Kommentarer

Tack för fina kommentarer!! Mollie hoppar väldigt väl för å va så ung.. Ska kolla när nästa äventyr går av stapeln :)

Tessan e hemma hos oss å äter middag idag, fin besök :)

Pay and jump

Då har vi startat vår andra pay and jump med superbra resultat å känsla! är sååå nöjd med lilla prinsessan idag!

Trotts väldigt dåligt väder så åkte jag till runsten i morse, hann se Signes start på Laddie som gick riktigt bra.
Mollie va på hugget idag oxå trotts att jag longera henne hemma innan vi åkte dit, suck så när jag hade skrittat typ tio steg reste hon sig å var påväg å slå över samt bocka lite när vi landade... sen hade jag lite problem på framridninge å även på framhoppningen med nån sparkut samt lite små bock men väl inne på banan sköter hon sig som en liten präla! stod lite emot men kämpade ändå på men fick en rivning på sista men absolut inga stopp!! så positivt!

Red samma runda igen på samma höjd och då var hon felfri! Så kul!!
Bästa lilla pluttan!

..

Fått höra att jag e dålig på å upptadera, tycker ändå jag e rätt okej.. men men här kommer lite om min dag:
Jobbade i morse, mådde faktiskt inte alls bra i morse när jag vakna, jag frös massor å hade snor i huvudet men körde på ett par timmar på jobbet.

Sen blev det lunch med världens bästa Carin! <3 Tack för lunchen fina du!

Eftersom min älskade Lucas inte gillar å sova i min säng så åkte jag å köpte en ny säng i till honom så han har det mjukt på golvet.. jag vill verkligen att han ska sova i min säng på nätterna men han vägrar.. så trist hund.
En bild på min söthund i hans tyska säng :)


När jag varit  å handlad styrde jag bilen mot sandö för att rida på mollie.
Hon va riktigt fin idag :) hon blir bara starkare å starkare så det känns riktigt kul att det går åt rätt håll, vi övade mkt skänkelvikningar i trav idag å lite serpentiner å några galoppfattningar samt så fick hon sträcka ut på rakt spår, funderar på å tömköra lite i morgonbitti innan jag åker till runsten för att minnimera risken att hon är för på tårna när jag kommer dit..
ska fundera lite över natten på det allternativet.

Nu blir det en liten stund till vid datorn å sen soooova!!

träning..

Började i morse å träna lite med Lucas innan jag åkte till jobbet.
Idag träna vi mkt att lära sig stoppsignal vilket verkar vara en mkt svår uppgift, jag har dummyn i handen samt en kotte låssas kasta iväg dummyn men kastar kotten lucas skuttar iväg för å hitta dummyn å då blåser jag i pipan tills han kollar på mig och då får han den... men att sedan läga ut en dummy å skicka för att blåsa stopp går inte..

Vi träna även lite tecken å att han inte alltid får hämta..
sen satte jag honom ner å kasta dummy nära honom å så skulle han sitta kvar å så :)
Lite basic övningar men han gjorde det bra :)

Jobbade under dagen å tog mig sen ut till stallet för å ta hand om min fina prinsessa, tömkörde henne gjorde även det igår å så får jag rida i morgon.
Hon är lugn å harmonisk nu när man tömkör, det vore bra om hon va det även på lördag.

Sen har jag åkt gymmet för å träna mig själv oxå :) håller på å komma iform tänkte jag!
Nu blire det att soooova!

Vänner

Vänner nu förtiden har jag underbara vänner <3
De finns där när jag är ledsen stöttar mig å lyssnar samt supportrar..
De finns där när jag är glad och vi skrattar

Jag är så tacksam för mina närmaste just nu! Nl är guld värda å jag hoppas att jag ger er nått tillbaka som ni uppskattar!

Tisdag

Tisdag har verkligen gått i jobbets tecken.. Jobbat 6-15 på Dellan å sen åkte jag till stallet å mocka åt Hubbe å Mollie samt fixa vatten å höpåsar, mitt i mockningen så får sms om jag kan hoppa in å köra extra.. Säger jag å kastar in mig i bilen å åker till jobb nr 2!

Äntligen hemma å har massa på agendan i morgon :) full fart i morgon helt enkelt med vet besök, å lite annat hemligt som jag inte kan skriva här än..

månnndag

Då är snart måndagen slut, har jobbat å hunnit vara i stallet å mocka..
nu blir det gymträning å ev lite simmning oxå om jag orkar, får se vill inte dö på kuppen haha...

Dagen

Skulle ju va duktig å blogga men har inte hunnit sitta vid datorn å sånt idag..

