söndag lägersdag 2

Uppe med tuppen vid 7 snåret var vi i min stuga iallafall, jag kollade såklart direkt på mobilen hur det gått för Loreen då vi missa detta ute i skogen.. å va kul att hon vann!

Sen började det stor städas å packas ihop då vi skulle åka direkt till mässan och träna där å vi behövde checka ut från stugorna vid 12 så vi strunta i och komma tillbaka efter vi lämnat på morgonen.

När vi kom fram till mässan gick vi till en anvisad plats där vi skulle träna, vi började med att gå igenom för den nya instruktören om vilken nivå vi var på och vad det var för hund vi höll i kopplet.
Sen blev det lydnasövningar där vi gick fotgående på led till att börja med, lucas gjorde det bra och följde med som han skulle även i vändningar å sådär..
Vi satte sedan hundarna på en linje och backade 10 meter sen fick en förare med hund gå sick sack mellan våra hundar och vi skulle på avstånd se till att de satt kvar, lucas satt som han skulle :)
Sen passerade vi hundarna och ställde oss bakom dem istället och då gick instruktören sick sack mellan dem å kasta dummys, även där satt lucas stilla duktig kille!

Efter det gjorde vi en övning där vi oxå stod på led och så stod instruktören längst ut på ledet kastade en markering åt den personen som stod brevid henne, sen fick den föraren och hunden gå bakom hela linjen och vända upp på andra sidan av linjen och skicka, så först fick alltså alla hundar se markeringen, sen gick det ett ekipage bakom dem och sedan fick de även sitta stilla när den hunden skickades.
Lucas löste själva markeringen bra, dock va pasiviteten mindre bra..

Efter detta hade vi lite paus :) man måste fika! hahaha..
Då pratade vi mycket om att arbeta med hunden i kontakt och som lucas som går upp mkt i varv å börjar pipa så behöver jag jobba mycket kontakt med honom. Hon visade även på honom inför de andra en kontaktövning å det gjorde han bra :) !
Sen stod vi i ring med alla hundar, det kastades en markering i mitten och vi skulle vända om så hunden hade dummyn å de andra hundarna i ryggen och göra den där kontaktövningen hon visade med lucas innan.. han va riktigt duktig.

Sist men inte minst så fick vi även gå i par, jag gick med en tjej som hade en 8årig labbe tik, helt perfekt för lucas som är väldigt het och uppe i varv.
Först fick vi gå löst fotgående en bit där sen visade hon ett område för hundarna och sen fick vi en markering, lucas skickades på markeringen och den andra hunden fick gå på det området hon visat där låg det tennisbollar. Lucas skötte passiva arbetet kanon där!! Så kul!
Sen fick vi vila lite och komma tillbaka å då vände vi på steken å då visade hon inget område för hundarna så det enda som lucas visste var att den andra hunden varit där om han nu minns det samt att lita på mitt tecken, så först skickade vi labbetiken på markeringen som störning för lucas å sen skickade jag honom på mitt linjetag, jag måste få säga att jag va lite nervös att han skulle sticka dit där markeingen fallit men nä han visst vart han skulle å fann tennisbollen :) duktig vovve!!

Vi gav oss där och det sissta vi gjorde va och skjuta två skott och sen fika lite igen och sen lämna platsen..

Sen blev det lite hundmässa igen köpte en kaninklädd dummy åt lucas så vi kan börja träna vilt, sen tittade vi på finalen för WT inviduella.. å så slutade vi helgens läger med och ta bild på alla kurs deltagare.

Trötta men glada var vi  ibilen hem, mycket bra tips och övningar att bygga vidare på och målet blev nu att starta ungdoms sm för retriver 26/8 :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0