släppa på allt.
Inte så enkelt, ibland vill man gå i såna gammal vanliga vanor en sorts trygghet fast man någonstans vill vidare så vågar man itne släppa taget.
 
Jag står där nu, på kanten vill släppa men inte riktigt vågar.
Det är dax att släppa taget falla och se vart man landar nästa gång det kanske inte är smärtfritt men det kan även vara lite spännande. skräck blandat med förtjusning!
 
Jag är jag och detta är livet som är mitt.
Livet, livet som är mitt!

ingen ridning

Vet inte men luften gick lite ur mig när jag fick åka runt halva värmdö för att hitta en jävla jängtapp.. men nu är jag utrustad till öronen inför lördagens tävling.
 
Jag ska rida 115 och 120 scaaaaary! haha.. hoppas hon är lika fin som i helgen då kommer det nog gå bra.
De kör även avd b för avd a i sista klassen så bäst slippa vänta utan man typ rider 110 sen går banan å rider 120 på diiirekten.. nice.
 
torsdag blir det tärning med anna på kvällen grymt.. hoppas lusen är laddad för lite skotträning eller om han gått på sommarlov totalt.. <3
 
Hoppas på att madde kanske kan hjälpa mig lite på torsdag å små hoppa ettt par språng inför helgen vi får se..
 
åå på söndag då är veckan här som man längtat efter i ett år!
FALSTERBO 2013
Här kommer vi!!!!
 
Så tokladdad för denna resan :) kommer bli så grymt kul att åka med girlsen så ni anar inte..
 
Nä nu ska jag nog försöka få i mig lite middag och sen kolla på nån dålig film, i morgon kommer den odinarie hovslagaren och ska fixa de andra 3 skorna som inte är bytta idag. i morgon blir det nog en tur på may day

May day

Tar en tur på may day ikväll oxå! Tjoho

förmiddag

I morse kom hovslagaren Mats på besök och slog på Mollies tappade baksko :) så äntligen kunde jag rida ut igen.. blev en lugn och mysig uteritt tillsammans med mollie å Lucas..
 
Vi galopperade i uppförsbackar och travade när det var plant. Red under motorvägen osv. Mollsan var pigg men snäll och tyckte nog det var lika mysigt som jag att bara skrutta runt i skogen.. har ju itne direkt kunnat göra det på henne tidigare men nu går det toppen. Hon går så snäll överallt och tittar på ytterst få saker å det är bra att ha med lucas för om hon blir rädd för något (sten...) då springer lucas förbi och då vågar hon oxå gå förbi hon vill ju inte vara sämre än hunden.. haha.
 
Sen plåstra jag om såret, det har fått lite svallkött hoppas på att det läker fint till lördag.
 
Nu ska jag äta vegitariska vårrullar.. jag har helt gått låss på det tillsammans med jordnötsås. får ni oxå så ibland? att ni föräter er på en specifik sak? så är det hemma hos mig just nu är det vårrullar, chokladflarn och snickersglass å typ grillad kyckling. knäppt.
 
imorgon kommer min vanliga hovslagare och skor om hela hästen så hon får nya skor på de andra fötterna oxå

min vän!

Min vän Julia Steffansson kan alltid ringa och glädja upp min tillvaro!
Ett samtal med henne å vi skrattar så är lixsom problemet över..
 
Hon är en partypingla vän! <3

Ursäkt

Jag ber så mkt om ursäkt om någon eller några känt sig kränkta eller påhoppade av mina texter.
 
Jag har bara skrivit min åsikt och mina tankar på denna blogg, det är ingen annan som delar den åsikten eller liknande utan det är mina personliga värderingar som skrivs på denna blogg.
 
Precis som den människa jag är kan man göra fel och det är mänskligt, precis som jag kan bli sur, arg eller irriterad, glad eller ledsen. Ingen är felfri. Ingen är alltid glad, ingen gör alltid rätt.
 
Så här är min ursäkt till de personer som är ledsna, arga osv över det jag skrivit. Hm ja vad mer ska jag skriva..
Sorry!!

osams

Mollsan å jag är rätt osams just nu för hon vill inte ha helosan solskydd på näsan så i morse vägrade hon först å bli fångad knäppa häst.
 
Sen kom min gamla kompis Teppi ut till oss och fick åka häst i ridhuset, trava och skritta i typ 30 min. Teppi va så glad å mollsan skötte sig som vanligt.
Hovslagaren kommer i eftermiddag och fixar skorna på henne! toppen.
 
Annars rullar livet på.. solen tittar fram och jag har lite å fixa så som att lämna in mina stövlar och schaps till läderlagare :) måste fixa dem.
 
RSS 2.0