På jaktträningen idag blev mycket passivitet för Lucas då han nu börjar bli lite het å vilja massor så får han nu lära sig å lugna ner sig lite.
Vi började med att kasta ut en markering vända sig ifrån den å den byttes då ut mot en närsöks dummy istället.. Lucas hade lite svårt den första men fattade poängen vid tredje försöket. Han fick även köra linjetag.

Vi gick sen på led å kasta markeringar å skickade på linjetag mkt nyttig träning!
Lucas va riktigt duktig idag med att komma ihåg saker, riktigt roligt å se :)

Mollie fick vila idag hon har ju gått lite hårt ett par dagar å fick luffsa i skogen igår sååå mysigt :) pluttan tyckte det va mysigt å gå i skogen

Hundträning

Påväg till jaktträning m Lucas! Uppdaterar mer i em om träningen å även gårdagens uteritt!!

Utrustning

Slänger in en bild mina handtag:


Jag använder dessa då jag är väldigt dålig på och sluta om min hand runt tyglen ordenligt så hästen får inte den bästa möjliga kontakt med min hand utan kan då gärna gå och smådra ur tyglarna ur min hand vilket resulterar i att tyglarna tillslut blir jättelånga.
Så Mollie har lärt sig och dra dem ur min händer när hon tycker jag bli jobbig framförallt i galoppen. Så med dessa blir der en mer stabil och jämt tryck i handen. Jag har alltid samma tygellängd.
Dessa kostar ca 500:-
å de heter: Rein Bows

torsdag.

Idag så började jag dagen med att inte må så speciellt bra, var rätt ledsen faktiskt å nedstämd.
Tog mig ut i solen och i skogen med min älskade hund Lucas samt en liten dummy för att träna tecken å så..
Har redan skrivit ett inlägg om hans träning..

Efter promisen mådde jag något bättre men fortfarande sådär..
åkte till jobbet å har kört på där hela dagen fram till 17 å fått lära mig massa nytt idag så är rätt trött i kolan å ska ju jobba i morgon igen från kl 6..

Åkte sedan ut till stallet till min lilla häst som börjar bli sådär vårigt gul som bara hon blir på våren :)
Har hittat mina handtag som jag blivit tillsagd att börja använda igen så sagt å gjort satte på mina handtag på tyglarna igen och hade verkligen en sååå bra ridkänsla i handen idag, asså dessa handtag är verkligen guld värda även om de är till för handikappade så älskar jag dem!! Dom e min räddning.
Lilla hästen var såå fin idag och vi övade mycket skänkelvikning och galoppfattningarn så hon va nog rätt trött på slutet.. hon blev lite arg på mig när jag sa till henne ibland men så länge det är små saker hon gör så sitter jag kvar..
Blev väldigt gald över å rida henne idag!
Så nu är jag trött men otroligt glad över dagen!
Här är en bild på min förra häst å på tyglarna sitter handtagen :)

Hund

Idag har jag varit ute i skogen på morgonen å övat tecken med Lucas gick rätt dåligt i början då han va rätt het då drog iväg och hämta fast han inte fick...

Blev mycket bättre på slutet å då fast han egentligen inte får så skicka jag honom på ett par linjetag.

Detta är en bra träning för å få honom å vänta på mina röst komandon å inte bara på kropps språket.. Samt att han måste lugna ner sig skit trist träning men nyttig.

Nu ska jag strax iväg å jobba :) sen blir det stallet i kväll!

Hoppning

Har hopptränat för Pontus Westergren idag, Mollie skötte sig men jag red skit illa.. Mollie drog ner huvudet å jag hamna i obalans.. Så nu ska jag börja rida med handtag på tyglarna igen :)


Jag e jätte nöjd med henne men inte med mig själv..

..

Igår va jag mest trött.. Jag va ute på en längre prommis m Lucas, åkte till stallet å vände. Kollade på ponny akuten blir fan bara irriterad över årets säsong den är skit kass!!!

Idag har jag jobbat 10 timmar, är sjukt trött!
Ridit på Mollie idag då det är hoppträning i morgon :)
Laddad!! Hoppas jag inte åker av å att hon sköter sig! Tjoho

lördag..

Började morgonen med ett pass i stallet, red lite på min lilla fröken som idag va inte så där super fin som här om dagen men ändå okej.. tror hon hade lite träningsverk från igår om jag ska vara helt ärligt.
Skulle passa bra å rida ut nån dag med lämpligt sällsakp tror jag.

Sen tog jag bilen å for till Salem å plocka upp Anna med Hedvig och Hilda för att sedan åka vidare mot Nykvarn och Anna m.fl!

Idag började vi träningen med mycket lydnad och Lucas var till en början väldigt ofokuserad å ville helst hälsa på alla andra.. vi stod och gick på linje tillsammans å sånt där trist som man måste öva på, sick sacka runt andra hundar å kasta dummys som de inte får hämta å sånt..

Efter det satte vi alla hundar i gräset å då kom första stora prövningen då han skulle sitta kvar med de andra hundarna medans vi gick ut å la ut de olika sökområden.. Men jag tänkte att lucas är sååå van vid att vi alltid gör så hemma så jag hoppades verkligen på att han skulle förstå att det va precis som vanligt även fast det satt massa andra hundar där å ev. nån pep skulle han lära sig å inte bli för triggad av det.
En bild på alla hundar:


Sen las det även ut i skogen och det avlåssades ett skott.
Jag tog i rygg på en annan tjej med hennes labbe hane när hon skickade på linjetag så Lucas skulle få friska upp sitt minne lite.
Skickade honom och han for ut som en kattapult, hade lite strul med när han tagit den första så böt han en gång å va lite tveksam om han skulle komma in men körde på mitt knep om att börja gå där ifrån å då kom han direkt!

Sen var det några som hade markeringar med skott som störning och ja i största allmänhet hände det grejer hela tiden runt oss.
Men jag skickade honom ett par gånger på de olika områdena och han skötte dagens träning såå bra, han slutade byta, han kom in direkt och ville lämna av, han mindes alla områden utan problem trotts flera skott och massa andra hundar..

Sen tog Anna fram kråka åt Lucas som först som vanligt var lite skeptiskt tills han såg att jag började gå tillslut tog han med sig den å kom efter mig springades med den å vilken lättnad jag kände när han tidigare inte riktigt förstått att han faktiskt får bära fåglar :)
Så han fick även leka med Anna å en and som han oxå tyckte va kul.

Jag är så nöjd efter idag då jag tränat hela veckan å det har gett så mycket tillbaka, jag lyckades korrigera honom i rätt tid när han gjorde fel fast han var långt ifrån mig och att avlämningarna bara blir bättre och bättre samt att han faktiskt ville apportera fågel idag och komma med den till mig! Jag är så stolt över min hund!

Sen har jag även hunnit jobba fram tills nu så lite trött är jag nog minnsan... :)


Fredag

Gick ut idag i skogen ingen på morgonen för å träna det som blev avbrutet igår, lite samma idag med att han inte springer rakt ut, utan börjar sick sacka efter en bit, jag förstår honom att han tycker det är svårt och bedöma var den ligger för till och med jag har svårt å bedömma avståndet där jag står..
Man har inte riktigt något å ta fäste på med ögonen så det gör det verkligen svårt.
Här ser ni hur det ser ut där jag skickar på linjetag:
 

Sen körde jag klockan på riktigt för första gången å han gjorde det riktigt riktigt bra, jag hade 3 st dammys ute.
Bild på klockan:

För och förklara bilden så är den rosa pricken jag :), svart är såklart Lucas, de andra tre är dummys.
Lucas sitter med blicken å kroppen mot mig sen bestämmer jag vilken han ska få ta genom tecken, jag börjar alltid med den sista jag la ut då den lite har mest drag kraft från honom då den minns han bäst så för att få minst strul så skickar jag på den som i detta fall var bakåt, då lyfter jag bägge armarna över huvudet och öppnar handflatorna å säger "UT" då får han springa och hämta den och komma å lämna av den, sen sätter jag tillbaka honom på samma plats å så skickar jag honom åt den som passar och då tar jag ut armen rakt ut från kroppen och säger så å visar med hela kroppen åt vilket håll jag vill han ska åt genom att även flytta med den foten åt det hållet han ska åt.. hoppas ni fattar min dåliga förklaring.
När han sen lämnat av den får han gå tillbaka igen till samma ställe å ta även den sista.
Detta gick riktigt bra idag så efter det så var jag nöjd!
Svåraste i klockan idag var att den lila dummyn låg in under granarna för det blir som e vägg som han ska ta sig igenom det gick bra in i "väggen" men att ta sig ut verkade va lite svårare men han löste det iallafall!


Tömkört Mollie idag oxå, det gick bra hon va lite strulig men kom på ett knep för å ta mig förbi det problemet :) duktig liten häst får mer och mer ork för varje dag, tvättade även av hennes ben idag i spolspiltan för första gången på länge hon skötte väldigt bra :)

Jag e så taggad inför träningen med Lucas i morgon!

Torsdag

Här kommer Tosdag lite kortfattat...

Jag gick ut på morgonen för att köra lite träning med Lucas, började med lite markeringar och det gick bra.
Sen tänkte jag köra linjetag då jag kände att jag stod på en perfekt plats för det, mkt granskog på en spikrak linje och i mitten bara gult gräs, så svårt för Lucas och bedömma hur lång korridoren var men ändå lätt att gå rakt ut.

La ut på samma ställe hela tiden och först springer han rakt ut och sen när han själv tycker att han e där den ska vara så börjar han tyvärr sick sacka lite vilket inte är jättebra men jag forsatte lägga på samma ställe för och se om han kopplade att gå rakt ut längre.. mitt i linjetaget kommer en svart hund från ingenstans och börjar leka med Lucas som snabbt hakar på men efter några sekunder kom på sig själv med sin uppgift, duktiga hunden leta rätt på dammyn och kom in med både den och den svara hunden i släptåg, det visar sig att det är en tik och ser ut precis som en flatt...

jag tittar mig omkring ser inget och hör inget, hunden verkar väldigt glad över och vara med oss :)
Jag kopplar Lucas och börjar gå hemmåt då jag måste till jobbet och den lilla tiken följer med mig och Lucas till bilen så jag tar med mig henne hem och ringer polisen och anmäler att jag har hunden hos mig och åker sedan till jobbet..

På jobbet ringer polisen och säger att ägaren ringt in och saknar nu sin lille hund :)
Så vi bestämmer att de ska hämta henne på eftermiddagen då jag kommit hem från jobbet.

Lilla Elsa som hon så sött hette hade tappat bort husse i skogen rätt nära där jag tränade, hon ska för övrigt omplaceras..

Åkte ut till stallet sen och red Hubbe som va lite hostig så red inte så hårt, skritta mest å tog några vändor trav. Mollie fick vila :)

tycker till

Jag har funderat på en sak, hur ord egentligen används...

T.ex. ordet SJUK det ordet betyder ju att man mår dåligt, lider av ohälsa.. själva ordet SJUKT används idag i många olika meningar som t.ex. denna va sjukt snygg, det är helt sjukt va bra den låten va.. osv. å då tänker jag på vad ordet egentligen har betydelse.. 
Det finns många såna ord i dagens samhälle som vi använder i meningar som egentligen har en annan betydelse än vad vi använder dem till..

Är inte det lite konstigt?  

onsdag

Varit superdåligt på att uppdatera..
Hela början av veckan har varit väldigt rörigt och så har jag varit lite halvsjuk så då har jag inte riktigt orkat..

Igår tisdag började jag dagen med att lämna in bilen på verkstan men så blev den klar snabbare än planen så fick stuva om lite i min planering av möten.

Tömkörde Mollie på eftermiddagen hon va väldigt fin stundtals å ibland tyckte hon de va jobbigt å tvärnita å ställde sig med huvudet mot mig, suck fick kämpa på en stund med det..
Sen körde jag julia till västerhaningen och hon träna för John Hicky dock drog de över på tiden så vi var hemma kvart i elva vid stallet å då skulle Hubbe nattas å alla saker skulle in från lastbilen så jag va bra trött när jag kom hem somna utan å ens blunda innan..

Idag har oxå varit lite mkt, började på mitt provjobb kl. 7 å körde på där till 11 gick riktigt bra, efter det hem å gå ut en lite längre promenad med lucas innan jag åkte till mitt extrajobb i ett par timmar.

Jag va egentligen inte alls sugen på å åka till stallet men masade mig dit motvilligt å tänkte jag tömkör.. kom till stallet å insåg att de va hoppdag i ridhuset så kunde inte tömköra men Mollie behövde verkligen gå idag så jag tänte att jag får tvinga mig å rida å tackar mig själv för att jag gjorde det hon va såååååå fin!!!
Hon var lugn, bärde sig själv å jag kunde verkligen fin lira på övergångar utan tjaffs, flytta lite skänkelvikningar.. sen fatta jag galopp i vänster varvet det lätta varvet och hon va så lugn och bärig så himla kul!!! å va glad jag blev.. sen kom det in lite mer småhinder så jag skutta över ett par gånger för skojs skull och det gick riktigt bra det med hon va lugn hela tiden! riktigt riktigt roligt, det ger så mkt å tömköra, jag har varkligen underskattat det arbetet så ni anar inte.. kommer fortsätta tömköra minst 2 dagar i veckan nu, galoppen har verkligen blivit bättre av det och även bärigheten i traven har blivit bättre samt övergångarna.
Jag e verkligen glad för att jag red idag, ska försöka rida för nicole på fredag får se hur det går :)

Har lite ont i hjärtat över att Lucas inte har fått så mkt tid denna vecka, ska försöka gå upp lite tidigare i morgon innan jobbet å träna honom så han får jobba lite inför helgen, ska jobba på lördag så komemr inte kunna vara med hela träningspasset :( lite tråkigt men får nöja mig med några timmar iallafall av nyttig träning, bättre än ingen faktiskt :)

Ja jag ska försöka fortsätta hålla er uppdaterade av mitt liv :) !

Dålig

Dåligt med blogg idag å igår.. Varit sjuk idag så det har typ inte hänt så mkt, ville tömköra men strunta idet då jag helt enkelt inte mådde bra å va trött efter mockningen..

Lucas skulle ha tränats idag men orkade inte det heller å hoppas på att jag orkar i morgon.. Lördag e det ju träning hos Anna så måste va peppad å laddad tills dess

Söndag

Idag körde jag stallet tidigt i morse då jag snart ska åka iväg på dressyrtävling med Nicole!

Red för första gången idag på två veckor, hon kändes riktigt riktigt fin i skritt och trav! Så kul att lite tömkörning kan ge så mycket!
Vi alla underskattar tömkörning så mycket, men det ger verkligen riktigt fina hästar genom att tömköra, galoppen är fortfarande riktigt svårt uppsuttet så kommer lägga mer tid i tömkörningen på just den biten då hon slippe bära upp mig och hålla koll på sig själv!

Högervarvet i traven idag fick jag verkligen igenom hennes strul å de va så kul och skönt!
Den där lilla hästen kan få mig så himla glad! <3

Nu måste jag rusa!

Lördagsmys

Jag har tömkört Mollie på förmiddag hon va riktigt riktigt fin som en ny häst!!

Sen har jag varit å bada med Alizia och Denize.. Nu blir att vänta in mello!

...

Idag är en halvkul dag, det är precis 1 år sen min älskade hund fick somna in efter en kort tids hård sjukdom.. jag saknar honom så! men det kommer ett separat inlägg om honom som jag skrev för länge sen då jag kände att idag kommer jag inte orka skriva om honom..

Det blir en lite halvstressig dag, ska nu fort ut till stallet å turbomocka för att sen åka och dumpa av lucas hos Rickard och Madde för i sin tur åka till jobbet å jobba några timmar, sen hem och hämta mamma å pappa för att åka på födelsedagskalas.

Så det lär vara rätt tyst på bloggen idag!

Alfons



1 år av saknad, smärta och tårar! Jag önskade du kunde vara här igen med mig <3

Jag saknar dig något så oerhört, jag tänker på dig varje dag.
Vissa dagar har jag svårt och andas, du var något så speciellt för mig och det finns nog inget som kan få mig att ändra på det. Du var en såndär hund man bara får en gång i livet och du togs verkligen bort från mig alldeles för tidigt, jag fick låna en ängel för en stund.

För ett år sen så vaknade jag och insåg att dina ögon svullnat igen och att du hade så ont i kroppen att du knappt ville gå. Att du väldens snällaste hund morrade åt veterinären fick mig att inse att min älskade hund var uppäten av en fruktansvärd smärta. Jag tog beslutet efter 6 timmar hos veterinären att du skulle få somna in för alltid.

Jag saknar dig!

dagen till sin ända..

Då har jag hunnit med rätt mycket endå trotts seg start i morse..

Vid lunch gick jag ut och tränade Lucas med ganska mycket intesiv grejer, mycket olika saker så han fick verkligen tänka efter vad det var för uppgifter jag gav honom.. övade lite stopsignal, det är svårt å påverka honom när han väl fått springa på en dummy så är det lite det som gäller, vad matte säger är skit samma.. på det hela taget är jag rätt nöjd med träningen.. lite trams vid söket som jag la ut samt lite trams med avlämningar, men gjorde ingen stor grej av det.

Sen blev det Mollie lite snabbt, tömkörde idag med å hon va sååå fin himla kul när hon verkligen gör det hon ska!

Pratat med henne uppfödare och fått lite tips om övningar jag ska göra för å få ordning på galoppen samt tyckte hon efter hon sett filmer att jag borde starta dressyr :)
Jag gillar Mollies uppfödare hon är så gullig och blir alltid så glad när jag hör av mig och är otrolgit tacksam för att vi har kontakt, hennes hemsida är : www.ciccih.se

Åt middag med Tessan hos Tessans mormor :)
Nu big brother

toorsdag

Idag känner jag mig väldigt opeppad till allt.. varför vet jag inte så nu äre dax å klä på sig å gå ut å träna Lucas brukar då får mer energi å han oxå för den delen :)

Funderar bara på vad jag ska köra för övning idag..
Måste nog leta reda på min träningbok som ligger i nån kartong, samtidigt känns det jävligt onödigt å börja rota i dem då jag snart ska flytta igen..

Ni kan lyssna på mina nya favvo låtar:



Glad!

Lycka är att vi kommit fram till att jag flyttar hem till min älskade älskade lägenhet 1 april!!
<3

Unghäst

Idag har vi tömkört Mollie, det gick bra var ett tag sen hon gick på töm men tycker hon gjorde bra..
Tömkörning är bra för alla hästar inte bara för unghästar, det är en bra träningsmetod istället för att rida. De slipper bära upp en ryttare och kan hitta sin egen balans och man kan även se hur hästen jobbar från backen.
Det är nyttig träning och tycker alla hästar borde få bli tömköra ibland.




Fina lilla häst :)

Energi tjuvar

Energi tjuvar, dom finns överallt i vårt samhälle. Det kan vara allt från personen framför dig i kassan som e sjukt långsam på att plocka upp varor till vänner å bekanta som klagar på allt å alla..

En energi tjuv e ens sån person man irriterar sig på som jag låter ta energi från mig genom att jag just blir irriterad å nästan förbannad fast jag egentligen inte behöver utan bara helt enkelt får ruska av mig skiten å tänka på annat än å bli sur.. Jag ska lägga min energi på positiva saker egentligen!

tycker till

Det här med å blogga.
Det finns ju inget direkt rätt å fel om vad man ska använda sin blogg till..

Vissa använder den som en dagbok, andra för att provsera, vissa använder den för att få ut information, vissa att publisera bilder..

Vad är en blogg egentligen?

Jag använder min blogg som en dagbok för mig själv så jag kan gå tillbaka å se vad jag gjort för ett par dagar sen, jag använder den så att om det är någon annan vän eller dyligt som vill veta vad jag gjort idag så kan de läsa det här, jag använder även min blogg för att ge med mig av mina erfarenheter som t.ex. hundträning och unghästutbildning. Jag använder den för att kunna utrycka mig i skrift om mina känslor och tankar om olika saker.

Varför valde jag att ha en öppen blogg?

Det är ofta jag använder Facebook till att utrycka vad jag tänker och känner men kan inte riktigt få med allt där så då är det bättre att kunna göra det här där det finns mer plats. Det är alltid kul och dela med sig av en del utav livet till andra..


Ni som läser denna blogg och bloggar, varför bloggar ni?

stallet

Började stallvistelsen med att släppa ut Mollie igen i en hage naken så hon fick lite sol på sig :) Myspys!
Där fick hon vara undertiden jag mocka å gjorde hö samt red hubbe!



Red Hubbe i ridhuset i ca 45 minuter, mest lösgörande i bogarna då han gärna skuter dem åt olika håll... Red först mkt i skritt å gjorde framdelsvändningar och bakdelsvändningar för att mjuka upp gamle man, sen travade jag på och ville göra öppnor utan att han skulle bara vika halsen å skjuta ut bogen, tog ett tag innan han gjorde det han blev lite upprörd på mig för det va tydligen jättejobbigt å göra öppnor. galoppa en stund han va fin där gjorde lite serpentinbågar med byten i varje båge, duktig ponny. Travade av sen å han slappna av riktigt bra!

Tog in Mollie å longerade henne i ridhuset, hon va jättepigg idag :) inte så konstigt hon har ju vilat i 2 dagar å bara longerats i 9 dagar nu.. funderar på om jag ev ska lägga fårskinn mellan sadel å hennes rygg å se om det går å rida så. Hon var fin på linan idag bytte nästan inte alls i vänstervarvet å betydligt mindre i högre.. vi får se hur det utvecklar sig :)



När stall turen var avklarad på sandö åkte jag till södra evlinge (Värmdö ridklubb), fikade med bästa Carin och hennes två döttrar Denize å Alizia :)
Vi hann även ta en sväng till bullandö å titta på när Lisa min gamla skolkamrat från Berga red Jack Carins nya hästapolle!
Frusen som en isbit åkte jag sedan hem... Nöjd med dagen :)

Jaktträning

Först tränade jag Lucas i en timme, å han var sååå duktig jag är riktigt stolt å nöjd över honom idag.
Valde först att köra markering på ett ställe där vi stod på gräsäng och sen ett väldigt djupt dike med vatten i å sen uppförsbacke med skog, kan säga att det var väldigt svårt för Lucas å uppfatta.

Sen la jag ut två st som ett linjetag gick en bit tillbaka å slängde två markeringar på två olika ställen, skickade först på den förstslängda markeringen men han blev lite stöd av att det kom en hund gåendes å tog istället den sist kastade markingen och sen skickade jag honom på den som jag ville att han skulle ta från början, efter det gick jag tillbaka till linjetaget och skickade honom på det. Lite tramsig med inlämingen där men annars hade han full koll på vart de var någonstans så där var minnet med oss :)

Jag provade en gång om UT tecknet fungerade och det gjorde det galant idag :)

Sen kastade jag en markering igen upp i skogen där jag började och sen gick jag iväg ganska långt till en annan typ av skog och körde två markeringar, detta va svårt för lucas å uppfatta hur långt jag gått och så var det ett dike mitt upp i allt. Efter mycket letande hitta han den första å lämna in den, men andra gången han skulle ut va lite svårare i mitten stanna han å titta på mig, då gav jag honom UT tecknet å så såg jag hur han fundera i 2 sek å sen va det som att poletten trilla ner å vips så sprang han längre ut å fann det han skulle :) såå duktig


Lucas på väg in för att lämna första markeringen! :)

På vägen tillbaka tänkte jag kolla om han mindes markeringen med det gjorde han inte så skickade han på ett linjetag och han hittade den då!
Trött å nöjd hund, glad å stolt matte!

test..

Följ min blogg med Bloglovin
vi testar å få igång min bloglovin så ni kan följa mig å inte Sarahs blogg :)

ny dag nya möjligheter

Men godmorgon världen!

Idag blir det hundträning för lucas, apportering står på schemat :)
Det älskar både jag och han så just nu funderar jag på vart vi ska gå nånstans..
Sen ska jag försöka hitta en bra affär på nätet att köpa nya dummys ifrån då mina inte alls är speciellt bra, de har tappat fyllningen på nått sjukt vis så det behövs nya..

Sen blir det stallet! <3
Jag ska longera Mollan då hon fortfarande har skavsåret på ryggen :( så sjukt jävla trist...
Hon har vilat i två dagar så hon lär nog vara piggilin :) haha gulle häst.
Sen ska jag rida Hudson Bay (Hubbe) ska bli mysigt, han e så fin gamle mannen!

Å stallkänslan slutar inte det, för sen åker jag till ett annat stall för å fika med bästa Carin å sen åker vi till hennes andra häst för å se när min gamla klasskompis Lisa ska rida den, sånt sammanträffande att hon flyttat hit, såå kul!

Min dag

Började förmiddagen med att fika med Carin <3 mysigt vi babbla som vanligt under en timme, sen for jag ut till Tottas hus där hennes hundar väntade på mig :)

Mest sovit å degat idag, varit riktigt trött.. Jag sov länge i morse sen somnade jag även mitt på dagen igen så vi får väll se om jag somnar ikväll....

Tog stallet på kvällen, det var träning i ridhuset så jag kunde inte longera idag :( men mockade å fixade hö å vatten, pussade lite på henne innan jag åkte. Idag fick Lucas vara med en stund i stallet han tyckte det var riktigt kul :)

I morgon blir det Helena träff på morgonen sen blir det stallet mitt på dagen å på eftermiddagen blir det Carin tid igen :) å så träffa min gamla vän Lisa som jag gick i skolan med!

Snart Big brother men först Sofias änglar

tillbaka!

Nu e jag tillbaka i datorvärlden efter tre dagars kvällsarbete!

Idag tar jag det väldigt lugnt då jag är rätt trött efter helgen med alla nya intryck å instruktioner :)

Tror att mollie får bli longerad i dag oxå, det går iallafall åt rätt håll med hennes utslag, hon ska för övrigt få två nya hagkompisar Hubbe å Wille om de inte börjar slåss :)
Då får jag bygga mig en egen hage, men i den nya hagen kommer hon iaf få gå ute längre å i bättre terräng!

Hade velat träna Lucas idag men insåg precis att alla dummys ligger i min bil som står på verkstan, tyyypiskt.. å att min visselpip e på sös hos mamma så träningen får vänta tills i morgon hoppas på lika fint väder då som idag!

Söndag

Mycket jobb denna helg, har vaktat tessans hund Daisy i morse mysigt å gå lite på promenad vi sjön med henne...

Sov i min lägenhet i natt, så mysigt shit va jag sakna mitt hem!!

Varit i stallet en snabbis, mocka lite snabbt Mollie fick vila idag för att hon va i hagen när jag var där.

Nu ska jag byta om för att åka till jobbet igen :)

Lördag

God förmiddag, vaknade tidigt i morse å vinkade av min älskade hund som e på landet med mamma å hennes väninnor..

Varit i stallet en snabbis, mockat longerar å gjort höpåsar.. Känner mig rätt matt idag.

Sitter just nu å funderar på om jag ska bo i min lägenhet inatt när min bror är borta, är rädd för att jag ska bli deppig över att det inte är mitt hem på ett tag till :( vill ju vara i min lägenhet på heltid egentligen saknar mitt hem sååå mkt. Samtidigt e det lite skönt å kanske va där en natt..
Funderar ett tag till

Hemma!

Jag har överlevt dagen å kvällen, det har varit otroligt spännande å fått vara med i kvällspatrullen :)
Man lär sig något nytt om samhället varje dag.. nu ska jag ladda om inför morgondagens kvällspass!

Jag kommer i morgon köra stall tid på förmiddagen, vinka av min hund som ska åka med mamma till landet..

Död

I dag kommer nog bloggen va rätt död, jag börjar jobba om en och enhalv timme så då har ja inte tid å blogga förens vid elva ikväll då jag kommer hem, det blir långpass idag på 12 timmars arbete :)

Lucas ska vara med Tessan å Daisy idag å busa, sen hämtar mamma honom åt mig.

Julia tar hand om Mollie dock går det ju bara å longera henne trist nog :( så jävla tråkigt det här med såret på ryggen jag som började komma igång å rida ordentligt å sådär men som sagt det kunde vart värre än vad det är.

Hubbe

Hubbe bilder

 

ur fas

Borde verkligen inte sitta uppe i kväll för jag har en lång dag att gå i morgon, ska jobba 10-22..
Sen blir det 15-22 både lördag och söndag denna helg så hundträningen som var inplanerad rök.. men jobba måste man annars blir det trist stämning..

Jag är lite ut fas när det gäller sömnen, jag somnar sent på natten å vaknar tidigt trött. Det var länge sen jag hade sömnproblem å vill verkligen inte hamna där igen för det är så påfrestande och tar grymt mkt energi, å utan energi blir jag ledsen å få ångest å det leder i sin tur att jag inte blir hungrig å får svårt å äta, fantastisk ond cirkel..

Hoppas på att sömnen infinner sig snart helt enkelt!

Lucas ska vara med mamma hela helgen, åå va jag ska sakna honom <3 Det är väldigt sällan jag inte har honom vid min sida, nästan aldrig faktiskt.. 

Flatcoated Retriever

Jag har ju som alla som läser denna blogg vet en hund, Lucas och han är av rasen Flatcoated Retriever.

Jag har valt den rasen för att jag letade efter en sportig hund som påminde om Golden fast med mer fart i och hittade då denna ras.



Flatten som det oxå kallas är en apporterande fågelhund med mycket fart å fläckt i, en flatt kräver mycket arbete och träning för att vara nöjd. Jag tycker flatten är en väldigt bra allround hund som är pigg och med på det mesta man hittar på. De är alltid glada och vifftar alltid på svansen i väntan på nya uppgifter.

 

Jag tycker det är otroligt roligt och jobba med mina hundar då de alltid är pigga på å få träna, de är alltid glada och öppna för de uppgifter jag ger dem. De tycker alltid det vi hittar på är roligt. Det är otroligt kul och ha en kamrat som alltid älskar livet och vad det kan erbjuda man blir otroligt glad själv över att vara med sin hund.

stallet..

Då har jag varit i stallet å myst hela eftermiddagen.
Började med och mocka åt båda hästarna sen efter det longerade jag Mollie..

Har fått lite bakslag med henne då hon fått ngt konstigt utslag på ryggen och det går inte å rida för sadeln ligger precis där utslaget är.. lite tråkigt men bara å bita ihop kunde varit värre..
Hon va väldigt pigg idag å sparka ut om vart annat, haha söthäst. Hon är väldigt lösgjord i baken skulle man kunna säga :)

Sen fixde jag med alla höpåsar å körde skyttetrafik å hämta vatten till alla hinkar.

Gamelgubben Hubbe (Hudson Bay) skulle oxå ridas å det va supermysigt.
Red mycket mjuka spår i början å bara få honom att följa med i hela kroppen och bli mjuk sen körde jag på att han skulle gå jämt fram till handen och inte boga ut i hörnerna eller när man la en volt.. Jobbigt sa Hubbe men han va riktigt fin faktiskt å jobbade på bra.
Är otroligt glad över å få rida lite på hubbe nu när jag inte kan rida på mollan!

Varit lite nere idag så känts bra å kuna varit å badat med barnen å sen vara länge i stallet för å slippa känna att man e lite depp, eller jag en inte ledsen jag e bara inte glad.. jävligt grå kanske..

Bad

Idag har jag badat med mina brorsbarn, det va super mysigt å roligt..
Man får ju åka vattenrutschkana utan å skämmas ;)

Är nog lite nere idag, sovit lite dåligt å då blir jag lite ur balans..
Solen vart är du?! Jag behöver lite sol för å piggna till lite men den lyser med sin frånvaro.

Jag ska jobba imorgon å hela helgen, ska bli skönt å få göra ngt annat.

Snart ska jag till stallet för att rida Hubbe och longera Mollie.

RSS 2.0